COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 840
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 7 680
  • София
"Тоя бациларник" е четвърт България. Не, че нещо, но докато си внасяме туристи от чужбинско ми се вижда леко налудно да затваряме София.

# 7 681
  • София
Специално се регистрирах заради темата с един единствен въпрос.
 Защо още не е затворен тоя бациларник София при 60 случая?
И да затворят нищо няма да се промени. Изследване и проследяване, карантиниране на заразените, това трябва. Затварянето е крайна мярка, която не може да се приложи за следващите две години. По 10-15 000 теста дневно трябва да започнат да правят и нещата ще се понаместят без да стоим под ключ. Ама пусто други държави нямали РЗИ-та, само ние имаме и там си бъркат в носа, уморени.

# 7 682
А и да не забравяме, че вносните с короната 90% минават през София преди да си стигнат до местоназначението. Така че въпрос на време беше тук да пламне.

# 7 683
  • София

Не само София е пламнала. Това вече няма значение.

# 7 684
  • Бургас
ами затвярянето е мисия невъзможна, освен за супер малки села, видяхте какво стана с КПП-тата, масово бяха фалшиви декларации и т.н., хората си щъкаха насам-натам, каква е ползата Иванчо да не може да отиде от София до вилата си, а Петканчо да кацне от САЩ, да мине през половин България до родното си градче и там даже да не е под карантина

# 7 685
Кой казва, че не постъпват нови хора в болниците?
Някой без "връзка с главния мозък", от 13 заразени в Пловдив 3 са постъпили в болница, това са 23% от всички случаи.

# 7 686
  • София
И хърватската тенис легенда, Горан Иванишевич е с коронавирус. Там общо взето всички гръмнаха покрай Джокович и компания...

Обаче какво ми прави впечатление. 2 последователни отрицателни теста и само няколко дена по-късно положителен, хмм. Как става тази работа? Кой знае колко хиляди, да не казвам по-голяма цифра тестове са изначално грешни... Например ти се казва, че си отрицателен и си спокоен, но си носител и не се знае какво става в организма ти и дали заразяваш. И обратното, казва ти, че си носител и трябва да се подложиш на карантина, но всъщност изолираш 'Михаля,' защото вирус в теб няма...

# 7 687
Има заповед от днес от столична РЗИ - всички болници за активно лечение в София да приемат болни с К. без пренасочване.

# 7 688
Като се сетя Първа градска болница в Сф как може да лекува без пренасочване....по-добре да си седя у дома. Доста по-безопасно ще е....
П.П. Ама като се замисля, това е добра противоепидемична мярка. Допреди малко ми се въртеше в главата да идем на плаж някъде. Сега като ми излезе в съзнанието "готовността" да ме лекуват в коя да е соф. болница пълна с безхаберници и без никаква възможност за лечение, рязко ще си остана у дома.

# 7 689
  • на морето

Не само София е пламнала. Това вече няма значение.

Бургас не е. Ще ни заразят тука. Нали във Варна някакъв софиянец беше разнесъл вируса.

# 7 690
Има заповед от днес от столична РЗИ - всички болници за активно лечение в София да приемат болни с К. без пренасочване.
Това е във връзка с появилата се информация, че линейките с часове обикаляли по болниците с болен пациент без някой да иска да го приеме. Това наистина е абсурдно и скандално при положение, че са декларирали 30% запълнен капацитет.

# 7 691
Някой без "връзка с главния мозък", от 13 заразени в Пловдив 3 са постъпили в болница, това са 23% от всички случаи.
Всички случаи за Пв са 151.Та, трима в болница не са 23 %.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%D0%B7%D0 … D0%B4%D0%B8%D0%B2

# 7 692
  • София

и аз това питам
п.п. от София съм

# 7 693
Първи случай на заразен с коронавирус в Асеновград

Това е мъж на 49 години от Асеновград, който вчера е дал положителна проба с РСR тест.
Мъжът е бил приет с температура и симптоми на пневмония в Първо вътрешно отделение на асеновградската болница.
Не е ясно откъде пациентът се е заразил, предстои от РЗИ да издирят контактните лица.

https://bnr.bg/plovdiv/post/101300259

# 7 694
Скрит текст:
Всички случаи за Пв са 151.Та, трима в болница не са 23 %.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%D0%B7%D0 … D0%B4%D0%B8%D0%B2
3-ма от 13 са приели а от 151 знаеш ли колко са в болница и колко са изписали или просто си намираш някаква тема за раздумка за задачи по аритметика в 3-ти клас?

Общи условия

Активация на акаунт