COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 323
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 7 920
Всеки ден по телевизията се изявяват Мангъров, Иво Петров или Чорбанов. Всеки ден! Докато те ни приканват да се заразяваме няма как да сложим маските.
Защо радетелите за масов имунитет не обяснят как да стане, хем да има контрол, хем над 50% да се срещнат с вируса! Как си представят контрола при бързо нарастване на заразените и никакви мерки? Изключвам запълване на болници, но нямаме достатъчно персонал /не може това да се пренебрегне/. Каква е вероятността, че повторно заразяване няма или че при повторно заболяване, приминава леко и без последствия.

Някой да е намерил информация, кое инфекциозно заболяване е преборено със стаден имунитет без ваксина, без да има висок процент починали?!

# 7 921
Маските масово не се носят правилно, така че няма да можем да видим дали ще помогнат за намаляване на бройката заразени.

Тук предупреждават, че трябва да се увеличат ваксинациите против грип на есен, за да се намали заболеваемостта и така да се помогне на здравните системи.

Аз в съзнателният си живот не си спомням да съм боледувала от грип, ако съм го карла като настинка не съм и разбрала, но за сметка на това децата ми го изкараха толкова тежко зимата на 2018г, че още ми държи влага. Неприятното с грипната ваксина е, че твърде бързо мутира и дори и да се ваксинираш докато се заразиш вече щамът е различен и пак го караш. Сестра ми всяка година ваксинира цялото си семейство и пак го карат.

# 7 922
Мерките от рода да затворим всичко защото не може да се спазват правилата също не са адекватни и са характерни за тоталитарни държави.
Е не може да се спазва и това си е. При пускането на заведенията нали се определиха мерки за спазване - 2.5 метра между масите (корегирано на 1.5 след малко оплакване) маски и ръкавици на сервитьорите/персонала, дезинфекция честа на столове маси и т.н.

Имаше заведения в които се опитаха и въведоха успешно видимо всички мерки, имаше и такива който го направиха от номера да мине и още първия ден маските на брадичката. Ама контрола къде беше, затвориха ли и едно заведение не спазващо задължителните мерки?

Контролът на всяка една от въведените ни мерки беше много слаб, като не щат да изпълняват и не могат да ги контролират, направо простото затваряне си е приемлив вариант според мен

# 7 923
Ето ,че в днешните данни „най-безопасната” дестинация се нареди веднага след София...Излезе ли от къде са ?

# 7 924
  • София
Ох, писнА ми от тези кръчмари и фитнеси! Сега по нова пак онзи с многото фитнеси реве колко бил зле, колко хора уволнил. Колкото повече се появяват, толкова по-противни ми стават тези хора. Ще рече човек, че държавата ще се събори, ако техните бизнеси не са в разцвет! Има бизнеси, които обслужват луксовете и те не са критично важни за населението. А кръчмите и фитнесите са лукс, аман от тяхното реване!

# 7 925
  • Bulgaria
Доц. Петър Атанасов - ръководител на инфекциозното отделение в Пирогов с интервю по нова. Каза, че само вчера се е чул с 5 пациенти от провинцията. Един от които е зле, но не е настанен в болница. РЗИ са го поставили под карантина. Трябва да поддържа вруъзка с ОПЛ, който не си вдига телефона. Доц.
го е посъветвал да се свърже със 112, за да бъде настанен в болница. Пациентът се е свързал с ръководителя на белодробното отделение в съответната болница в провинцията, който му е казал, че в най-добрия случай ще му направят рентгенова снимка, за скенер не може и да става въпрос. Възмутен е от това и каза, че този пациент след 5 дни ще е за интубация. Лечението трябва да е навременно.
А, тук някои хора се радват, че има малко хоспитализирани...

# 7 926
Мернах, че проф. Аргирова ще говори в Деня започва по бнт. Да видим и тя какво ще каже, пак ли няма да е виждала положителни проби от седмици.

# 7 927
Адариел, преди 2 дни се бяха наредили да се оплавкат и сватбените агенти.. Да се чуди човек преди 20г как сме се женили без тях.. Нямали сватби и през ум не им минава, че хората може да са свили бюджета и да са резнали екстрата - сватбен агент

# 7 928
  • София
Мернах, че проф. Аргирова ще говори в Деня започва по бнт. Да видим и тя какво ще каже, пак ли няма да е виждала положителни проби от седмици.
В 9.30 ще бъде.

