COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 420 741
  • 29 195
  •   5
Отговори
# 5 970
Скрит текст:
В Испания новите случаи не са ли по-малко на глава на населението, отколкото в България сега? Май колежката трябва от вас да се пази, а не вие от нея...
Защо колежката им да се пази от тях , нали и тя живее в България Grinning Просто е контактна с хора от Испания , четете по внимателно . Иначе EvaKrusteva не се филмирай напразно , според мен при нас положението е не по зле от Испания и какъвто шанс има тук някой да е заразен , такъв и там . Това филмиране и притеснение не яоди до нищо хубаво .

Защото е много по-вероятно тя да се зарази от колегите и да зарази родителите си, отколкото обратното. Те идват от по-сигурна в по-рискова страна. Даже не мога да повярвам, че се налага да обяснявам елементарни неща. В Испания имат около 300 случаи дневно на 46 млн население, ние по 100 средно на 7 млн. В случая България е рискова страна, а не Испания. Smiling Imp

Но иначе за филмирането съм напълно съгласна с теб. Flowers Hibiscus

# 5 971
Моля, според вас , в затворена бизнес сграда с офиси задължително ли трябва да се носят маски от утре  ?
Аз смятам, че да, но колежките отричат .

Тъй като сега ме преместиха на ново работно място и пред мен има плексиглас според вас трябва ли и маска да нося ?

Нямате ли вътрешни правила и инструктаж? Трябва да имате. При нас е маска или щит.

# 5 972
Аз в позицията на Мангъров едно не разбирам. Ако се приеме неговият подход, не го ли тревожи невъзможността на медицинските лица да обезпечат с лечение този процент от населението, които ще има нужда от интензивни грижи?
Според него този процент е нищожно малък. Също така, по време на ИП има доста разширяване на интензивните отделения.
Тезата му теоритчно е издържана, но на практика трудно ще сработи, без да пострадат много хора, а и детайлно куца. Дали ще се разболеят 100 000 на куп и няма да ходят на работа или същите ще бъдат затворени за месец /толкова е времето за лекуване/минаване на вируса/ удара по икономиката е един и същ.

# 5 973
Ън, къде е този толкова пълен ресторант?
Ние излизахме в събота, имаше заети само 2 маси в това заведение. Едно друго, небезивестно до нас, официално обяви фалит, след дълга агония.
Не мисля, че чак толкова са претъпкани ресторантите.

# 5 974
Скрит текст:
Аз в позицията на Мангъров едно не разбирам. Ако се приеме неговият подход, не го ли тревожи невъзможността на медицинските лица да обезпечат с лечение този процент от населението, които ще има нужда от интензивни грижи?

Според мен той разчита на това, че нямаме много старчески домове и няма да се разболеят много рискови наведнъж.

# 5 975
  • софия
Моля, според вас , в затворена бизнес сграда с офиси задължително ли трябва да се носят маски от утре  ?
Аз смятам, че да, но колежките отричат .

Тъй като сега ме преместиха на ново работно място и пред мен има плексиглас според вас трябва ли и маска да нося ?

Нямате ли вътрешни правила и инструктаж? Трябва да имате. При нас е маска или щит.
При нас е да сме с маска,зад преграда,която май е от плексиглас,и клиентът на метър и половина от мен. Поне от това съм доволна.

# 5 976
Скрит текст:

Според мен той разчита на това, че нямаме много старчески домове и няма да се разболеят много рискови наведнъж.
Ние нямаме възрастни, но имаме много млади хора с хронични заболявания.

# 5 977
  • София
В новата заповед се спират свижданията и влизанията на външни лица в институциите от резидентния тип за деца и възрастни. Не зная дали някой я е чел до края.

# 5 978
  • Bulgaria
Скрит текст:

И в 1 жилище често живеят 3 поколения, което е още по-лошо.

# 5 979
Иначе, чета, че и в Кърджали има нови случаи днес.

След Гришо, не знам какво ни очаква в Кърджали... Контактна съм на контактен... (май). Разминаване в коридора и рязмяна на поздрав в рамките на минута контакт ли се води? Или май съм контактна на контактни с контактен на Гришо? А, контактния на Гришо не се е самокарантинирал. Може би изчаква обаждане от РЗИ? Не знам, не разбирам... Каква е процедурата "на живо"? Някой да ме светне, колко дни трябва да минат за да го карантинират официално? Или без положителен тест не могат да го карантинират?

# 5 980
Скрит текст:
Скрит текст:

Има си възрастни, но не са на едно място 200 примерно, дето като плъзне короната и от тях директно 100 отиват в интензивното. И това буквално по едно и също време. Та затова мисля, че той има това предвид. Ама той да си каже,ако то пита някой. Grinning
Но пък иначе млад с хронично заболяване в никакъв случай не е равно на възрастен с хронично заболяване,смъртността не е същата.

