COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 545
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 7 815
Някой беше пуснал снимка от дискотека в Благоевград. Нищо не се спазва.
В момента и 23 годишната леля на моето дете е на “ ресторант на Витошка”. Утре ще е при нас и родителите й.
Дискотеките, кръчмите и кафетата ги отвориха заради туристите по морето
 ( нали затова идват тук). Първнството приключва. Не разбирам как дискотеката и кръчмата е по- безопасна от стадиона?А съм сигурна, че няма и повече приходи за държавата, освен привличането на чужденци. Но дали е оправдано?

Наистина не знам защо проблемът стана само стадиона?

# 7 816
  • Другата България
Мери  Ан, личното ти отношение към поста ми ме изуми.
Тук не пиша като юрист, какъв ти е проблемът , че да се опитваш да ме уязвиш.
Че ме и цитираш.
Какво не съм разбрала, я ми обясни, като на тъпанар.
Тайс, няма да се повтарям. Постовете стоят, моите, на Тесла, на други, поне аз когато вляза в един дебат, предварително се запознавам с това, за което се говори, не влизам направо с "бутонките" напред. Ако искаш, чети. За коментираното писмо пък два пъти се дава линк, към него.
Излишно е да се обяснявам, и изобщо не е лично. Напротив, безкрайно си ми симпатична, което не значи, че трябва да съм съгласна с всичко, което пишеш. Изобщо не става въпрос за обида, тъпанар не мисля, че си, аз пък останах изненадана как коментираш нещо без да знаеш какво коментираш, затова изразих мнение. И защо да не те цитирам? Това против правилата ли е?
Някой беше пуснал снимка от дискотека в Благоевград. Нищо не се спазва.
В момента и 23 годишната леля на моето дете е на “ ресторант на Витошка”. Утре ще е при нас и родителите й.
Дискотеките, кръчмите и кафетата ги отвориха заради туристите по морето
 ( нали затова идват тук). Първнството приключва. Не разбирам как дискотеката и кръчмата е по- безопасна от стадиона?А съм сигурна, че няма и повече приходи за държавата, освен привличането на чужденци. Но дали е оправдано?

Наистина не знам защо проблемът стана само стадиона?
И аз това се чудя, затова и изписах толкова. Защото стадиона е част от цялото. Което някак се загуби, поне за момента.

# 7 817
  • София
Петте положителни теста във Витоша Бистрица се оказаха 'фейк.'
Дали са положителни резултати, но от бързите тестове.
След това са били тествани с Пи Си Ар и всичките са били отрицателни. Чух го по предаването ''Пред банята'' по Макс Спорт 4. Мача наистина бе отложен, но само за днес. Ще се играе утре следобед.

# 7 818
Искам да ги видя тези 2000 деца, които ще бъдат пуснати от родителите си на стадиона. Мери Ан - това че става мазало по дискотеките /макар да не зная за такава с 1000 места, ама не съм спец/ не означава, че трябва към него да се прибави и такова с 45 000 мест. Това смятам аз, а какво ще решат властите е отделен въпрос. Но пак подчертавам, че не може никой келеш или множество от такива да диктува на властта какво да прави. Иначе става една анархия, понеже пък Алибеговци и такива като него концесионери ще си долепят шезлонгите на плажа, понеже това се прави на стадионите и така нататък. Май много бързо забравихме откъде тръгна ужасът в Италия и Испания.

# 7 819
Мери  Ан, личното ти отношение към поста ми ме изуми.
Че ме и цитираш.
Тайс, няма да се повтарям. Постовете стоят, моите, на Тесла, на други, поне аз когато вляза в един дебат, предварително се запознавам с това, за което се говори, не влизам направо с "бутонките" напред. Ако искаш, чети.
Излишно е да се обяснявам, и изобщо не е лично. Напротив, безкрайно си ми симпатична, което не значи, че трябва   да съм съгласна с всичко, което пишеш. Изобщо не става въпрос за обида, аз пък останах изненадана как коментираш нещо без да знаеш какво коментираш, затова изразих мнение. И защо да не те цитирам? Това против правилата ли е?
Цитирай си, не ми намесвай професията. Това вече е оценка на поста ми.
Намесваш някак лични неща, без да има нужда.
Не коментирам в момента нормативни актове. Както и да е ,  мир и любов.

Милена Чолева, абсолютно съгласна съм. Но въпрос на личен избор е това и на собствен риск.
Лично аз съм против всякакви подобнши мероприятия, опитвах се да разбера логиката на политиката на държавата в момента, нищо друго.
Ако си кажа мнението, то ще е кратко, недвусмислено и ще ми донесе единствено БАН.

# 7 820
  • Mediterraneo
Най добрия вариянт е средния , вярвай , пази се възможно най много , носи маска , спазвай хигиена и дистанция ... Но недей по цял ден си завирай главата в една форумна тема с други наплашени домакини . Истината е , че предпазливоста помага , но страха НЕ .

Това е есенцията на всичко. Напълно подкрепям! Като няма мерки и никой нищо не спазва, самите ние трябва да направим всичко възможно да се предпазим.

# 7 821
  • София
А какво да очакваме, бабите и дядовците да откажат да видят внуците си  на бал ли? Най-вероятно си мислят - не зная колко ми остава, ама поне да сме видяли детето.
Всички се омангърчват здраво, явно това е идеята. А тази вечер като слушах как рапортуват колко свободни легла има, хич не ми стана успокояващо. Вярно, че БНТ твърдят, че са поискали справката от свое име, но малко го възприех като "елате, готови сме".

# 7 822
Просто тук има хора като LillyM ( примерно ) които яко са се панирали и говорят колкото да не заспят и са в другата реалност на тези които не вярват във вируса .
Най добрия вариянт е средния , вярвай , пази се възможно най много , носи маска , спазвай хигиена и дистанция ... Но недей по цял ден си завирай главата в една форумна тема с други наплашени домакини . Истината е , че предпазливоста помага , но страха НЕ .

Все едно сме отново февруари. Joy

# 7 823
О, това за наплашените домакини и безстрашните космополити ми е любим рефрен....И понеже Милена видяла на плажа хора, всичко което е писано дотук е фейк явно....

# 7 824
Цитат
Да, младежите в дискотеките и заведенията не поставят ултиматуми. За сметка на това собствениците им, на същите тези заведения тук, в тази тема, от същите хора, "хранещи" сега футболните фенове, бяха подобаващо оплюти преди време.
Тук не си права, ако визираш мен, понеже аз подхванах темата с феновете, да си видяла някакво обидно отношение от мен към един фен на ЦСКА в темата бил на мача, или пък някой друг от темата да го е почнал да го храни. Прекалено ти е крайна позицията в защита на феновете. Ето с това не съм съгласен:

Цитат
Феновете, публиката искат да влязат всички. Или никой, ще гледат навън. Ако влязат, ще го направят при спазване на всички противоепидемиологични мерки. Капацитетът на "Васил Левски" е 45000 места, грубо казано. 4 сектора. 15000 човека, разпределени в два сектора от по 7500 /съвсем груби сметки/
Ма естествено че искат, финал за купата е, и според теб държавата трябва ли да направи отстъпка след като досега феновете демонстративно не са спазили нито веднъж дистанция. Вината е във феновете, и вместо да пишат декларации и да обясняват какво щели да правят, просто да почнат да спазват дистанция, ако искат да се направи компромис със правилата. Не може ти нарочно и демонстративно да не спазваш дистанция и след това да искаш от държавата да ти позволи още повече хора да се нагъчкат един до друг и отново да не спазят дистанция.

# 7 825
  • Другата България
Искам да ги видя тези 2000 деца, които ще бъдат пуснати от родителите си на стадиона. Мери Ан - това че става мазало по дискотеките /макар да не зная за такава с 1000 места, ама не съм спец/ не означава, че трябва към него да се прибави и такова с 45 000 мест. Това смятам аз, а какво ще решат властите е отделен въпрос. Но пак подчертавам, че не може никой келеш или множество от такива да диктува на властта какво да прави. Иначе става една анархия, понеже пък Алибеговци и такива като него концесионери ще си долепят шезлонгите на плажа, понеже това се прави на стадионите и така нататък. Май много бързо забравихме откъде тръгна ужасът в Италия и Испания.
Това ли е диктуване на властта какво да прави? Искане на група хора /които ти не познаваш, но пък знаеш, че са "келеши"/ да влязат за два часа на един стадион, за да подкрепят любимия си отбор? Не всичко, на което станахме свидетели през последните месеци, от кой ли не, къде ли не? Който каквото и за където го поиска, го получи. Заведения, дискотеки, фитнеси, кина, ресторантьори, ДДС се намали, карантина падна за всички, туристи приемаме от рискови държави, дистанцията в заведенията се сменяше по искане на собствениците ежедневно, страните на пристигащите, които трябва да са под карантина бяха като топки от ТОТО 2 или чувала на Мистър Сенко....и ти смяташ, че именно тези хора, с двата часа на стадиона диктуват на властта какво да прави? Нямам какво да ти кажа, на различни полюси сме относно този въпрос.
Скрит текст:
Мери  Ан, личното ти отношение към поста ми ме изуми.
Че ме и цитираш.
Тайс, няма да се повтарям. Постовете стоят, моите, на Тесла, на други, поне аз когато вляза в един дебат, предварително се запознавам с това, за което се говори, не влизам направо с "бутонките" напред. Ако искаш, чети.
Излишно е да се обяснявам, и изобщо не е лично. Напротив, безкрайно си ми симпатична, което не значи, че трябва   да съм съгласна с всичко, което пишеш. Изобщо не става въпрос за обида, аз пък останах изненадана как коментираш нещо без да знаеш какво коментираш, затова изразих мнение. И защо да не те цитирам? Това против правилата ли е?
Цитирай си, не ми намесвай професията. Това вече е оценка на поста ми.
Намесваш някак лични неща, без да има нужда.
Не коментирам в момента нормативни актове. Както и да е ,  мир и любов.
Намесих я само защото исках да ти дам пример с тълкуване на нещо, с което НЕ си се запознал предварително. И което именно в твоята професия е недопустимо. Което не значи, че смятам, че го правиш в нея. Ако е прозвучало обидно, то ме извини, не това беше целта ми.

