COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 605
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 7 695
Специално се регистрирах заради темата с един единствен въпрос.
 Защо още не е затворен тоя бациларник София при 60 случая?

Не само София е пламнала. Това вече няма значение.

Бургас не е. Ще ни заразят тука. Нали във Варна някакъв софиянец беше разнесъл вируса.
Ти вярваш ли си, че Бургас не е? Варна с толкова случаи без връзка отдавна си тлее. В Бургас това, че не искат да имат, не значи, че нямат. И други градове със странно малко случаи започна лека полека да излиза наяве какво е положението.

# 7 696
  • София
Да видим дали ще отложат мача на Витоша Бистрица, защото те играят по-късно днес с Царско село. Ако не го направят ще е скандално вече...
Но на 90% мач няма да има, не заради властта и решенията им, а чисто и просто, от Царско село не искат да играят (разбирам ги).

# 7 697
В Пловдив нещата хич не са добри. Изглежда като дифузно разпространение. Този оттук, онзи оттам.....кой къде се е заразил, кой го знае...а доскоро нямаше изобщо никой.
Улица Вратцата е в циганската махала. Само махалите да не пламнат, че отидохме с това Столипиново....

# 7 698
Ън, във Варна също вече е дифузно, щом е влязло в офисите и сред младите хора

# 7 699
  • София
Току що анулирах резервацията за море.
Трябваше да спазваме мерки до края на юни и юли да отидем на почивка.
Как ще издеяним зимата, без да сме ходили да се попечем?

# 7 700
Скрит текст:
Скрит текст:
На фона на най-високия брой заразени с коронавирус у нас от началото на пандемията, в Пловдив също беше отчетен рекорд – 13 проби са дали положителен резултат през последното денонощие. Областният управител Дани Каназирева заяви, че се усложнява ситуацията, но не трябва да има място за паника. По думите ѝ всички институции са „на крак“ и извършват епидемиологичните изследвания. Повечето от новозаразените са контактни лица на предишно установени инфектирани. От новите случаи трима са хоспитализирани. Сред заразените е лекар от Транспортна болница и дъщеря ѝ. По думите на Каназирева от 13 март инфектираните медицински лица са 20. 16 са напълно излекувани. Двама лекари и две санитарки са на домашно лечение.   от ТУК
Като слушам отвсякъде как натрапчиво ми внушава, че нямало било място за паника и ми иде да се паникьосам.

Новите осем случаи на заразени с COVID-19 във Варна са предимно на млади хора, най-младият е на 18 години. Двама от тях са ходили на дискотека, това съобщиха за “24 часа” от здравната инспекция в града. Само един от тях е настанен в Инфекциозната клиника към УМБАЛ “Св. Марина”, другите са на домашно лечение. Новите случаи нямат нищо общо нито с нито едно от активните вече огнища на заразата, нито помеждуси и това е притеснително, коментираха от здравната инспекция. Така по-трудно се установяват контактните лица и се ограничава заразата. Всички те работят във Варна, но някои са от областта. Карантината ще я прекарат в града.  от ТУК
И тук, разбира се, няма нищо тревожно...
А кое му е тревожното?
Че половината контакти на заразен са се оказали положителни?И че ако не бяха тествани, нямаше и да знаят за това?
Колко са в болница?Колко са интензивни?
И преди пак някой да пита/каже "Е, не ви разбирам позицията!......", ами не е сложна за разбиране.
1.да, вирус има.
2.да, заразен е.Като всеки вирус....
3.само дето хич не е много заразен...Защо?
-ревнаха за Банско.Ами, нищо не стана там.
-ревнаха за Доспат.И там нищо...
-ревнаха за Сърница.И там...нищо.
-ревнаха за Гришо.И там-едно голямо нищо.
-реваха за Великден.Е, и там какво?Нищо.
-реваха за Гергьовден.Окапа ли народа заразен?Не.
-реваха за детските градини.Има ли бум на зараза там?Не.
-реваха за "Мизия".И там, пак нищо.
Още да изброявам ли?
Ами, това са факти.Които на мен лично, ми говорят, че място за паника просто няма.
Скрит текст:
Да, изскачат тук-там заразени.И?Големия % контактни, които изследват, изобщо и хабер си нямат, че са положителни.Ако не ги изследват като контактни, няма и да разберат.
А предвид и факта, че все повече се шуми около достоверността на тестовете, има ли смисъл...?!
Съжалявам за разочарованието ти. За теб вероятно трябва да има много починали, за да има нещо. Множеството огнища, които се появяват и вероятността да не могат да бъдат контролирани пак е нищо, но ти си извън тях.
И между паниника, тревога, притеснение има известни разлики - справка тълковен речник на българския език.

# 7 701
https://www.24chasa.bg/sport/article/8745935

Положителна проба и за помощник треньора на националите по волейбол, Николай Желязков.

# 7 702
Днес в офиса всички клиенти бяха БЕЗ маски. Не успях да убедя никой от тях да сложи такава. Аз бях СЪС и единия клиент ми се развика - за какво ти е тази маска, махай я веднага. Аз само го погледнах и попитах, ако ей така случайно минат проверяващи, той ли ще плати глобите. И оня млъкна, но маска не сложи.
Е, как да се пазим кажете. Не мога да го изгоня, защото това е прехраната ми. Не мога да го задължа. Шах и мат. Слагам маската, пръскам след всеки със спирт и се надявам, че моите мерки ще са достатъчни. Дано!

