COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 065
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 860
Роналд, тези три бройки от Бургас да не са Сунгурларските ?

Аз вече съм загубила Ума и дума.
Всички, които тръгнаха по този път, знаем докъде стигнаха.
Петиция ще ни успокои съвестта, но според мен трябва да се прави ФБ група и да се организираме за протести пред НС и МЗ.
Ще има кой да го направи, едва ли всички са щастливи от това, което се случва.
И журналистите онзи ден предизвикаха извънредния брифинг, това ще се случва все по- често.
И няма как да се бръщолевят щуротии за омаломощен вирус.
Докато е омаламощен, кмеетове правят пълни локдауни.  Непопулярни мерки за политически имидж, но пък с оглед превенция и защита на здравето.

Предполагам, че още утре или във вторник най- късно, пак ще има някой брифинг при тези бройки.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 08:22 от tays

# 4 861
  • Варна
3872 са доказаните случаи на коронавирусна инфекция в България, от които активни са 1646. Излекувани са вече 2027 лица, 19 от които са регистрирани през последното денонощие.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират 322-ма пациенти, при които е констатиран новият коронавирус. От тях 13 са настанени в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че у нас общият брой на лицата-медицински персонал, при които е потвърден COVID-19, е 343. През изминалите 24 часа са установени 2 нови случая на медицински сестри.

Починалите лица с доказана коронавирусна инфекция у нас са 199. Шест от случаите са от последното денонощие. Починали са мъж на 61 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 58 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 45 г. със сърдечно заболяване и диабет, мъж на 54 г., за когото няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 60 г. с пневмония и мъж на 65 г. със сърдечно заболяване.

Все по-млади хора си отиват от този свят благодарение на вируса...

# 4 862
  • София
Роналд, тези три бройки от Бургас да не са Сунгурларските ?

Тайс, никаква идея, Сунгурларе e област Бургас, та много вероятно е.... Варненските кои ще са тогава?
А според мен и без протести много скоро ще върнат маските в закрити помещения, пък друго - надали.

# 4 863
  • София
По Бтв един лекар каза току що:
-Епидемията е почти овладяна
-Вирусът отслабва
-Трите Д-та
-вирусът е само в клъстъри

# 4 864
  • София
Вече стана практика да бутат тази "пневмония", ако няма какво друго да сложат като придружаващо заболяване. Тъй де, живял си човекът с тази хм, хронична пневмония (??) и изведнъж взел, та починал "с", а не "от" коронавирусна инфекция.
Хич не е смешно.

# 4 865
Като се напълнят болниците и няма места, ще стане  гадно с мерките, за съжаление.
А имахме шанс да ги отпускаме поетапно и да оценяваме последиците.
То затваряне едва ли ще има, но може би ще се въведат списъци в заведенията  с посетители, както в Германия. Ех, мечтая си аз.

# 4 866
Интересно дали учителите ще искат да се върнат в клас септември и какво мислят директорите, синдикатите и министерството?
В момента никой не иска да говори против мерките на властта, но... ако тенденцията продължи, не знам.

# 4 867
Клъстър София-град! Колко милиона е!

# 4 868
Това, което виждам в момента е, че политиците си карат тяхната предизборна кампания и ритане по кокалчетата, борят си се хората за техните си неща, а положението с епидемията е малко преди международните новини в емисиите
Скоро много бързо ще им запари и на тях... Имаме удвояване на хоспитализираните за 10 дни. Колко още ще продължи преди болниците и болните да пропищят. Тези, които не вярват във вируса скоро ще се сблъскът с него било чрез познати, роднини или самите те.
Телевизиите знаем на кой са, вестниците също, няма как при сериозно покачване на заразени и смъртност да не настъпи обществена реакция и то точно по време на предизборната кампания.

# 4 869
  • София
Малоумниците ще ни докарат ново дистанционно обучение от септември, което ще е пагубнно в много аспекти, вкл икономика, качество на обучението и психиката на децата

# 4 870
  • Bulgaria
По Бтв един лекар каза току що:
-Епидемията е почти овладяна
-Вирусът отслабва
-Трите Д-та
-вирусът е само в клъстъри
Почти овладяна. Joy
Тя беше и почти овладяна като гръмнаха Сърница и Доспат, а сега вече не могат да ги преброят колко са „клъстерите”. Ето и малко притеснителна информация за Видин, в която не се споменава за връзка между случаите, последните дни са с по 4-5 случая всеки път:

По данни на РЗИ – Видин, към дата 20.06/ има регистрирани 4 случая на коронавирус в областта  – двама мъже на 61 г. и 82 г. и две жени на 67 г. и 78г. Всички те са от община Видин. Постъпили са за лечение в МБАЛ „Света Петка“ на 18 юни. Взети са им проби за COVID-19, които се оказали положителни.
Мъж на 64 г. от община Кула, при който е била установена коронавирусна инфекция, вече е излекуван.
Към 10 часа на 20.06.2020г., потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 207, като 169 от тях вече са излекувани. 20 лица, положителни за COVID-19, са починали. Активните случаи са 18.

# 4 871
Текстът за петиция ми харесва. Аз бих добавила да се иска от медиите да припомнят с нарочни клипове на населението необходимите правила за избягване на зараза. И това по- често. Нищо вече по медии не слушам за миене на ръце, дистанция.

# 4 872
  • София
Нищо няма да им запари предвид избирателната слепота  сред народонаселението, което не вярва, че има вирус, иска да си прави сватби, кръщенета и балове. Ще ни обяснят как всичко е под контрол, са си гледаме хигиенните мерки и да си живеем с вируса. Ще ни се скарат малко, че не си мием ръцете редовно.
Ей го нА и Тръмп сега го гледах - човекът си има предизборни събития, казал, че няма нужда от много тестване, че излизали много заразени. Огромна спортна зала пълна, ще се пукне по шевовете.

София е един клъстер от 2 милиона почти. Ако преди седмици ежедневно откриваха под 20, сега са в диапазона 20-30, а от утре ще започне 30+.
Не съм се возила скоро в метрото, но чувам, че от почти седмица хората с маски са малцинство.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 08:30 от Andariel

# 4 873
Текстът за петиция ми харесва. Аз бих добавила да се иска от медиите да припомнят с нарочни клипове на населението необходимите правила за избягване на зараза. И това по- често. Нищо вече по медии не слушам за миене на ръце, дистанция.
И на мен ми хареса петицията,браво на Тесла.
Но трябва да искаме повече, за да ни уважат за по-малко.

Не е истина колко бързо се обърна палачинката.
И аз бях от тези, дето вярваше в българския ген и БЦЖ-то, донякъде.
А то къде било заровено кучето .
Все повече хора ще проявят самосъзнание при тези бройки, така си мисля.

# 4 874
  • София
Все повече хора ще проявят самосъзнание при тези бройки, така си мисля.
tays, винаги ти се радвам на оптимизма. За жалост, обаче, тези, от които чакаш да проявят самосъзнание, въобще не следят бройките и за тях всичко това е отдавна приключило или просто никога не го имало наистина. Това не е болшинството от хората, даже не е и половината, но са напълно достатъчни, за да "подхранват" епидемията и разнасят заразата. Точно за тях трябват забрани и всичко, което следва от тях, защото няма как да се разчита на това, което го няма - самосъзнанието им.

Общи условия

Активация на акаунт