COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 333
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 140
  • София
За Испания в същия материал пише, че в отпадните води на Барселона откриват следи от коронавирус 40 дена преди първия случай там. Акцентът е, че вирусът обикаля отдавна из Европа, никой не прави заключения колко време му трябва да се развие и има ли въобще нужда точно този вирус от време за развитие.
Ако се вярва на Китай - такова време не е необходимо, удря веднага...

# 4 141
  • София
Последно - целта ни е стаден имунитет, но кога ще го натрупаме - не е ясно. Но не е страшно - имаме само 13 болни, другите са просто заразени и заразяват...
Днес по "Радио Пловдив" - ТУК:
"Няма да има втора вълна на Covid-19. Инфекцията ще си тлее, докато достатъчно хора не изградят имунитет. Кога ще се случи това - никой не може да каже. Но при сегашните мерки това ще се случи много по-бързо и по-безболезнено, отколкото ако се затворим плътно“, това заяви в интервю за "Радио Пловдив" доцент Атанас Мангъров, педиатър-инфекционист и привърженик на така наречения "групов имунитет“.
Няма нищо стряскащо в броя на заразените у нас
"Аз не разбирам кое е стряскащото в тези цифри. Това са хора, които са заразени, а не са болни. Истински болните хора са 13 души, които са настанени в интензивни сектори. Тоест – това, че ние откриваме хора, които са заразени, а не са болни – с нищо не променя нещата. Да, те разпространяват вируса и заразяват други хора, но както виждате – те не се разболяват", каза още Мангъров. Той смята още, че разхлабването на мерките не е грешка.

Без коментар - то няма и нужда, всичко е ясно, особено след днешния брифинг.

# 4 142
Не са болни, ама някои и поумряха, включително и похваленият от него фелдшер.

# 4 143
Моля, само ако ще се цитира Мангъров да се споменава в началото, че думите са негови и да четем по избор.

# 4 144
Последно - целта ни е стаден имунитет, но кога ще го натрупаме - не е ясно. Но не е страшно - имаме само 13 болни, другите са просто заразени и заразяват...
Днес по "Радио Пловдив" - ТУК:
"Няма да има втора вълна на Covid-19. Инфекцията ще си тлее, докато достатъчно хора не изградят имунитет. Кога ще се случи това - никой не може да каже. Но при сегашните мерки това ще се случи много по-бързо и по-безболезнено, отколкото ако се затворим плътно“, това заяви в интервю за "Радио Пловдив" доцент Атанас Мангъров, педиатър-инфекционист и привърженик на така наречения "групов имунитет“.
Няма нищо стряскащо в броя на заразените у нас
"Аз не разбирам кое е стряскащото в тези цифри. Това са хора, които са заразени, а не са болни. Истински болните хора са 13 души, които са настанени в интензивни сектори. Тоест – това, че ние откриваме хора, които са заразени, а не са болни – с нищо не променя нещата. Да, те разпространяват вируса и заразяват други хора, но както виждате – те не се разболяват", каза още Мангъров. Той смята още, че разхлабването на мерките не е грешка.

Без коментар - то няма и нужда, всичко е ясно, особено след днешния брифинг.

Все едно слушам шведския епидемиолог. Как хем си заразен, пък не си болен. Те случайно ли са ги открили тия заразени? Ей така, няма симптоми, ама да се тества? А до груповия имунитет има много време. Даже Швеция е много далеч от него.

# 4 145
Сега чета в местен сайт, че новия варненски случай, всъщност е на мъж от варненска област, който обаче е установен и хоспитализиран в Пирогов/София. Суперстранно е това разпределение.

http://www.moreto.net/novini.php?n=421294
За Варна поне излиза инфо,а за Бургас никакво-пълно затъмнение-защото ще е зелена от Ковид зона ImpИ днес един и много ми е интересно от сервитьорите ли е хванал,има ли връзка,ноооо никакво информация не излиза...

Моля, само ако ще се цитира Мангъров да се споменава в началото, че думите са негови и да четем по избор.
И аз това бих помолила-искам това нещо да си го спестя ако може Simple Smile

# 4 146
  • Bulgaria
Днес по телевизията даваха някаква лекарка, която казва, че са открили няколко положителни проби на хора, защото са имали температура и болки в гърлото и после казва, но те се лекуват вкъщи, асимптоматични са. Докога ще се бъркат леки симптоми с безсимптомно протичане? Аз до момента не чух за нито един реален случай в България, който не е имал абсолютно никакви симптоми. Сигурно има такива, но ги хващат като контактни. Никой няма да тръгне да се тества ако няма абсолютно никакви симптоми.

# 4 147
  • Пловдив
Всъщност повечето случаи у нас са открити, защото са тествани контактни лица. Кютендил, Перущица, селата в Шуменско, Доспат, Сърница. А днешните случаи в Пловдив са от фирма с 14 служители, които са поискали да се тестват, но няма развили симптоми, няма приети в болница.  
Който тества, хваща заразени. Нашите пестяха тестовете. Но не мися, че щяха да ограничат заразата с повече тестване, при положение, че хората пътуват.
Няма как да се затвори отново всичко, няма как да се затвори каквото и да е било според мен.

