COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 182
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 850
Пак ще кажа - оправданието "няма пари" не важи.
България може да си позволи да изтегли като външен дълг и 50% от БВП и пак ще е по-малко задлъжняла от Франция.

# 8 851
Днес един приятел на мъжа ми ми обяснява: Включи си телевизора, да видиш, как 150 родители на деца в градината в Дружба заявяват, че не ги е страх, че могат да се заразят, и че ако се заразят, ще го преболедуват и готово. Всички са на едно мнение, само аз съм извънземната... Мъжът ми също е от другия лагер, щото е по-лесно. Нито се налага да се пазиш, нито да разсъждаваш какви биха били последствията...

# 8 852
Сега няма ли журналисти, синдикати, някой да повдигне въпроса защо тези хора, които имат право на карантина ги връщат на работа? Чакат да изпадат на работните си места? И ако има поне един незаразен вече и той да е в кюпа? Това ли е новото нормално?

Значи по новините казаха, че предприятието ще работи на една смяна само, при минимален капацитет.
Не знам за какво е цялата драма.

# 8 853
  • София
Стана ми интересно, в другите държави затвориха ли всички заводи. Няма начин да не е имало поне по 1-2 ма заразени

# 8 854
Сега няма ли журналисти, синдикати, някой да повдигне въпроса защо тези хора, които имат право на карантина ги връщат на работа? Чакат да изпадат на работните си места? И ако има поне един незаразен вече и той да е в кюпа? Това ли е новото нормално?

Значи по новините казаха, че предприятието ще работи на една смяна само, при минимален капацитет.
Не знам за какво е цялата драма.
Драмата е, че дори всички да са заразени и болни, предприятието няма да затваря, както и че шефката на РЗИ каза, че от тук нататък нищо не може да спре епидемията, тоест оправяйте се сами.

# 8 855
  • София
Те си затвориха населението по къщите и хората излизаха само с СМС-и или разрешение да отидат до магазин и аптека, някои професии на работа, ти за заводи питаш! Забрави ли? Доста заводи сами затвориха.

Да, точно това ни каза И тя - нищо не може да се спре вече.

# 8 856
  • София
Никой не твърди, че заводът трябва да се затвори. Има заповед на Ананиев за карантиниране на контактни лица от първи ред и тя трябва да се изпълнява, а след това да си работи заводът, ако може  и както може, това си е проблем на собственика. Но в момента не е ясно въобще нито колко са заразените, нито кои са контактните, така че изказвания като това звучат крайно нелепо. Заради това е възмущението.

# 8 857
  • София
Днес е по радиото.
Мангъров:Няма нищо необичайно в нарасналия брой нови случаи на коронавирус

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 23:03 от Не се сърди, човече

# 8 858
Никой не твърди, че заводът трябва да се затвори. Има заповед на Ананиев за карантиниране на контактни лица от първи ред и тя трябва да се изпълнява, а след това да си работи заводът, ако може  и както може, това си е проблем на собственика. Но в момента не е ясно въобще нито колко са заразените, нито кои са контактните, така че изказвания като това звучат крайно нелепо. Заради това е възмущението.

Не разбрах, че не са установили кои са контактните, нито че не са ги карантинирали.
Казали са, че вирусоносителите ще ходят на работа ли? Ако е така да почвам да се възмущавам и аз.

# 8 859
Не можело да има безкрайна карантина в завода, все някой на някого ще е контактен, а вече вирусът не можел да бъде спрян....
Мангъров с нов бисер по радиото " Някои от тези в интензивното и те не знаят защо са там" Ми да иде да ги попита бе, той Москов го покани преди време...

# 8 860
Не можело да има безкрайна карантина в завода, все някой на някого ще е контактен, а вече вирусът не можел да бъде спрян....
Мангъров с нов бисер по радиото " Някои от тези в интензивното и те не знаят защо са там" Ми да иде да ги попита бе, той Москов го покани преди време...

По-скоро не каза ли доктор Кубатева, че не могат да затворят предприятието и да чакат да оздравеят всички, защото би отнело много време?
Питам, защото за мен има разлика и искам да разбера правилно ли съм разбрала?

# 8 861
  • При семейството си
Тестват ги, за да не се налага тези които са здрави да стоят 14 дни под карантина като контактни лица.
Ако всеки път когато някой се зарази, спира да работи целия завод, той направо още сега да преустановява дейността си.
Явно временно новата реалност ще бъда такава, тестват и който е здрав си ходи на работа.

Те стоят под карантина, защото не се знае дали са здрави. Не разбрахте ли, че симптомите могат да се проявят средно в рамките на две седмици, така  че сам по себе си отрицателният тест не означава, че не са заразени?

Тези хора имат право на болничен за карантина и не може някаква леля от РЗИ да решава, че ще ги връща на тръстиката.

Тези хора имат право на болничен, ако са поставени под карантина по предписание на здравните органи. Така, че точно тази леля решава дали да издаде такова предписание. НОИ колко ли бюджет, възможности има за плащане на обезщетения за поставяне под карантина до...десета линия контактни.

# 8 862
Не, не решава еднолично - на тебе карантина, а ти отиваш да бачкаш.

Всички близки контактни на потвърден случай на COVID-19, съгласно актуалната дефиниция за случай, се поставят с предписание на регионалните здравни инспекции под карантина в дома или на друго място за настаняване и медицинско наблюдение за 14-дневен период, считано от  последния контакт със заболялото лице.

Това е извадка от заповедта на здравния министър.

# 8 863
с нов бисер по радиото " Някои от тези в интензивното и те не знаят защо са там" Ми да иде да ги попита бе, той Москов го покани преди време...
Не знаят, защото повечето не са в съзнание.
Пускането на подобни ежедневно в ефира, говори много за намеренията на тези, от които зависим.
В нормална ситуация би било добре първо да се прецени дали вредата, която нанася с приказките си не е по-голяма от ползата.

# 8 864
https://m.24chasa.bg/region/article/8757378
Детенце от градинка във Варна е положително.Дано няма и други!

Да и аз така разбирам думите на Мангъров.

Общи условия

Активация на акаунт