COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 839
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 650
  • Варна
Забележете, латвийските власти отменят полета. Реално са загрижени за населението си. А тук спасяват т.н.туристически сектор, един от най- корумпираните.

# 4 651
Скрит текст:
В днешния "наситен с CoVid-19" ден, българските запалянковци се радват и на още един голям мач: Локомотив Пловдив - Славия.

Сега следва следната новина:
Гришо се разболя в Хърватия!
Григор Димитров се отказа от участие в мача си от "Адрия Тур" тази вечер в Задар (Хърватия), тъй като е болен. По-рано през деня Гришо загуби в два сета от Борна Чорич (1:4, 1:4), а в първи двубой от вечерната сесия трябваше да излезе срещу сърбина Педжа Кръстин.

Димитров обаче взе решение да не се появи на корта, а мястото му бе заето от местния тенисист Нино Сердарушич.

Българинът цял ден се чувствал зле. Имал и висока температура, но въпреки това игра срещу Борна Чорич, за да уважи феновете и организаторите.

Сега ви връщам към тази новина, която прочетох тук на 16.06.2020 г.
Новак Джокович се оказа контактно лице с баскетболист, който в понеделник даде положителен тест за вируса Covid-19. Новината съобщи "Евроспорт", но я потвърдиха и сръбските медии.
https://corner.dir.bg/tenis/na-shouto-v-belgrad-dzhokovich-e-bil … arazen-s-covid-19
Всички дружно са присъствали на парти след турнира в Белград.
https://www.bgonair.bg/a/7-sport/196214-grigor-dimitrov-i-nole-s … aya-na-adria-tour
В завършек ще кажа само, дано да не е това, за което вероятно повечето от нас ще си помислят...
[/spoiler]
Дано не е, аз си помислих и още нещо - че след турнира при Джокович,
Григор се прибра в Хасково да прегърне майка си.. и два часа поигра на кортовете на "Кенана"
където сигурно е имало достатъчно фенове на които е раздавал автографи..!

# 4 652
Испанците ще приемат британски туристи, няма да ги карантинират...скоро и тук...басирам се

Но пък самата Великобротания въведе от 8 юни задължителна 14 дневна карантина за всички влизащи в страната, което ще намали мераклиите за почивкa извън UK.

# 4 653
  • Mediterraneo
Испанците ще приемат британски туристи, няма да ги карантинират...скоро и тук...басирам се

Те испанците хубаво ще ги приемат без карантина, а британците пуснаха ли ги да излизат?

# 4 654
Според мен изобщо избързаха със спортните прояви с публика и това много ще влоши епидемичната ситуация. Дано не съм права, но няма и основания за много оптимизъм. Веднъж стомна за вода, втори път... А това са хора, които идват и от други населени места, да се омешат хубавичко...

# 4 655
Някой гледа ли мача?
А, хубаво, че не са 20 хиляди, но резултатът е...3:3. Т.е. - шест пъти общо, до момента, агитките изригваха, никаква дистанция....
Дано не стане второ Бергамо, верно - на Аталнта - Валенсия баха 40 хиляди, под малко по-покрит стадион, но....и ние нямаме население като Италия
https://www.vbox7.com/play:c03134c2d5
Преди началото.
За после не знам, то е ясно.
Има опити за дистанция, но това е нищо.

Едит: Нашето семейство сме фенове, от най-запалените. Футболът ни е в кръвта. Синът ми на 09.02. беше на "Джузепе Меаца", на Милан-Интер, 80 000 човека публика. Тесла сигурно помни, коментирахме тогава. По онова време в Италия тъкмо растяха лавинообразно случаите. Не можах да го спра да отиде, толкова треперих после. Сега е на "Васил Левски", на 11.07 беше на "Армията" на мача с Берое, ЦСКА му е ...не знам, феновете ще разберат. Повечето пишещи тук обаче предполагам не, защото футболните фенове за повечето хора олицетворяват "гамени, хулигани, орки" и какво ли още не. Не се сърдя на никого, както вече многократно писах, не можеш да промениш хорското мнение и възприятия за нещо, особено когато е базирано на друго нещо, което чувстват като заплаха. Както писах също, и аз достатъчно съм била по стадионите и знам какви хора ходят на мачове, не само "орки". Сега да, и аз бях против да се ходи предвид ситуацията, но както през февруари, така и сега никой не ме послуша, и няма какво друго да направя освен да се надявам всичко да е наред.
Но от друга страна, като гледам какво се случва навсякъде, заведения пълни, барове, дискотеки, ГТ и метро бутаница и маските са мираж, разбирам и него. Той през двата месеца ИП си седя стриктно вкъщи, носеше маска, 5 месеца не се беше прибирал при нас, защото се притесняваше да не "донесе нещо", а и КПП-та имаше, дистанция, дезинфекция....на фона на това, което се случва сега на национално ниво дори и на мен ми е ...не мога да намеря точната дума, странно може би, да го карам да гледа мача по ТВ.

