COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 265
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 770
  • Брюксел / София
Ужасно ми е притеснено: 117 заразени в почивен ден... Мн притеснително.
През март толкова се притеснявах за близките си в Бг и когато се взеха мерки всеки ден се успокоявах, че всичко ще е наред. Сега просто умът ми не го побира какво се случва: постоянно си мисля за всички статии и разкази на очевидци, че така е започнала трагедията в Испания и Италия: с огромно подценяване на опасността в началото. А какво се случва сега при нас? Накъде вървим ? Риторика...

# 4 771
  • При семейството си

При това при 1360 теста само.
Излекуваните също са само 19.
Дано новите са само контактни лица от огнища, дано ги тестват и изолират своевременно.

# 4 772
Нещата не отиват на добре и ще ни уверяват, че всичко е наред и под контрол. Господ да ни е на помощ!

# 4 773
http://dobrudjabg.com/novina/1800-turisti-ima-v-momenta-v-albena … -akvaparkyt/62088
„В Албена очакваме и туристи от Чехия, Полша, Белгия, Холандия, Германия, от Русия и Турция - не” – каза търговският директор на „Албена”АД Маргита Тодорова. „Променихме рекламната си стратегия – акцентът ни в  чужбина е , че България е сигурна дестинация” – добави тя. В курорта тази година работната ръка ще е от България, за юли се очаква да се назначат 1300- 1400 работници.

# 4 774
И пак 6 починали за денонощието...
Това е най притеснителната стат. защото тя показва реалните тенденции на разпространение, и показва че вируса се засилва все повече и повече.

Дни със 6 починали:
Март: 0 най високата стойност е 4 за 1 ден.
Април: когато беше първият пик само 1 ден с 6 починали
Май: 0 най високата стойност е била 5 за 1 ден.
Юни: 3 и при това само до момента.

Забелязвате ли какво става. За да се ускорява статистиката на починалите това значи само едно, делът активни инфекции в о-вото въври в едно посока, нагоре, логично когато репродуктивното ти число е между 1,4 и 2,03, и съответно и починалите ще вървят само в една посока. Но въпреки това според социлогическото проуване за настроенията сред народа най лошото вече е минало в епидемията. А всъщност то тепърва предстои, защото ние сме само в предверието на най лошото. Има огромно поле за много страшно влошаване на ситуацията. Ако държавата не смени стратегията.

# 4 775
  • софия
http://dobrudjabg.com/novina/1800-turisti-ima-v-momenta-v-albena … -akvaparkyt/62088
„В Албена очакваме и туристи от Чехия, Полша, Белгия, Холандия, Германия, от Русия и Турция - не” – каза търговският директор на „Албена”АД Маргита Тодорова. „Променихме рекламната си стратегия – акцентът ни в  чужбина е , че България е сигурна дестинация” – добави тя. В курорта тази година работната ръка ще е от България, за юли се очаква да се назначат 1300- 1400 работници.
Сигурна дестинация, ама друг път. Съмнява ме да отидат много туристи, да не са щури след тази липса на контрол тук.

# 4 776
Поредният рекорд ли е или бъркам?
Абсолютен антирекорд. 112 случая от едва 1360 теста е лошо, много лошо...Изпуснаха нещата сериозно Confused

# 4 777
117 случая от 1360 теста е 8,6% което е без коментар. Антирекорд.
6 починали - ужасно много.
София отново води с най-много случаи.
Утре и в понеделник очаквам по-малко случаи, другата седмица ще видим накъде вървим, но засега още катерим нагоре.

# 4 778
  • Брюксел / София
Сигурна дестинация - дръжки! Може и да се излъжат някакви заблудени туристи да дойдат, но не вярвам. Все пак не си представям хора, които буквално минаха през ада с мн заразени и починали като англичаните да се юрнат към Бг при тенденцията на все повече заразени у нас.

# 4 779
Kъде е информацията за починалите какви са къде са ?

# 4 780
Добре, аз вече съм в ментална криза. Не знам ще се тръшна ли от корона, но със сигурност ще се натръшкам от притеснение за близките ми. Нещо да може да се организираме да направим? Да изискаме на онзи да се задейства да ни опази? Нивото на умствения капацитет на 80 % от сънародниците ни е под минимума, за това поне да се задействат някакви епидемични мерки? Не е нужен локдаун, разбира се, но поне някакви елементарни мерки като маски, затваряне на барове, кръчми, балове и чудеса?

# 4 781
Ами наистина някаква подписка да организираме освен, в която да поискаме връщането на елементарни мерки. Защото то само да гледаме само как се влошава ситуацията. Няма смисъл. Всичко е ясно, пътят по който ни е повела държавата ще има много лош край ако нещо не се направи. Докато нещата все още могат да се обърнат в правилната посока, все още не е късно, но примерно след 1 месец може вече да е твърдо късно и щетите да са огромни.

# 4 782
България
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 13 души
20 - 29 - 7 души
30 - 39 - 13 души
40 - 49 - 27 души
50 - 59 - 23-ма души
60 - 69 - 19 души
70 - 79 - 10 души
80 - 89 - 5-ма души
90+ - няма

Новозаразен медицински персонал:
мед. сестри - 2

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 00:50 от Bilyana14.

# 4 783
Да изискаме на онзи да се задейства да ни опази? Нивото на умствения капацитет на 80 % от сънародниците ни е под минимума, за това поне да се задействат някакви епидемични мерки? Не е нужен локдаун, разбира се, но поне някакви елементарни мерки като маски, затваряне на барове, кръчми, балове и чудеса?
Аха, ще ни опазят, ти да видиш!
Чакат септември да стане май. Дотогава ще развиваме туризъм и после ще
ни размахат пръст, че сме нарушили противоепидемичната дисциплина и ще ни
накажат с ново ИП.
Дано да греша.

# 4 784
Голяма грешка бе, че махнаха редовните  брифинги. Не знам дали бе за да не се плаши населението или защото официално закриха пандемията и щаба май покрай това. Хората все повече имат усещането, че нещо ги лъжат или се укрива информация ... това не е добра политика.

Общи условия

Активация на акаунт