COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 623
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 360
  • Bulgaria
По БТВ дадоха жената, която се прибра болна от Нидерландия и ѝ беше зле в самолета. Изписана е след 41 дни интубация. Лекарите явно наистина са се постарали.
Колко дни общо е била в болница жената? След екстубацията колко време е рехабилитирана? 41 дни в медицинска кома не е леко изживяване - след екстубация те учат да вървиш отново ,захранват те.....
Пристигнала е с полет на 26 април, сигурно е хоспитализирана веднага - на 26 или 27 април.

https://nova.bg/news/view/2020/06/17/291221/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D … 0%B4%D0%B8%D1%8F/

# 3 361
Броят новооткрити варира в различните дни от седмицата и в различните седмици заради клъстерите и публикуването на данните. Продължавам да съм убедена, че времето за удвояване е по-добър ориентир за обстановката.

# 3 362
Причиних си Чорбанов при Ризова....ама той уж ваксина гласеше, сега запял песента, че нямало начин, вирусът щял да бъде спрян като мине през всички..... Нито дума за ваксината. И много грозно ми прозвуча това, че не можели хроници и възрастни да очакват от обществото да се съобразява с тях, те трябвало да се изолират, а другите да живеят както преди. Завидно самочувствие за безсмъртие и брилянтно здраве има този човек. Ми утре като го удари диабета и него той ще напусне ли работа да се скрие у дома си, че да не пречи на другите да си живеят живота? Събеседниците по медиите вече не са тези от ИП, а глашатаи на Мангъровото проепидемичване и тезата, че вирусът е опасен за много малко хора. Става ми страшно като го слушам, грам не му вярвам и ме е срам, че такива хора се наричат учени в БГ.

# 3 363
По БТВ дадоха жената, която се прибра болна от Нидерландия и ѝ беше зле в самолета. Изписана е след 41 дни интубация. Лекарите явно наистина са се постарали.
Колко дни общо е била в болница жената? След екстубацията колко време е рехабилитирана? 41 дни в медицинска кома не е леко изживяване - след екстубация те учат да вървиш отново ,захранват те.....

В края на май са я екстубирали и тогава излезнаха докторите от отделението.
Ясно. Прочетох статията в бтв и видях снимките. Браво на лекарите. Жената изобщо не изглежда по начина по който изглеждат изписваните болни тук /UK/ след дълъг престой в реанимация. Най- фрапиращото при тукашните болни е разликата в теглото при изписване.

# 3 364
  • Bulgaria
Ladybird, да, изглежда доста свежа и жизнена. Дано няма проблеми в бъдеще.

# 3 365
Аз се чудя при нужда дали въобще бърз тест да си правя, явно са супер неточни. Направо да стрелям с ПСР, да не се дават пари на вятъра за друго. Това ако имам симптоми. То аз иначе няма и да се тествам де....

# 3 366
По-добре е PCR. Главния архитект на Благоевград си е направил бърз тест и се успокоил, че не е корона, след като показал отрицателен. През събота и неделя обаче рязко се влошава и го приемат в болница и PCR-а се оказва положителен.

# 3 367
Не знам дали е коментирано в темата, но поствам линк с малко старо, но много информативно интервю на доц. Попов.
https://www.credoweb.bg/publication/122640/dots-popov-pioneri-sm … henie-na-covid-19
А д-р Първанова преди да влезе в политиката беше една училищна лекарка, която мери ръст и пише бележки.
Позицията на властта в момента е като на разсърден родител, който е оставил непослушното дете да си вземе урока само.

# 3 368
Ето със специалисти като доц. Попов ми се иска да правят интервюта и да ми съобщават новини за епидемията,  клиницисти от първа линия с опит и експертиза на световно ниво. А не с русенския лабораторен лекар, политическата издънка Първанова и лекуващият едни важни внуци Мангъров.

# 3 369
  • в страната на чудесата
Причиних си Чорбанов при Ризова....ама той уж ваксина гласеше, сега запял песента, че нямало начин, вирусът щял да бъде спрян като мине през всички..... Нито дума за ваксината. И много грозно ми прозвуча това, че не можели хроници и възрастни да очакват от обществото да се съобразява с тях, те трябвало да се изолират, а другите да живеят както преди. Завидно самочувствие за безсмъртие и брилянтно здраве има този човек. Ми утре като го удари диабета и него той ще напусне ли работа да се скрие у дома си, че да не пречи на другите да си живеят живота? Събеседниците по медиите вече не са тези от ИП, а глашатаи на Мангъровото проепидемичване и тезата, че вирусът е опасен за много малко хора. Става ми страшно като го слушам, грам не му вярвам и ме е срам, че такива хора се наричат учени в БГ.
Ако е казал това, заслужава етична комисия. Както и Мангъров/Първанова

# 3 370
  • София
Мда, обвиниха българите, че са внесли вируса в немските кланици.
Премиерът на германската провинция Северен Рейн – Вестфалия Армин Лашет обвини българските и румънските работници за разпространението на заразата от коронавирус в ланда. Изказването бе направено, след като кланица в провинцията в град Реда-Виденбрюк се превърна в огнище на инфекцията, съобщава „Ди Велт”. На журналистически въпрос какво говори появата на толкова много нови случаи на COVID-19 след облекчаването на мерките, Лашет отговоря: „Това не говори нищо и няма нищо общо, защото българи и румънци са влезли в страната и са внесли вируса”.
По данни на местните здравни власти, най-малко 400 работници в месокомбинат в Северен Рейн – Вестфалия са се заразили с коронавирус. От проведените 500 теста 400 са били положителни и се очакват резултатите от още 500 теста.
   от ТУК
Мисля, че това няма да е последният случай, когато ще се мятат такива обвинения. Да развъдиш вируса така, че от 500 теста да имаш 400 положителни и да се оправдаваш, че някой друг ти е виновен, е точно пример за европейско мислене. Smirk

# 3 371
Има го на запис, точно това каза. Ама лошото е, че не го казва само той. Въобще тази криза извади доста неща на показ в нашето общество, и не само в него де....

# 3 372
Да, каза го, и на мен ми направи лошо впечатление. А освен това ако заразата стигне до много хора, то опазването на тия групи хора ще става все по трудно и по трудно.

# 3 373
  • София
Видя се, че няма как да се опазят. И едните, и другите не живеят във вакуум, все си показват носа навън, имат близки, с които живеят, ако щеш и с комшиите се разминават по стълбите, особено ако комшиите са без маски. Покрай мокрото ще изгори и сухото.

# 3 374
Ladybird, да, изглежда доста свежа и жизнена. Дано няма проблеми в бъдеще.
Изобщо не изглежда на човек, който е бил 41 дена обездвижен, без да се храни нормално.
Ако така изглеждат всички, които са били най-тежко засегнати и възстановили се....

Иначе изслушах това видео, в което се казва, че "жена пребори коронавируса след 41 дни в интубация. Днес тя бе изписана..... изпратиха я лекарите, които се грижиха за нея повече от месец... 33 денонощия непрекъсната грижа привързаха лекари и пациент.....
https://btvnovinite.bg/bulgaria/pobeda-nad-koronavirusa-izpisaha … i-intubacija.html

Общи условия

Активация на акаунт