COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 218
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 9 465
Това с публиката на мача довечера не ви ли изглежда малко ... с предисвестен край да кажем . След този мач единия от двата отбора ще вземе купата , шампиона вече е ясен също , дербито Левски - ЦСКА също мина ... Накратко до края останаха 3 кръга без кой знае какъв заряд . Това което искаха феновете го имаха вече , гледаха на живо мачовете които искат и дистанция в тях нямаше .. Но сега изведнъж се обръща голямо внимание на мача днес , ще има ли дистанция ? Сякаш казват - дадохме ви шанс , хайде сега имате възможност да покажете , че е било правилно . Да де ама вече минаха доста мачове и се видя , че нищо не се спазва . Предизвестения край според мен е именно такъв - довечера мерки може би отново няма да се спазват и ща затворим стадионите . Уж , че едните доволни , защото им се даде шанс и уж , че и другите доволни , защото - ето не спазват мерки и ги затворихме . Да де ама то сезона свършва , феновете вече доказаха , че не се спазват мерки ... Според мен стадионите се отвориха именно с определен мач и още тогава е било казано , че ще се изчака финала за купата и тогава ще затворят стадионите , защото нали на финала не се спазвали мерки .
Още на първия отворен мач много хора предполагаха , че именно след финала за купата изведнъж ще забележим , че мерки не се спазват и ще затворят стадионите .

# 9 466
Заповядай.
https://www.peticiq.com/covid-19_prevention

Тази петиция няма толкова добра успеваемост като за маските, маските се подписваха с по 1 подпис в минута, до тяхното връщане, тази не върви толкова добре по ред причини, но според мен основно че не се предлага в нея държавата каква стратегия трябва да предложи за компенсиране на хора които биха останали без работа при затваряне на дискотеки, кръчми, барове.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 16:12 от Анонимен

# 9 467
  • София
Опаковката не е храна, така че ако някой я е напипал тази опаковка с набацилените си пръсти, или я е накихал..., абе, гнусно е най-малкото, затова ги мия всички опаковани неща.

# 9 468
Днес по БНР: Доц. Мангъров:Няма да се окаже прав проф.Мутафчийски с неговата мрачна прогноза
За предстоящия мач за Купата на България, за който ще бъдат допуснати 12 000 зрители на стадиона, доц. Мангъров коментира, че не определя това решение на управляващите като грешка и не очаква проблеми от това струпване на хора по трибуните.
"Всеки си мисли, че като се окаже заразен, ще тръгне да умира. Те са заразени, не са болни. Да, сеят заразата, но на огромната част от заразените им няма нищо".
По думите му обяснението за по-големия брой приети в болница инфектирани с коронавируса пациенти е, че на болниците се плаща за всеки настанен за лечение пациент и те заради това приемат всеки, който пожелае да постъпи за болнично лечение.
Доц. Мангъров посочи, че в Инфекциозната болница в София не е запълнен капацитетът и има свободни легла.
Инфекционистът заяви, че от носенето на маски няма полза, но уточни, че изпълнява заповедта за носене на маски на закрито, защото не обича да го глобяват.

Мхмм.... Леекинко така е под хвърлил, че инфекциозно е празно... Там парички не отиват...

# 9 469
  • София
Довечера на мача ще има камери да следят зрителите, а на входа ще им раздават маски с логото на футболната лига.
Над 150 камери следят спазва ли се социалната дистанция на финала за купата
И Ананиев ще е там да дебне.

# 9 470
  • Bulgaria
Спират приема в отделение на болницата в Горна Оряховица заради двама заразени.

Временно е спрян приемът на пациенти в Трето вътрешно отделение в общинската болница в Горна Оряховица. Причината - установени два случая на COVID-19 при на пациент и лекар, предаде БНР.

https://nova.bg/news/view/2020/07/01/292561/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D … 0%B5%D0%BD%D0%B8/

