COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 162
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 520
CasaDelSol, някои и през ИП си лафеха пред входа с комшиите, и сега. Други внимаваха и продължават да внимават, собено ако имат рискови в домакинството. Надявам се жената да е към последен триместър и всичко да е наред. И дано се сети бираджията да спи в отделна стая. Има контакти, които можеш да избегнеш, и такива, които не можеш.

# 8 521
Бясна съм!Сина ми е пил бира одеве и вчера с момче на което бащата е болен и  по късно са го приели в болница.Даже не му е казал.Сина ми е научил от съседите.А снаха ми е бременна,всеки момент трябва да ражда.Как може такова безотговорно отношение Sad

Кога е излязъл положителния тест на бащата? Синът му бил ли е контактен с него? Съседите могат да приказват много неща. Синът ви да се заяви като контактен, да се тества и дано всичко е наред.
От дни е бил.болен бащата.Одеве е дошла линейка и са го приели в болница.После е разбрал от съседите.В последствие е дошла и полиция.Живеели са в един апартамент.

Неприятно. Дано всичко е наред, Но все пак до одеве бащата не е знаел положителен или не е, синът също. Друг е въпросът, че в такъв случай можеш да избегнеш контактите, поне тези, които не са служебни и подобни.
Не,бащата от 2 или 3дни е бил с полажителен тест,днес са го взели в болница.
Защо да е безотговорно отношението на сина ми?Той всеки ден пътува 70км да ходи на работа с автобус, и се пази .Кое е безотговорното да се видиш със съсед с който контактуваш постоянно пред блока.Не ми е ясно само кой е безотговорния.
Днес изкарах децата на разходка на място без много хора. На връщане, за да се приберем в къщи, трябваше да минем през една тумба съседи с техните големи и малки деца. Седнали на пейките гъз до гъз, децата щуреят, а на пътеката, прави стоят мъжете, щото за сядане място няма. Трябваше да криволича докато се добера до входа, за да не се блъсне някое дете в мен,и за да заобикалям бащите с бири в ръка. Децата крещят, хилотят се родителите и те. За тия съм убедена, че вируса не съществува. Или ако съществува, то нямат акъл да осъзнаят, че така биха се заразили. И е неразумно, да се омешат 5-6 семейства с деца и така всяка вечер.
П.С.
Някаде Кантарджиев днес е казал, че:
„През последните дни се доказа, че когато водим нормален разговор вероятността да се заразим с COVID-19 е много, много, много малка, защото обикновено безсимптомният човек, както и човекът с много леки симптоми, отделят малко количество въздух. Когато разговорът е спокоен, рискът е минимален или дори няма такъв риск. Опасно е обаче, когато дори на открито някой заразен вика, говори високо или пее. Тогава, дори при лека инфекция, но наличие на вируса в неговите горни отдели на дихателната система, той може да зарази”
Ми това го обяснявам на мъжа ми от март месец, те сега са го установили...
Отговорно поведение е ако всеки разсъди къде и как има риск, а не да си продължават като време оно, и после да треперят лепнали ли са го.

# 8 522
  • София
Това с лекия разговор го чух лично като го каза.  А дали носи малък или голям товар никой не знае, да не говорим дали изобщо някой го е установил. Не зная кой е лъжливото овчарче.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 23:46 от Andariel

# 8 523
Подобни "самоубийци" трябва да се плашат за да осмислят поведението си, примерно така:
Учени откриха зловещи пипала на заразените с COVID-19 клетки

# 8 524
В Калифорния на места вече затварят заведенията. А Ню Йорк са почти добре - отчитат се днес с 5 починали и 54 приети в болница.

# 8 525
  • При семейството си
mmm75, а да ти минава и следната мисъл: част от тези хора (съседите) са принудени и работят в колективи, които са повече от 10-12 възрастни, децата им се налага да посещават детска градина, като групата е от поне 5-6 деца...разбирам те защо си притеснена, но не прекалявайте.

# 8 526
  • на пистата
mmm75, а да ти минава и следната мисъл: част от тези хора (съседите) са принудени и работят в колективи, които са повече от 10-12 възрастни, децата им се налага да посещават детска градина, като групата е от поне 5-6 деца...разбирам те защо си притеснена, но не прекалявайте.
Ааа недей така.Виновни са беотговорните,не контактните на болните които се шляят по улиците😁

# 8 527
  • София
Не знам колко е зле положението в Самоков, но днес, минавайки през града, изглеждаше нормално оживен, даже май и една сватба имаше.

