COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 387
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 7 845
Скрит текст:
Кога ще отговорят на въпросите на д-р Петър Москов, единият въпрос беше: "Какви са конкретните стойности на параметрите, при достигането на които в плана за действие на правителството се предвижда налагане на ограничителни противоепидемични мерки?"
И кога ще се появи на екрана ген.Мутафчийски, при 3 поредни дни над 100 или 200? Това удължаване на епидемиологичната обстановка до 15 юли по какво се отличава от пълната свобода, аз не намирам разлика, освен че уж носим маски.
По нищо.
Не е точно по нищо - вчера е имало  "полицейски погром" в пловдивска дискотека с абитуриентски бал както и акции в ромски махали.

# 7 846
Ако идеята със стадионите и дискотеките е била младите да се заразят то проблемът е как да се отделят от уязвимите стари?
Няма как.
Но това оправдава властта в сегашните им действия.
Да се мешат младите. Но това създава енда безпрецедентна илюзия, че няма вирус.

Много е отвратително това, че го има. Кой му се радва.

# 7 847
  • София
Никак няма да ги отделят - на когото каквото му дойде.
Гледах в Панорама онзи с брадата от БАН с моделите. Много интересно го описа  в един момент - катерим стълба, на която най-отгоре били думите на Мутафчийски пред Бенатова.

# 7 848
  • София
Нина,
Скрит текст:
Всъщност освен в Беларус, къде другаде в Европа вече играят мачове пред публика?

Ето кои са първенствата с публика, които аз лично съм виждал, а не от тук или там прочетено...
България, Сърбия, Хърватия, Чехия, Унгария, Норвегия, Швеция, Дания, Русия, Украйна, Беларус.

А къде играят без публика (пак от лично гледане):
Турция, Гърция, Румъния, Англия, Германия, Испания, Италия, Португалия, Швейцария и Австрия

Страните, които липсват не съм ги гледал и за това не мога да кажа (Полша, Словакия, Словения и т.н.).
А пък във Франция, Нидерландия, Белгия и Шотландия първенствата бяха спрени окончателно, т.е. канселирани.

# 7 849
Посрещаме с хляб и сол  и бонуси потенциално заразени.
И с рози.
Като го чух и бая се посмях, макар да не е смешно.

Какъв протест е имало днес? Да не стане помангърчването по-бързо, отколкото очакваме?

# 7 850
  • Другата България
Скрит текст:
Кога ще отговорят на въпросите на д-р Петър Москов, единият въпрос беше: "Какви са конкретните стойности на параметрите, при достигането на които в плана за действие на правителството се предвижда налагане на ограничителни противоепидемични мерки?"
И кога ще се появи на екрана ген.Мутафчийски, при 3 поредни дни над 100 или 200? Това удължаване на епидемиологичната обстановка до 15 юли по какво се отличава от пълната свобода, аз не намирам разлика, освен че уж носим маски.
По нищо.
Не е точно по нищо - вчера е имало  "полицейски погром" в пловдивска дискотека с абитуриентски бал както и акции в ромски махали.
Знам за това. Но за мен то не променя нищо.

Скрит текст:
Ако държавата отстъпи от правилата заради футболни фенове, които пишат ултмативно, защото / от темата разбрах/, че са някакъв фактор , от който зависят събития на управленско ниво, значи никаква държава не сме.
Че в дискотеките не се спазват правилата е ясно. Но едното не е съизмеримо с другото.
Доколкото схващам, за стадиона се иска преразглеждане на противоепидемичните правила. И някакъв компромис, заради многобройност.
За дискотеките - уж се спазват. Но младежите не поставят ултиматуми там, нали.
А собствениците носят отговорност за К / друг  е въпросът кого проверяват, но както и да е/
Така че спорът е излишен.
Феновете са нагли. Трябва да им се противопостави Държавата. Най -малкото, тонът им е обиден.
Брях, какви групи народ подмолно движат държавата , ти да видиш .
Юрист си, нали? Преди да коментираш документ, четеш ли го? В съда така ли се пледира - "доколкото схващам, ..."? Писмото прочете ли? Това ли "схвана", че се иска - преразглеждане на противоепидемичните правила? Компромис заради многобройност? Да го цитирам ли пак? Не мога да повярвам, че хора с претенции за интелигентност коментират ей така, ангро, без да са запознати с това, което коментират. Само защото имат позиция, някаква, за нещо. Да, спорът е излишен. Спори се, когато човек се запознае с тезата, която защитава, и я защитава аргументирано, на база на факти, а не на лични интерпретации.

