COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 824
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 7 665
Нашите затвориха ковид отделения, при положение, че чакаме и туристи. Курортистите къде ще се лекуват, ако не дай Боже се разболеят?
Цигани, политици и курортисти...и то свършиха местата.

# 7 666
  • При семейството си
Освен работещите в кланицата, които май бяха около 15 000 човека, има ли тествани, проследени техни контактни?

# 7 667
Какво значи смъртността не била проблем? 1% знаете ли колко много хора са това? Естествено, че смъртността е огромен проблем, няма друг такъв вирус в момента, който да е с толкова  голяма заразност и толкова висока смъртност. На местата, в които хората се помангърчиха в по-голяма степен, не могат да смогнат с погребенията на жертвите, ама иначе не било проблем това. Както derivative каза, този "лек грип" е по-лош от полиомиелита, ама не е проблем де. Аман вече бе. Самият факт, че дискусията все още се върти около това, а не как да спрем този вирус е скандален и говори за това, че тотално сме пропаднали като общество.

# 7 668
  • Bulgaria
РЗИ: 60-годишна жена от Враца е новият случай на коронавирус, 105 проби чакат резултат.

От Регионалната здравна инспекция излязоха с подробности за новия заразен с коронавирус във Враца.
Това е 60-годишна жена от областния град. Тя е била подадена в информационната система от РЗИ за изпълнение на 14 дневна карантина. Врачанката няма връзка със случаите на заразени в областта. Изследване за COVID-19 и е направено в лаборатория в София.

https://www.bulnews.bg/article/377706

# 7 669
  • София
Ясно е, че като причина за смъртност пандемията от COVID-19 въобще не може да се мери с други заболявани, които обаче не са заразни. Няма какво да направиш така, че някой да не умре от инфаркт или инсулт, но можеш да направиш така, че да не спомогнеш с поведението си коронавирусът да се разпространява и да стане причина за смъртта на хора. Така че въпросът е най-вече етичен и отговорите, които дава обществото, са доста притеснителни. 
Рекламираната отвсякъде позиция "Живей си живота и да не ти пука, който е рисков - сам да се пази" е доста емблематична. А ако за момент си представим,  че вирусът мутира и рискови станат други групи от обществото? Ами ако и ти си в тази група? Дали това ще промени общественото мнение и мнението на тези, за които случващото се сега е "нищо особено"?
Надявам се, разбира се, това да не се случи и вирусът да не поразява никакви групи от обществото, а да си отмре много скоро. Но наглата циничност, с която ни се натрапва идеята за върховенството на АЗ над понятието НИЕ поне за мен е много депресираща - може би защото съм живяла достатъчно във времена, когато ни се внушаваше, че важното е НИЕ, а АЗ е без значение. Ако питат мен - и двете крайности са еднакво противни, трудно ми е да кажа коя - повече.

# 7 670
  • на морето
Специално се регистрирах заради темата с един единствен въпрос.
 Защо още не е затворен тоя бациларник София при 60 случая?

# 7 671
Скрит текст:
Имахме прекрасна изходна позиция, която просто проиграхме с рязкото премахване на всички мерки, които не бяха толкова строги.

Не, нямахме. Ето какво съм написала на 6 април още, за съжаление, точно така и стана:
И нямаме никакъв план какво ще правим занапред. ОК, ще си сседят хората още месец и половина у дома, при което нито пик някакъв ще стигнем, нито ще имаме реална картина на броя на заразените, нито пък ще се натовари здравната система. След месец и половина, като отслабят мерките, всичко ще започне отначало и тогава ще ни кажат "Ето, разхлабихме мерките, които явно са вършели работа, и всичко се влоши!". Ама това е съвсем логично, при положение, че в момента само забавяме разпространението и трябва да имаме готов план за следващата фаза от борбата. Ама нямаме!

Мерките ни бяха неадекватни в началото, също, както и премахването на част от тях впоследствие, независимо от необходимостта им.
Ако мерките бяха неадекватни премахването нямаше да има последствия. Имаше неадекватност в комуникацията, в заповедите, в подхода, но мерките си бяха добри, макар и мноого рано взети, което беше причина много хора за започнат да капризничат. Да, план нямаха никакъв /тук две мнения няма/, затова и свалянето на мерките, и отчаяните опити да "спасяваме" туризъм, ресторантьори и изобщо това, което няма как да бъде спасено по този начин, който използваха, просто ще ни закопае.
Другото, което за мен е грешка, са посланията на специалисти, някои медии и др. подобни, които спекулират с вируса като насочват вниманието към политичски интриги. Това първо поражда още повече недоверие в управлението /голяма част нямаме особено такова/ и после несериозно/безотговорно поведение от рода на - те ще ми кажат.