И аз не знам. Градът със селата са около 38 хил. човека население, до 3.06 имаше 3 обявени случая, на 25.06 вече бяха 143 (допускам, че сега са около 160, утре може и да обявят).
Няма ковид отделение в МБАЛ в града, постъпват в Св. Анна в София (май основна причина за препълването на тази болница)...
Скрит текст:
Интересувам се дори повече за Самоков и региона, отколкото за София, защото възрастните ми близки са там, а децата ми са свикнали да изкарват ваканциите си там и не ми се ще да ги вържа в София лятото...
Но животът си тече, както и в София, по старому. На бензиностанцията само ние бяхме с маски и ни гледаха укорително и подигравателно. Вярват, че вирус няма и се усвояват пари, точка.
Кметът на града и доста от кметовете по села са от БСП, ако това има значение за статистиката.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 00:10 от rally

# 8 528
Добре, а вие какви мерки очаквате? Сериозно питам. Като гледам картата, има области с много малко случаи по 1,2. Тях какво да ги правим? Да затворим ли, както март, април? Не мисля, че това е решението.
Ето тук искахме маски на закрито, получихме ги. Да поискаме нещо друго!
Искам задължително спазване на дистанция на закрито и открито.
Наблюдавам.че има много хора който се бутат като овце, и когато им направиш забележка те гледат злобно.

# 8 529
[ spoiler]
Добре, а вие какви мерки очаквате? Сериозно питам. Като гледам картата, има области с много малко случаи по 1,2. Тях какво да ги правим? Да затворим ли, както март, април? Не мисля, че това е решението.
Наблюдавам.че има много хора който се бутат като овце, и когато им направиш забележка те гледат злобно.
[/spoiler]

Ами то и сега е задължително. Само дето има места, на които няма как да стане. В градския транспорт например.

# 8 530
Не знам колко е зле положението в Самоков, но днес, минавайки през града, изглеждаше нормално оживен, даже май и една сватба имаше.

И аз не знам. Градът със селата са около 38 хил. човека население, до 3.06 имаше 3 обявени случая, на 25.06 вече бяха 143 (допускам, че сега са около 160, утре може и да обявят).
Няма ковид отделение в МБАЛ в града, постъпват в Св. Анна в София (май основна причина за препълването на тази болница)...
Интересувам се дори повече за Самоков и региона, отколкото за София, защото възрастните ми близки са там, а децата ми са свикнали да изкарват ваканциите си там и не ми се ще да ги вържа в София лятото...
Но животът си тече, както и в София, по старому. На бензиностанцията само ние бяхме с маски и ни гледаха укорително и подигравателно. Вярват, че вирус няма и се усвояват пари, точка.
Кметът на града и доста от кметовете по села са от БСП, ако това има значение за статистиката.
133 активни бяха преди няколко дни, отделно 20 оздравели, а имат май и починали. Позитивни има и в селата от другата страна на Боровец, но те се водят друга община и не са в тази бройка.

# 8 531
И как се контролира задължителното спазване на дистанция? Не се заяждам, наистина ми е интересно, как си го представяте? Какъв ще е този ресурс от хора, който да следи дали между всеки човек има поне 2 метра дистанция? И дори някой да се доближи на 20 см, какво ще направите освен забележка? Ще звъннете в полицията? Не мога да си го представя.

# 8 532
Искам задължително образователни клипчета и спотове по радиата. Колкото по-често, толкова по-добре. Едно за спазването на дистанция и защо е важно това.
Едно за миене на ръцете, колко често и по какъв начин, в кои случаи може и трябва да се използва дезинфектант.
Едно за маските, изброяване на местата, където са задължителни, обяснение как се слагат, махат, дезинфекцират, съхраняват след свалянето до дезинфекцирането. Обяснение защо веднъж свалена не трябва да се ползва отново.
Това да се показва максимално често, за да може дори и най-големите непукисти да го разберат.
Ако се приближи некомфортно близо правя забележка. Ако тръгне да се зъби, вдигам и скандал. Може и боя да си изям от някой австралопитек накрая. Но много мразя непознати да ми нарушават комфортната зона. (Изключение е градски транспорт, когато няма начин да не е така. Там на никой не се сърдя, освен когато има 5 човека и пак се набутат в мен.)

# 8 533
Да, даже е по-оживен, разбрах.
За детската градина има ли нова информация в медиите( питам, защото местните търсят такава, заради това, което те знаят).  А Самоков не е София.

# 8 534
66 нови от 1034 теста.
Хоспитализирани 423
В интензивно 25! (това не е ок)
Починали 3

Общи условия

Активация на акаунт