COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 286
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 605
Това, че ще се гледат бройките на заразените??? или починалите??? отново е някаква недосмислица. Аз разбрах, че разпределението на парите от фонда ще се води от БВП на глава от населението

Аз изобщо никъде не бях срещала такова твърдение. Естествено, че съображенията са икономически. Но може все пак да има някаква конкретна програма,  затова попитах.

Според доклада никъде не става дума за бройки на починали и заразени.

Докладът показва, че основните донори ще са държавите от групата с високи доходи като Германия, Дания, Белгия, Франция, Швеция, а бенефициенти ще са страните с БВП под средното за ЕС, където влиза и България. Половината от средствата обаче отиват за държави с ниски доходи и висок дълг - което означава, че 50.6% от общо събраните средства отиват при Италия, Испания, Португалия, Гърция и Кипър.

Предложението е базирано на модел, при който страните са разделени на три групи. Тези с над средния в ЕС БВП на глава от населението получават по-малък дял от фонда и се превръщат в нетни донори. А тези с под средния са разделени на две групи - нискозадлъжнели и високозадлъжнели, като последните ще получат повече подкрепа. Тепърва обаче предстоят дебати и е възможно в схемата да настъпят съществени корекции.

Идеята е фондът да покрие загубите на собствен капитал, пропуснатите инвестиции и социални разходи вследствие на корона кризата. Според изчисленията на ЕК до 2 млн. допълнителни работни места могат да бъдат открити до 2022 г. благодарение на фонда за възстановяване.

# 4 606
Повечето хора тълкуваха цялата ситуация като едни неясни забрани, които им бяха налагани. Изобщо не разбраха защо им ги налагат и се бориха със зъби и нокти и без капка разум да се освободят от забраните. Нито за миг не са се и замислили защо са им били наложени. Нещо им забраниха, нещо им наложиха и те чакаха просто да паднат забраните...но защо, какво, как... Май никой не разбра.

А дали вина за това неразбиране нямат и налагащите ги? В тази посока много от пишещите от чужбина споделяха съвсем различен подход...в комуникацията.
Абсолютно имат. Че много от хората са прости е вярно, но и че българските лекари имат грозния навик да обясняват всичко с фразата "защото така" също е вярно. Пък на Баце това му дойде дюшеш, да не се обяснява много много - там генерала нарежда и точка. Кой разбрал разбрал.

# 4 607
Цитат

Пулмологът беше категоричен, че кръвната група влияе върху начина, по който ще протече заразата в даден организъм. „Кръвната група се определя с едни рецептори по повърхността на клетките. Точно, както нашият имунитет реагира на околната среда. Нашият имунитет зависи от кръвната група“, посочи той.

Няма проблеми. Вируса просто си циркулира, какво толкова?
Кои са добрите кръвни групи, които не се заразяват? Някой знае ли? Доказано ли е, че хората се заразяват спрямо кръвната си група.

Цитат
Поне рязко изчезнаха глупостите за българския ген, ракията и БЦЖто.
Да ама се появиха за кръвната група и зодията.

Чорбанов беше казал да му мислят от кръвна група А, и да са спокойни от кръвна група 0. Grinning

# 4 608
  • Другата България
Някой гледа ли мача?
А, хубаво, че не са 20 хиляди, но резултатът е...3:3. Т.е. - шест пъти общо, до момента, агитките изригваха, никаква дистанция....
Дано не стане второ Бергамо, верно - на Аталнта - Валенсия баха 40 хиляди, под малко по-покрит стадион, но....и ние нямаме население като Италия
https://www.vbox7.com/play:c03134c2d5
Преди началото.
За после не знам, то е ясно.
Има опити за дистанция, но това е нищо.

Едит: Нашето семейство сме фенове, от най-запалените. Футболът ни е в кръвта. Синът ми на 09.02. беше на "Джузепе Меаца", на Милан-Интер, 80 000 човека публика. Тесла сигурно помни, коментирахме тогава. По онова време в Италия тъкмо растяха лавинообразно случаите. Не можах да го спра да отиде, толкова треперих после. Сега е на "Васил Левски", на 11.07 беше на "Армията" на мача с Берое, ЦСКА му е ...не знам, феновете ще разберат. Повечето пишещи тук обаче предполагам не, защото футболните фенове за повечето хора олицетворяват "гамени, хулигани, орки" и какво ли още не. Не се сърдя на никого, както вече многократно писах, не можеш да промениш хорското мнение и възприятия за нещо, особено когато е базирано на друго нещо, което чувстват като заплаха. Както писах също, и аз достатъчно съм била по стадионите и знам какви хора ходят на мачове, не само "орки". Сега да, и аз бях против да се ходи предвид ситуацията, но както през февруари, така и сега никой не ме послуша, и няма какво друго да направя освен да се надявам всичко да е наред.
Но от друга страна, като гледам какво се случва навсякъде, заведения пълни, барове, дискотеки, ГТ и метро бутаница и маските са мираж, разбирам и него. Той през двата месеца ИП си седя стриктно вкъщи, носеше маска, 5 месеца не се беше прибирал при нас, защото се притесняваше да не "донесе нещо", а и КПП-та имаше, дистанция, дезинфекция....на фона на това, което се случва сега на национално ниво дори и на мен ми е ...не мога да намеря точната дума, странно може би, да го карам да гледа мача по ТВ.

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 19:27 от Merri_An

# 4 609
  • Cobrs
Естествено, че не се гледат пряко бройки на болни и починали. Гледа се влияние върху икономиката, безработица, дългове, състояние на здравната система. Но нещата са свързани. Въпросният фонд е единият от механизмите за възстановяване от кризата. И понеже многогодишната финансова рамка се очаква да се гласува през юли, ситуацията по държави би следвало да се прецени към края на юни.

# 4 610
Night_ShadowMOM, аз уважавам изразеното желание и готовност да пазите себе си и близките си, но без съдействието на всички останали просто това пазене няма да е достатъчно.
А когато живеем в държава и избираме държавници, които да я управляват ние се надяваме, че те ще работят в полза на държавата и в частност за благоденствието на народа в тази държава, а не да го оставят на самотек. Иначе за какво ни са, да ни се лендзят от екрана на тв и да ни се подиграват ли?!
Вижте разбирам безсилието което изпитвате и искате управляващите да са виновни за всичко,но нали ной вече човек сам трябва да се пази -има препоръки има интернет който иска вярва, който не иска не вярва.
Само с диктатура би се постигнал синхрон.
Това ли искаме?
Не, диктатура никой не иска. Но и липсата на ред и единна стратегия не е добре. С нито един проблем не може да се справи държавата, когато един прави едно, а друг - точно обратното. Когато препоръчителните мерки не сработват, държавата ги прави задължителни със закон, наредба и т.н., информира гражданите и почва да глобява при неспазване. В критични ситуации, особено такива, които касаят живота и здравето на хората, не може да се разчита на  самосъзнанието и съвестта им. И да уточня - не пледирам за локдаун, масово затваряне по домовете, затваряне на заведения и други бизнеси, КПП и забрана на разходките в парка и планината. Достатъчни са малко и прости за изпълнение мерки, но важното е да са задължителни за всички и да се регулира прилагането им

# 4 611
Скрит текст:
В момента орките са плъзнали по центъра на София и отиват на дерби. Изобщо не разбирам за какво им го организираха това събитие. Явно на тия не им траят нервичките вече, имат нужда малко да се накрещят, посбият и са решили така да им потушават напрежението. Точно те абсурд да знаят дори думата дистанция какво означава, така че не изключвам да цъфнат скоро.
Защото колкото повече, толкова повече.
Мачовете и дискотеките са с цел да обхванат по-голяма част от младото поколение.
Има едни студенти, дето сега са в сесия и не ходят нито на мачове, нито по дискотеки, но пък техни колеги го правят, и всичките ще се срещнат по време на изпитите в пълните зали.
Стратегията е масово заразяване, явно, за да може да хленчим после на ЕС, защото оттам ще дават помощи на закъсалите, а не поощрителни парични награди на отличниците.
Това е и моето обяснение на случващото се.

11000. По последни данни толкова са зрителите на "Васил Левски".
Разколебана съм в случая между това да кажа - ами точно тия от дербитата и дискотеките ако ще ги ползват за опитни зайци - да почват. От друга страна са човешки животи и ме е гнус просто от това управление, което би жертвало доста хора, за да усвоява и краде после пак евро средства и помощи.

# 4 612
За Смолян - днешните положителните проби (поне три от тях за града) са в малко шивашко ателие.
За детската градина в Панагюрище - положителната проба е на дете, на което семейството се е завърнало в града от Нова Загора. Майката е била контактна с работещ, положителен в болницата там. Обмисля се да бъде подведена под съдебна отговорност, защото след прибирането си в Панагюрище е пуснала детето на детска градина.

# 4 613
# 4 614
# 4 615
Нигерийски учени, анадолска агенция, някакъв фейк е това.

# 4 616
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Южна Корея пламва огнище в нощни клубове, което бива бързо овладяно - маските не работят.
В Сингапур пламва огнище сред мигранти, живеещи в лоши условия, натъпкани като сардини - маските не работят;
Япония побеждава вируса без локдаун, без масово тестване, а само с маски, дистанциране и контактно проследяване - маските не работят;

Смъртност на 1 млн население:
Китай - 3;
Южна Корея - 5;
Япония - 7;

България - 28;
Германия - 107;
Швеция - 500;

Очевидно е, че носещите маски народи нищо не разбират, а тези, които пишат срещу маските не защото има някаква връзка с епидемиологията, а защото те лично не обичат да носят маска, те знаят по-добре.

Почти съм убедена, че дори и да не носеха маски, пак щеше да е същото положение в Япония. Те са нация, която ако им кажеш, че трябва да пазят дистанция, я спазват. Те са по ясни правила : как се ходи, къде се ходи и т.н. Със сигурност хигиената на обществените им места, както и на работните е на много високо ниво. Туристите, които имах са ми създали впечатлението, че и близкия физически контакт е минимален.

# 4 617

Нищо не пречи и на нигерийците да си направят ваксина, която тепърва да тестват. Съобщението го има в Блумбърг /ако се скролне надолу/, не звучи нито невероятно, нито сензационно.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-06-19/u-s-cases-ris … ions-virus-update

Ето го и оригиналният нигерийски източник.
https://guardian.ng/news/nigerian-universities-scientists-discov … ine-for-covid-19/

# 4 618
Потвърждавам, където съм се срещала с японски групи по разни круизи и т.н. са ми правили впечатление на много организирани и съобразителни хора.

# 4 619
За Смолян - днешните положителните проби (поне три от тях за града) са в малко шивашко ателие.
За детската градина в Панагюрище - положителната проба е на дете, на което семейството се е завърнало в града от Нова Загора. Майката е била контактна с работещ, положителен в болницата там. Обмисля се да бъде подведена под съдебна отговорност, защото след прибирането си в Панагюрище е пуснала детето на детска градина.

Трябва да се случи това, защото тепърва ще има подобни  престъпни прояви.

Общи условия

Активация на акаунт