COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 420 757
  • 29 195
  •   4
Отговори
# 5 955
EvaKrusteva- ето ролята на маските и дистанцията и те не се отнасят само до колежката.  Ако шефът ви въведе маски за целия работен ден и спазвате по-голяма дистанция - всички, не просто да изолирате колежката, това за мен е начинът. А ако от другите колеги някой е ходил по сватби, клубоне и т.н. , едва ли е по-малко рисков от нея.

# 5 956
  • София
Сърбите си направиха изборите, сега ще чакаме и при тях сериозен скок.  Гледам го репортажа с Вучич каква веселба, хората нагъчкани, а какво ли е било по изборните секции. Франсетата май така си разгоряха допълнително епидемията с изборите.

# 5 957
  • София
В Испания новите случаи не са ли по-малко на глава на населението, отколкото в България сега? Май колежката трябва от вас да се пази, а не вие от нея...
В тази връзка аз след няколко дни имам среща с италианци, в зала, в офиса. И се чудя - Италия, цяла 60-милионна италия, с двата големи острова има по 300 и няколко случая на ден, не е ли по-безопасна, или пък....

# 5 958
Скрит текст:
На Мангъров слабото му място в тезата е, понеже го мернах по тв е, че за него все едно няма починали от тоя вирус. Той приказва как трябвало всички да си живеем живота, личи си че е недоволен че се връщат маските на закрито, трябвало да спрем да си играем на стражари и апаши. От вируса трябвало да се пазят уязвимите от него (възрастните хора и хронично-болните) които не трябвало да се бутат по мачове и дискотеки и всичко ще е наред. Абе хубаво ама те не живеят във вакум, там е проблема. До колкото повече хора достигне вируса, до толкова повече уязвими хора ще достигне. И примера за това е Швеция. И не само те, а и всяка държава която допусна масово разпространение но те го направиха нарочно за разлика от другите. За да достигнат по бързо до стадният имунитет и вируса да изчезне. И какво стана, нито вируса изчезна, нито са достигнали до стадният имунитет, на светлинни години са от него, а жертвите им са толкова много че техният епидемиолог призна че са допсунали груба грешка. Ама той това не може да го разбере или се прави че не разбира. За Швеция нещо смутолеви, че то не било вярно че техният епидемиолог е казал че са допуснали груба грешка защото ако било така са щели да го уволнят. Наистина Мангъров все едно че не цени човешкият живот така излиза от приказките му. Иначе е прав че вируса не може да бъде спрян и вероятно всички ще го изкараме, но защо трябва всичко да го изкарваме сега, когато жертвите ще бъдат много защото няма лекарство, отколкото да го бавим разпространението възможно най дълго за да може повечето хора да изкарат в бъдещето когато ще има лекарство и жертвите ще бъдат много по малко при изкарване от всички на вируса. И си личи че той ги знае тия неща (и въпреки това си държи на тезите, които ако бъдат приложени жертвите ще са много), защото казва че то нямало скоро изобщо да има лекарство. Хубаво, ами ако има?

А дори и да няма? Да приемем че е прав, лекарство в обозримо бъдеще няма да има, т.е. от бавенето на вируса няма смисъл, той пак ще си ги вземе жертвите което е неговата теза казана направо в прав текст, излишно си тормозим живота с маски, мерки, борба срещу вируса, вместо да му се отдадем, защото какво и да правим, вируса ще си вземе своето. Дори и да е така. Аз предпочитам да съм с чиста съвест и да съм направил каквото ми е по силите жертвите да са по малко, ако не се получи, жалко, но поне ще знам че ние като общество сме направили и положили всички усилия. И ако не успеем, искам то да е защото природата е по силна, и вируса наистина не може да бъде спрян, а не защото като о-во не ценим живота и здравето на непознати и не искаме да положим минимални и елементарни усилия за да ограничим разпространението му. Ако се провалим искам да не е по наша вина, и като общество да бъдем с чиста съвест че сме положили максимални усилия за да ограничим вируса.

Радвам се че е и властта мисли по същият начин и връща маските. Да ви кажа не знам дали това снощи което го направихме е изиграло роля. Снощи като пращах имейлите до институциите не очаквах че днес вече ще са върнали маските. Но съм доволен от това което стана. Показва че в обществото все пак има някакви ценности и няма само да седим и да гледаме как се увеличават заразените и починалите без да направим нищо по въпроса. Не съм получил отговор от институциите до които писах снощи, имформирайки ги за петицията. Писали са ми от БТВ. Изпратили са ми 2 имейла, в 1-вият ме питат за подобности за подписката, а вторият който са ми изпратили следобяд, ми е писала една от репортеките на бтв-новините, че вече са върнали мерките, и ми пожелава да съм здрав. Simple Smile Но без значение дали ние имаме или нямаме пръст в това което се случи днес, аз съм много щастлив. Това са правилните действия

Направи ми впечатление и че това което пишем и обсъждаме във форума сякаш не е без значение, защото по отношение на мачовете и те сякаш са забелязали неща които и тук ги обсъждахме предните дни, че правилото пполовината стадион да е празен не работи. Защото феновете се скупчват в другата половина. И реален ефект от това няма. И сега въвеждат ново правило, вече публиката ще е разпределена равномерно по 1 000 души на сектор. Но трябва да го направят както е в скандинавските държави от които нашите съфорумки са пратили снимки. Феновете трябва да са през няколко седалки. Трябва да наложат такова изискване и клубовете сами да съблюдават за спазването му. И на който клуб агитката не го спазва, клуба се наказва с мач пред празни трибуни, по същият начин по който клубове се наказват да играят пред празни трибуни когато агитките им правят зулуми, чупят седалки, нахлуват на терена, бият се и т.н.

А косвените жертви на всичко това Тесла? Или ще кажеш, че няма, тях пък кой ще ги брои... Сам виждаш, че явно мерките не спират вируса. Като дойде зимата, ще се разбере, кой е бил крив и кой прав.
Зверино, няма косвени жертви, от това маските да са задължителни на закрито. Знаеш много добре че аз виждам истина в аргументацията и на 2-та лагера. И точно заради това не бива да се допуска широко разпространение на вируса, защото тогава трябва да се налагат други мерки, които водят до увеличаване на безработицата, сриване на бизнеси и т.н. Какво толкова ще стане с икономиката при маски на закрито. Нищо няма да стане и никакви косвени жертви няма да има.

# 5 959
  • София
За какви косвени жертви говориш?

# 5 960
Хората са полудели и няма надежда се оправим скоро, пък кой знае дали и изобщо. Преди малко говорих със сестра ми. Каза, че имат толкова много работа, че направо е съсипана от умора. Прииждат като бесни в ресторанта, бутат се, сядат да ядат и пият, сякаш им е последния път в живота. Имали заявки за сватби, кръщенета, абитуриенти, тя направо се чуди дали няма да се разболее от умора накрая. Защо тия хора се държат така, не разбирам. Тя каза, че за трите години, откакто работи в ресторант, не е виждала толкова народ. Седят на опашка и чакат някой да стане, за да седнат, карат се, пререждат се. Какво им е на хората, не разбирам изобщо... Нарочно ли го правят, не ми е ясно....FlushedFlushedDizzy Face

# 5 961
Аз в позицията на Мангъров едно не разбирам. Ако се приеме неговият подход, не го ли тревожи невъзможността на медицинските лица да обезпечат с лечение този процент от населението, които ще има нужда от интензивни грижи?

# 5 962
Моля, според вас , в затворена бизнес сграда с офиси задължително ли трябва да се носят маски от утре  ?
Аз смятам, че да, но колежките отричат .

Тъй като сега ме преместиха на ново работно място и пред мен има плексиглас според вас трябва ли и маска да нося ?