Не е само Аталанта - Валенсия, също и мача Ливърпул - Атлетико от началото на март е допринесъл за 41 смъртни случаи. Фен съм на Ливърпул от трети клас, ходил съм на доста мачове в Англия и в Копа съм стоял, но в момента не е време за футболни мачове с публика. Мача ЦСКА-Левски от днес е потенциална биологична бомба, както се беше изказал един италиански епидемиолог за мача Аталанта - Валенсия. На предния мач на ЦСКА една от групите от сектора беше издигнала транспарант на който пишеше - "КОВИД-19 - Част от новия световен ред." Такива хора са с авторитет измежду мнозина от феновете и думата им се взима за истина. Тези хора ще бъдат виновни, ако има заразени и починали заради мача. Вчера четох изказване на една жена от Флорида, която казва, че месеци наред спазвала мерките, но в деня в който щата отворил се изсипали 15 души компания в бар. Резултата е 16 заразени клиенти и 7 от персонала. Казва, че защото щата отворил и заведенията можело да се посещават, те се възползвали от това. Това, че нещо е разрешено не значи, че трябва да се прави. Тези, които са го разрешили не могат да закарат човек на сила на дадено място. Според мен това, че нещо е позволено не е извинение. Всеки има глава на раменете да осмисли опасността и да не излага други хора на риск, а от футболен мач във времена на пандемия като сегашната, опасността е огромна.

# 4 656
  • София
И... казваме "чао" на първия чартърен полет с туристи

Ами нормално. Не знам колко пъти се обясни, че нормална икономика в условия на вилнеещ вирус не може да има. Като ни изолират другите държава, кел файда, че сме отворили заведения и хотели.

# 4 657
Хора, много се зарадвах, като прочетох, че от 1-ви юни (деня на детето) вече е налична в аптеките ваксината против варицела! Бях се притеснила, че пак ще си останем с чакането покрай пандемията... Simple Smile

# 4 658
Възможно е, но ще трябват 18 месеца за тестове, което е твърде много. На Модерна ваксината ще е готова до края на 2020 заедно с тестовете и първата четвърт на 2021 ще е в масова употреба.

# 4 659
Отдавна си ритнахме стомната. Много ме е яд, че изгубихме доброто предимство, което постигнахме не леко. Сега... помангърчване. Confused

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 22:18 от Syros

# 4 660
Двама от играчите на ЦСКА - със съмнения за ковид. Имали висока температура. Чакат си тестовете.

https://btvnovinite.bg/sport/milosh-krushchich-imame-dvama-bolni … avirus-video.html

# 4 661
Те хубаво си чакат тестовете, но не са ли били контактни с другите. А треньорите им нали са на трибуната в тарапаната...

# 4 662
Скрит текст:
В днешния "наситен с CoVid-19" ден, българските запалянковци се радват и на още един голям мач: Локомотив Пловдив - Славия.

Сега следва следната новина:
Гришо се разболя в Хърватия!
Григор Димитров се отказа от участие в мача си от "Адрия Тур" тази вечер в Задар (Хърватия), тъй като е болен. По-рано през деня Гришо загуби в два сета от Борна Чорич (1:4, 1:4), а в първи двубой от вечерната сесия трябваше да излезе срещу сърбина Педжа Кръстин.

Димитров обаче взе решение да не се появи на корта, а мястото му бе заето от местния тенисист Нино Сердарушич.

Българинът цял ден се чувствал зле. Имал и висока температура, но въпреки това игра срещу Борна Чорич, за да уважи феновете и организаторите.

Сега ви връщам към тази новина, която прочетох тук на 16.06.2020 г.
Новак Джокович се оказа контактно лице с баскетболист, който в понеделник даде положителен тест за вируса Covid-19. Новината съобщи "Евроспорт", но я потвърдиха и сръбските медии.
https://corner.dir.bg/tenis/na-shouto-v-belgrad-dzhokovich-e-bil … arazen-s-covid-19
Всички дружно са присъствали на парти след турнира в Белград.
https://www.bgonair.bg/a/7-sport/196214-grigor-dimitrov-i-nole-s … aya-na-adria-tour
В завършек ще кажа само, дано да не е това, за което вероятно повечето от нас ще си помислят...
[/spoiler]
Дано не е, аз си помислих и още нещо - че след турнира при Джокович,
Григор се прибра в Хасково да прегърне майка си.. и два часа поигра на кортовете на "Кенана"
където сигурно е имало достатъчно фенове на които е раздавал автографи..!
И аз си помислих същото. Той въпреки, че добре знаеше, че е контактен на контактен, се прибра във България и се поразходи. Но грешката е наша, защото вече НЯМА карантина за идващите от чужбина и те се чувстват волни птички на наша територия. Това няма нищо общо с Гришо, а с празните умове на нашите управляващи...
https://m.fakti.bg/sport/485366-grigor-dimitrov-e-bolen
"Григор не смееше да се здрависа с Борна Чорич и съдията на стола, като по езика на тялото му също личеше, че не всичко е наред."
Силно се надявам да не се е заразил и му желая бързо възстановяване Flowers Four Leaf Clover

# 4 663
  • BG
6 нови случая в Разлог, свързани с детската градина. Всички са безсимптомни.

# 4 664
  • Bulgaria
А Новак Джокович заразен ли е? Тези хора имат възможност да се тестват всеки ден ако имат желание. Аз си мисля, че Григор се е тествал вероятно преди да дойде в България, ако е знаел, че е контактен, но не е бил минал инкубационния период?

Общи условия

Активация на акаунт