# 7 703
Колко трябва да си тъп, че да искаш руски туристи?
Кметът Димитър Николов заяви, че Община Бургас продължава да работи активно за облекчаване на процедурите за привличането на повече туристи.

"Следващите полети са утре. Четири са от Германия, непосредствено след това започват от Чехия, Словакия, Словения и мисля че вече влизаме в нормален режим на пристигане. Преди малко получихме подкрепа от Министерството на туризма. В понеделник ще внеса до Външното министерство писмо от Бургас за това, че повече от 30 процента от туристите в нашия регион са извън Европейския съюз, да отпаднат ограниченията за 14-дневна карантина за руски туристи и тези, които са извън Европейския съюз. Така ще може да поемаме полетите от държавите от бившия соцлагер, които не попадат в списъка на страните членки в Европейския съюз. Копие от писмото ще бъде изпратено и до Министерството на здравеопазването. Друг вариант е да получим компенсиране, заради невъзможността да приемаме такива туристи", заяви Николов

# 7 704
Здравейте, писал съм и преди извънредното положение - още тогава  (когато се видя че вируса излезе от Китай), трябваше да затворим границите ( в смисъл - всеки влизащ, без значение от коя дестинация, 14 дена карантина мин., + тестове), оттам нататък всичко беше постфактум, колко хора си ходиха и се завръщаха от екскурзии, туризъм и т.н., за малцинствата да не говорим, аз познавам десетки такива...Италия беше пламнала, те тръгнали на работа баш в огнището, безхаберие и неграмотност на всякакви нива...
Аз смятам, че при този вирус имат шанс малки, изолирани и богати страни, с високо ниво на здравеопазване...при нас няма нищо от това, да добавим и нашенския манталитет...
Разчитам единствено на някакъв ген, или БЦЖ-то или някакъв друг фактор, който да ни спаси от някое мазало...
Мерки трябват, маски трябват, но за мен нещата се изпускат от контрол, нямаме ресурс, освен всичко друго.
На Мангъров изказванията не ми допадат никак но мисля че е прав дотолкова, доколкото реално познава нещата и системата у нас и на тази база правеше тези предвиждания, макар че не трябваше да ходи и да ги ръси навсякъде...

# 7 705
  • София
Прави ми впечатление, че от началото на епидемията по въпроса са изказват почти едни и същи пет-шест човека и то с крайно противоречиви мнения. Лекар, лекувал такъв болен досега рядко е давал интервюта - доц. Попов, една лекарка от ВМА и една млада специализантка от Александровска. На тях съм склонна да вярвам повече от кабинетните филсофствания на Мангъров и Чорбанов например.

---------------------------------------------------------

един път се изпуснаха, да пуснат наш сънародник, доктор в Ню Йорк. Каза, че в задния двор на болницата имало хладилен камион за труповете. Погребвали ги в масови гробове.

Това, ката хората да се страхуват и те спират да пазаруват, съответно да пълнят хазната.

Няма да чуем доктор от първа линия. Да не ни стресира ............................ да бъдем смели и бодро да придобиваме имунитет.

# 7 706
  • София
Знаят, че вече не могат да сторят нищо. Пазете се, но и бъдете готови да минете през вируса.

# 7 707
"Друг вариант е да получим компенсиране, заради невъзможността да приемаме такива туристи", заяви Николов.

Предполагам това е основният вариант, ще търси пари от държавата.

# 7 708
....
Междувременно, посрещаме първите 186 туристи от Нидерландия, с куп подаръци (незнам, как са се осмелили да дойдат:):

Първият самолет, който се приземи за Сезон 2020 на Летище „Бургас” е от Нидерландия, пълен. С него пристигнаха 186 летовници от Нидерландия, разпределени в хотели в Несебър и Слънчев бряг.

Лично кметът на община Бургас Димитър Николов и министърът на туризма Николина Ангелкова дойдоха на пистата, за да ги посрещнат с почести. Красиви българки с носия тропаха хора пред изумените чужденци от Скандинавия, слизащи по стълбицата, пише "Флагман".  

На българска земя всеки от чуждите гости, уважили нашето Черно море, получи пълен пакет подаръци от кмета Димитър Николов.

Новият терминал на Летище „Бургас” блестеше като първокласно световно летище – с отворени ресторанти, магазини и кафенета, които за съжаление до 11 часа, на 26 юни 2020 година бяха съвсем празни.

8 чисто нови автобуса поеха северните курортисти, които, за наше щастие действително изглеждат като цивилизовани европейци, от които можем да очакваме приход в туризма ни. Тази нощ и утре ще са паметни за старта на сезона, тъй като култовите заведения на Слънчев бряг ще отворят с купони до зори.

Абе Нидерландия откога е в Скандинавия?

# 7 709
Тити,сигурно се е преместила🙂.Доколкото знам,някои хора бъркат Северните страни със Скандинавските.

Общи условия

Активация на акаунт