COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 582
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 500
  • София
Как да стане като посланията са "страхливите да носят". Колко хора са готови да покажат на околните "страх ме е"? То е като направо да се самообидиш, че си лузър. А и стадното надделява - щом около теб близките, колегите, комшиите, от телевизора също казват, че всичко е наред, изпадаш  в когнитивен дисонанс - аз ли не съм наред или другите?

# 4 501
Лунатичка, точно пък хора като Алибегов да се трогнат, че някой бил умрял....той си гледа оборота. На втория ден нито маски, нито ръкавици имаха сервитьорите му.

# 4 502
  • Немция
Съмнение на мaнипулиране на числата в Русия, статия на Дойче Веле

https://www.dw.com/de/corona-in-russland-unvollst%C3%A4ndige-ode … zahlen/a-53864849

Eдин кратък превод на основното>
Американски медии(като Financial Times) обвиняват Русия за скрити 70% от смъртните случаи в Москва и Ст. Петерсбург.
От руска страна заявяват, че изчисленията им се базират на препоръките на СЗО. От СЗО пък казват, че намира за необичаен броя на заразилите се спрямо броя на починалите.
В Архангелск има данни за 2 списъка със заболели. За град Северодинск ,който е района на Архангелск, статистиката се води от 2 различни организации. FMBA  води отделен регистър за пациенти, чиито имена не попадат в статистиката за Архангелск. Къде отиват тези данни, руското здравно министерство не съобщава.

Краят на май руското здравно министерство публикува списък с 101 имена на лекари, починали от ковид.
Но руските лекари водят отдавна собствена статистика, в която са обявени 400 души.
Министерството е изключило от списъка медицински помощен персонал, санитарките ги е обявил за чистачки. Шофьорите на линейки също не са причислени към медицинския персонал.

Има данни за болници, където тестове за медицинския персонал са забранени, за да се разхубави статистиката.
Хора умират, но не се появяват в статистиката.

..................................................................

Онзи ден излезе някаква официална информация колко лекари са починали в Русия от ковид. Колко е коректна е друг въпрос. Става дума за общо 500 души, лекари и медицински персонал.

https://www.tagesschau.de/ausland/russland-gesundheitspersonal-corona-101.html

....................................................................

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 14:03 от Бибит

# 4 503
Лунатичка, точно пък хора като Алибегов да се трогнат, че някой бил умрял....той си гледа оборота. На втория ден нито маски, нито ръкавици имаха сервитьорите му.
Точно това имам предвид.От здравословното състояние на нацията няма да се трогнат,но като се превърнем в "черната овца" на Европа и това ги удари по джобовете,друго ще мислят.Чела съм чуждестранни издания и през март/април наистина похвалиха България за бързите,адекватни и навременни мерки.А сега,когато почти всички(говоря за Европа) използват нагоре,ние потъваме.Съвсем очаквано беше всеки здравомислещ и невярващ в конспирациите човек,да преосмисли почивката си в България.Дали чуждестранец или българин,тъй като мисля,че и от сънародниците ни ще има такива,които ще се чувстват по-безопасно в държава с тенденция към спад развитието на епидемията.

# 4 504
За да не е съвсем спам - следя темата от началото (на първата още). Все се каня да пиша, но то няма какво много да кажа по- ценно от някои хора тук. Освен, че съм тъжна, разочарована и уплашена дори от това в каква държава живеем и с какви хора. 😞 Не съм вярвала, че нивото на масата е чак толкова ниско, необразовано и незаинтересовано. Личните ми наблюдения на хората около мен също ме изненадват, обикновено неприятно.
Ако ще те успокои не си сама. Изход обаче няма или поне не е еднозначен.

Колкото и да е напреднала медицината, просто няма как да спаси всички. Да, нелицеприятен, но, факт.
И поради този факт дай да се навираме зорлем в устата на вълка. Лесно е човек да бъде ларж, когато нещо не му е дошло до главата, но когато дойде мисленето му се обръща на 1800.

