COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 420 776
  • 29 195
  •   8
Отговори
# 6 000
  • При семейството си
В новата заповед се спират свижданията и влизанията на външни лица в институциите от резидентния тип за деца и възрастни. Не зная дали някой я е чел до края.

Кога са били възобновени, разрешени?
Това е старата заповед, която е отменена с една от днешните:
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/06/12/zapove … 32-12-06-2020.pdf

Тук всички много се интересуват от темата, но и в петицията имаше 2 искания, които бяха действаща мярка.

Едит: Новата, отменящата я заповед, за сравнение:
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/06/22/zapove … 54-22062020_g.pdf

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 22:32 от Elpis

# 6 001
Чакай сега Габито, ти нали твърдеше че маските не помагат и за това не трябва да ги има, а сега твърдиш че те убиват повече от вируса и затова не трябва да ги има. Как по точно ще си докажеш твърдението че те убиват повече от коронавируса. Понеже искаш да преценяваме жертви. Научно изследване което доказва твърдението ти можеш ли да публикуваш в темата.

# 6 002
Ама в един и същ автобус ли са били тези четири човека, дето щели да колабират, егати автобуса. Да беше отворил прозорците.

# 6 003
А шансът да се заразят с корона в буса е минимален. Но ако колабират и отидат в болница, шансът им да се заразят с корона, се увеличава. Толкова ли е трудно за разбиране?
Как така е минимален? Ще обясниш ли? А, в метрото?

# 6 004
Иначе, чета, че и в Кърджали има нови случаи днес.

След Гришо, не знам какво ни очаква в Кърджали... Контактна съм на контактен... (май). Разминаване в коридора и рязмяна на поздрав в рамките на минута контакт ли се води? Или май съм контактна на контактни с контактен на Гришо? А, контактния на Гришо не се е самокарантинирал. Може би изчаква обаждане от РЗИ? Не знам, не разбирам... Каква е процедурата "на живо"? Някой да ме светне, колко дни трябва да минат за да го карантинират официално?
Той съобщил ли е на РЗИ, че е контактен?

Идея си нямам. Аз от колегите разбрах, че бил притеснен, че е имал контакт с Гришо, снимал се с него... А това беше преди седмица. Нали? От тогава насам аз всеки ден се разминавам и се поздравявам с него... За положителния тест на Гришо се разбра преди два дни.

Ако само се е снимал, не мисля, че има повод за притеснение. Пък и не мисля, че Димитров е можел да заразява по време на престоя му, нали смятат, че човек започва да заразява около два дни преди първите симптоми.
Явно, за наш късмет, така ще се окаже, защото всички тествани контактни на Гришо днес, са отрицателни, вкл. и кмета на Хасково, с който е имал по-дълъг контакт.
А се оказва, че Джокович не се е тествал след като е разбрал, че е контактен на онзи баскетболист, защото "се чувствал добре и нямал симптоми", та явно го е раздал на доста хора, вкл. и на Гришо. Чак днес Джокович и семейството му се тествали и чакат резултати. А междувременно се оказа, че и фитнес треньора му е заразен.

# 6 005
Ама в един и същ автобус ли са били тези четири човека, дето щели да колабират, егати автобуса. Да беше отворил прозорците.
допълвам само. Четирима възрастни. Нямат ли мозък, да мислят кога да пътуват? В бутаницата?  Прозорци нещо?

# 6 006
И според мен както някой отбеляза в статистиката има грешка, не знам дали е умишлена. Хората в критично състояние което ни дават е само за хора на апаратна вентилация, хората в интезивно разбира се са повече. Фандъкова каза за София 24 но нещо смотолеви, бъркаше инфекциозно с интензивно.

# 6 007

Явно, за наш късмет, така ще се окаже, защото всички тествани контактни на Гришо днес, са отрицателни, вкл. и кмета на Хасково, с който е имал по-дълъг контакт.
А се оказва, че Джокович не се е тествал след като е разбрал, че е контактен на онзи баскетболист, защото "се чувствал добре и нямал симптоми", та явно го е раздал на доста хора, вкл. и на Гришо. Чак днес Джокович и семейството му се тествали и чакат резултати. А междувременно се оказа, че и фитнес треньора му е заразен.

