COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 524
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 7 830
  • София
На моменти (да не кажа въобще) темата е невъзможна за четене и изчитане. А има доста полезни неща като информация.
Използвам случая да благодаря на всички, които подават полезна информация и интересни анализи.

# 7 831
Никой не е твърдял, че една тема ще промени нещата, тук се споделя информация. И не виждам циврене. Но пък всеки вижда света такъв, какъвто си го направи.

# 7 832
А как според вас се случват нещата в Китай? Имат много малко случаи спрямо милион население. Не са направили и много тестове.В същото време са гъсто населени. Ползват маски. Но само от маските ли са така добре? На мен са ми съмнителни на фона на случващото се по света.

# 7 833
Цитат
Тесла, не визирам теб изобщо. Нищо лично, но не помня изобщо къде, кога и какво си писал, твоите постове понякога дори и на мен ми идват....сложни, а и ти самия смени поне три пъти позицията си от тема 1 до сега - за мерки, против, сега пак за тях....трудна ми е на мен тази аритметика, аз съм по простичките неща.
Живота е многопластов и сложен, като казваш че хем съм за, хем съм против мерките, значи наистина не разбираш
понякога постовете ми или говоря прекалено неразбираемо. Не съм си сменял никога позицията относно мерките, тя винаги е била една и съща, "за" ефективните мерки и "против" ненужните излишно строги и най важното неефективни мерки, затова си останала с такова впечатление защото аз бях противник на мерките когато се затваряха планини и паркове, защото вируса не расте по дървета и тревички, да има маски на открито, защото не можеш да се зараазиш докато се разминаваш с някого, и кпп-та, но съм "за" маските на закрито, доказано ефективно намаляват разпространението, "за" съм да няма балове и публика по стадионите точно в мометна заради тренда на вируса. Така че по отношение на мерките смея да твърдя че позицията ми винаги е била еднозначна, просто разликата е за какви мерки става дума. Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 21:47 от Анонимен

# 7 834
В Китай реагират бързо и твърдо. Те правят локдауни за много по-малко случаи от нашите. Няма нищо съмнително, при положение, че знаем, че със съответните мерки вирусът може да бъде спрян.

# 7 835
Колкото и парадоксално да прозвучи, щото и аз търся логика, ще кажа нещо- значи, теорията да се пускат здравите и младите да се заразяват, е в момента държавната политика.
Наесен иначе ще стане страшно, ако нямаме лекарство дотогава.
Обаче наесен може изкаралите го да го повторят.
Като чуя стаден имунитет... Като няма доказателства за получаването на такъв. Като има случаи на повторно заболяване, хем болестта е нова и не е минало много време. И се изкарва по-тежко втория път. И като всеки ден четем за уврежданията, получавани след заболяването - неврологични, кардиологични, психиатрични и всякакви. Ама дай да го изкараме масово!

# 7 836
В Китай реагират бързо и твърдо. Те правят локдауни за много по-малко случаи от нашите. Няма нищо съмнително, при положение, че знаем, че със съответните мерки вирусът може да бъде спрян.
Аха, правилно! Бях го забравила твърдото, но то е свързано и с други, което в западните общества не може да се случи.
А как се развиват нещата в Беларус? Днес вече обявяват около 300 нови случаи. Бяха им по около 1000, и постепенно започнаха да намаляват. Да не би там вече да се е натрупала критичната маса от заразени, и вече да могат да бъдат по-спокойни? Имат иначе голям брой случаи.

# 7 837
Кога ще отговорят на въпросите на д-р Петър Москов, единият въпрос беше: "Какви са конкретните стойности на параметрите, при достигането на които в плана за действие на правителството се предвижда налагане на ограничителни противоепидемични мерки?"

И кога ще се появи на екрана ген.Мутафчийски, при 3 поредни дни над 100 или 200? Това удължаване на епидемиологичната обстановка до 15 юли по какво се отличава от пълната свобода, аз не намирам разлика, освен че уж носим маски.

# 7 838
Аха, правилно! Бях го забравила твърдото, но то е свързано и с други, което в западните общества не може да се случи.
А как се развиват нещата в Беларус? Днес вече обявяват около 300 нови случаи. Бяха им по около 1000, и постепенно започнаха да намаляват. Да не би там вече да се е натрупала критичната маса от заразени, и вече да могат да бъдат по-спокойни? Имат иначе голям брой случаи.
При нас ще е много сантиментално.
Посрещаме с хляб и сол  и бонуси потенциално заразени.
Ех, и в ЕС да сме , робското ни навежда.
Кристина, въпрос на процедури.
И съдът е малко като ветропоказател.
Аз по- скоро се вълнувам от Решението на КС.

# 7 839
При нас ще е много сантиментално.
Посрещаме с хляб и сол  и бонуси потенциално заразени.
Ех, и в ЕС да сме , робското ни навежда.
Кристина, въпрос на процедури.
И съдът е малко като ветропоказател.
Аз по- скоро се вълнувам от Решението на КС.

Интерсено колко българи ще посрещнат така в собствената ни страна.