# 5 963
Аз в позицията на Мангъров едно не разбирам. Ако се приеме неговият подход, не го ли тревожи невъзможността на медицинските лица да обезпечат с лечение този процент от населението, които ще има нужда от интензивни грижи?

Че какво му пука?

# 5 964
В Испания новите случаи не са ли по-малко на глава на населението, отколкото в България сега? Май колежката трябва от вас да се пази, а не вие от нея...
В тази връзка аз след няколко дни имам среща с италианци, в зала, в офиса. И се чудя - Италия, цяла 60-милионна италия, с двата големи острова има по 300 и няколко случая на ден, не е ли по-безопасна, или пък....

Не е ли много рано за тези срещи? Ние отсега отказваме за септември ( в Португалия и Испания), но испанците пак си знаят тяхното, както реагираха и  в края на февруари.

# 5 965
  • София
Работодателят трябва да напише инструктаж във връзка с новата заповед. Тогава ще видите според него какво означава.

# 5 966
Е как е възможно на човек с неговите претенции за експертиза, опит и познания да не му пука?! Нали всеки става лекар за да помага, как няма да ти пука... Искам да чуя от него отговор на този въпрос. Ще потърся в някое интервю дали не са го попитали.

# 5 967
  • София
Скрит текст:
На Мангъров слабото му място в тезата е, понеже го мернах по тв е, че за него все едно няма починали от тоя вирус. Той приказва как трябвало всички да си живеем живота, личи си че е недоволен че се връщат маските на закрито, трябвало да спрем да си играем на стражари и апаши. От вируса трябвало да се пазят уязвимите от него (възрастните хора и хронично-болните) които не трябвало да се бутат по мачове и дискотеки и всичко ще е наред. Абе хубаво ама те не живеят във вакум, там е проблема. До колкото повече хора достигне вируса, до толкова повече уязвими хора ще достигне. И примера за това е Швеция. И не само те, а и всяка държава която допусна масово разпространение но те го направиха нарочно за разлика от другите. За да достигнат по бързо до стадният имунитет и вируса да изчезне. И какво стана, нито вируса изчезна, нито са достигнали до стадният имунитет, на светлинни години са от него, а жертвите им са толкова много че техният епидемиолог призна че са допсунали груба грешка. Ама той това не може да го разбере или се прави че не разбира. За Швеция нещо смутолеви, че то не било вярно че техният епидемиолог е казал че са допуснали груба грешка защото ако било така са щели да го уволнят. Наистина Мангъров все едно че не цени човешкият живот така излиза от приказките му. Иначе е прав че вируса не може да бъде спрян и вероятно всички ще го изкараме, но защо трябва всичко да го изкарваме сега, когато жертвите ще бъдат много защото няма лекарство, отколкото да го бавим разпространението възможно най дълго за да може повечето хора да изкарат в бъдещето когато ще има лекарство и жертвите ще бъдат много по малко при изкарване от всички на вируса. И си личи че той ги знае тия неща (и въпреки това си държи на тезите, които ако бъдат приложени жертвите ще са много), защото казва че то нямало скоро изобщо да има лекарство. Хубаво, ами ако има?

А дори и да няма? Да приемем че е прав, лекарство в обозримо бъдеще няма да има, т.е. от бавенето на вируса няма смисъл, той пак ще си ги вземе жертвите което е неговата теза казана направо в прав текст, излишно си тормозим живота с маски, мерки, борба срещу вируса, вместо да му се отдадем, защото какво и да правим, вируса ще си вземе своето. Дори и да е така. Аз предпочитам да съм с чиста съвест и да съм направил каквото ми е по силите жертвите да са по малко, ако не се получи, жалко, но поне ще знам че ние като общество сме направили и положили всички усилия. И ако не успеем, искам то да е защото природата е по силна, и вируса наистина не може да бъде спрян, а не защото като о-во не ценим живота и здравето на непознати и не искаме да положим минимални и елементарни усилия за да ограничим разпространението му. Ако се провалим искам да не е по наша вина, и като общество да бъдем с чиста съвест че сме положили максимални усилия за да ограничим вируса.