# 5 981
  • Bulgaria
Иначе, чета, че и в Кърджали има нови случаи днес.

След Гришо, не знам какво ни очаква в Кърджали... Контактна съм на контактен... (май). Разминаване в коридора и рязмяна на поздрав в рамките на минута контакт ли се води? Или май съм контактна на контактни с контактен на Гришо? А, контактния на Гришо не се е самокарантинирал. Може би изчаква обаждане от РЗИ? Не знам, не разбирам... Каква е процедурата "на живо"? Някой да ме светне, колко дни трябва да минат за да го карантинират официално?
Той съобщил ли е на РЗИ, че е контактен?

# 5 982
Интересно този човек стоял ли е цял ден в защитно облекло, с маска, с ръкавици? Не разбрах дали въобще е бил в Ковид отделение.
И това, че не си променя мнението след много световни
 научни изследвания и публикации относно неизвестния, повтарям неизвестния вирус белег на какво е? Нима е качество?

# 5 983

Накратко шведският сценарий как се разви.

На Швеция ѝ трябваше точно един месец от първата смърт, за да достигне пика от 185 починали за един ден в средата на април.

Първи смъртен случай - 11 март.

На 13 март Тенгеле вдигна ръце и каза, че вирусът вече се разпространява дифузно и вече не ни интересува броят на заразените. Тестове само за хоспитализираните и медицинския персонал. Оставяме вирусът да вилнее на воля. Всички усилия ще бъдат насочени само към рисковите групи. Както по-късно стана ясно - претърпяхме пълен провал и не успяхме да ги опазим.

Месец по-късно, на 21 април достигаме пика със 185 починали за деня. Великденската седмица се оказа най-смъртоносна - контейнерите пред болниците преливат. Съобщават ни, че над 300 трупа вече са извозени към арена „Ериксон Глоуб“, която вече ще е и морга.

Започнаха всекидневните настоятелни призиви, че трябва да натискаме кривите. Повтаряне на препоръките всекидневно до откат. Медицинският персонал изнемогва, много медицински лица са заразени с covid-19 и в болнични.  Хоспитализираните по време на пика са: 533 души настанени в интензивните отделения поради covid-19; отделно 2 300 са на болнично лечение. Същевременно още 500 души получават интензивно лечение поради други заболявания. Отменени са над 50 000 планови операции.

Благодарение на шведската фирма Getinge, произвеждаща респиратори на местна територия, успяваме да удвоим броят на интензивните легла от 572 на 1080. Фирмата наема безработен за момента персонал от СКАНИЯ и работи на три смени, за да произведе три пъти повече респиратори.

Швеция и Франция се изпокараха за 4 млн. маски, които Франция задържа за собствени нужди, произвеждани от шведска фирма във Франция. ИКЕА започва ударно да шие ЛПС за медицинския персонал.

Шведският премиер съобщава по телевизията, че ще броим мъртвите в хиляди и трябва да сме подготвени за това. От двете му страни се мъдрят две шведски знамена - знамето на Европейския съюз е изчезнало след скандала с Франция за присвоените маски.

Спуска се препоръка за регион Стокхолм - заразените от старческите домове да не се транспортират в болници. Както в шведския форум казват - тези хора, които цял живот са плащали данъци "заслужиха" евтаназия с морфин. За тях респиратори няма. Избегнахме италианския и испанския сценарий с препълнени болници и лежащи по коридорите, защото оставихме тези хора да измрат като мухи по стаите си.

150 медицински сестри спешно бяха преквалифицирани набързо в интензивни сестри. Безработни млади стюарди от скандинавските авиолинии изкараха бързи курсове за санитари и бяха изпратени по болници и старчески домове. Инвалиди и хора със синдром на Даун започнаха да изработват шлемове за медицинския персонал.

Вече сме края на юни и все още натискаме кривите - имаме по средно 40 смъртни случая дневно и все още неовладяна инфекция. Ще продължаваме да натискаме кривите през цялото лято. Тенгеле каза, че все още нищо не е свършило и че поддържането на социална/физическа дистанция е една от най-ефективните мерки при липса на ваксина. Увеселителните паркове остават затворени и загубите за тях ще са в милиарди крони.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 22:24 от Анонимен

# 5 984
Скрит текст:

У нас много възрастни живеят с децата си или често се събират. Нещо, което не е характерно за Швеция, например. Голяма част от хората не се грижат за здравето си, особено в провинцията и на 50+ са с нелекувани хронични заболявания. Така че уязвимите съвсем не са малко. Повечето починали миналата седмица са под 60.

Общи условия

Активация на акаунт