COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 585
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 585
Утре всеки може да е на мястото на братовчедка ми. Нищо й нямаше доскоро.....
    Внезапното и състояние ,свързано ли е с вируса.

Не, открито сериозно заболяване при рутинен преглед, което налага спешна операция.

# 3 586
  • Somewhere far away
Хора,  последно какво се случва?   Трябва да ходя до офис на спиди ,досега винаги съм носила маска на закрито, разбира се,  но след 15ти нали щяха да отпадат? 

# 3 587
  • Bulgaria
По разни сайтове се върти новината, че и Ути Бъчваров бил заразен с коронавирус.
 https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Uti-Buchvarov-sushto-s- … oronavirus-976560

# 3 588
  • Варна
Хора,  последно какво се случва?   Трябва да ходя до офис на спиди ,досега винаги съм носила маска на закрито, разбира се,  но след 15ти нали щяха да отпадат? 
Маските не са задължителни на закрити места освен в болници, аптеки и градски транспорт. Но това не изключва възможността всеки обект да си постави изискване за слагане на маска. Т.е. имай винаги една на разположение.

# 3 589
  • София
Утре всеки може да е на мястото на братовчедка ми. Нищо й нямаше доскоро.....
    Внезапното и състояние ,свързано ли е с вируса.
За жалост след толкова случаи на заразени медици и медицински заведения вече съвсем нормално се замисляме дали и къде да отидем при проблеми със здравето, които нищо общо нямат с COVID-19.
Едно е да четеш и цъкаш с език  "Брей, какви работи стават по света!", друго е да разбереш, че си бил контактен с вирусоносители в N-ската МБАЛ или те издирват за тестване, защото лекарят, когото си посетил, е с положителна проба за коронавирус.
В момента се чудя къде да отида, за да дам кръв за анализ, и се хванах, че преценявам възможните варианти според големината на чакалните и струпването на хора там. Дали съм страхлива или просто предпазлива?

# 3 590

Ако си сложиш маската за 5 минути, докато си в офиса, това ще нанесе ли удар върху здравето или достойнството ти?
Ако отговора на въпросите е не, носи маска и я сложи, без значение коя дата е.

# 3 591
  • Бургас
не знам защо всички са я захапали тази Швеция като голям провал, то се видя, че все някога всички държави с драстичните мерки почват да ги охлабват, дали рано, дали по-късно няма как да се затваря всичко с месеци и години, колкото и да се криеш, ако вирусът плъзне, има шанс да се заразиш, мой роднина се зарази този месец в САЩ, при условие, че в неговия щат от 3 месеца работят само хранителните магазини, всичко е затворено, не е припарвал никъде, среща се  само с 1 колега на работа и с жена си вкъщи, която не работи, не се събира с никакви други хора, пазарува веднъж седмично с маска в магазина и въпреки това е болен

# 3 592
Явно колегата щъка повечко в такъв случай.

# 3 593
не знам защо всички са я захапали тази Швеция като голям провал, то се видя, че все някога всички държави с драстичните мерки почват да ги охлабват, дали рано, дали по-късно няма как да се затваря всичко с месеци и години, колкото и да се криеш, ако вирусът плъзне, има шанс да се заразиш, мой роднина се зарази този месец в САЩ, при условие, че в неговия щат от 3 месеца работят само хранителните магазини, всичко е затворено, не е припарвал никъде, среща се  само с 1 колега на работа и с жена си вкъщи, която не работи, не се събира с никакви други хора, пазарува веднъж седмично с маска в магазина и въпреки това е болен
Ако спазваш всички правила за движение, пак можеш да попаднеш в катастрофа, но като караш с 200, пил, ги умножаваш многократно. Това е разликата.

# 3 594
  • Бургас
Явно колегата щъка повечко в такъв случай.
колегата е здрав, тестван е като контактен

# 3 595
не знам защо всички са я захапали тази Швеция като голям провал, то се видя, че все някога всички държави с драстичните мерки почват да ги охлабват, дали рано, дали по-късно няма как да се затваря всичко с месеци и години, колкото и да се криеш, ако вирусът плъзне, има шанс да се заразиш...

Шведският Тенгеле и той така ни успокоява, че "щом останалите страни се отворят и разхлабят мерките, не само ще ни настигнат, но и ще ни надминат по смъртни случаи на глава от населението"...

# 3 596
  • София
не знам защо всички са я захапали тази Швеция като голям провал...
Население на Швеция - 10,097,008
Данни за COVID-19

За сравнение - население около 5 хил. човека имат градове у нас като Перущица, Крумовград, Оряхово, Златица.
Изводите всеки си ги прави за себе си, даже в Швеция вече си ги направиха. Май само у нас се готвят да пробват отново модела на Швеция, от който самите шведи се отказаха и го намират за провал.

# 3 597
  • София
Различните дейности и какъв риск от заразяване крият според няколко лекари.

Какво ще рече buffets, че гледам ресторантите са ги сложили като Най-Безопасни, верно - с хранене навън, де...

# 3 598
не знам защо всички са я захапали тази Швеция като голям провал, то се видя, че все някога всички държави с драстичните мерки почват да ги охлабват, дали рано, дали по-късно няма как да се затваря всичко с месеци и години...

Ако се сравнят графиките на развитието на епидемията в Швеция и в други страни - ОК,  Испания,  Италия,  Франция, Белгия и пр. /нарочно давам за пример страни с много случаи на милион население/ , се разбира защо са захапали Швеция като голям провал и защо другите страни могат да охлабват мерките.

# 3 599
  • Bulgaria
Всеки модел, който води до неконтролируемо разпространение на вируса и лишава голяма част от хората от достъп до медицинска помощ, е провал.

Общи условия

Активация на акаунт