# 7 840
Ако държавата отстъпи от правилата заради футболни фенове, които пишат ултмативно, защото / от темата разбрах/, че са някакъв фактор , от който зависят събития на управленско ниво, значи никаква държава не сме.
Че в дискотеките не се спазват правилата е ясно. Но едното не е съизмеримо с другото.
Доколкото схващам, за стадиона се иска преразглеждане на противоепидемичните правила. И някакъв компромис, заради многобройност.
За дискотеките - уж се спазват. Но младежите не поставят ултиматуми там, нали.
А собствениците носят отговорност за К / друг  е въпросът кого проверяват, но както и да е/
Така че спорът е излишен.
Феновете са нагли. Трябва да им се противопостави Държавата. Най -малкото, тонът им е обиден.
Брях, какви групи народ подмолно движат държавата , ти да видиш .
Юрист си, нали? Преди да коментираш документ, четеш ли го? В съда така ли се пледира - "доколкото схващам, ..."? Писмото прочете ли? Това ли "схвана", че се иска - преразглеждане на противоепидемичните правила? Компромис заради многобройност? Да го цитирам ли пак? Не мога да повярвам, че хора с претенции за интелигентност коментират ей така, ангро, без да са запознати с това, което коментират. Само защото имат позиция, някаква, за нещо. Да, спорът е излишен. Спори се, когато човек се запознае с тезата, която защитава, и я защитава аргументирано, на база на факти, а не на лични интерпретации.

Феновете, публиката искат да влязат всички. Или никой, ще гледат навън. Ако влязат, ще го направят при спазване на всички противоепидемиологични мерки. Капацитетът на "Васил Левски" е 45000 места, грубо казано. 4 сектора. 15000 човека, разпределени в два сектора от по 7500 /съвсем груби сметки/, навън, с дистанция /за каквато има възможност/, е напълно несравнимо с дискотека в "Студентски град", вътре, с капацитет 1000 места, а с двойно повече посетители. Където дистанцията и маските са мираж.
Всеки сам може да направи сравнение. Не казвам, че дистанцията ще се спазва, само правя сравнение, поредно, и последно.
Да, младежите в дискотеките и заведенията не поставят ултиматуми. За сметка на това собствениците им, на същите тези заведения тук, в тази тема, от същите хора, "хранещи" сега футболните фенове, бяха подобаващо оплюти преди време. Но това се забравя. Сега наред са "лумпените". След тях ще е ред на туристите-отново, след тях на тези, отишли на почивка в чужбина, на гастарбайтерите....важно е да има "обекти", които да мразим.
За протокола-нещо, което не го пише в писмото. "Сектор Г", при положение, че не се позволи достъп на всички привърженици на ЦСКА на стадиона, ще закупи 2000 билета на деца, които ще влязат да гледат мача.
Пак съм аз. И ако това болднатото от мен не е ултиматум, здраве му кажи. Няма нужда да съм юрист, за да го разбера. Който разбрал, разбрал.

# 7 841
  • В заешката дупка
Исландия когато я смятах смъртността получих резултат 0,39%, а това е една от най младите държави в целият свят...

А аз само да вметна, понеже това продължаваш да се повтаря и налага в темата като стойност за смъртността в Исландия, сякаш сметките са просто нещо травиално.

Реалността е че няма достатъчно информация, за да се сметне смъртността в Исландия. Иначе и тестове за антитела вече направиха, но предвид че разпространението е много малко, резултатите (първоначални) като конкретна стойност също не могат да служат за подобни изчисления. (За разлика, примерно, от Ишгъл, където разпространението е много голямо и съответно резултатите са много по-близо до реалността там, пък и огромен процент от хората са тествани.)

Иначе, да, вижда се и с просто око, че смъртността в Исландия е ниска дори и да се вземе за прокси CFR - около 0,5%  С нехванатите случаи смъртността ще е по-ниска. Колко точно - не е толкова лесно да се изчисли обаче.

Иначе аз си гледам България и Исландия и си ги сравнявам. Не че е особено коректно, но е неизбежно. България онзи ден мина Исландия по брой починали на глава от населението, а беше толкова назад преди повече от два месеца.

# 7 842
Ако идеята със стадионите и дискотеките е била младите да се заразят то проблемът е как да се отделят от уязвимите стари?

# 7 843
  • Другата България
Скрит текст:
Кога ще отговорят на въпросите на д-р Петър Москов, единият въпрос беше: "Какви са конкретните стойности на параметрите, при достигането на които в плана за действие на правителството се предвижда налагане на ограничителни противоепидемични мерки?"
И кога ще се появи на екрана ген.Мутафчийски, при 3 поредни дни над 100 или 200? Това удължаване на епидемиологичната обстановка до 15 юли по какво се отличава от пълната свобода, аз не намирам разлика, освен че уж носим маски.
По нищо.

# 7 844
  • При семейството си
А как според вас се случват нещата в Китай? Имат много малко случаи спрямо милион население. Не са направили и много тестове.В същото време са гъсто населени. Ползват маски. Но само от маските ли са така добре? На мен са ми съмнителни на фона на случващото се по света.

От януари са съмнителни. В Китай се случва само това, което искат и ни показват, едва ли някога ще се разбере реалната картина.

Общи условия

Активация на акаунт