Феновете, публиката искат да влязат всички. Или никой, ще гледат навън. Ако влязат, ще го направят при спазване на всички противоепидемиологични мерки. Капацитетът на "Васил Левски" е 45000 места, грубо казано. 4 сектора. 15000 човека, разпределени в два сектора от по 7500 /съвсем груби сметки/, навън, с дистанция /за каквато има възможност/, е напълно несравнимо с дискотека в "Студентски град", вътре, с капацитет 1000 места, а с двойно повече посетители. Където дистанцията и маските са мираж.
Всеки сам може да направи сравнение. Не казвам, че дистанцията ще се спазва, само правя сравнение, поредно, и последно.
Да, младежите в дискотеките и заведенията не поставят ултиматуми. За сметка на това собствениците им, на същите тези заведения тук, в тази тема, от същите хора, "хранещи" сега футболните фенове, бяха подобаващо оплюти преди време. Но това се забравя. Сега наред са "лумпените". След тях ще е ред на туристите-отново, след тях на тези, отишли на почивка в чужбина, на гастарбайтерите....важно е да има "обекти", които да мразим.
За протокола-нещо, което не го пише в писмото. "Сектор Г", при положение, че не се позволи достъп на всички привърженици на ЦСКА на стадиона, ще закупи 2000 билета на деца, които ще влязат да гледат мача.
[/quote
Пак съм аз. И ако това болднатото от мен не е ултиматум, здраве му кажи. Няма нужда да съм юрист, за да го разбера. Който разбрал, разбрал.
Това са само хипотези, нещо неофициално, което тепърва се обмисля. И я станало, я не. Няма да е първия случай, в който се купуват билети на дечица за мачове, явно и нямаш представа колко деца тренират в ЦСКА, не само футбол. И са на стадиона, не само на такива мачове. Отделно от това на всеки мач се събират пари в кутии за болни деца и благотворителни каузи. Всичко е официално, пише го в страницата на клуба, официално се превеждат суми, има писма от благодарни родители, има родители, които са на стадиона с децата си...който е ходил, знае. Всички тези неща.
И да, няма нужда да си юрист, нито футболист, за да го разбереш. Отново стигаме до субективизъм и лично разбиране за ситуации, събития и факти, които се интерпретират според личните ни възприятия.
Който разбрал, разбрал.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 22:17 от Merri_An

# 7 851
Скрит текст:
В Китай реагират бързо и твърдо. Те правят локдауни за много по-малко случаи от нашите. Няма нищо съмнително, при положение, че знаем, че със съответните мерки вирусът може да бъде спрян.
Аха, правилно! Бях го забравила твърдото, но то е свързано и с други, което в западните общества не може да се случи.
А как се развиват нещата в Беларус? Днес вече обявяват около 300 нови случаи. Бяха им по около 1000, и постепенно започнаха да намаляват. Да не би там вече да се е натрупала критичната маса от заразени, и вече да могат да бъдат по-спокойни? Имат иначе голям брой случаи.
Ами не е задължително всъщност, японците също много успешно отблъскват вируса без локдаун, без масово тестване, но с маски, трите д и контактно проследяване.
Много от западните държави вече също се справят добре.
В Беларус доколкото разбрах са въвели някакви мерки, а и те тестват много, сигурно вече дава резултати.
В нито една държава няма натрупана критична маса заразени, дори в най-тежко засегнатите.

# 7 852
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3329136780443837&set … ype=3&theater
Вижте тази ръка на лекар на първа линия на какво прилича и си помислете още колко време ще издържат те на това безумие?

# 7 853
Цитат
А аз само да вметна, понеже това продължаваш да се повтаря и налага в темата като стойност за смъртността в Исландия, сякаш сметките са просто нещо травиално.

Реалността е че няма достатъчно информация, за да се сметне смъртността в Исландия. Иначе и тестове за антитела вече направиха, но предвид че разпространението е много малко, резултатите (първоначални) като конкретна стойност също не могат да служат за подобни изчисления.
Аз не случайно казах: Когато я смятах (когато публикувахте подробните данни от 3-те вида тествания).

Би ли споделила какво показват данните от антителата.
Ако изчисленията ми са верни с оглед на починалите не би трябвало тестовете да покажат повече от 1% разпространение, това ли показват.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 22:49 от Анонимен

# 7 854
Цитат на: Elpis l
От януари са съмнителни. В Китай се случва само това, което искат и ни показват, едва ли някога ще се разбере реалната картина.
Казаха, че реално досега са направили 98 милиона теста. Те ще се оправят като високоорганизирана държава със строг контрол и много високо благосъстояние, да му мислят такива като нашата.

# 7 855
Не знам  къде е задавал въпроси Петър Москов,  не ги следя,  не вярвам да му се отговори.
Това беше министъра тръгнал с идеи за  реформи и електронно здравеопазване и го шътнаха да не им разваля кошера.

# 7 856
  • При семейството си
Вижте тази ръка на лекар на първа линия на какво прилича и си помислете още колко време ще издържат те на това безумие?
Това е и една от причините много хора, работещи в магазини (хранителни стоки), аптеки, банки, градския транспорт да не искат да носят вече целодневно маски, ръкавици.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 00:05 от Не се сърди, човече

# 7 857
Сърбия и Унгария, сърбите никаква дистанция не спазват, същите като нас, в Унгария като четох за отварянето на стадионите (те много по рано от нас ги отвориха) имаше снимки и мисля че там се спазва.

Скандинавските държави също, и там се спазва дистанцията. Съфорумки пускаха снимки.
Т.е . единствените с юруш на вируса по стадионите сме ние и сърбите. Ами браво. Някой някъде нещо да не спазва и ние сме вторите.

# 7 858

Това е и една от причините много хора, работещи в магазини (хранителни стоки), аптеки, банки, градския транспорт да не искат да носят вече целодневно маски, ръкавици.
Могат да носят шлемове и да ползват дезинфенктант.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 00:06 от Не се сърди, човече

# 7 859
  • София
Ами не е вярно това за стадионите. Тук беше поместен и клип от Чехия. Един върху друг.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 00:24 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт