COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 880
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 840
Врабчо, вчера хоспитализирани 276, днес -289, тоест 13 нови.
Вчера в интензивни - 12, днес -13.
Починали вчера - 6.
Новите хоспитализирани не са само 13, а +13. Имаме 61 излекувани, част от които са били хоспитализирани. Т.е. 20-30 хоспитализирани само от вчера.
Интензивните днес са +1 при 6-ма починали, т.е. нови 7 в интензивно.

Както хоспитализираните, така и тези в интензивното растат, но тези в интензивно сякаш по-бързо освобождават леглата.

# 3 841
Очаквано нройката се качва и вече в почти всяка област има заразени.
Щабът няма и да го дават повече - Мутафчийски не е съгласен с това, което става и затова го пратиха някъде. Двете К само се опитват да замажат заради заповедите отгоре.
Докато другите държави не ни блокират и не падне предизборно рейтинга мерки няма да видим, а тогава ще е твърде късно.
Притеснения будят и последните данни за хора, заразени повторно - имаше вчера за една американка, днес нов случай, от Сингапур - също съобщиха за такива случаи. Изобщо масовото заразяване не е решението.

Моето решение е снижаване и чакане,  ваксина или лекарство. Ама аз съм от мишките. Добре, че не давам пет пари кой какво мисли или приказва по тоя повод.

Фактът, че няма много хоспитализирани, аз го отдавам на това, че са хванати в началото на заболяването. Как ще се развие, ще стане ясно.

Според коментар във ФБ, перефразирам, днешните много бройки, са ги изфабрикували, за да отклонят вниманието от компрометиращите снимки на ББ.

# 3 842
  • София
Странно, аз виждам много хора с маски в магазина и по улицата дори. Не съм видяла някой да им се смее или да им дава акъл какво да правят. Все пак това е личен избор и не виждам защо някой ще се меси в това.

Аз лично се дразня от хора които са сложили маските си неправилно, това не го разбирам. Хем не са задължителни, хем си я сложил така ,че тя не ти върши работа, но пък демонстрираш че се пазиш. Сега като се замисля, това може да е някакъв вид протест, знам ли.

Всъщност исках да попитам

Заразените без симптоми след 28 дни изчистват ли се от вируса или той си остава в тях и в един прекрасен момент, когато имунната система се предаде те  стават заразени със симптоми ?

Правени ли са тестове след месец на безсимпомните за да се види дали все още са носители или дали имат някакви антитела.

# 3 843
Според мен докато премиерът се опитва да оцелее политически, няма да има затягане на мерки, освен ако нещата не ескалират още повече и недоволството сред хората не достигне критична маса. За съжаление успехът на България в пандемията стана жертва на други игри. А и в България има прекалено много "лоши актьори" които за користни цели развяваха Мангъров и ко и тласкаха нещата в тази посока.

Лошото е, че веднъж като си изпуснал нещата, после овладяването е много трудно. А ние в момента се катерим към втори пик, но все още не е ясно къде му е върха.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 08:18 от LillyM

# 3 844

Аз не бих била толкова смела да се заканвам и искам затвор и/или парични обезщетения от някой заразен, заразил и някой друг, защото може в един момент и да съм на неговото място.
Искаш да кажеш, че ще се качиш на самолета със задух, температура и болки без маска, без нищо и ще си ок? Сега, когато всички знаят, че има риск да са заразени с корона? Жената е знаела, че е болна, може да не е знаела, че е корона, ама това за мен е подсъдна невежест.

# 3 845
Абе, мен колежка само дето не ме наби, че съм с маска. Но тя май съвсем е изплискала легена за жалост, както и да е. Дали аз ще нося маска си е мой избор. Маската ми не пречи на никого. Но липсата на маска у отсрещния може да ми навреди, колкото и да се пазя, завися и от другите, а те не се интересуват от това, защото явно аз живея с тях, но те живеят в свой си свят където не зависят от никого.

# 3 846
  • София
Врабчо, вчера хоспитализирани 276, днес -289, тоест 13 нови.
Вчера в интензивни - 12, днес -13.
Починали вчера - 6.

Аз не бих била толкова смела да се заканвам и искам затвор и/или парични обезщетения от някой заразен, заразил и някой друг, защото може в един момент и да съм на неговото място.
Ако си спомняте, когато имахме по 20-30 случая на ден - половината винаги ги даваха, че са хоспитализирани. Сега, дали защото са ги откривали по-късно или защото е имало много места, или защото са били от мургавите братя и са предпочитали така да ги държат изолирани - не знам.
И аз подозирам, че сега ги хващат в началото. А някой може ли да каже от онези стотина ли, колко бяха (?), в Доспат и Сърница - кога ги откриха (мина ли 1 седмица или десет дни?) и колко от тях са в болница? Помня, че 5-6 май бяха само или? Но дали са влезли нови? Ето тези 13 хоспитализирани от вчера - какви са - от тестваните вчера или други, стари случаи, които сега са влезли в болница?

# 3 847
  • София
С маска съм навсякъде в затворени помещения и какво от това,като обикновено съм само аз. На работа никой не носи, само една колежка от време на време, но тя май е бременна, така че може и да се презастрахова така.
 В ГТ пълен гъч, кой без маска, кой с наполовина сложена.

# 3 848
  • София
Абе, мен колежка само дето не ме наби, че съм с маска. Но тя май съвсем е изплискала легена за жалост, както и да е. Дали аз ще нося маска си е мой избор. Маската ми не пречи на никого. Но липсата на маска у отсрещния може да ми навреди, колкото и да се пазя, завися и от другите, а те не се интересуват от това, защото явно аз живея с тях, но те живеят в свой си свят където не зависят от никого.
Разбира се, че пречиш с маската. Голяма част от населението е част от масова психоза на отрицанието вече четири месеца. Отвъд това отрицание всички знаят какво става и ще стават все по-агресивни, докато не се предадат на реалността. С маска им напомняш, че се заблуждават, а това е все по-трудно на фона на очевидното мазало.

# 3 849
  • София
За един случай на новопостъпил в интензивно отделение се знае -  главния архитект на община Благоевград арх. Васил Тинчев рязко се е влошил и е бил преместен в реанимацията на МБАЛ-Благоевград. Приеха го в болницата в понеделник, с положителен PCR-тест.   от ТУК
Та не бих твърдила смело, че всички новозаразени са безсимптомни или просто кашлящи - има всякакви.

# 3 850
  • Bulgaria
Ако бяха направили 2700 теста, положителните сигурно щяха да преминат 150. Миналата седмица тестовете бяха много повече. Много е жалко, че когато имаме толкова много положителни, тестовете не са на максимум капацитет.

# 3 851
  • Bulgaria
За един случай на новопостъпил в интензивно отделение се знае -  главния архитект на община Благоевград арх. Васил Тинчев рязко се е влошил и е бил преместен в реанимацията на МБАЛ-Благоевград. Приеха го в болницата в понеделник, с положителен PCR-тест.   от ТУК
Да не ви казвам какви конспиративни теории чух от работещи в общината, направо се потресох. И не става въпрос за пари, много по-висок левел са. Neutral Face

# 3 852
Кой казваше, че няма връзки за да се зарази? Под поста във ФБ на МЗ с информацията за днес, има лекар от ВМА, кани смелите да идат там.

# 3 853
Спокойно, сега събота и неделя бройките ще паднат, два дена спокойствие ще ни отпуснат. Имам чувството, че сме безгрижни като Италия в началото на март, важното е купонът да върви, а вирусът невидимо си пълзи.

# 3 854
  • Bulgaria
През изминалото денонощие за коронавирусна инфекция са изследвани 2104 проби, 132 от които са дали положителен резултат. Това показва Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 4; Бургас - 1; Варна - 1; Велико Търново - 1; Видин - 7; Добрич - 1; Кърджали - 2; Кюстендил - 11; Пазарджик - 17; Плевен - 5; Пловдив - 8; Разград - 1; Сливен - 9; Смолян - 5; София област - 26; София град - 30; Стара Загора - 1; Шумен - 1; Ямбол – 1.

Общият брой на потвърдените в България случаи на COVID-19 е 3674. От тях активни са 1543 случая. Излекуваните лица са 1941, като 61 от тях са регистрирани през последното денонощие.

289 са пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. От тях в интензивни структури се намират 13.

Националната информационна система показва, че у нас са регистрирани общо 333 медицински служители, при които е доказан новият коронавирус. През изминалите 24 часа са установени 4 нови случая на лекар, медицинска сестра, санитар и друг медицински персонал.

Починалите лица с потвърден COVID-19 са 190. Шест от случаите са от последното денонощие:

Починали са мъж на 55 г. с пневмония и сърдечно заболяване,
жена на 74 г. със сърдечно заболяване, мъж на 70 г. със сърдечно заболяване и хронично белодробно заболяване,
жена на 89 г. със сърдечно заболяване, хронично белодробно заболяване и онкологично заболяване,
жена на 80 г. със злокачествено заболяване и
мъж на 71 г. с остра респираторна инфекция, за когото няма информация за други заболявания.

Общи условия

Активация на акаунт