COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 930
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 675
  • При семейството си
Ако ще сравняваме и гледаме статистика:
Германия: 2262 заразени/милион; 107 починали/милион
България: 510 заразени/милион; 26 починали/милион.

# 3 676
  • София
Затова в момента са много по-добре от България.
Кое им е по-добрето. Над 1000 новозаразени на ден, което е около 13 на 1М. България под 100 ,под 13 на 1М
При тях затихва, а при нас е във възход... в това е разликата.

# 3 677
Видео от откриването на някакъв нощен клуб. Разбира се не са пропуснали да направят имитация на Мутафчийски и Кантарджиев.

https://www.facebook.com/364876316912005/posts/3261835880549353/

Колко противен клип! Събрали се "умната" част на населението да се веселят иронизирайки страхуващата се за здравето си "глупава" част на населението...

# 3 678

Забрави броя тестове на милион.

# 3 679
  • При семейството си
Германия: 60038 теста/милион.
България: 15883 теста/милион.

# 3 680
Ето пример как само един болен може да повлияе на работата на цяла институция или фирма. А какво се случва като станат 10% или повече? https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/problemi-v-kontaktniya-tsentar- … ovid-19-sluzhitel

# 3 681
На стари лаври не може само да се почива. Защо не извадиш статистика от последните 2 седмици.

# 3 682
Хора,  последно какво се случва?   Трябва да ходя до офис на спиди ,досега винаги съм носила маска на закрито, разбира се,  но след 15ти нали щяха да отпадат? 

Ако си сложиш маската за 5 минути, докато си в офиса, това ще нанесе ли удар върху здравето или достойнството ти?
Ако отговора на въпросите е не, носи маска и я сложи, без значение коя дата е.
Никакъв удар няма да ми нанесе, точно затова питам. Искам да съм подготвена и да знам със сигурност.
Брейй, човек вече да не зададе един въпрос  в този форум - все ще се намери някой , който ще скочи и ще агресира.
Не адвокатствам на Ън, но тя ме е предварила.Въпросът ти е така зададен, че се разбира "Нали без маска мога да бъда?" От вратите на магазините в нашия град, които видях тези дни, са свалили табелките"само с маски", но въпреки това и продавачите, и повечето клиенти са с маски.

# 3 683
Цитат
Цитат на: MK_ в чт, 18 юни 2020, 17:04
Видео от откриването на някакъв нощен клуб. Разбира се не са пропуснали да направят имитация на Мутафчийски и Кантарджиев.

https://www.facebook.com/364876316912005/posts/3261835880549353/
Такива хора очевидно никъде не спазват дистанция.Рано или късно някой/някои от тях,ще лепнат вируса и ще го подарят на роднини и приятели.

# 3 684
  • При семейството си
На стари лаври не може само да се почива. Защо не извадиш статистика от последните 2 седмици.

Каква стара и нова статистика да ти извадя. Да не би аз да разреших футболни мачове с публика между 9 до 20 хиляди човека, да не би аз да отворих баровете и дискотеките, да махнах аз задължителното носене на маски. Защо ми държиш сметка на мен и други потребители за случващото се в България?!

# 3 685

Интересно, че в онова злощастно интервю с Бенатова, когато говореше за условията, при които евентуално ще се затягат разхлабените мерки, Мутафчийски каза, че не може да се водим по немските критерии за Х броя нови случая на 100 или 10 хиляди души /не помня точно/, защото при нашите мащаби на тях ще отговоря прекалено голяма абсолютна бройка, а се водим по израелския модел 100 нови случая за ден. Впоследствие явно се отметнаха, не знам дали са се отметнали и израелците, но може би има някакви причини в развитието на епидемията да се сравняваме именно с тях и да ползваме техни модели. Освен ако не е било само за този конкретен случай.

# 3 686
Бибит, ама ако в БГ се наложат такива изисквания, ще скочат до небето, че вирус няма и някой ги ограничава. Голям проблем за едни маски направиха и то само в магазини, където си не повече от 15 минути...
Съмнявам се.Сега,когато маските в магазините са пожелателни,виждам само хора с маски.Не знам дали германците ще почиват в страната си,но видяхме доста демонстрации на българи живеещи в Германия,които многократно повтаряха,че ще идват в Б-я,а ако има карантина няма да я спазват.
Ами то цяла година да свиваш уши и да се снишаваш в Германия, иска ти се малко да разпуснеш, сепак...Да заповядат, от Германия тук ще им бъде като Сървайвър...тука има, тука нема.

# 3 687
  • Bulgaria
Добре се водехме по израелския модел за брой заразени, но да имахме и тяхното здравеопазване нямаше да е зле.

# 3 688
Имам лек смут като се дават примери с Германия. Прехвалена става, а не бива. Като пряко участваща в мерките, които се вземат тук и ситуацията,  имам много съображения и забележки.
За сега уж се крепи някакъв контрол, но считам, че това е много крехко състояние, което не може да остане  за дълго. Със сигурност трябва да се намери устойчиво, стабилно решение, което да възвърне поне до някава степен сигурността от преди.
Това решение за мен лично, все още не е в наличност.
А то е: медикамент, функционираща ефикасна ваксина и  доказан протокол за лечение на Ковид.

# 3 689
Брееей, какво вярващо малцинството, да се не види...В какво вярват точно?! Колко станаха вече огнищата, които тръгват от евангелските пастори по циганските махали? Rage

Общи условия

Активация на акаунт