COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 095
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 440
За да не е съвсем спам - следя темата от началото (на първата още). Все се каня да пиша, но то няма какво много да кажа по- ценно от някои хора тук. Освен, че съм тъжна, разочарована и уплашена дори от това в каква държава живеем и с какви хора. 😞 Не съм вярвала, че нивото на масата е чак толкова ниско, необразовано и незаинтересовано. Личните ми наблюдения на хората около мен също ме изненадват, обикновено неприятно.
Ако ще те успокои не си сама. Изход обаче няма или поне не е еднозначен.

Колкото и да е напреднала медицината, просто няма как да спаси всички. Да, нелицеприятен, но, факт.
И поради този факт дай да се навираме зорлем в устата на вълка. Лесно е човек да бъде ларж, когато нещо не му е дошло до главата, но когато дойде мисленето му се обръща на 1800.

# 4 441
Няма как никой да си живее живота при неконтролирано разпространение на заразата. Аз се чудя, колко трябва да му е празна главата на някой, та да не може да проумее толкова елементарно нещо. Като не може да съобразява - да погледне как си живеят живота по местата, в които това се случва в момента и да си помисли дали ще му хареса.

Поне рязко изчезнаха глупостите за българския ген, ракията и БЦЖто.

# 4 442
Цитат
Д-р Симидчиев: Допълнителни мерки срещу COVID-19 не са нужни

Рязкото покачване на новозаразените с COVID-19 трябва да ни подсети, че вирусът е все още в нашата общност и трябва да се съобразяваме с него. Това заяви в „Тази събота“ по Би Ти Ви пулмологът д-р Александър Симидчиев. Той обясни, че поведението ни трябва да бъде адекватно на ситуацията и да не забравяме за дистанцията и дезинфекцията.

По думите му допълнителни мерки към момента не са необходими. „Има определени групи, чието поведение е малко по-различно, например, тези, на които отвориха дискотеките. Те са млади, не се притесняват и тяхното поведение е малко по-свободно. Втората група са тези, които не знаят – слабо образовани и с различна култура. Това са рискови групи, към които трябва да подходим с информираност и със споделяне на информация“, добави още той.

Д-р Симидчиев уточни, че към момента няма големи огнища на коронавируса. Според него това не говори за клъстерно разпространение, а просто заразата циркулира в обществото.

„Някои индивиди могат да заразяват много други, както се случи в религиозната общност в Перущица. Няма значение дали заразеният ще бъде един или повече, важно е мерките да се спазват“, уточни пулмологът.

Медикът обясни, че степента на заразност зависи от количеството на COVID-19 в горните дихателни пътища на човек. Относно предстоящите летни почивки, Д-р Симидчиев заяви, че мерките за предпазване не трябва да бъдат подценявани, защото коронавирусът не се влияе от температурните разлики.

Пулмологът беше категоричен, че кръвната група влияе върху начина, по който ще протече заразата в даден организъм. „Кръвната група се определя с едни рецептори по повърхността на клетките. Точно, както нашият имунитет реагира на околната среда. Нашият имунитет зависи от кръвната група“, посочи той.

Няма проблеми. Вируса просто си циркулира, какво толкова?
Кои са добрите кръвни групи, които не се заразяват? Някой знае ли? Доказано ли е, че хората се заразяват спрямо кръвната си група.

Цитат
Да ама се появиха за кръвната група и зодията.

# 4 443
  • Bulgaria
Всеки си получава заслуженото. Такива, които не смятат, че е нужно да пазят останалите, няма да са изключение. И затваряне ще има, само стойте и гледайте. След като на някои хора не може да им проумее главата, че за да живеем що годе нормално, трябва да се спазват мерки, се налагат забрани и ограничения, които са много по-сериозни от „медицинската диктатура” - носене на маски, миене на ръце, спазване на добра хигиена и от „физическата и социална диктатура” - спазване на дистанция.

# 4 444
  • София
Сега го гледам Петър Москов. Доводите му изглеждат най-логични.

# 4 445
  • София
Кои са добрите кръвни групи, които не се заразяват? Някой знае ли? Доказано ли е, че хората се заразяват спрямо кръвната си група.
Има изследвания за това как кръвната група има връзка с вероятността за по-тежко протичане на заболяването, но аз поне не ги смятам за особено сериозни, не и докато не се докаже как именно това влияе. Статистическите изследвания от типа на това могат да "докажат" какво ли не. Може и да има връзка, разбира се - просто още не се знае, това са само хипотези и "дъвка" за народа.
Коронавирус: кръвната група играе решаваща роля

# 4 446

Няма проблеми. Вируса просто си циркулира, какво толкова?