Не сте сами. Аз също съм крайно изплашена, разочарована от страшно много хора и обществото като цяло, депресирана и с чувство за безизходица. Вече тотално намразих тази държава. Едни маски поне да бяха оставили, а сега отивам до магазина и тотално ми се повреди съзнанието. Всеки без маска го виждам като потенциален убиец на мен или някой от семейството ми Sad Хем искам да се съвзема и да мисля по-рационално, хем депредията ми се усилва с всеки нов доклад за новозаразени или брифинг на онзи. Вчера тотално ме срина с шведския му модел 🤮 Да беше гледал поне от Меркел. Ехх да имаше как да му стъпят на врата от ЕУ. 🥺

# 4 505
Вярвам ,че повече  хора в България имат самосъзнание и ще се пазят-за другите незнам.
И аз вярвах, че хората са отговорни, имат самосъзнание и малко повече инстинкт за самосъхранение, но уви. Хората са като стадо. Достатъчно е няколко да тръгнат по най-малкото съпротивление и останалите ги следват. Тези, които се колебаят в един момент наистина изпадат в "когнитивен дисонанс".
Няма лошо, продължавайте да вярвате, но ще бъдете разочарован/а.

# 4 506
  • София
Може би твърде много стратегическо мислене влагам, но на теория може идеята да е такава - гърците като ни откажат, хората ще са принудени да отидат на нашенското море, защото така и така са решили да ходят на море и са заделили едни пари.

# 4 507
  • София
Хм, аз чета от първата тема, но сега реших да пиша, защото ми направиха впечатление 2 неща от прословутия пост във ФБ на проф. Асен Балтов:
"Лично аз забелязвам 2 тенденции:
1. Млади и здрави хора неразвиващи симптоми или с много неясни симптоми, които обаче разнасят вируса в заведения и закрити помещения.
2. Хора с придружаващи страдания или не взимащи мерки при първи симптоми - хрема, гърлобол, болки в главата, загуба на обоняние и общо неразположение тип лека мускулна треска, които бързо се влошават и трябва да се лекуват задължително в болници!"

Разнасят вируса в закрити помещения и заведения. Пиша го, защото редовно се обяснява тук от някои хора, че заведенията още не били "гръмнали". Този човек, обаче има много повече информация от нас относно конкретните случаи, развитието на огнищата и т.н. За мен, щом споменава заведенията, значи е много вероятно да има вече такива случаи и просто ние да не знаем.

В коментарите под въпросният пост го питат и дали разпространението в София е дифузно. Той отговаря нещо в смисъл "Това скоро ще стане ясно". Сега не мога да намеря точния цитат, надявам се да не е изтрит, защото това само ще потвърди опасенията на хората тук. Та не е като да не ми изникват въпроси...

# 4 508
Кантарджиев:

"От дете съм от Сектор "Б" и да ви кажа, и тогава пеехме, събирахме се, прегръщахме се и се целувахме. Сега е хубаво един-два месеца това да не се прави. На футболните стадиони, когато са много хора, когато са в много близък контакт, и когато се радват заедно, прегръщат се и се целуват, поздравявайки любимия отбор, е възможно да стане заразяване.

Най-важното е никога на трибуната да не отива човек, който е с температура, с гърлобол, с кашлица и хрема. Въпреки че нашите запалянковци да всеотдайни - по-добре пред телевизора, за да не рискуват здравето на приятелите си.

За футбола места по трибуните бол. По-добре редки групички и по-добре да не се събират по 20 души да се целуват при всеки гол. Слава Богу, че няма толкова голове... от медицинска гледна точка", коментира Кантарджиев пред родна телевизия.“

https://blitz.bg/sport/ekskluzivno/profesor-kantardzhiev-s-shoki … evski_455953.html

Те отварят за 20 хиляди, той групичките коментира.