# 9 471
  • Другата България
Това с публиката на мача довечера не ви ли изглежда малко ... с предисвестен край да кажем . След този мач единия от двата отбора ще вземе купата , шампиона вече е ясен също , дербито Левски - ЦСКА също мина ... Накратко до края останаха 3 кръга без кой знае какъв заряд . Това което искаха феновете го имаха вече , гледаха на живо мачовете които искат и дистанция в тях нямаше .. Но сега изведнъж се обръща голямо внимание на мача днес , ще има ли дистанция ? Сякаш казват - дадохме ви шанс , хайде сега имате възможност да покажете , че е било правилно . Да де ама вече минаха доста мачове и се видя , че нищо не се спазва . Предизвестения край според мен е именно такъв - довечера мерки може би отново няма да се спазват и ща затворим стадионите . Уж , че едните доволни , защото им се даде шанс и уж , че и другите доволни , защото - ето не спазват мерки и ги затворихме . Да де ама то сезона свършва , феновете вече доказаха , че не се спазват мерки ... Според мен стадионите се отвориха именно с определен мач и още тогава е било казано , че ще се изчака финала за купата и тогава ще затворят стадионите , защото нали на финала не се спазвали мерки .
Още на първия отворен мач много хора предполагаха , че именно след финала за купата изведнъж ще забележим , че мерки не се спазват и ще затворят стадионите .
Blush В първия момент реших, че някой ме е цитирал с болднатото.
Няма да те питам дали не си ултрас от "Сектор Г", но написаното е факт. "Лудогорец"-"Левски" е по-скоро за чест, "Лудогорец" са шампиони, но агитката на "Левски" е много по-многобройна и в определени моменти, агресивна. Не искам да си представям какво ще се случи, ако преди този мач на 08-ми затворят стадионите. Което ме навежда на мисълта, че каквото и да се случи тази вечер, то публика на осми ще има. И не само.
За останалите ти разсъждения по темата не съм съвсем съгласна, но то пък и не е задължително да съм. Но в общи линии написаното е...горе-долу така.
Но на мача довечера според мен /съвсем лично мнение/ мерките ще се спазват. Може би не съвсем, може би не от всички, но предпоставки за това има, има и многоброен ангажиран ресурс, основно на СДВР. Седалките са маркирани по специален начин, указващ точно на кои от тях може да се сяда-през една, и през ред. Друг е въпросът, че на такъв мач просто не се седи....затова и е трудно. Така че всичко е до съзнание. Някои го имат, други го нямат. Особено когато адреналинът е на макс. Същото като с алкохола в дискотеката...

# 9 472
  • София
пак става прекалено силно фокусиране върху едно събитие като мача, вместо върху важните неща - цялостното разпространение на заразата, проблемите в болниците и мерките. Мачът ще мине като по вода, защото много ще се постараят да мине като по вода.

# 9 473
Ох, сега гледам във ФБ снимани абитуриенти как играят хоро, сладки бяха, веселят се и отдолу коментари "И аз не вярвам в манипулацията..." Та да не решат и запалянковците да ни покажат, че не вярват в "манипулацията", че ще стане страшно

# 9 474
Д-р Фаучи каза тия дни за щатите, че не бива да се успокояват ако някои щати са с ниско ниво на зараза защото тези с високо ще определят хода на епидемията. Мисля може да пренесем и това за Европа в частност отделните държави както и всяка държава поотделно. За нас примерно може да се каже примерно в Русе да не се радват прекалено, че са овладели нещата защото примерно София ще им покаже как може да се влошат.

# 9 475
  • София
пак става прекалено силно фокусиране върху едно събитие като мача, вместо върху важните неща - цялостното разпространение на заразата, проблемите в болниците и мерките. Мачът ще мине като по вода, защото много ще се постараят да мине като по вода.
Е, чакай сега, то не може наведнъж да се обърне внимание на всички важни неща. Сега футболните фенове са наред, след тях са другите важни - ресторантьорите. Искали и бирата и виното да бъдат с 9%ДДС, ще търсят среща да договарят нови облекчения. Та след това с тях ще се занимаят управниците, после пак с феновете - нови мачове идат, и там ще пуснат повече публика. Всичко по реда си.
А не е и като за народа да не мислят - за нас стягат болниците, да има легла за всички. Балтов каза, че Системата ще се задъха, ако болниците приемат по 50 с COVID-19 на ден

# 9 476
Малко ще ми е песимистично мнението, но.
Каквото и да се случи на този мач, резултата ще е ужасен. Той ще е просто поредната снежна топка в лавината, която набира скорост още от средата/края на май.
Като погледна най-засегнати страни, на вируса му отнема поне месец, за да се разгърне първоначално, до степен да се забелязва. След това за няколко седмици нещата излизат от контрол.
От средата на май, със падането на ИП и заменянето му с ИЕО хората се отпуснаха.
И без ресторанти и кафенета, събиранията на групи хора бяха факт. Без маски, близо един до друг, по паркове и градинки. После с ресторантите нещата станаха още по-зле. В момента(от две седмици насам) се наблюдават ефектите от това(според мен!). Ефекта от отпадането на маските, връщането към "нормалното" и отварянето на всичко, ще дойде по-нататък. Затова си мисля, че почнаха да ни подготвят, първо двамата К, после и математици и кой ли не. Че ще стигнем до 300 броя и повече на ден, че смъртността ще се увеличава прогресивно, че болниците вече се пълнят. Мисля, че осъзнават сами, че нещата се изпуснаха много отдавна и в момента няма как да ги овладеят. Този мач им дойде като манна небесна- хем ще са доволни хората, че съм и разрешили каквото искат, хем като се сговнясват нещата ще има кой да бъде "обвинен".
Не искам да съм права, но май и ние ще научим урока по трудният начин.

