COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 095
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 755
Скрит текст:
Не искам управляващите да са виновни, само искам да си влезнат в ролята на наистина мислещи управляващи. Мислещи за хората, за тия хора без които те са едно нищо. Както и да е, не е тук мястото на тази дискусия. И не, не искам диктатура. Искам ясни и прости правила, които да ни предпазят. Това е. Но не да бъдат спазвани от мен и теб, а от всички. Всички!!!

Вижте,вие сте нападателна спрямо мен.А защо? И аз като вас искам правила който да бъдат спазвани от всички.Blush
О, не, не, никого не нападам. Къде видяхте в постовете ми нападение. Погрешно сте ме разбрали. Не съм в темата или форума, за да се конфронтирам с когото и да било. Просто отговарям или си защитавам позицията. Вие първа започнахте с: "Успокойте се, госпожо!"
Сега пък аз ще ви помоля да спрете да се обръщате към мен. Тук не е място за лични дискусии. Предлагам мир и продължаваме напред. Пп Радвам се, че сме на една позиция по отношение на мерките.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 00:06 от Джаста Праста

# 4 756
Животът няма как да не продължи, но у нас или става дума за недоразумение или за експеримент. Всички развити държави отварят на фази като след всяка стъпка чакат и оценяват последиците и понякога връщат на предна фаза. У нас всичко бе на " юруш" и едва ли не ни се каза, че животът ще си продължи по обичайния начин с някакви пожелателни послания за спазване на мерки, които на всички е ясно че не се спазват....а Франция примерно си закри футболното първенство с пандемията ама ние нали сме "чисти" та и публика пуснахме.

# 4 757
  • Другата България
Ето за лекарката, инфо има навсякъде в нета
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/lekarka-s- … kyrdzhali-6110839
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/oshte-edin-nov-sluchaj-na- … tta-video-2229356
https://nova.bg/news/view/2020/06/12/290679/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D … 0%B0%D0%BB%D0%B8/
Описано е ясно защо е подаден сигнал до прокуратурата. Не от ЕЖК. Аз нищо не търся.
Що се отнася до коментирания случай с детето, също не видях официално инфо за това, че е пуснато от карантинирано като контактно семейство. Това си е отвсякъде ЕЖК. Ще се радвам да го прочета официално.
Скрит текст:
За Смолян - днешните положителните проби (поне три от тях за града) са в малко шивашко ателие.
За детската градина в Панагюрище - положителната проба е на дете, на което семейството се е завърнало в града от Нова Загора. Майката е била контактна с работещ, положителен в болницата там. Обмисля се да бъде подведена под съдебна отговорност, защото след прибирането си в Панагюрище е пуснала детето на детска градина.
Лекарката от Кърджали подведоха ли под съдебна отговорност?
Фелдшерът от Шуменско? А, той междувременно почина, така че и да бяха, смисълът е никакъв.
Защо тази жена да е по различна? Особено след като всекидневно един "топ инфекционист" наднича от всеки сайт или неизвестна ТВ и съветва точно това - да се "проепидемичваме"?
Ако ще се търси съдебна отговорност, да започнем с него.
Може би защото едните не са нарушили никакви норми, а другите, като контактни, са нарушили карантината си.
Лекарката с позитивен тест беше се разхождала из Кърджали по заведения. Това какво е, ако не нарушаване на карантината? За воаяжите в болницата пропускаме темата. Норми? Какви - морални, човешки, етични, медицински?
Фелдшерът с позитивен тест се "самоизписа" от болницата и се прибра на собствен ход в дома си. Заедно със съпругата си. Това какво е? Карантина?
За починалия фелдшер и жена му, как са се прибрали в къщи - не е било на собствен ход, общината пратила социална линейка, екипът в нея опакован като космонавти.
Знам, че не е с линейка на ЦСМП или болницата. Затова съм се подвела. Благодаря.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 00:34 от Merri_An

# 4 758
  • Брюксел / София
Защо не обявяват броят на случаите за последното денонощие на coronavirus.bg?

# 4 759
Защо не обявяват броят на случаите за последното денонощие на coronavirus.bg?

Рано е още, след 00:30 ч.

