COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 323
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 7 860
Да споделя впечатления от днес-онзи М.трябва да е доволен.Пътувах за ден до София...Още в 12 в обратна посока на 5 км.задръстване в 3 ленти в посока морето..На връщане същата работа натоварено в 2 ленти до преди малко...Народа е хукнал към морето-за да ощастливи и Ангелкова -как иначе...На 3 бензиностанции с по 10-тина човека опашка само аз и още 2-3 с маски,дистанцията е мираж.За хигиената в WC няма да говоря-никаква я няма.Все си мислех,че може да са променени нещата,ама Ц.Не са на добре нещата.И друго страшно много коли с чужди регистрации, сърбия, NL,D и тн.Сега ще чакаме картинката по морето ..Отвратена съм честно казано..

# 7 861

Кипър въвежда PCR тест за българи oт 29 юни. Пробата трябва да е направена 72 часа преди пътуването
В Естония и Словения има задължителна
Очаква се карантина и за Литва.
https://trud.bg/%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D1%8A%D1%80-%D0%B2%D1%8A%D0%B … 0%B0%D1%80%D0%B8/

Изолацията  на България продължава....

# 7 862
Това с ръкавиците е силно преувеличено. този лекар трябва да не ги е сменял 12 часа поне, че да му се овлажнят толкова дланите. Да, има хора, на които се потят ръцете, но чак толкова не. А и е редно на 2 часа да се сменят ръкавиците.
За маските пък не виждам какъв е проблемът?
3 години съм работила по 8 часа с хирургични ръкавици, маска и боне, нищо не ми е станало.

# 7 863
А на мен ми се обели кожата (имах рани) на пръстите от носене на еъкавиците само при пазаруване в магазин...И то носене за не повече от 30мин два пъти седмично. Може и алергична реакция да е било, но не си представям 12ч с тая гадост.

# 7 864
Въпреки броя на заразените-изобщо хората не спазват никакви мерки.
За пример ще дам зоопарка сутринта.
Много хора скупчени на оградите при животните-кихат,кашлят,  не видях  да дезинфектират...Персонала по зоопарка не ползва даже ръкавици-пипа парите, отиде на пуканките пипа и тях .... Няколко пъти направих забележка да спазваме дистанция гледаха ме укорително...
Дано дистанцията я направят задължителна и неспазващите мярката да бъдат глобявани както  за маскаите на закрито.

# 7 865
Това с ръкавиците е силно преувеличено. този лекар трябва да не ги е сменял 12 часа поне, че да му се овлажнят толкова дланите. Да, има хора, на които се потят ръцете, но чак толкова не. А и е редно на 2 часа да се сменят ръкавиците.
3 години съм работила по 8 часа с хирургични ръкавици, маска и боне, нищо не ми е станало.
Ако си махнеш ръкавиците трябва да смениш и костюма. Като имаш един за 12 часа - не ги пипаш. Нали сте чували, че стоят с памперси и не могат да пият вода и да се хранят, докато не смъкнат изцяло костюмите със съответната дезинфекция? А освен това са и хора, които по цял ден стоят сред зараза и ги е страх - за децата им, за себе си. И правят сложни и опасни манипулации, някои от които са им за първи път. Защото досега не е имало ситуация, която да кара неспециалисти да интубират и лекуват спешно пациенти. И потенето в тези горещи, притеснителни дни е в повече.

# 7 866
  • Варна

10 часа ги е носил, в Индия:
https://twitter.com/AwanishSharan/status/1273809215107153920

# 7 867
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/prof-vitanov-namirame-se-v-haot … losho-turbulenten
Витанов, с най-важното от интервюто в Панорама.

# 7 868
# 7 869
  • Germany
Е как като пипаш банкноти или банкомат ще се заразиш? Че чак пък и по-вероятно от вдишване... не може ли просто да си измиеш или дезинфектираш ръцете. Да не влиза през пръстите тоя вирус. Също и пазаруването с ръкавици никога не съм го разбирала.  Напазарувай си, не си пипай лицето (то без това и с маската няма такава възможност) и си измий после ръцете.
Значи може да кихат и покашлят покрай теб, ама това не бърка, важно е с ръкавици да се пазарува 😉

# 7 870
  • В заешката дупка
Аз не случайно казах: Когато я смятах (когато публикувахте подробните данни от 3-те вида тествания).

Би ли споделила какво показват данните от антителата.
Ако изчисленията ми са верни с оглед на починалите не би трябвало тестовете да покажат повече от 1% разпространение, това ли показват.

Аз също неслучайно казах, че нямаш достатъчно информация, за да правиш каквито и да е сметки. И неслучайно коментурах изчисленията ти. Но ти продължаваш да не обръщаш внимание.

Не. По-малко са. 0,9%:

https://www.visir.is/g/20201973923d/um-0-9-islendinga-myndad-motefni

# 7 871
  • София
India   509,446      15,689   
UK           309,360           43,414   

това са заразените и починалите. Индия е слабо развита държава, имате ли представа защо е тази разлика в смъртността?
При немците същата работа.

# 7 872
India   509,446      15,689   
UK           309,360           43,414   

това са заразените и починалите. Индия е слабо развита държава, имате ли представа защо е тази разлика в смъртността?
При немците същата работа.

За Индия специално може би възрастта играе роля

India has more than 50% of its population below the age of 25 and more than 65% below the age of 35. It is expected that, in 2020, the average age of an Indian will be 29 years.

# 7 873
Е как като пипаш банкноти или банкомат ще се заразиш? Че чак пък и по-вероятно от вдишване... не може ли просто да си измиеш или дезинфектираш ръцете.
Парите са едни от най-опипваните от много хора вещи. Доказаха, че вирусът издържа върху хартия. Книгите дори обеззаразяват в библиотеките.
Китайците си дезинфекцираха парите, защото установиха, че лесно се предава с тях, а после, явно са изследвали, че е недостатъчно и печатаха нови.
И реално като се измиеш и ги напъхаш в джоб, портмоне, по шкафове - ето че вируса е вече и по места, където бъркаш спокойно, уж измит. Неслучайно на много места предпочитат плащане с карта.

# 7 874
Е как като пипаш банкноти или банкомат ще се заразиш? Че чак пък и по-вероятно от вдишване... не може ли просто да си измиеш или дезинфектираш ръцете. Да не влиза през пръстите тоя вирус. Също и пазаруването с ръкавици никога не съм го разбирала.  Напазарувай си, не си пипай лицето (то без това и с маската няма такава възможност) и си измий после ръцете.
Значи може да кихат и покашлят покрай теб, ама това не бърка, важно е с ръкавици да се пазарува 😉
Ако визираш мен, аз също не съм за ръкавиците, но както писах, сложих за първи път, защото съм с дълболка рана от нож ( от снощи) и нямах лепенка. Имам  2 дезинфектанта  в  чантата ( спрей и за мазане), но и от двата ме щипе, а и не съм сигурна колко е ок да си развявям  раната по гишета, врати и пари.

Общи условия

Активация на акаунт