Тесла, не визирам теб изобщо. Нищо лично, но не помня изобщо къде, кога и какво си писал, твоите постове понякога дори и на мен ми идват....сложни, а и ти самия смени поне три пъти позицията си от тема 1 до сега - за мерки, против, сега пак за тях....трудна ми е на мен тази аритметика, аз съм по простичките неща. Пак казвам, нищо лично. И приключвам с дебата за феновете, да, приех го лично не само заради мен самата, а и основно защото не те са "опасността, която ни дебне". Само те. Категорично против съм категоризацията на хора по някакъв признак само защото те олицетворяват собствените ни разбирания или неразбирания за нещо. На определени хора, и на определени групи хора. И никога не сом твърдяла, че защото нещо някъде не е правилно, то следва и за останалите анархията да е пълна. Казвам, че правилата са за всички. Или за никой.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 21:29 от Merri_An

# 7 826
Всъщност освен в Беларус, къде другаде в Европа вече играят мачове пред публика?

# 7 827
Сърбия и Унгария, сърбите никаква дистанция не спазват, същите като нас, в Унгария като четох за отварянето на стадионите (те много по рано от нас ги отвориха) имаше снимки и мисля че там се спазва.

Скандинавските държави също, и там се спазва дистанцията. Съфорумки пускаха снимки.

# 7 828
Това ли е диктуване на властта какво да прави? Искане на група хора /които ти не познаваш, но пък знаеш, че са "келеши"/ да влязат за два часа на един стадион, за да подкрепят любимия си отбор? Не всичко, на което станахме свидетели през последните месеци, от кой ли не, къде ли не? Който каквото и за където го поиска, го получи. Заведения, дискотеки, фитнеси, кина, ресторантьори, ДДС се намали, карантина падна за всички, туристи приемаме от рискови държави, дистанцията в заведенията се сменяше по искане на собствениците ежедневно, страните на пристигащите, които трябва да са под карантина бяха като топки от ТОТО 2 или чувала на Мистър Сенко....и ти смяташ, че именно тези хора, с двата часа на стадиона диктуват на властта какво да прави? Нямам какво да ти кажа, на различни полюси сме относно този въпрос.
Скрит текст:
/quote]
Преди години точно тази група КЕЛЕШИ строши пред очите ми един автобус с камъни преди мач, нарани една бременна жена и подплаши до смърт всички включително детето ми на една спирка преди мач Левски-ЦСКА. Та по-леко със заключенията, познавам ги добре. Полицията гледаше опулено, прибра двама от закъснелите да избягат и с това се приключи. Потрошеният автобус го плати после цялото общество, не агитката. Понеже много смело заявяваш как обиждам едни хора, които не познавам, та затова намесих тази случка. И това че има безобразия в други сектори на икономиката не значи че трябва да има и там.

# 7 829
Ами аз съм била жестоко нападана в темата заради мнение, в което съм написала инструкции как да си миеш ръцете - всявала съм паника.
След като гръмна Италия, по едно врме в темата беше станало невъзможно да се пише, беше много отровна обстановката, такава агресия се изля от страна на т.н. "непукисти", на които по нищо не им личеше, че не им пука, ами баш се бяха панирали на макс и нападаха бясно всеки, който пишеше факти и новини за вируса, сякаш хората имат някаква вина, ако новините са лоши. От тогава темата доста се беше успокоила, но този постинг ме върна отново назад. Може би пък напрежението сега отново се покачва.

Общи условия

Активация на акаунт