COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 420 320
  • 29 195
  •   5
Отговори
# 6 075
Vrabcho_,

Каква връзка намери между “психираните”  и “напълно безотговорни и безчувствени към хорския недоимък и бедност”?

# 6 076
  • При семейството си

1.6% са хоспитализирани
0.6% са на интензивна грижа
за момента...от 1300 положителни

# 6 077
Аз искам да питам, някой има ли идея как почти 1400 човека в месарската фабрика се заразиха с маски? С маски са работели, но за разстоянието са забравили от ръководството. Но все пак защо този вирус е прескачал през маските?
Хора, спокойно, има начин да си докажете тезата че маските не помагат. Просто трябва да стискате палци през следващите седмици и месеци да продължи тренда на увеличаване на заразените и починалите. Ако стигнем до 200, 300 на ден и по 10, 20 починалите на ден, ще може да кажете видяхте ли сега, маските не помагат. Не че някой би трябвало да се радва от подобно нещо.

Има ли съвест у нас да не се празнуват рожденни дни, кръщенета, сватби и други събития?
Ако отговора ти е “не”, то си голям наивник, че маските ще спомогнат за драстично намаляване.

Дали съм наивник или не, ще си проличи от статистиката. Иначе това което казваш няма много общо с това което казвам. Аз това което казвам е че когато елементарни мерки се изискват от цялото обществото за да се намали заразата, но голяма част от него не щът да си сложат маската на закрито, защото при тях смъртността е хилядни от процента, психологическият ефект усилие-лична изгода, една част от о-вото не искат и не искат да положат усилие за нещо друго освен лична изгода, при тях явно не са развити достатъчно някои качества като съвест, емпатия, грижа, ако бяха достатъчно развити нямаше да се спори колко е опасен вируса, и да се носят от 100 кладенеца вода за да не се положи това усилие от което няма лична изгода. Съвсем по друг начин, щеше да стои въпроса с маските ако умираха равномерно всички части от о-вото а не само една част от него реално да е застрашена а за по голямата част от него вируса да е безобиден. И точно от тая част на о-вото за които вируса е безобиден идва съпротивата за маските.

# 6 078
Скрит текст:
Аз искам да питам, някой има ли идея как почти 1400 човека в месарската фабрика се заразиха с маски? С маски са работели, но за разстоянието са забравили от ръководството. Но все пак защо този вирус е прескачал през маските?

Защото заразяването става в условия, когато няма как да се носи маска. Ако панацеята бяха те, щяха да са въвели маски и по домовете.

Ооо, почакай малко, имаше и някакво проучване, което показваше(уж), намалено разпространение на ковид в семействата, които носели маска вкъщи. Но предлагам да не стигаме чак дотам, че тогава отиваме на едно съвсем друго ниво на... Сещаш се.
А ти сещаш ли се как ще се пазиш ако имаш ковид заразен в семейството? Противогаз с биологична защита доста модели са, озон или ще го прегръщаш и целуваш по мангъровия модел?

# 6 079
Скрит текст:
Скрит текст:

Защото заразяването става в условия, когато няма как да се носи маска. Ако панацеята бяха те, щяха да са въвели маски и по домовете.

Ооо, почакай малко, имаше и някакво проучване, което показваше(уж), намалено разпространение на ковид в семействата, които носели маска вкъщи. Но предлагам да не стигаме чак дотам, че тогава отиваме на едно съвсем друго ниво на... Сещаш се.
А ти сещаш ли се как ще се пазиш ако имаш ковид заразен в семейството?

Да, сещам се. Не е много сложно, освен ако не е дете. Тогава вече няма как. Ако ти не се сещаш, ще ти подскажа: една от мерките е маска с висока защита. От тези, които отказвате да носите, защото...ами,просто така.

# 6 080
Габи, преживей го вече- в мола с маска.

# 6 081
Скрит текст:
Скрит текст:

Да, сещам се. Не е много сложно, освен ако не е дете. Тогава вече няма как. Ако ти не се сещаш, ще ти подскажа: една от мерките е маска с висока защита. От тези, които отказвате да носите, защото...ами,просто така.
Мисля мислиш в грешна посока, хората със скафандри ходят и пак се заразяват. А за тия маски писах назад, има много ментета.

# 6 082
Ей ви го пак същия, дето го цитирах сутринта:
Скрит текст:
Утре щял да сезира прокуратурата...
И отдолу сума ти народ е съгласен с него, не е сал един Мангъров...Rolling Eyes
Ахх, горко ни - с такива вирнати носове, мега голямото самочувствие и "той ли пък на мен ще ми каже", България ще потъне. Що за хора сме, незнам.

# 6 083
Ей ви го пак същия, дето го цитирах сутринта:
Скрит текст:
Утре щял да сезира прокуратурата...
И отдолу сума ти народ е съгласен с него, не е сал един Мангъров...Rolling Eyes
Ахх, горко ни - с такива вирнати носове, мега голямото самочувствие и "той ли пък на мен ще ми каже", България ще потъне. Що за хора сме, незнам.

Прокуратурата вече се сезира, АмА за обратното.

# 6 084
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Мисля мислиш в грешна посока, хората със скафандри ходят и пак се заразяват. А за тия маски писах назад, има много ментета.

Ами принципно не се заразяват с тия маски. Но затова пък пресен пример с хирургическите: 3ма лекари заразени при контакт само с един ковид пациент. И не е в България, спокойно.
А иначе ако се заразя, ами ще го преживея. Или пък няма да го преживея. Зависи.

# 6 085
  • При семейството си
Мексико над 1000 починали, но те някак си не са интересни и не се следят:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/mexico/

# 6 086
  • Немция
По новинарските немски канали се споменават тези 1000 починали в Мексико.
20% от инфекциозните случаи по света са на територията на САЩ. Засега.
Най-засегнати засега са двете Америки. Южна и Северна.

За Африка може само да гадаем.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 00:54 от Бибит

# 6 087
Ох, наистина ли някой вярва, че досега бяхме елиминирали инфекциозните болести?
За много от тях има ваксина, но респираторните (като Ковида) и ентеровирусите, например, не са елиминирани, караме си ги всяка година, че и по няколко пъти.
И ваксини няма.
Та говорете си, не ми пречите.
Същото ще стане и със страшния Ковид, ще изпадне в графа сезонен вирус. Ако не изчезне.

Кои са тези “ караме ги всяка година”?От чие име пишеш?
Не видях отговор на въпроса ми за “психясалите” и “ бедността”.

# 6 088
79 новозаразени от 2776 теста
8 починали
341 хоспитализирани
11 в интензивно

# 6 089
Ох, наистина ли някой вярва, че досега бяхме елиминирали инфекциозните болести?
За много от тях има ваксина, но респираторните (като Ковида) и ентеровирусите, например, не са елиминирани, караме си ги всяка година, че и по няколко пъти.
Добре, че прочете какво е писано, и можеш да правиш разлика между "елиминиране на инфекциозни болести" и "елиминиране на риска от инфекциозни болести".
Защо сравняваш болести с десетки пъти по-ниска смъртност (и % инвалидизация сред "оцелелите") с ковид? It's just the flu all over again.

Специално за теб, можеш да пробваш да потърсиш колко болни от активна туберкулоза е имало в България преди 100 години (при под 5 милиона население) и колко има днес. Да, за туберкулозата няма ефективна ваксина (БЦЖ е просто едно не-толкова-много-по-добро-от-плацебо).

Общи условия

Активация на акаунт