COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 896
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 275
Чета ви от доста отдавна...днес в работата имаше 2 потвърдени случая с PCR. Единият е моя близка приятелка и колежка. Утре и аз ще отида на PCR и бърз тест за антитела като контактна с нея! Тя за момента е с леки симптоми- температура 37.2-3 от понеделник, родителите и с 39 , на възраст... Тя е човек, който буквално не сваля маската, аз пък такъв който стриктно спазва изолация! Немога да кажа , че не съм притеснена за себе си, мъжа си и двете си малки деца! Вирус има, но дано го караме леко и без загуби около нас!

# 4 276
Огнян Минчев във ФБ "Не е необходимо да си епидемиолог за да виждаш, че България е на границата да пламне от втора вълна на коронавирус. Довчерашните обяснения, че имаме "клъстърно" разпространение днес и утре вече няма да вършат работа. Просто защото няма кой да предотврати превръщането на клъстърното разпространение в дифузно. Утре ще се играят мачове с публика. Милано пламна след един такъв мач. Очевидно, властта има други проблеми - каквото и да ги предизвиква. Ако не можем да разчитаме на институциите на държавата за реализация на разумна антиепидемична политика, здравият разум ни диктува две неща. Първо - да се опитаме да правим максималното за да пазим себе си и близките си. Това вече няма да бъде достатъчно. Второ - да се опитаме чрез средствата на гражданската мобилизация да осъществим натиск и организация за ефективни действия, които да принудят институциите да вземат необходими мерки. Тези мерки могат да не бъдат карантина. Като минимум трябва да се прекратят всякакви събирания на по-големи групи от хора на публични места. Нека специалистите продължат списъка. Ако лавината продължи да се търкаля, ще преживеем кошмара на тези, които едва едва излизат от него - в Италия, Испания, Англия... Нека медиите, професионалните организации на лекарите, гражданските асоциации в социалната сфера вземат активно отношение към проблема, който нараства ежедневно пред очите ни. На всички е известно докъде може да ни доведе."

# 4 277
  • София
Чета ви от доста отдавна...днес в работата имаше 2 потвърдени случая с PCR. Единият е моя близка приятелка и колежка. Утре и аз ще отида на PCR и бърз тест за антитела като контактна с нея! Тя за момента е с леки симптоми- температура 37.2-3 от понеделник, родителите и с 39 , на възраст... Тя е човек, който буквално не сваля маската, аз пък такъв който стриктно спазва изолация! Немога да кажа , че не съм притеснена за себе си, мъжа си и двете си малки деца! Вирус има, но дано го караме леко и без загуби около нас!
Откъде смятате, че може да го е прихванала? Близки, познати, контактни, климатици, празненства?

# 4 278

Може ли да напишете дали приятелката ви предполага къде може да се е заразила ( с клиенти ли работите)?

# 4 279
  • Bulgaria
Teddytoi, в София ли е това?
По-възрастните родители само с температура ли са? Имат ли други симптоми?
РЗИ не ви ли е поставила под карантина като контактна, те няма ли да ви изследват?

# 4 280
Не, не работим с клиенти. Хоум офис сме от началото но ИП .  Баща и беше в болница миналата седмица и ако не сме положителни с другите контактни, то е от болницата. Ако сме( дай боже) незнам.

# 4 281
В София е да! Родителите не. РЗИ ще отидели най- рано понеделник. Фирмата ни тества като подадени лица от нея.

# 4 282
  • София
Не, не работим с клиенти. Хоум офис сме от началото но ИП .  Баща и беше в болница миналата седмица и ако не сме положителни с другите контактни, то е от болницата. Ако сме( дай боже) незнам.
А как сте контактни като сте хоум офис? Ако и до момента сте хоум офис, де.

# 4 283
Вождът каза няма корона чао. Трябвало сега да се заразим а не септември.

# 4 284
  • Pierrefonds, CA
Вчера в пловдивско село са се прибрали мъж и жена от Англия ( около 70 годишни са, бяха при сина им, за 3 седмици) и никой нищо не им е дал да попълват, нито в самолета, нито на летището. Не са в карантина Weary Triumph

# 4 285
  • Bulgaria
В София е да! Родителите не. РЗИ ще отидели най- рано понеделник. Фирмата ни тества като подадени лица от нея.
Вероятно е от болницата. Не знам дали е коректно да питам за болницата и отделението, в което е лежал, но предполагам там се е заразил човекът.

# 4 286

А нейният баща по друг проблем ли е бил в болница?
Вие сте хоум офис, но сте се виждали с нея, така ли?
Изинявам се, че толкова питам, но е важно предвид твърденията за липса на дифузно разпространение.

Дано тестът е отрицателен и колегите ти и родителите на приятелката ти да се справят и възстановят бързо.

# 4 287
Ronald освен колеги сме и приятели и независимо от хоум офиса ходим рядко на срещи в офиса

# 4 288
  • Somewhere far away
Колкото повече гледам толкова повече не искам да гледам. В крайна сметка - всеки за себе си!
Който много му се пищи купонясва и ходи на дискотека, да ходи на дискотека- аз няма. който толкова ще се травмира от ситуацията - да ходи на море - аз няма да ходя.  Моята интуиция ми е по -важна от тази на политиици, лицемери, лъжовни новини, истински новини каквото аз виждам е по важно за мен дори на близки и приятели виждам че не им пука... но на мен ми пука , а аз не обичам тълпи като цяло и без корона вируса... така че смятам това за положителна черта у себе си - ако това е паника за друг- не ми пука не живея за мнението на другите !  Точно затова и отдавна съм спряла и да гледам новини, панорами и интервюта с  уж важни клечки, уж хора които трябва да им вярвам и да се допитвам до тях - не, не се допитвам до никого веече.
 Виждам че когато някой си реши нещо- няма да му промениш решението, затова... всеки за себе си.

# 4 289
В тази тема доста е изтрито.
Явно засега / темата /, следваме официалната линия на подкрепа на безумията на .... стратегията ни за справяне с короната , не с друго.
Ама тя не е безумна, не. Разумна, аргументирана, последователна.

То и това ще се замете, но да си кажа аз как виждам нещата - и без друго всеки крои шапката на властта,кандидати бол. Те правеха неадекватни пируети при адекватни мерки, та сега ли.
Днес не гледах брифинга след тъпанарщината с това, че вирусът вече е омаломощен, но си мисля, че мисирките са задавали вече правилните въпроси. А как е отговорено, е друга тема. Но ние вече имаме доста добра култура на тема ковид. Скоро ще започнат протести, защото бройките ще скочат. каквито и смехурковци да ги оглавят, съвестните хора, които дадоха всичко от себе си, с цената на лични жертви, за да не пострадаме, и следвахме безропотно мерките, ще се почувстват предадени. И ще яхнат вълната на недоволство.
И тогава на онзи, дето няма да му споменаваме името , ще му припари. Ще обърне палачинката , или е Европа чао.

Общи условия

Активация на акаунт