COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 117
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 535
Във варненски мол ходих в събота, за мой ужас. През 5 минути върви съобщение, че трябва да се носят маски, да се спазва дистанция, да се мият ръцете. И хората бяха с маски, за разлика от персонала. Само тийновете се носеха без маски, но видях да им правят забележка. По-ироничното беше, че забележка им направи продавачка с маска под устата. Е, как да си вземат бележка...

# 8 536
  • София
Освен София с11, има във Варна 10 и Кюстендил 17. Откъде я закъсаха там така?

# 8 537
  • При семейството си
66 нови от 1034 теста.
Хоспитализирани 423
В интензивно 25! (това не е ок)
Починали 3

Хоспитализирани вчера - 423.
Интензивна грижа вчера - 20.
Едит: Излекувани днес - 33.
По области и София град:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 8 538
Toя цигански квартал в Кюстендил е проблемен от много време.

# 8 539
Освен София с11, има във Варна 10 и Кюстендил 17. Откъде я закъсаха там така?
В Кюстендил циганската махала е много голяма - 12 000. Предполагам, че болните са ужасно много. Уж са ограничени само там, но... едва ли.

# 8 540
CasaDelSol, някои и през ИП си лафеха пред входа с комшиите, и сега. Други внимаваха и продължават да внимават, собено ако имат рискови в домакинството. Надявам се жената да е към последен триместър и всичко да е наред. И дано се сети бираджията да спи в отделна стая. Има контакти, които можеш да избегнеш, и такива, които не можеш.
Не знам кой колко е лафел при ИП, не съм видяла такива, още повече на по бира. И не, няма как да избегнеш, вече дори и с нормалното ходене до, от,и в работа. Освен да спрем хората да ходят и да работят и да не се срещат с никой, ама да ходим на мачове, диско, бар, фитнеси. Нали затовв ги отвориха.За пари.
Това, че е пил една бира пред блока не значи бираджия. Нали така ни призовават да праим и бизнеси спасяват.
 А и самата държава приветства това.
Тая държава за какво е в крайна сметка?

# 8 541
По морето го закъсахме от прииждащите хора от страната, според мен. Как нямаше болни докато не почна полу-мъртвия летен сезон. Сега всеки щъка навсякъде, омешахме се яко.

# 8 542
Добре, а вие какви мерки очаквате? Сериозно питам. Като гледам картата, има области с много малко случаи по 1,2. Тях какво да ги правим? Да затворим ли, както март, април? Не мисля, че това е решението.
Ето тук искахме маски на закрито, получихме ги. Да поискаме нещо друго!
Искам задължително спазване на дистанция на закрито и открито.
Наблюдавам.че има много хора който се бутат като овце, и когато им направиш забележка те гледат злобно.
И как се контролира задължителното спазване на дистанция? Не се заяждам, наистина ми е интересно, как си го представяте? Какъв ще е този ресурс от хора, който да следи дали между всеки човек има поне 2 метра дистанция? И дори някой да се доближи на 20 см, какво ще направите освен забележка? Ще звъннете в полицията? Не мога да си го представя.
Ей тука точно идва тънкия момент на ролята на медиите. Защото посланията в тази насока трябваше да са еднозначни. Но друго си е, да има свобода на словото по време на пандемия в държава, която без вируса беше в челните редици по цензура за Европа.
Сега вече неспазващите няма как да се научат да спазват 3д-та освен, ако не се сблъскат челно с вируса.

# 8 543
Добре, а вие какви мерки очаквате? Сериозно питам. Като гледам картата, има области с много малко случаи по 1,2. Тях какво да ги правим? Да затворим ли, както март, април? Не мисля, че това е решението.
Наблюдавам.че има много хора който се бутат като овце, и когато им направиш забележка те гледат злобно.
И как се контролира задължителното спазване на дистанция? Не се заяждам, наистина ми е интересно, как си го представяте? Какъв ще е този ресурс от хора, който да следи дали между всеки човек има поне 2 метра дистанция? И дори някой да се доближи на 20 см, какво ще направите освен забележка? Ще звъннете в полицията? Не мога да си го представя.

Може да се контролира с доброволци

# 8 544
Във варненски мол ходих в събота, за мой ужас. През 5 минути върви съобщение, че трябва да се носят маски, да се спазва дистанция, да се мият ръцете. И хората бяха с маски, за разлика от персонала. Само тийновете се носеха без маски, но видях да им правят забележка. По-ироничното беше, че забележка им направи продавачка с маска под устата. Е, как да си вземат бележка...
Днес  следобяд ходих в денонощна аптека (в София), всички “ магистър- фармацевти” бяха без маски.

# 8 545
  • Там,където се събуждам щастлива.

Тук, Нидерландия, в началото имаше доброволци от кметството, които казваха на хората. Сега повечето го спазват от само себе си, а и навсякъде има табели. Ние в училище имаме стикери на пода, въпреки че след 15 август няма да са нужни. В Корона случай хората са ок със забележките. Забелязала съм, обаче, че майките са от друго тесто, ако се направи забележка на детето им.

# 8 546
  • При семейството си
Има свобода на словото...в момента?!

# 8 547
  • София
А при вас децата, дори малките, спазват ли тази дистанция?

# 8 548
Добре, а вие какви мерки очаквате? Сериозно питам. Като гледам картата, има области с много малко случаи по 1,2. Тях какво да ги правим?

Ами точно това де, там където няма заразени и са с по 1- 2 да си останат така.Като се затворят тия с много заразени като март и април.

# 8 549
А при вас децата, дори малките, спазват ли тази дистанция?
Децата до 10 години трудно биха спазвали мерки без намеса на родител.

Общи условия

Активация на акаунт