COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 665
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 690
На стари лаври не може само да се почива. Защо не извадиш статистика от последните 2 седмици.

Каква стара и нова статистика да ти извадя. Да не би аз да разреших футболни мачове с публика между 9 до 20 хиляди човека, да не би аз да отворих баровете и дискотеките, да махнах аз задължителното носене на маски. Защо ми държиш сметка на мен и други потребители за случващото се в България?!
Защото Мангъров непрекъснато се изказва по интервюта и го дават по телевизията. А и между другото Швеция е много зле.

# 3 691
Днес, нямах време да следя новините, информация само за случаите в Перущица ли има?

# 3 692
  • Немция
Не съм искала да прехвалвам Германия. Просто съм учудена как паднаха мерките в България на фона на нарастващи случаи.
Затова и дадох пример с Германия, със стабилизирането на инфекцията през последния месец и въпреки това как мерките се запазват. Толкова е просто и не изисква големи жертви. Маски на закрито, дистанция и без големи калабалъци.

А че всички държави вървят по тънък лед с разпускане на мерките, няма спор.

# 3 693
Познат абитуриент в Германия, отдавна им казаха бал след ноември...даже може и януари да е.
Германия не може да се сравни с нас, или ние с нея. Там са съвсем различни нещата, като цяло.

Дъщеря ми е абитурентка без абитурентска. Няколко съученички, класната и учителят по английски отидоха на ресторант в понеделник и това беше. Случи се по инициатива на учителите, които канят по няколко ученика на ден, няма да се учудя и ако плащат с лични средства.

За немските мерки не знам какво да кажа. Маски се носят в магазини и ГТ, но като тръгнеш в събота по улиците на голям град се разминаваш с хиляди хора на сантиметри. Онзиден имах уговорена среща в банка. Влязох с маска, служителят който ме посрещна също беше с маска, но като отидохме до бюрото му и седнахме, каза че може да я сваля и той направи същото.

От поне две седмици във всички магазини, в които влизам може да се влиза без количка, вече и кошниците могат да се ползват, а ги бяха махнали. Количките бяха задължителни за всеки влизащ в магазин, вече не са или никой не гледа. На работа никой никакви мерки не е спазвал нито един ден, даже и хоум офис не ни пуснаха. Аз се самоотлъчих за 10 дни и това беше.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 19:41 от Анонимен

# 3 694
Бибит, нямах предвид теб,а по принцип. Hug

# 3 695
  • Немция
A, няма проблем, само изяснявам.... Grinning

# 3 696
  • гр.Видин
Не разбирам тези постоянни коментари за Швеция. По-добре да си гледаме собствените си неадекватни и противоречиви мерки. Според мен Швеция е с правилната стратегия и наистина след като се охлабят мерките /което е неминуемо/ нещата ще се изравнят. Някои неща са неизбежни, в случая не можем да се скрием и това дали приемаме реалността не променя факта, че нещата вече са се случили – има го този вирус. В крайна сметка всичко се случва както каза Мангъров, той сполучливо сравни пазенето от заразата с това да си зад решетка на прозорец и да мислиш, че тя спира комарите.

# 3 697
Само 6,1% от шведите с антитела.

Тегнел:"Разпространението е по-ниско, отколкото смятахме, но не е много по-ниско" (Sleeping), коментира главният епидемиолог на Швеция по време на пресконференция, като добави, че вирусът се разпространява в клъстери и не се държи като предишни заболявания.

Както и преди съм казвала цялата шведска стратегия се базира на изцяло грешни модели и грешни предположения, които може да са валидни за грип, но не и за сарс, въпреки че още през февруари имаше вече примери от Азия за успешни мерки срещу вируса. Дано шведите все пак по някакъв начин да успеят да овладеят вируса, жалко за всички хора, които загубиха живота си напразно. Предотвратима трагедия.

https://news.bg/disasters/koronavirus-nov-udar-varhu-nadezhdite-na-shvetsiya-za-staden-imunitet.html

# 3 698
Добре се водехме по израелския модел за брой заразени, но да имахме и тяхното здравеопазване нямаше да е зле.
Нямаше да е зле, но Израел е светлинни години пред нас, все пак са 5 сила в света. Одобрявам, че не отворихме училищата като тях, сега те си имат проблеми и май това една от малкото ни мерки които е останала.

