Спомням си, аз също съм фен на ЦСКА. Не можах да гледам мача защото имах друга работа, но преди малко гледах репортаж, и изказвания след мача. Много интересен и вълниващ мач е бил 3-3 с обрати, драми, греди, гол в последните минути, такова интересно вечно дерби не е имало от години. Което от епидемиологична гледна точка не е добре, както е казал Кантарджиев.
Който е казал перифразирам го че не е добре феновете да са близо един до друг и не е добре мачовете да са много вълнуващи което води до интензивни социални контакти между феновете.
Аз лично не бих отишал сега на мач заради епидемиологичната обстановка, и то най вече защото има опасност да го предам на други хора, при които риска е доста висок, при мене е много нисък защото аз съм в най нерисковата група, но заради мой близки на които мога да го предам. Но не виня хората които са отишли на мач защото те са си в правото след като не е забранено и всеки си преценява каква му е личната ситуация. Тука проблема е в държавата и нейната нова стратегия за вируса, поведението на хората е следствие от решенията, вижданията и стратегията на държавата.
наистина също крие риск за разпространение между самите футболисти. В класацията на учените за рискови дейности си спомням че бяха споменати и различни видове спортове и например при тениса заради това че няма близки контакти между играчите беше определен като много ниско рискова дейност докато игрането на Баскектбол като много рискова дейност (В НБА много играчи излязоха позитивни), Футбола или сокъра по американски го нямаше в класацията, понеже там не е много популярен но той е малко под баслетбола близките контакти са малко по малко заради характера на различните спортове но е близко до него. А след мача май е имало активни контакти и между играчи и фенове, чух че нашите фенове са се разправяли с Малинов че си разменил фанелката след мача с Горанов (от Левски). Което за феновете играч да взима фанелка на вечният враг е нещо недопустимо. Което аз не харесвам във футбола единственото което не харесвам, тази омраза между агитките но това е друга тема. Та не е изключено да е имало предаване и в посока футболисти - фенове заразата или обратно. На мача Аталанта - Валенсия определян като биологичната бомба взривила Бергамо, играчи от Аталанта после се оказа че за заразени като се преполага че е от контактите с феновете след мача. Препоръчани теми