# 4 509
  • Другата България
Малко смях, не всичко е толкова черно, дано не изтрият клипа.
Който поствам по две причини, тоест, три.
Напълно реален е, от вчерашния брифинг.
Дава отговор на въпрос, който коментирахме тук скоро - за това, че тестовете не са задължителни при прием на пациент в здравно заведение, дори и в частна болница. А когато той е със симптоми, тестът е за сметка на ЗК, не на пациента. Не позволявайте да ви манипулират, и пишете при нередности.
И трето - Кантарджиев.
https://www.facebook.com/zlatka.vasileva.37/videos/10158286571063397

# 4 510
Анди, такава дълбока мисъл и стратегия.....Ами като ни зачеркнат от туристическата карта като рискова страна? Щото ако не увеличат случаите и нашенци ще си седнат на .... по домовете си, няма да се юрнат по плажове и морета. За чужденците и мисъл не ми минава, тъкмо изчистени от тяхното, да налетят на нашето заразяване. Признавам си, че и на мен ми се ходи за няколко дни на моренце, обаче последните дни ме обезсърчиха, само разглеждам снимки и явно това ще ми е тая година.

# 4 511
От това което чета напоследък,не само в България,
никъде по света повече няма да блокират всичко
така,както направиха  през март/април..
сега е зле,през зимата ще е още по-зле/ако има накъде/
и наистина не знам на какво се разчита за да се подобрят нещата навсякъде
защото сега е мор.

# 4 512
  • София

Такава тъпотия натвориха, когато гърците ни сложат карантина, е тогава вече ще се усети и ядоса народът.

Според мен ще започнат да лъжат в бройките заразени, за да сме "чисти" пред света.

# 4 513
  • Другата България
От това което чета напоследък,не само в България,
никъде по света повече няма да блокират всичко
така,както направиха  през март/април..
сега е зле,през зимата ще е още по-зле/ако има накъде/
и наистина не знам на какво се разчита за да се подобрят нещата навсякъде
защото сега е мор.
Разбира се, че няма да се блокира "всичко". То не е и необходимо, достатъчни са само някои мерки и ограничения от тези, които имаше при ИП. Дори и тогава не беше "блокирано всичко", пък даде резултат. Никой предполагам не иска да се блокира страната, просто да се въведат ограничения и задължения за тези хора, за които явно по доброволен начин това няма как да се случи, по ред причини, които всъщност сме коментирали тук.
И не, сега не е "мор".

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 13:59 от Merri_An

# 4 514
  • Bulgaria
“Който спинка сладко, има чиста съвест”, съобщи премиерът Бойко Борисов в Стара Загора, където е на среща с актива на ГЕРБ, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Коронавирусът е нещо, с което се шегуваме, но вътрешно всички ни е страх. Надяваме се, че го няма, а той е тук. Вчера СЗО каза, че вирусът става по-смъртоносен, и идва втора вълна. В Турция въведоха вечерен час. Без германската икономика да стартира, ние няма за кого да работим. И мярката 60/40 и 80/20 харчи от мазнинката на държавата и от резервите ни, но изтъняваме безвъзвратно. Безплатни неща няма, и ние се движим по ръба. Няколко месеца с дисциплина издържахме, но усетих, че хората не могат да удържат, и затова пуснахме парковете и градините. А няма правилен или неправилен ход, защото никой в света не знае какво да прави. Българите забогатяха, обичат да се разхождат, не могат да изчакат да отворят границите към Гърция, сутринта от 7.00 правят опашка към плажовете и ресторантите, та ме питат чуждите лидери имали ли сме изобщо корона, каза още премиерът.

Догодина ще е тежкото, за тази година все още имаме пари от миналата година, но догодина светът ще влезе в тежка криза, и ако политическата класа имаше чувство за самосъхранение, щяха да мислят иначе – щяхме да работим заедно, няма да понесем тази криза, ако не сме единни, допълни премиерът пред актива на ГЕРБ в Стара Загора.

Въобще не е преминала епидемията, няма да затваряме нищо, но трябва да свикнем да се пазим, както се пазим по пътя. Нямам увереността, че е правилно да привеждаме старите мерки, разчитам на хората да се пазят, завърши премиерът./БГНЕС

https://bgnesagency.com/bulgaria/%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81% … 1%81%d1%82%d0%b0/

Общи условия

Активация на акаунт