# 4 760
# 4 761
117 обновиха току що.
Бравос.

# 4 762
Интересно че в Германия репродуктивното число на вируса е скочило страшно много както при нас. Станало е 1,79. Между обявеното от Кантарджиев 1,4 и това от чуждото проучване за България че е още по високо 2,03. Явно и там вдигането на мерките страшно много е засилило вируса.
https://www.24chasa.bg/novini/article/8724126

117 случая в събота никога не е имало. Винаги в събота и неделя са по малко.

# 4 763
  • софия
И пак 6 починали за денонощието...

# 4 764
Много, бе. Обикновено почивните дни имаме малко бройки. Щом сега има толкова, колко ли ще са във вторник. Положението май излезе извън контрол.
Пп И броя на починалите не е малък. Уф.

# 4 765
При това от едва 1360 теста!!!

# 4 766
Аз също имам спомен, че на фази щяха да отварят или грешно съм изтълкувала изявленията.
И наистина се стреснах, когато обявиха слободията, та дори и по-рано от първоначално замисленото.
Съгласна съм, че всеки трябва да е отговорен за себе си и да преценява обстановката, но
не всичко може да се постигне от сам човек.
Пращат ме в лаборатория, пред нея само аз с маска и никой не търси отговорност на другите.
Ако се опиташ да спазиш препоръчителната дистанция, няма да се доредиш никога.
Явно си е нужен контрол, но на кого му пука. Аз или който и да е друг пациент не сме
контролни органи.
Та изобщо не се учудвам на снимките от купона по-напред.
Остава да се молим да не ни натръшка по-яко отпреди.

пп. Преди малко  видях резултата от вдигнатите мерки в Германия.

# 4 767
Коледа 2020: Ще бъде ли Дядо Коледа на социална дистанция?
Пандемията от коронавирус вече беляза Великден и летните почивки - Коледа ще претърпи ли същата съдба?
Може да е юни, но много родители на малки деца ще ви кажат, че коледното планиране започва рано, ако искате да получите билети, резервирани за любимото преживяване на Дядо Коледа или пантомимата.
Но въпреки че за много събития започват да се правят резервации, остава въпросът дали те ще продължат или не, ако социалното дистанциране остане или вирусът има втори пик.
Посещението на изкуствена пещера, коледно шоу или зимен панаир е годишна традиция за много семейства, но магията може да се почувства донякъде загубена, ако Дядо Коледа трябва да носи маска.
Някои места вече са отменили празничните си събития като железопътната линия на Телфорд. Линията организира влакова услуга Polar Express всяка година, където семействата се качват на влак, декориран като този в анимационния филм. Пътуванията привличат стотици хора, много от които пътуват от далеч за събитието - оборота е повече от £1 милион.
В изявление на съвета на директорите се казва, че би било „безотговорно да се излагат на риск всеки живот“.
"Това е едно от най-трудните решения, които трябваше да вземем, тъй като това събитие има огромно влияние върху нашия железопътен бизнес, но здравето на вас и вашето семейство е по-важно за нас, особено в празничния период."

Други отменени събития - включването на коледната светлина в Ely и коледния фестивал Whitby.
Организаторите тепърва ще вземат решение за празнични пазари като Frankfurt Christmas market, провеждан в Бирмингам.
Не е изненадващо, че събития като коледни панаири, които привличат големи групи хора в непосредствена близост, може да са извън местата за посещение, но какво ще кажете за годишното посещение на Дядо Коледа. Ще видим ли елфи в ЛПС и ще трябва ли Свети Ник като по-възрастен джентълмен да се "екранира" на Северния полюс?
Междувременно набирането на 500 Дядо Коледа и елфи е отменено за по-късно през годината като прослушванията са чрез видео разговор или "санирани" условия за интервю.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-53055224

# 4 768
  • Mediterraneo
Поредният рекорд ли е или бъркам?

# 4 769
  • Bulgaria
117 случая от 1360 теста е направо страшно. Ако направим 4000 теста какво ще стане...
За справка вчера: 81 нови случая от 2371 теста.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 00:31 от MK_

Общи условия

Активация на акаунт