О, много ти благодаря за тази информация!!

# 6 008
  • При семейството си
И според мен както някой отбеляза в статистиката има грешка, не знам дали е умишлена. Хората в критично състояние което ни дават е само за хора на апаратна вентилация, хората в интезивно разбира се са повече. Фандъкова каза за София 24 но нещо смотолеви, бъркаше инфекциозно с интензивно.

Ако Фандъкова бърка инфекциозно с интензивно, къде ли е грешката?

# 6 009
Скрит текст:
Чакай сега Габито, ти нали твърдеше че маските не помагат и за това не трябва да ги има, а сега твърдиш че те убиват повече от вируса и затова не трябва да ги има. Как по точно ще си докажеш твърдението че те убиват повече от коронавируса. Понеже искаш да преценяваме жертви. Научно изследване което доказва твърдението ти можеш ли да публикуваш в темата.

Изобщо не твърдя подобно нещо!

Уейв, малък е шансът, защото не говориш с никого все пак. Отделно австрийците имаха проучване за риск от заразяване на различни места, градският транспорт не беше от рисковите. Отделно самолетите, които кацаха в България със заразени, но тези заразени никого не бяха успяли да заразят в самолета. Тогава май и маски нямаше по самолетите.

Iris04, твърдят, че нямало прозорци(или били твърде малки), не се съсредоточих в прозорците. Но знам от опит, че има трамваи без прозорци и климатик, и на жегата е наистина някакъв ужас. Дори и да са малко хората, едва се диша.

# 6 010
Изначално, възрастни и разумни хора, не бива да пътуват по жегите. Хронично болни, бременни, та това си е а и б за да се пазиш.

# 6 011
Gabito1504, разбрахме тезата ти. Какво би предложила като мерки или може би да няма мерки, просто да си мием ръцете.

# 6 012
Скрит текст:
Изначално, възрастни и разумни хора, не бива да пътуват по жегите. Хронично болни, бременни, та това си е а и б за да се пазиш.

Може да са имали работа, не знам какъв им е случаят. И аз съм пътувала бременна в жегата и в бутаницата, налагало ми се е. Но не е в това въпросът.

Mama Nana, обясних минимум 10 пъти, но ми казаха, че не било възможно и маските ще ни спасят. Отделно имаше хора, които заявиха, че заради някакви си симптоми нямало да си стоят вкъщи или поне да се обадят на личния,което за мен е връх на наглостта. Проблемът е, че точно след 2 седмици ще се окаже, че маските няма да ни спасят и ще сме още по-зле. Е, надявам се все пак да не се окажа права,де.

# 6 013
Скрит текст:

Може да са имали работа, не знам какъв им е случаят. И аз съм пътувала бременна в жегата и в бутаницата, налагало ми се е. Но не е в това въпросът.
баш там е. Става ти лошо и го избягват. Аз ходих пеш. И в най- голямата жега не ми е ставало зле, като в тролея.

# 6 014
Скрит текст:
Изобщо не твърдя подобно нещо!
А какво твърдиш, аз не мога да те разбера. Вчера твърдеше тия парцали изобщо не помагат. Днес твърдиш заради тях жертвите ще са много повече от вируса. Защото ти напрактика това казваш. Ако те са задължителни на закрито болниците ще се напълнят от колабирали и задушени хора от тях и там вируса ще ги довърши. Ама кое ще е причината за смърттта им. Маските, защото без тях няма да стигнат до болницата където да се заразят с вируса. Маските в обществото правят така че разпространението в обществото да е най малко, съответно шанса ти да се заразиш някъде с вируса: болница, банка, стадион, магазин, работно място, заведение, срещи с хора и т.н. е най нисък. Съответно маските не допринасят за увеличаване а допринасят за намаляване на жертвите от вируса. Толкова ли е трудно да се разбере.

Общи условия

Активация на акаунт