# 4 148
  • София
И аз това бих помолила-искам това нещо да си го спестя ако може Simple Smile
Въобще нямаше да го цитирам, ако той не казва в пряк текст това, което недоговарят другите - тия, дето сега привеждат в действие същите идеи. А на това няма как да си затваряме очите и е добре да сме наясно.

# 4 149
Чорбанов гледате ли?
Който не иска да го кара или има някакъв проблем - да се оправя сам. И да се изолира
Те няма да се занимават с параноици или някакви там хроници...

# 4 150
Явно за мангъра "болен" означава "ще умре без кислородна терапия", няма друго обяснение.
Ако всеки, който не е в интензивното, не е болен, това означава, че на година от грип са болни в България най-много 2-3 хиляди души.

Цитат
Няма как да се затвори отново всичко, няма как да се затвори каквото и да е било според мен.
В момента новозаразените реално са 4-5 пъти повече от официалния брой - значи 600-700.
В момента, в който станах 3-4 хиляди бизнесите, които днес не могат да бъдат затворени, ще затворят сами - дали защото няма да има кой да работи, дали защото няма да има достатъчно клиенти, не е от значение.

# 4 151
Скрит текст:
В Германия като седнеш в заведение ти дават един лист да си попълниш имената, терефон и май адрес, пише в колко часа си седнал, така е и във фризьорските салони. Идеята е да могат да проследят контактните. Като си на масата си без маска, но ако отиваш до тоалетната си я слагаш, сервитьорите са със щитове. Любимата ни сладоледаджийница предпочете да продава само вкъщи мелби, сладоледи, защото има 15тина места за сядане и не може да осигури дистанция.  Винаги има опашка, всеки е подготвен с чанта с охладители и си взема или сладолед във фунийка изобщо не им е намаляла работата. Отделно започнаха да зареждат и магазини в в радиус от 50км с техен сладолед в кутии от по 500мл.
Това е чудесна идея, трябва навсякъде да се прилага. Или да влизаш със задължителна или поне препоръчителна резервация (със същите данни), а ако не си резервирал да ти връчат да си попълниш данните.

Само дето се оказа, че не навсякъде в Германия е така. Май ресторантите имат избор дали да го правят или не. Във всеки случай като бях там, ходих в 2 ресторанта, в единия се записваш, в другия не се. В един и същи град са ресторантите.

# 4 152
Може ли някой пак да даде информацията за случаите на повторното боледуване? Интересува ме дали втория път е било по-тежко и след колко време се е случило.

Мангъров и групата около него тласкат България към невиждана катастрофа, това не е новост.

# 4 153
Скрит текст:
Че той и със настоящите методи може да бъде елиминиран глобално....в рамките на няколко години като го изкарат големия % хора.

Това не е вярно. Няма нито един вирус, елиминиран чрез боледуване. Нито един.  Досега имаме един единствен напълно елиминиран вирус на едрата шарка с комбинация от издирване на болни, карантинни мерки и кръгова ваксинация. Още няколко са напът или поне бяха напът към тотално ликвидиране - морбили, полиомиелит. Има и други кандидати за унищожаване чрез ваксини - хепатит B. Доколкото знам имаме и някаква болест елиминирана чрез водни филтри. И разбира се братовчедите на ковид, които се появиха преди. Това е.

А за ковид изобщо не е ясно дали има дълготраен естествен имунитет, по-вероятно е да няма. Съвременната цивилизация е несъвместима със съжителството с подобен вирус с толкова висока смъртност и кой знае какъв % увреждания. Та derivative е много прав когато казва eliminate or die.

И после идва следващият вирус и следващата пандемия. Защото тепърва ще се появяват нови вируси и то с по-висока смъртност от сегашната корона. И пак се затваряме. И така докато умрем. Ама не се знае от какво:от вирус или от глад. Чудесен план!

# 4 154
открили няколко положителни проби на хора, защото са имали температура и болки в гърлото и после казва, но те се лекуват вкъщи, асимптоматични са. Докога ще се бъркат леки симптоми с безсимптомно протичане? Аз до момента не чух за нито един реален случай в България, който не е имал абсолютно никакви симптоми.
И мен ми прави голямо впечатление това. Ути също днес каза - нямах симптоми, само загуба на обоняние и вкус, което още има след седмица. Жена му нямала, но вече и тя има такива симптоми. Няма гаранция, че няма да имат и други. Дано не.
Вероятно за симптоми се приемат само задух, припадък или много висока температура.
Останалите - чай и успокоителни да пият, нищо им няма, да търпят, правят го за стадото.

За повтарянето - иранската сестра не знам как го е карала втория път, но е починала.
Жената от Далас https://people.com/health/dallas-woman-tests-positive-for-corona … Lt-STRIpDGlsmqB-g

https://www.facebook.com/meredith.mckee.7/posts/10221346975640684

Общи условия

Активация на акаунт