# 7 672
  • При семейството си

Кой очакваш да ти отговори на този въпрос от форума?

# 7 673
И този въпрос към кого точно в темата е отправен? Тука да не пишат Кунчев и Ананиев, че да ти отговорят?

# 7 674

Няма кой да Ви отговори тук.
Пишете на РЗИ, на НОЩ, на МЗ, на МС, копирайте медиите.

# 7 675
Агитките ако продължават да поставят такива ултиматуми си просят една яка сопа от държавата. Ще ми тропка с краче някакъв келеш, че не можело да се гарантира дали няма да има хулиганщини по улиците. Да припомним, че не само те ходят на избори, има и нормални хора в тая държава....Ама виждате ли как сега се дават за пример нощните клубове и дискотеките, ерго трябва и мазало на стадионите да има по тая логика....
Плашат с хулиганщини - добрее. Тази форма на поведение е описана в една мила книжка, наречена Наказателен кодекс. Освен това има органи на МВР, както и топли и уютни арести за всички желаещи да се запознаят с що е това досъдебно производство.

# 7 676
Ето го поста за кланицата в Германия.
В Германия се провежда интензивен контрол върху това защо заводите за производство на месо са били един от най-често срещаните източници на огнища на коронавирус в цялата страна. Това е проблем, който се отразява в цяла Европа.
Учените смятат, че може би са открили допринасящи фактори, довели до най-голямото единично огнище на страната в кланица в Северен Рейн-Вестфалия - студени температури и недостатъчна система за филтриране на въздуха.
Повече от 2000 души са заразени с Covid-19 в района на Гютерсло, а по-голямата част са свързани с месопреработвателната фабрика Tönnies. Има 21 смъртни случая и 738 души са се възстановили, твърдят местните представители.
Професор Мартин Екснър каза пред репортери, че вентилационната система, проектирана да поддържа температури между 6С и 10С, "непрекъснато рециклира същия необработен въздух в помещението".
Фабриката е един от най-големите производители на месо в страната, с годишен оборот от над 7 млрд. Евро за миналата година.
Според анализатори в бранша, всеки ден на обекта, който има работна сила от 7000 души, се колят повече от 30 000 прасета.
Тези работници са почти изцяло работници мигранти от България, Полша и Румъния. Те живеят струпани заедно в общежития и сега са под строга карантина.
Служители на полицията и сигурността охраняват. Никой не може да напусне поне седмица.

Когато пристигаме там, много от работниците и техните семейства стоят заедно зад преградата, в летните горещини. Няколко от тях не говорят немски или английски и са объркани от ситуацията. Други призовават полицията да им позволи да напуснат.
"Ние също сме европейци. Имаме права. Не можете да ни поставите зад ограда", крещи един българин.
„Толкова съм разстроен. Имам семейство у дома в България. Обикновено им изпращам пари. Те чакат парите да дойдат."
Работници от общински съвет се опитват да обяснят ситуацията с мегафони, информирайки работниците, че ще им донесат храна през следващите няколко дни.
Работниците мигранти са склонни да дават същия отговор, когато питам за условията във фабриката. Казват ми, че са добри: "Няма проблем", казват те на камера.
Служителите на помощ ни казват, че много мигранти се страхуват, че ще бъдат уволнени, ако се изкажат.

В четвъртък австрийското правителство издаде предупреждение за пътуване на своите граждани да стоят далеч от Северен Рейн-Вестфалия. Китайската провинция Хубей и италианският регион Ломбардия са единствените две други области в списъка.
https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-53177628

# 7 677
Детайли за заразените в област Пловдив.

https://www.marica.bg/plovdiv/zdraveopazvane/koronavirus-veche-a … novgrad-i-brezovo

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 14:27 от stasha_s

# 7 678
  • София
Кой казва, че не постъпват нови хора в болниците?
Част от оздравелите са от болници. За съжаление и умират хора, те също са от болници. На тяхно място идват други болни.
Моята логика е такава....

# 7 679
  • София
Не са 60. Към 2000 са до момента, колко от тях са излекувани вече-не зная. 2 Хил от 2 милиона е 0,1 % от населението на София.
Значи ли това, че Варн 309 Хил население) трябва да я затворят при 30-50 случая?
Друг е въпросът, че в София могат да въведат по-рестриктивни мерки, но....

Общи условия

Активация на акаунт