# 7 929
  • София
покрай историята с вируса - сега по БНТ един банкер говори за разсрочването на кредитите - 107 или 127 хиляди молби към БНБ имало за разсрочване на кредити. Омбудсманът обясняваше за бързите кредити, имало опашки пред фирмите за бързи кредити хората да връщат, че нещо условията хич не били добри.

# 7 930
Фитнесът не е лукс и ако това се съзнаваше от народонаселението, най-вероятно нямаше да имаме толкова много рискови групи - с наднормено тегло, диабет, сс-заболявания. Ресторантите също не винаги са "лукс". Хората се хранят и в обедна почивка, и по време на пътуване, и в командировка и пр. И всичко това в крайна сметка е въпрос на избор, посещението не е задължително. Достатъчно информация има вече за вируса и всеки си преценява риска. Който има уязвими лица в обкръжението си - да не посещава подобни места. Контакт с "невинни" граждани в магазини, аптеки и пр. останалите имат само с маска и не ги излагат на риск. Не разбирам защо продължавате да съдите хората, които не се чувстват застрашени. Мерките в момента са разумни и не виждам какво повече може да се иска.

# 7 931
  • При семейството си
Доц. Петър Атанасов - ръководител на инфекциозното отделение в Пирогов с интервю по нова. Каза, че само вчера се е чул с 5 пациенти от провинцията. Един от които е зле, но не е настанен в болница. РЗИ са го поставили под карантина. Трябва да поддържа вруъзка с ОПЛ, който не си вдига телефона. Доц.
го е посъветвал да се свърже със 112, за да бъде настанен в болница. Пациентът се е свързал с ръководителя на белодробното отделение в съответната болница в провинцията, който му е казал, че в най-добрия случай ще му направят рентгенова снимка, за скенер не може и да става въпрос. Възмутен е от това и каза, че този пациент след 5 дни ще е за интубация. Лечението трябва да е навременно.
А, тук някои хора се радват, че има малко хоспитализирани...

Може би, защото за болничен прием трябва формално някое направление или кой знае какъв документ, някой код от ОПЛ. ОПЛ и преди бяха масово само едни администратори, а сега пък съвсем лъсна колко слабо и само формално звено от веригата са. И, за да се избегнат всякакви формалности, пак се минава през спешните звена.

# 7 932
  • Пловдив
Е, 'айде сега, жизненоважен е фитнесът. Без него всички ще ходим затлъстели и с инфаркти... Все едно други начини за движение няма, нищо, че дори и в кварталния ми парк в края на града има фитнес площадка на открито. Наплив не съм забелязала.
Просто хората не се замислят колко неща, които приемат за неотменима част от живота си, са най-обикновена глезотия. Включително понякога и аз, макар и в други отношения.

# 7 933
Фитнесът не е лукс и ако това се съзнаваше от народонаселението, най-вероятно нямаше да имаме толкова много рискови групи - с наднормено тегло, диабет, сс-заболявания. Ресторантите също не винаги са "лукс". Хората се хранят и в обедна почивка, и по време на пътуване, и в командировка и пр. И всичко това в крайна сметка е въпрос на избор, посещението не е задължително. Достатъчно информация има вече за вируса и всеки си преценява риска. Който има уязвими лица в обкръжението си - да не посещава подобни места. Контакт с "невинни" граждани в магазини, аптеки и пр. останалите имат само с маска и не ги излагат на риск. Не разбирам защо продължавате да съдите хората, които не се чувстват застрашени. Мерките в момента са разумни и не виждам какво повече може да се иска.
Тези, които работят от рисковите групи, или имат член на семейството от тях, съвсем случайно стоят по 8 часа с други хора и даже може да се срещат със стотици клиенти. Децата им ще тръгнат на училище наесен и просто няма вариант да се изолират.
В любимата ви Швеция, на тия досадни рискови групи в момента държавата плаща заплатите. Виж поста на PURE от вчера. Това в БГ няма как да стане.

# 7 934
  • в страната на чудесата
Е то така ако върви децата няма да са на училище. Слухове казват от 1 октомври ДО. Или пък от 16.9... кой знае.
Децата са отшелници. Най-големите потърпевши от социалната изолация. Повечето от тях са с нормален интелект, някои от тях с такъв, надминаващ този на родителите им и за тях липсата на общуване не е ОК. Освен това биха се справили с мерките доста по-добре от други обществени групи.

Общи условия

Активация на акаунт