# 3 699
Познат абитуриент в Германия, отдавна им казаха бал след ноември...даже може и януари да е.
Германия не може да се сравни с нас, или ние с нея. Там са съвсем различни нещата, като цяло.

Дъщеря ми е абитурентка без абитурентска. Няколко съученички, класната и учителят по английски отидоха на ресторант в понеделник и това беше. Случи се по инициатива на учителите, които канят по няколко ученика на ден, няма да се учудя и ако плащат с лични средства.

За немските мерки не знам какво да кажа. Маски се носят в магазини и ГТ, но като тръгнеш в събота по улиците на голям град се разминаваш с хиляди хора на сантиметри. Онзиден имах уговорена среща в банка. Влязох с маска, служителят който ме посрещна също беше с маска, но като отидохме до бюрото му и седнахме, каза че може да я сваля и той направи същото.

От поне две седмици във всички магазини, в които влизам може да се влиза без количка, вече и кошниците могат да се ползват, а ги бяха махнали. Количките бяха задължителни за всеки влизащ в магазин, вече не са или никой не гледа. На работа никой никакви мерки не е спазвал нито един ден, даже и хоум офис не ни пуснаха. Аз се самоотлъчих за 10 дни и това беше.

Все си мисля, че германските управници не са по-прости от нашите.

# 3 700
Много остри критики към Армин Лашет заради изказването му за румънците и българите и искания незабавно да се извини. Има и иронични сентенции като "Румънците и българите ще са виновни, ако Лашет не стане канцлер". 😂 В Туитър много германци го правят на нищо заради изцепката.

https://www.n-tv.de/politik/SPD-fordert-Entschuldigung-von-Lasch … icle21855870.html

В друга статия остро критикуват условията при които живеят и работят работниците от месопреработвателната промишленост. Има репортажи от квартирите им.

Предупреждавам, че има неприятна снимка, но е сложена нарочно с призив "Не го яжте!". За месо от тези фабрики става дума.

https://www.n-tv.de/politik/Sie-finden-das-schlimm-Essen-Sie-es- … icle21855550.html

# 3 701
  • Там,където се събуждам щастлива.
При нас са отворени училищата и проблеми нямаме. Явно е относително.

Всякакви мерки се променят (aко се променят) на две седмици. Има яснота и го няма момента на “ нова / отменена заповед”, която е била измислена вчера.

# 3 702
Австрийските училища започнаха доброволно масово тестване на учениците - един път през носоглътката и един път с взимане на кръв.

Относно губенето на вкус и обоняние, имам познат, който вече 3 месеца след изкаран ковид още не е с напълно възстановен вкус и обоняние.
За съжаление се оказва често срещано последствие.

# 3 703
  • София
В Турция са върнали задължителните маски, че и солена глоба има за нарушителите - 3150 турски лири (близо 800 лева).
Турските власти разпоредиха хората да носят маски на публични места в Истанбул и столицата Анкара. Този ход бе препоръчан от научния комитет, който съветва правителството, съобщиха местните власти в двата града.
Турция регистрира 1 429 нови случая с коронавирус през последните 24 часа, като половината от тях са в Истанбул, почти два пъти повече, отколкото са били регистрирани преди две седмици. Носенето на маски, които да помогнат за ограничаване на разпространението на вируса, е задължително от няколко седмици в градския транспорт и в магазините в Турция. С новото съобщение вече се изисква носенето на маска на публично място в 48 от 81 провинции на Турция. Изображенията в социалните медии на хора, които се разхождат без маски или пренебрегват препоръките за социално дистанциране, предизвикаха безпокойство и възмущение.
  от ТУК
Мда, а при нас в дискотеки келешите се подиграват с това, че хора се приемат по спешност в болница. Наистина си е веселба отвсякъде... защо ли въобще другаде са се разтревожили толкова?

# 3 704
https://www.google.com/amp/s/novini.bg/amp/bylgariya/obshtestvo/604555
Ако искаме да сме наплашени, ще продължим да се страхуваме. Sad Sad Sad

Общи условия

Активация на акаунт