COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 823
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 165
Чухме се с приятели, и двамата работили зимата в Пампорово, подбрани на случаен принцип за тестване. Единият е дал проба, другият е отказал. Ще правят 100 проби на случаен принцип на работили в Пампорово.

# 3 166
....А основните ни групи тук са руснаци и англичани, на някои места французи....
Грешиш. Можеш да видиш официалните статистики за изминалите години в сайтовете на НСИ и на министерството. Simple Smile

# 3 167
UK защитата на изключително уязвимите /екранираните/ „скоро може да приключи“.
В UK повече от 2,2 милиона души/900 000 от които деца/, за които се смята, че са изложени на най-голям риск от тежко заболяване от коронавирус, скоро биха могли да чуят, че вече няма нужда да се изолират у дома.
Журналът на здравната служба (HSJ) съобщава, че защитната програма за тези, които се считат за изключително клинично уязвими започнала през март, ще спре в края на юли. /все пак тепърва ще има официално съобщение на правителството/.

Стивън Макинтош, директор на  Macmillan Cancer Support, който участва в дискусии с правителството, заяви, че благотворителната организация очаква съобщение тази седмица.
Той каза за BBC Radio 4, че правителството ще трябва да бъде "ясно" в комуникацията си с тези, които са уязвими, като изложи "каква е обосновката", защо би било безопасно всяко отпускане на екраниращите мерки и какво ще се случи ако скоростта на инфекцията се повиши отново.
Той подчерта, че насоките за опазване остават в сила и благотворителната организация търси гаранция от правителството, че подкрепата за опазване на хората - като доставките на храни и лекарства - няма да приключи, докато не стане безопасно.
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-53074389

# 3 168
Днес сутринта по БНТ епидемиологът акад. Богдан Петрунов също спомена, че за да се говори за групов имунитет 70-80% от хората трябва да са се срещнали с вируса. И също, че липсата на антитела не означва липса на имунитет. Мисля си, как ще се достигне така желаният групов имунитет, ако хората не излизат. И също така, каква е алтернативата - може ли завинаги да се затворим? Изобщо всички, които тук така се безпокоите от данните за заразените, какво точно очаквате като мерки?
Скрит текст:
Клер, ако темата Ви интересува и знаете чужди езици, съветът ми е да четете сериозни чужди издания. В БГ и от академици, и.от професори се говорят пълни глупости, а някои даже са откровена манипулация. В световен план все още няма никакви сигурни доказателства какъв процент от изкаралите инфекция имат имунитет, дори има проучвания, което водят до извода, че 20% изобщо нямат такъв, а при другите ще е краткотраен. Общата стратегия в целия свят е вирусът да се държи под контрол, да се проследяват контакти и да се карантинират, да се намалява разпространението. Никой не се стреми къв стаден имунитет. Това вече е категорично отречено от специалистите по света. Само тук продължават тези идеи да са "на мода".
[/spoiler]
Клер,
Не ме безпокоят данните на заразените и не следя статистиката по света  Мненията и изследванията в подкрепа на информационния поток от СЗО също не ме вълнуват, намирам ги за насочващи и стратегически ограничаващи мисленето.  Уважавам всяко мнение в което се чете хуманност и логична мисъл. Има кой да съди и определя. Здрав ум, здраво тяло. Бъди здрава Simple Smile

# 3 169
  • София
Значи, ако "малоумният плебс" чете в тази тема, трябва да се самоубие ритуално, за да не се мъчи, като го хване Ковид. А "висшата форма на живот", за която са се взели доста хора, ще му помага с напътствия онлайн. Някакъв/ва щеше да се изселва в Азия, защото там има прекрасни мерки. Пекин е прекрасна дестинация, бих казала.
Егати и песимизма, егати и чудото! Положението е такова, каквото е. Повече тестове, повече заразени. Още повече тестове, още повече заразени. Вие  на работа не ходите ли? Нима още ви плаща някой, за да седите вкъщи? Всички правим каквото трябва, за да се опазим, доколкото можем и доколкото зависи от нас.
Относно сезона - аз не знам какъв сезон да има, като лятото още не е дошло. На около 20 градуса и постоянни дъждове, какво море и какви туристи?