Цитат
Да ама се появиха за кръвната група и зодията.

Най после последвахме Беларус! Които вече вземат мерки, но няма значение.

Надявам се, че е зарадвал и много други хора, които три месеца копаят за възможността да се пусне вируса на воля.

# 4 447
Цитат
Сега го гледам Петър Москов. Доводите му изглеждат най-логични.
Аз бях публикувал в темата по назад неговите 8 въпроса към Борисов, които бяха доста логични. Като какви параметри гледаме за да въвеждаме/махаме мерки. Защото ако ние гледаме някакви параметри ние в момента трябва да връщаме мерки. Например това което каза Кантарджиев снощи че при нас репродуктивното число е 1,4 днес трябва да е водеща новина в медиите, да се коментира, анализира, ние какво правим сега. Защото ако стратегията всеки да се пази сам проработи то трябва някак да стане чрез поведението на хората без държавата да пипа нищо, като връща задължителни маски на закрито, празни стадиони и затворени дискотеки. Обаче ако по някакъв начин то не падне, то ние вървим по пътя да речем на Македония които гонят в последните дни 200 на ден. (Те са само 2 млн.) Починалите им на глава от населението само до момента са близо 4 пъти повече от нас, и това е преди да окажат влияние на тази статистика тепърва хората от тия последни дни в които се движат на нива 170-190 нови на ден. Което показва и че близка до нас държава като манталитет, демография, характеристики е стигнала до ситуация в стат. 85-95 на милион нови на ден. Което приравнено към нашето население означава че ние можем да достигнем до 600 - 700 нови на ден като нищо. Македония е успяла да спре подобен възход с полицейски час. Ние защо сме тръгнали натам не мога да разбера в момента.

# 4 448

Колкото и да е напреднала медицината, просто няма как да спаси всички. Да, нелицеприятен, но, факт.
И поради този факт дай да се навираме зорлем в устата на вълка.
Никъде НЕ казвам това. Но си свободна да интерпретираш както то е угодно.

# 4 449
Някой има ли представа на тези сбирки на пасторите казво се обсъжда. За какво се провеждат? Вчера по новините ми направи впечатление репликата на една жена от малцинството/не съм сигурна дали беше от Перущица/, която каза нещо от рода на"Бог няма да разреши да се разболее моето семейство". Без маска. Това ли им проповядват?

# 4 450
Някой има ли представа на тези сбирки на пасторите казво се обсъжда. За какво се провеждат? Вчера по новините ми направи впечатление репликата на една жена от малцинството/не съм сигурна дали беше от Перущица/, която каза нещо от рода на"Бог няма да разреши да се разболее моето семейство". Без маска. Това ли им проповядват?
По принцип знам,че са направо като секти.Сега,с наличието на вируса,не знам какво им проповядват.
Попаднах на този линк в коментарите под статията с Кантарджиев
https://www.facebook.com/TerminalniKolaji/posts/2458118524427609
И коментарът е,че не може да му се вярва,понеже има ментални проблеми?!

# 4 451
Евангелисти.
Малцинствата не са образовани. А пасторите имат нужда от пари, нали така...

# 4 452

И поради този факт дай да се навираме зорлем в устата на вълка.
Никъде НЕ казвам това. Но си свободна да интерпретираш както то е угодно.
Не, не го казваш, директно, но отричаш общите мерки/забрани и говориш как всеки идивидуално е отговорен за собственото си здраве.

# 4 453

Не им проповядват това в по голяма степен, отколкото на нас православните свещеници, които преди Великден ни убеждаваха, че в храма не можеш да се заразиш и на специална пресконференция висш сановник се кара с една журналистка от БНР най несмирено.
Тази църква е благотворна за ромската общност, тъй като държи младите настрана от криминалитет, помага на членовете  си и насърчава интегриран и трудолюбив живот.
За съжаление и те са се поддали на неглижиране, да се събират по време на епидемия и вече двама са покойници, което поне дано стресне паството им.

# 4 454
По принцип знам,че са направо като секти.Сега,с наличието на вируса,не знам какво им проповядват.
Попаднах на този линк в коментарите под статията с Кантарджиев
https://www.facebook.com/TerminalniKolaji/posts/2458118524427609
И коментарът е,че не може да му се вярва,понеже има ментални проблеми?!

Секти не са протестантите, даже са най-разпространената християнска деноминация в цял свят.

Iris, за съжаление не малка част от евангелистите вярват, че това е измислица и се проповядва точно това.

Общи условия

Активация на акаунт