COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 420 850
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 6 030
Срокът на действие на новата заповед е една седмица, предпочитам да се наблегне повече на дистанцирането и дизенфекцията, но това е свързано с пространство и с влагане на средства, а маската е евтиния вариант вменен на хората.
Пунически войни водите в тази тема за маски, но никой не задава въпроса, че даже и не се мият улиците, за дезинфекция - мечти само. А за миенето даже има и решение на съда и още ред такива мерки, които трябва да се изпълнят от разни служби и службички, на които им е много удобно това преекспониране на въпроса с носенето на маските и хората да се карат както виждаме за тях и никакво внимание на чистотата и хигиената, не само личната, а и обществената, за която и думичка не чувам, какви мерки се взимат.

# 6 031
  • София
Мама Нана, мен не ме смущава, а уточнявам нещатас Еплис по въпроса, че това било в предишната заповед. Въпросът е, че го има в сегашната, не е отменено. Преписали са го и си остава.
тази заповед формално е за една седмица. Много вероятно е да се удължи извънредната епидемична, така ще си напаснат заповедите.

# 6 032
Изначално, възрастни и разумни хора, не бива да пътуват по жегите. Хронично болни, бременни, та това си е а и б за да се пазиш.
Тук искам да те оспоря. Днес пътувах в жегите. Бременна. За да не се бутам в блъсканицата сутринта. В момента съм по-склонна да рискувам със жегата, отколкото с един куп безотговорни хора, натъпкани на гъстичко, без маски.
Иначе си прав. В обикновена ситуация избягвах транспорт в жегите, дори и преди. Но сега с този вирус, как да тръгна сутринта с работещите?
разбирам. Познато. Аз си търсих подходящо време за пътуване с ГТ, по - късно спрях. Наистина ми ставаше лошо. Знам, че ако ти става зле, няма и да си го причиниш, Неко 🤗 видно до тук, никой няма и да те помисли. Сам се пазиш.

# 6 033
  • Варна
Пунически войни водите в тази тема за маски, но никой не задава въпроса, че даже и не се мият улиците, за дезинфекция - мечти само.
Днес Кунчев /той май беше/ каза, че дезинфекцията на улици била безсмислена, "защото вирусът не се търкаля по улиците".

# 6 034
  • Там,където се събуждам щастлива.
Маските, като основно правило няма да помогнат. Ама всеки има право да се ентусиазира.

# 6 035
Тесла, за последен път се занимавам да ти отговарям. Ние не се движим по шведския модел. Най-малкото доскоро там никой не тестваше и не носеше маска. Съфорумката от Швеция го написа няколко пъти.
Ако уплашените си носят маските и екипировката, всичко ще бъде ок.
На останалите трябва да се позволи да живеят нормално.
Много болести и инфекции ни дебнат. Не вярвам за пръв път да чувате, че сме смъртни. Тази нито е първата, а се видя, че и далеч не е най-страшната.
Превенция срещу истерия ни трябва, не друго.
zari65, обществената хигиена в момента е трагична. Маски, ръкавици хвърчат навсякъде захвърлени, улиците пълни с боклуци. Никой обаче не го е грижа, заети сме да се опаковаме и да оцеляваме от вируса. Fearful

# 6 036
  • София
няма да помогнат в какво? Да си продължава кихането, говоренето на десет сантиметра и разпръскването на плюнки от всякакви непознати и познати ли?

# 6 037
Мама Нана, мен не ме смущава, а уточнявам нещатас Еплис по въпроса, че това било в предишната заповед. Въпросът е, че го има в сегашната, не е отменено.
Тя твърди същото. До момента тази мярка не е отменяна. С отмяната на старата заповед, мярката продължава да е в сила с новата заповед. Текста го има и в двете заповеди.

# 6 038
  • София
Обърнах внимание на това, защото стана въпрос за старческите домове в страната и чужбина. Затова написах, че в резидентните свижданията и външните лица са забранени - успяваме засега да ги опазим въпреки разпускането на мерките.

# 6 039
  • При семейството си
Не, не твърди същото, Mama_Nana.

В новата заповед се спират свижданията и влизанията на външни лица в институциите от резидентния тип за деца и възрастни. Не зная дали някой я е чел до края.

# 6 040
Защо да се мият и търкат улици, при положение, че вирусът е вътре в нас и живее за кратко извън нас. Не че е лошо по принцип да ги поизмият малко, де, но китайците си спомням пръскаха с някакви зверски дезинфектанти всяка нощ сновяха камиони, даже забраняваха на хората да си отворят прозорците, сумати птици измряха, но според мен това е прекалено и с недоказан ефект, но тогава още не се знаеше много за вируса.
Най-ефективните мерки вече се доказаха: физическа дистанция/маски + тестване/контактно проследяване/карантиниране.
С тези мерки държавите една по една побеждават вируса, някои до пълна елиминация.

# 6 041
  • София
нали уточних преди малко - написах го за хората, които обсъждаха старческите домове - едва ли са се сетили да прочетат заповедта до края, че в нея пише за свижданията и външните лица.

# 6 042
  • София
Тесла, за последен път се занимавам да ти отговарям. Ние не се движим по шведския модел. Най-малкото доскоро там никой не тестваше и не носеше маска. Съфорумката от Швеция го написа няколко пъти.
Ако уплашените си носят маските и екипировката, всичко ще бъде ок.
На останалите трябва да се позволи да живеят нормално.
Много болести и инфекции ни дебнат. Не вярвам за пръв път да чувате, че сме смъртни. Тази нито е първата, а се видя, че и далеч не е най-страшната.
Превенция срещу истерия ни трябва, не друго.
zari65, обществената хигиена в момента е трагична. Маски, ръкавици хвърчат навсякъде захвърлени, улиците пълни с боклуци. Никой обаче не го е грижа, заети сме да се опаковаме и да оцеляваме от вируса. Fearful
Предлагам останалите, за които нормално е да са безотговорни към другите, а и да ги наричат страхливи, да се организира някакво населено място, което да обитават нормално и лично да си плащат сметките за медицинско обслужване. А и лично да си го извършват.
Нищо друго не мога да кажа за хора, които могат да нарекат онкоболни, възрастни, а и други рискови страхливи. Както и близките им. Да не говорим, че човек просто трябва да може да чете, за да види, че в момента водеща причина за смърт в света за изминалата част от годината е "безобидният грип". И това не е истерия, вашето е психоза, масова психоза на отрицанието.

# 6 043
Днес Кунчев /той май беше/ каза, че дезинфекцията на улици била безсмислена, "защото вирусът не се търкаля по улиците".
Smiley И той ли?
Този вирус е слаба работа. Зор е да го хванеш.
От тази тема знам, че:
не можеш да го хванеш в магазина,
не можеш от деца,
не можеш, ако си над 1,5 метра,
също ако говориш със заразен под 15 минути,
не може от пари и хартия,
не може и от храна,
не се търкаля по улиците (а къде ли е?).

Най-важно е, че го били намерили след 18 дена в някакъв кораб, ама не заразявал. И в канализацията и водата, с която поливат го имало, ама какво от това...

# 6 044
  • При семейството си
нали уточних преди малко - написах го за хората, които обсъждаха старческите домове - едва ли са се сетили да прочетат заповедта до края, че в нея пише за свижданията и външните лица.

А аз уточних, че това беше една от първите мерки и тя никога не е отпадала, поне аз нямам спомен.

Общи условия

Активация на акаунт