# 3 170
Ето и ревю на интервюто с академик Богдан Петрунов
https://www.24chasa.bg/novini/article/8709362

# 3 171
  • София
Скрит текст:
Днес сутринта по БНТ епидемиологът акад. Богдан Петрунов също спомена, че за да се говори за групов имунитет 70-80% от хората трябва да са се срещнали с вируса. И също, че липсата на антитела не означва липса на имунитет. Мисля си, как ще се достигне така желаният групов имунитет, ако хората не излизат. И също така, каква е алтернативата - може ли завинаги да се затворим? Изобщо всички, които тук така се безпокоите от данните за заразените, какво точно очаквате като мерки?
Скрит текст:
Клер, ако темата Ви интересува и знаете чужди езици, съветът ми е да четете сериозни чужди издания. В БГ и от академици, и.от професори се говорят пълни глупости, а някои даже са откровена манипулация. В световен план все още няма никакви сигурни доказателства какъв процент от изкаралите инфекция имат имунитет, дори има проучвания, което водят до извода, че 20% изобщо нямат такъв, а при другите ще е краткотраен. Общата стратегия в целия свят е вирусът да се държи под контрол, да се проследяват контакти и да се карантинират, да се намалява разпространението. Никой не се стреми къв стаден имунитет. Това вече е категорично отречено от специалистите по света. Само тук продължават тези идеи да са "на мода".
Клер,
Не ме безпокоят данните на заразените и не следя статистиката по света  Мненията и изследванията в подкрепа на информационния поток от СЗО също не ме вълнуват, намирам ги за насочващи и стратегически ограничаващи мисленето.  Уважавам всяко мнение в което се чете хуманност и логична мисъл. Има кой да съди и определя. Здрав ум, здраво тяло. Бъди здрава Simple Smile
[/quote][/spoiler]

Това пък с какво го заслужих?

# 3 172
  • София
....А основните ни групи тук са руснаци и англичани, на някои места французи....
Грешиш. Можеш да видиш официалните статистики за изминалите години в сайтовете на НСИ и на министерството. Simple Smile
Не греша. Официалните статистики са за посещения на чужденци. Ако гледаме тях ще видим, че едва ли не най-много туристи имаме от Турция и Гърция, но това са друг тип посещения, не идват на морето ни гърци преобладаващо.
https://www.nsi.bg/bg/content/1969/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%8 … D0%B0%D0%BD%D0%B8
Основни са руснаците, украинци и процее, собственици са на имоти, наематели и гости на хотели. Румънци също има, но не в количествата от статистиката. От изброените туристи може би, както вече казах, ще дойдат поляци, немци не е много сигурно, но биха могли, ама това е всичко.

Но няма смисъл да спорим. Така или иначе в момента само ни трябват малко руснаци тук и да закриваме цялата година.

# 3 173
Сега военнослужещите в Нова Зеландия ще ръководят граничните и карантинните операции на страната, след като двама души, които бяха пуснати от карантина по-рано, бяха тествани положително за коронавирус.
Помощникът на началника на отбраната Дарин Уеб ще може да използва военни ресурси и персонал, ако е необходимо, заяви премиерът Джасинда Ардерн.
Г-жа Ардерн каза, че граничният контрол трябва да бъде строг и дисциплиниран и е необходимо да има доверието на министрите, както и на всички новозеландци. Тя добави, че двата нови случая на Covid-19 представляват "неприемлив отказ на системата".

Явно военните излизат при "отличниците".......

# 3 174
  • София

Относно сезона - аз не знам какъв сезон да има, като лятото още не е дошло. На около 20 градуса и постоянни дъждове, какво море и какви туристи?
Определено е рано да се правят заключения за сезона. Повечето хотели, а и МТ, анонсираха, че сезонът стартира от 1 юли.
През последните седмиЦи времето е такова, че има дни с по темп. 18 градуса на въздуха и 15 на морската вода. Кой да ги напълни тия плажове при тия температури....

# 3 175
  • София
Брой случаи по седмици

# 3 176
  • София
"Стаден имунитет" се постига и с ваксина, не само с преболедуване. Проблемът е, че ваксината е в необозримо бъдеще, а дотогава трябва да се лавира. Пиша го, за да може ако един ден изобретят ваксина - да не се шашнете, че ще правим стаден имунитет с нея.

# 3 177
Чухме се с приятели, и двамата работили зимата в Пампорово, подбрани на случаен принцип за тестване. Единият е дал проба, другият е отказал. Ще правят 100 проби на случаен принцип на работили в Пампорово.

Интересно , какви са мотивите на този, който е отказал, ако е удобно разбира се?

Мисля, че е необходимо да се уточнява, че единствено допустимата форма на стаден имунитет е чрез ваксина!

# 3 178

Това пък с каква цел?

# 3 179
Президентът на Хондуран Хуан Орландо Ернандес заяви, че той, съпругата му и двама от помощниците му са положително тествани за коронавирус.
Г-н Ернандес каза, че се чувства добре и ще продължи да работи дистанционно.
"Чувствам достатъчно сила и енергия, за да продължа напред и да победя тази пандемия", каза той. „Ще изпреварим това. Вярвам в Бога, хондурските лекари и медицината. "
Хондурас/население 9.588млн/ е потвърдил повече от 9 600 случаи на коронавирус и 330 смъртни случая, според университета Джон Хопкинс в САЩ.
Икономиката му започна да се отваря отново миналата седмица след близо три месеца мерки за блокиране, включително затваряне на граници и комендантски час.

Общи условия

Активация на акаунт