COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 147
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 045
+5 починали
2045 теста
Мен ми изненада малко този скок, интересно откъде са случаите.

# 3 046
27 - Шумен, това от огнището в с.Тъкач ли са? 13 - Кюстендил, там явно ще си тлее това огнище без шанс да се потуши.

# 3 047
  • Bulgaria
112 нови случая от 2045 теста.
5 починали.
33 излекувани.
4 нови случая мед. персонал.
Шумен - 27, София град - 15, София област - 13, Кюстендил - 13, Пазарджик - 10, Сливен - 7, Плевен - 5, Кърджали - 4, останалите области:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 3 048
Уоу! Не очаквах такова нещо, въпреки че днес цял ден изскачаха новини за новозаразени. Това не е добре, определено...

# 3 049
  • Bulgaria
Уоу! Не очаквах такова нещо, въпреки че днес цял ден изскачаха новини за новозаразени. Това не е добре, определено...
И аз не очаквах. Случаите са много, а тестовете малко. Мислех, че ще са под 100. И смъртните случаи са много.

# 3 050
Очакваше се напълно след като свалихме почти всички мерки и властта взе да дава позивни, че у нас нещата са приключили. Няма държава в света която е "отворила" и не е имала някакъв пик а той изцяло зависи от мерките и нивото на отваряне.

# 3 051
По-лошото всъщност е не толкова бройката им, а това, че са от цяла България.

# 3 052
Ами концентрирани са в огнища, набелязах 2 от по-големите за днес, другите са по-скоро единични случаи, в София са малко заразените, подозирам това е донякъде и защото в столицата се спазват някакви мерки, доста хора виждам с маски нищо, че не са задължителни ... а на много места в страната въобще не се спазват никакви все едно няма пандемия.

# 3 053
Ако погледнете графиката събота-неделя-понеделник са ниски заради уикенда, после наваксват, от началото така се движим. Повечето вероятно са контактни на тези от миналата седмица. Утре и в четвъртък ще се види как ще е тази седмица.
PIK леко неграмотно са написали за някакъв брифинг утре в 8 пред МС, това всяка сутрин ли е, или нещо извънредно?

# 3 054
И аз не очаквах. Случаите са много, а тестовете малко. Мислех, че ще са под 100. И смъртните случаи са много.
За първи път ми се случва от началото на епидемията, да гледам цифрата с новозаразени, недоумяващо какво се случва. Отделно и починалите са ни една от най-големите цифри до момента.
И тези 10 в Пазарджик откъде дойдоха, като уж огнищата са потушени?! А в Сливен? Нищо не са потушили. Незнам само, успокояват себе си или нас...

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 00:57 от sugar_baby

# 3 055
А вече изпреварихме Гърция по брой заразени а те са направили и 2 пъти повече тестове от нас на глава от населението.

# 3 056
Ами, то си беше ясно със свалянето на мерките. Всички мои познати си шават нагоре надолу, тука едни познати обиколиха целия район около Враца. Други ще ходят на рожден ден в Пловдив Grinning и така... Разнасяме си и хич не ни дреме, нали мерките са разпуснати, а и всички го правят вече. Даже ако го питаш казват, че не знаят защо е била цялата тая врява. Не ми се обяснява.

# 3 057
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 17 души
20 - 29 - 11 души
30 - 39 - 23-ма души
40 - 49 - 23-ма души
50 - 59 - 15 души
60 - 69 - 9 души
70 - 79 - 12 души
80 - 89 - 2-ма души
90+ - няма

Новозаразен медицински персонал - 8 души:
лекари - 2-ма души
мед. сестри - 4
санитари - 1
други - 1

# 3 058
Ами, то си беше ясно със свалянето на мерките. Всички мои познати си шават нагоре надолу, тука едни познати обиколиха целия район около Враца. Други ще ходят на рожден ден в Пловдив Grinning и така... Разнасяме си и хич не ни дреме, нали мерките са разпуснати, а и всички го правят вече.

Не ми изглежда да са твоите познати от Враца причината, по-скоро са си огнища по махалите.

# 3 059
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Германия от днес всеки , който пожелае може да си инсталира Арр за предупреждение за намиращ се наблизо човек, който е бил контактен на заразен с вируса. Всичко е на доброволна основа.
Отново имаше репортаж за изследването върху децата и по- слабото заразяване при и от тях.

Биг Брадър ряпа да яде. И тук искаха, но остана във въздуха това желание, защото усетиха настроенията в обществото. Това приложение е много по-различно от изнасянето на данни в нашите медии. Не можеш да видиш данни на евентуален заразен, който е бил с теб.

А за изследването...Няма да забравя, когато излязоха нидерландските резултати и Германия веднага контрира, че не било така с децата. Сега повтарят същото, което нашите от 10 март не са променили като теза. Леко писващо е това...Една теория, след два дена друга срещу първата. Едно време все едно сме знаели всяка стъпка на учените.
Медиите имат някаква цел (на кого е?) с цялата история. Днес изведнъж надълго и нашироко почнаха да коментират как ако нямало легла какво щели да правят. Приемат по 3-5 човека в интензивнто (17 милиона и над 2000 легла и персонал ), а това коментират. Вредно облъчване.

Общи условия

Активация на акаунт