# 9 477
  • Другата България
Малко ще ми е песимистично мнението, но.
Каквото и да се случи на този мач, резултата ще е ужасен. Той ще е просто поредната снежна топка в лавината, която набира скорост още от средата/края на май.
Като погледна най-засегнати страни, на вируса му отнема поне месец, за да се разгърне първоначално, до степен да се забелязва. След това за няколко седмици нещата излизат от контрол.
От средата на май, със падането на ИП и заменянето му с ИЕО хората се отпуснаха.
И без ресторанти и кафенета, събиранията на групи хора бяха факт. Без маски, близо един до друг, по паркове и градинки. После с ресторантите нещата станаха още по-зле. В момента(от две седмици насам) се наблюдават ефектите от това(според мен!). Ефекта от отпадането на маските, връщането към "нормалното" и отварянето на всичко, ще дойде по-нататък. Затова си мисля, че почнаха да ни подготвят, първо двамата К, после и математици и кой ли не. Че ще стигнем до 300 броя и повече на ден, че смъртността ще се увеличава прогресивно, че болниците вече се пълнят. Мисля, че осъзнават сами, че нещата се изпуснаха много отдавна и в момента няма как да ги овладеят. Този мач им дойде като манна небесна- хем ще са доволни хората, че съм и разрешили каквото искат, хем като се сговнясват нещата ще има кой да бъде "обвинен".
Не искам да съм права, но май и ние ще научим урока по трудният начин.
Съгласна. Не напълно, но съгласна на 90%. Особено за болднатото. И знам, че ти разбираш моята позиция. Която не е в "защита" на този или онзи, а е против "нападението" на същия този за сметка на онзи, защото нито този, нито онзи персонално следва да носят и имат вина за действия или бездействия, чужди.
Но не мисля, че резултатът от мача "ще е ужасен". Въпреки многото ужасЕни хора. Резултатът е такъв, какъвто е въпреки мача. И ако има промяна в бройките след него, то поне аз не бих се наела да твърдя, че той ще е причината. Основната. Но пък ще е много удобно извинение, оправдание, и един вид назидание от типа "аз казах ли ви....".....

# 9 478
Е, чакай сега, то не може наведнъж да се обърне внимание на всички важни неща. Сега футболните фенове са наред, след тях са другите важни - ресторантьорите. Искали и бирата и виното да бъдат с 9%ДДС, ще търсят среща да договарят нови облекчения. Та след това с тях ще се занимаят управниците, после пак с феновете - нови мачове идат, и там ще пуснат повече публика. Всичко по реда си.
А не е и като за народа да не мислят - за нас стягат болниците, да има легла за всички. Балтов каза, че Системата ще се задъха, ако болниците приемат по 50 с COVID-19 на ден
Ужас! Наглеци. Заведенията са под всякаква критика! За откритите говоря, за закритите не знам. Нито масите са на отстояние, нито се дезинфекцира. Дисциплината на посетителите също е нулева. Кво стана с "К"-то, дето го прибавиха след трите Д-та?

# 9 479
Шведите се чувстват като прокажени
Силно се надявам и нас българите да не ни гледат като чумави защото засега вървим с уверени крачки по този път.

Разбирам ги, че така се чувстват. Разбирам ги и че са огорчени, че за пръв път от много, много време Скандинавия се ''цепи''. Това е прецедент с историческо значение. Скандинавските страни винаги са били много отворени едни към други, облекчени режими за гражданите, които отиват или се заселват в друга скандинавска страна, просто един ''остров'' в Европа. И сега Швеция бива изолирана от останалите. Според мен - с пълно право.

Но нещата и в Норвегия май започват да се влошават като чета пресата им. Особено нощните заведения в Осло тотално са изгубили контрол върху ситуацията и тя е кажи-речи като преди корона вируса. Хората се струпват по много, не спазват дистанция и нощните клубове ще станат развъдник на вируса. Властите сочат сериозно с пръст към бранша да се стегне. Но колкото и да се стягат, няма начин да се предотврати, защото такова им е естеството на работа. Но и младите май се отпуснаха много.

Общи условия

Активация на акаунт