Радвам се че е и властта мисли по същият начин и връща маските. Да ви кажа не знам дали това снощи което го направихме е изиграло роля. Снощи като пращах имейлите до институциите не очаквах че днес вече ще са върнали маските. Но съм доволен от това което стана. Показва че в обществото все пак има някакви ценности и няма само да седим и да гледаме как се увеличават заразените и починалите без да направим нищо по въпроса. Не съм получил отговор от институциите до които писах снощи, имформирайки ги за петицията. Писали са ми от БТВ. Изпратили са ми 2 имейла, в 1-вият ме питат за подобности за подписката, а вторият който са ми изпратили следобяд, ми е писала една от репортеките на бтв-новините, че вече са върнали мерките, и ми пожелава да съм здрав. Simple Smile Но без значение дали ние имаме или нямаме пръст в това което се случи днес, аз съм много щастлив. Това са правилните действия

Направи ми впечатление и че това което пишем и обсъждаме във форума сякаш не е без значение, защото по отношение на мачовете и те сякаш са забелязали неща които и тук ги обсъждахме предните дни, че правилото пполовината стадион да е празен не работи. Защото феновете се скупчват в другата половина. И реален ефект от това няма. И сега въвеждат ново правило, вече публиката ще е разпределена равномерно по 1 000 души на сектор. Но трябва да го направят както е в скандинавските държави от които нашите съфорумки са пратили снимки. Феновете трябва да са през няколко седалки. Трябва да наложат такова изискване и клубовете сами да съблюдават за спазването му. И на който клуб агитката не го спазва, клуба се наказва с мач пред празни трибуни, по същият начин по който клубове се наказват да играят пред празни трибуни когато агитките им правят зулуми, чупят седалки, нахлуват на терена, бият се и т.н.

А косвените жертви на всичко това Тесла? Или ще кажеш, че няма, тях пък кой ще ги брои... Сам виждаш, че явно мерките не спират вируса. Като дойде зимата, ще се разбере, кой е бил крив и кой прав.
Зверино, няма косвени жертви, от това маските да са задължителни на закрито. Знаеш много добре че аз виждам истина в аргументацията и на 2-та лагера. И точно заради това не бива да се допуска широко разпространение на вируса, защото тогава трябва да се налагат други мерки, които водят до увеличаване на безработицата, сриване на бизнеси и т.н. Какво толкова ще стане с икономиката при маски на закрито. Нищо няма да стане и никакви косвени жертви няма да има.
Напротив ще има, това да не можеш да дишаш нормално месеци наред не е за подценяване. Не можеш да ме убедиш, че не се отразява, защото говоря от опит. Лично на мен ми се отразява многото часове на работа с маска. Сега ще наскачат някои, че на тях нищо им няма, но това не значи, че при всички е така драги. За психическите отклонения причинени от това пък съвсем не искам да отварям тема. Години ще жънем плодовете на този експеримент. И ако не сте забелязали масов мор няма, 13 човека на интензивно лечение с кой знае какви хронични заболявания. Сами се навивате и си подклаждате паниката.

# 5 968
Моля, според вас , в затворена бизнес сграда с офиси задължително ли трябва да се носят маски от утре  ?
Аз смятам, че да, но колежките отричат .

Тъй като сега ме преместиха на ново работно място и пред мен има плексиглас според вас трябва ли и маска да нося ?
Маските са задължителни само на обществени места. Офисите/предприятията, в които не се работи с клиенти и има контрол на достъпа, не са обществени места и маските не са задължителни.

# 5 969
  • София
Но в същото време ще разчиташ другите като са с маски да те пазят теб, нали?

Общи условия

Активация на акаунт