COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 456
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 5 025
То затваряне едва ли ще има, но може би ще се въведат списъци в заведенията  с посетители, както в Германия. Ех, мечтая си аз.
Тайс, какви са тези списъци, може ли да обясниш, че аз съм назад с инфото?

Скрит текст:
Повечето хора си носят маските на закрито. По мои наблюдения са около 90%.
Габи, не знам за къде говориш, но аз имам наблюдения ежедневно от Дъ Мол,а от вчера и от Мол Парадайс - искам да ви кажа, че много малка част от хората там ,визирам и посетители и работещи, носят маска. Ама много много малка част,направо сме си изключение. Почти всички са без маски. За другаде не твърдя как е, защото гледам да не щъкам много в затворени места.
И понеже Хепи по-назад говореше за учителите-дали ще са съгласни да се върнат в училищата наесен- майка ми е учителка и се пенсионира миналата година, но продължаваше да работи. Е, сега юни приключва, защото и тя не иска да се подлага на излишен риск. Много от учителите са възрастни и има риск за тях, така че според мен и други няма да смеят.
[/spoiler]

Момичетата от Германия писаха, не зная дали е повсеместно, или в определени провинции, че когато сядаш в заведение, ти записват имената , и не зная какви други данни бяха- дали адрес, или телефон, час на сядане. За да може в случай на проблем, да се знае кои са в риск. Това отдавна беше, предполагам, че и сега е така.

# 5 026
  • Немция
Може тест от гърлен секрет да не е положителен. Вирусът да е активен надолу към дробовете. Тогава само тест от дробовете може да е показателен, но това  се прави май само при интубирани пациенти.

В този ред на мисли гореспоменатият човек може да не е бил излекуван още, когато е напуснал болницата.

# 5 027
Не мисля, че в България е приложимо това със списъците. За да е верен списъка, т.е. да е сигурно, че някой не пише грешно име, трябва да се сравнява с лична карта. Нито сервитьори, нито охрана на заведения има право да изисква лична карта, освен за удостоверяване на възраст. Още повече, заведенията не са сертифицирани да обработват и съхраняват лични данни. За мен вариант има само, ако има единен номер, към който да се изпращат смс-и. По този начин информацията ще стига директно към органите(имена, адрес(от фактурата към мобилен оператор) номер).
Няма вариант, поне аз го виждам като изключително опасно, някой да си дава личните данни в заведение, където работи кой ли не. А за да е работещ такъв списък, то е нужно човекът да е лесен за идентификация- поне три имена и мобилен телефон. Даже в добре и ЕГН или номер на лична карта, заради повтаряне на имената. Вариант трябва да се намери така или иначе, но поне да е вариант, който не застрашава хората.
Висенето по джипита за лекарства може да бъде лесно решено със електронно досие. Това също така ще спести носенето на един куп изследвания насам-натам, както и заплащането на физически копия на изследванията, което се прилага от някой болници.
Това обаче се обещава от години, но очевидно няма желание за изпълнението му.

# 5 028
https://btvnovinite.bg/bulgaria/samo-za-den-150-poleta-do-burgas … 6jqgvkb3FX8njiqrs
150 полета само за един ден до Бургас са отменени

# 5 029
Заразеният с коронавирус член на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов е участвал в две масови партийни мероприятия.
Това съобщиха от пресцентъра на столетницата.  Политикът е бил на пленума на Националния съвет на "Позитано" 20, който се проведе на 13 юни, и на заседание на Градския съвет на БСП-София.
Националният и Градският съвет организират тестване в понеделник от 8.30 часа на ул. ”Леге” 10 в Градския съвет и в 9.30 на ул ”Позитано” 20 - централата на партията.
По списък става въпрос за общо 183 социалисти, но не всички присъстваха на пленума.
Бившият депутат е настанен във ВМА, но е добре, информира Дарик.

По неофициална информация и член на ГС на БСП-София има симптоми, но още не е излязла пробата му. Става въпрос за общински съветник, който на заседанието в понеделник е седял до Янаки Стоилов.
Само двама-трима социалисти на заседанието са носили маски, но с днешна дата всички вече са притеснени, тъй като повечето са от рисков контингент.

# 5 030
Новината за отменените полети е от десети юни.

# 5 031
Тава, че антителата при ковид падат след 3 месеца е много лош сигнал. Последна надежда е в т.н. клетъчен имунитет, за който досега няма доказателства.
От 4 други човешки коронавируси, които познаваме, антителата падат след 6 месеца, след 12 месеца се случва повторно заразяване. Това нещо се повтаря отново и отново, едно проучване е проследявало това в продължение на десетки години.
За ковид още не знаем, защото е минало много малко време, но както казах падането на антителата и то толкова бързо е лош сигнал.

За ваксината - нея я оставете на хората, които с това се занимават. Има различни технологии, освен тази, която имитира естествената инфекция. Имат начини да се прицелват в други региони на вируса, дори д-р Фаучи обясняваше за различни антитела, което се прикрепят към различни части, като те вече имат такова, което напълно блокира вируса.

# 5 032
И това променя кое?

# 5 033
  • Варна
И това променя кое?
Не са отменени нови 150 полета.

# 5 034
  • София

Те ако преди десет дена са почнали да отменят полетите... сега като всеки ден сме с ~100 случая, какво ще бъде... Шансът на туризма ни беше да се рекламираме като безопасна дестинация, която държи на сигурността. Да осигурим на туристите място, където да прекарат лятна ваканция спокойно. Това можеше да се поддържа само със стриктни мерки и правила, стриктен контрол и тестове. Да, щеше да се наложи преустройка на туристическата политика, но така щяхме сме спокойни, че няма да пламнем след първата вълна туристи и да си прецакаме сами какъвто сезон е възможен. Ама не, ще си го правим по нашия начин, разпускаш всичко, обявяваш вируса за несъществуващ и победен едновренно, вдигаш купони навсякъде и чакаш да завалят чуждите пари... е да, ама тц. То и една вълна туристи няма да има сигурно, сами си се изпозаразихме.

# 5 035
Снощи писах за тези партийни събирания, и на управляващи, и на опозиция( която ще прави такива и по места).
Тези хора не трябва ли да са най- отговорните за трите Д и да дават послание на гражданите по този начин. Обратно на всичко и на фона на цялото им мълчание, се втурнаха да се събират десетки, стотици, без маски, дистанция и ограничения.
И ако те могат да си позволят многократни тествания, за обикновения човек е по- трудно.
Или решиха, че по този начин може да се живее с вируса?
Да видим сега колко са загрижени за електората си?

# 5 036
  • София
Ето и едно интервю на доктор Тончева за стадния имунитет
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fdnews.bg%2Fd-r-anto … qNZzIHBAn6_hun7WI

# 5 037
  • София
Сега най-новата мантра е, че всичко това е нормално, така било по целия свят. Като пример се дава рекорден брой нови случаи най-вече от Америките и Югоизточна Азия. Нито дума, че вече сме една от черните овци в Европа, че вече започнаха да ни карантинират и да отменят почивки и че държави, които доскоро бяха епицентрове на епидемията, вече са по-добре от нас.
Лъжата, че масовото заразяване е неизбежно, от разни "авторитети", които са чели за новия коронавирус по-малко от потребителите на бг мама, също продължава да се лее из медиите.

Това е малко като с репликите на приятелки и роднини към жертвата на домашно насилие - какво сега, ударил ти два шамара, да не си само ти, коя не са я удряли, това нищо не е -  а комшийката ти я бият всяка вечер.

# 5 038
Да, ама сега всички заразени от партийни събирания ще ги сложат във ВМА за "наблюдение" и ще ни съобщават през час за здравословното им състояние. А обикновените хора да се оправят, щото са били несъзнателни и не са се пазили. Играли сме го тоя филм

# 5 039
Скрит текст:
Тава, че антителата при ковид падат след 3 месеца е много лош сигнал. Последна надежда е в т.н. клетъчен имунитет, за който досега няма доказателства.
От 4 други човешки коронавируси, които познаваме, антителата падат след 6 месеца, след 12 месеца се случва повторно заразяване. Това нещо се повтаря отново и отново, едно проучване е проследявало това в продължение на десетки години.
За ковид още не знаем, защото е минало много малко време, но както казах падането на антителата и то толкова бързо е лош сигнал.

За ваксината - нея я оставете на хората, които с това се занимават. Има различни технологии, освен тази, която имитира естествената инфекция. Имат начини да се прицелват в други региони на вируса, дори д-р Фаучи обясняваше за различни антитела, което се прикрепят към различни части, като те вече имат такова, което напълно блокира вируса.

Принципно Т-клетките могат да останат десетилетия в организма. Дори и да няма антитела вече. Нали точно ти ми обясняваше как при хепатит Б било така? Но иначе няма как в момента някой да излезе и със сигурност да каже колко е траен имунитета.

Общи условия

Активация на акаунт