COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 031
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 785
  • Брюксел / София
Онази коза Бенатова защо сега не отиде да попита Мутавчийски какво е имал предвид, че “яко ще умират хора”. Толкова да ме е яд и толкова безпомощна да се чувствам.
Така да ми се иска всичко да е преувеличено и някак си ситуацията да се нормализира, но разумът ми подсказва друго: нито ракията, нито чесъна, нито отричането на вируса ще ни помогнат...

# 4 786
  • софия
Мислих си юли месец да се прибера при майка ми ,че не съм я виждала от няколко месеца, ама сега като гледам и днешната статистика и тази последните дни май ме хваща страх да си ида. Тук съм в София,където има най-много болни,а там в цялата област имат 16 от началото на март досега. Страх ме хваща,нищо че онези отгоре твърдят,че всичко е точно и вирусът утихва. Аз друго виждам в статистиките,е и днес.

# 4 787
Какъв туризъм. Скоро ще сме забранена дестинация за всички. И ако другите просто няма да идват тук, ние ще живеем в този ад. 🥺

# 4 788
В Германия избухна кланицата с над хиляда заразени. Огромен клъстър. При толкова малки бройки заразени, репродуктивното число може да играе много, бързо да се качва и да слиза.
В България най-притеснително от всичко е дифузното разпространение. А че е дифузно в цялата страна, това мисля, че вече е очевидно, всеки ден изскачат някакви единични случаи, дори на места, където преди не е имало случаи, току гръмне някой нов клъстър някъде. Това показва, че инфекцията се движи из цяла България, хората пътуват и я разнасят.

# 4 789
Ако се направи подписка в подкрепа на задължителни мерки ще я подпиша с две ръце. Ще ми се кривят с мазните си усмивки от екрана и ще ми обясняват, че няма страшно. Върховна наглост, това е някакъв нелеп филм с още по нелеп сценарий. Края на филма ме притеснява, че от нелепица ще се превърне в ужас.

# 4 790
  • Bulgaria
Сигурно няма друга държава, която да прекрати брифингите дори при стремглаво покачване на броя на заразените, но то със сигурност и няма държава, която да маха маските и дистанцията и да отваря дискотеки, да пълни стадиони при такива цифри. Държавата на абсурдите. Angry

# 4 791
  • BG
Може би да добавили днес онези 30 от лаб на Кантарджиев

# 4 792
Може би да добавили днес онези 30 от лаб на Кантарджиев
Не, в Смолян са 7.

# 4 793
Хора, давайте да правим нещо. Това ще ни затрие ако продължава така. Давайте да правим списък с искане какво да се върне. За мен кпп-та и локдауни няма смисъл, но да върнат маски на закрито, публика на стадиони, дискотеки и барове, ресторанти на закрито - трябва да бъдат спрени. И да се следи за спазваме на мерките. Ако трябва чрез доброволци. Полицията вместо да виси по кпп-та може да следи за мерките. И тестове за всички влизащи в страната. Трябва да се научим да живеем с вируса, не да се правим, че го няма.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 01:08 от Анонимен

# 4 794
  • София
Каква подписка,  не разбират значението на числата и нарастването им ли! Всичко много добре разбират!

# 4 795
Не вярвам нещо да направят.Според мен,  това, ,което направиха беше, за да подготвят болниците, не нас. Доколко са подготвени е друг въпрос.
Събранията им си текат с пълна сила, един до друг, прегръдки, ръкостискания, групи.
Опозицията също са в транс от избора на лидер, и те събрания ще правят по места, а там са основно възрастни хора.
Явно и това не ги вълнува.
Не знам Кантарджиев как още има думи да обяснява и говори едно по медии и брифинги, а който решава какво трябва прави обратното.

# 4 796
  • София
Случаите се покачват навсякъде, не сме само ние. Само отложиха неизбежното със затварянето март.

# 4 797
ако има запознати с материята юристи, нека кажат дали има някакъв легален начин обществото да поиска от властта (коя обаче - местната, изпълнителната или законодателната?) да предприеме съответни или изобщо някакви мерки? в крайна сметка кой точно в държавата носи отговорност за опазване здравето и живота на населението и как може да му бъде търсена сметка, че е абдикирал от тази отговорност чрез нещо като престъпна небрежност или умишлено въвеждане в заблуда? защото на мен почва да ми изглежда точно такова - бодряшки изказвания, че няма необходимост от никакви мерки срещу настъпваща масова зараза

# 4 798
Какви болници, какви пет лева. Сутринта д-р Петър Москов каза, че Св. Ана (окръжна болница в София) е пълна...
Да не говорим за областните и общински болници.

# 4 799
Цитат
Хора, давайте да правим нещо. Това ще ни затрие ако продължа така. Давайте да правим списък с искане какво да се върне. За мен кпп-та и ликдауни няма смисъл, но маски на закрито, публика на стадиони, дискотеки и барове, ресторанти на закрито - трябва да бъдат спрени
Според мен трябва да поискаме връщането на задължителните маски на закрито и забраната на публика по стадионите и затварянето на дискотеки и барове. Както и да поискаме ясен критерии кога се връщат/падат мерки, дали ще е какво е репродуктивното число, дали ще е броят на починалите те да си решат. Трябва да се помисли как да се аргументира и състави текста, ще използваме проучвания на учени за това какви мерки намаляват разпространението и какви дейности го засилват ще я публикуваме в сайта за подписки, ще я разпращаме по фейсбуци и т.н. и ще я пратим по имейлите на всички институции, министерски съвет, президент, народно събрание, до щаба и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт