COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 954
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 970
https://btvnovinite.bg/bulgaria/borisov-na-sreshta-s-nosht-bolni … ekla-i-maski.html
Ето, с Мутафчийски сме на една вълна. ВМА пълна, други болници пълни. Като не искат изолация, да се запасят болниците...и късмет ...

# 8 971
  • София
От къде на къде положителен тест ще е удобен претекст за уволнение? Напротив, така не се ли отива към дискриминация по здравен признак? Аз досега не знам за случай работодател да е решил да се освободи от някого и да не го е направил (бременни и по майчинство, да кажем, имат защита, но те така или иначе не са на работа, нито им се плащат заплати), че чак и да си търси удобен повод. Не е решил, не се е освободил, поводи винаги има.
Някои работодатели пък си тестват и организират работата и поради загриженост за собственото си здраве, това на служителите и работния процес. Мой познат работи във фирма, със собственик белгиец, и там още от началото ги пусна в хоум офис, производството на смени със строги мерки. Не допуска и сега хора и с най-дребни симптоми и дори остават още няколко дни вкъщи дори и след изтичане на болничния за всеки случай. Подозирам, че човекът си е следил ситуацията в Белгия и от там толкова строгите ограничения, които е наложил още от момента, в който в България това ни се струваше прекомерно.

# 8 972
  • гр.Видин
Какви ги говорите - Мутафчийски бил съвестен и се оттеглил???  Няма такова нещо. Той продължава да е  председател на Националния оперативен щаб. Скриха го след изцепката „Яко да измрат …“
Как ти дойде на ум "съвестен". Simple Smile Човекът имаше мнение, което не се прие. Прие се мнението на Мангъров. Прие се искането на Алибегов. Прие се спасителната стратегията на Ангелкова.
Избухването беше капката, която преля. За какво е нужен Мутафчийски, каква работа има! Да не е луд да поема отговорност за действията на управлението?!
Първо съвестен не е моето мнение... И второ като продължава да бъде председател на Националния оперативен щаб, той е съгласен с неговите решения и би трябвало да носи отговорност за решенията на щаба? Ако не е съгласен да беше подал оставка..., но затова се искат други качества, които той явно не притежава.

# 8 973
Цитат
А Валери Симеонов, като е толкова съвестен, защо не е с маска в студиото, като дава интервю, а рискува да зарази водещите или себе си? Защо не дава пример? Приказките са му, като предизборна кампания, готов да яхне вълната на недоволните.
Защото студиото не се води закрито о-вено място до което достъп има всеки. Това го обясняваха водещите на някой сутрешен блок, преди време когато са им задавали въпроси зрители защо са на закрито място без маски.

# 8 974
  • София
Приказките са му, като предизборна кампания, готов да яхне вълната на недоволните.
Не подценявай недоволните, обиждаш ги.
Нищо не подценявам и не обиждам. А ти интерпретираш и ми вменяваш някакви неща...

# 8 975
Катерица как точно тестовете могат да се използват за уволнения и съкращения? На мен ми се струва по-вероятно работодателите да не искат да се откриват болни при тях и хората да работят, дори и да се заразяват. Освен ако не са достатъчно социално отговорни или не очакват бунтове сред служителите.
Това е само пример, вариант, аз по принцип не мога да разсъждавам в тази платформа. Но колежката ми е печена, вряла и кипяла, с две образования и самата тя е била шеф. Нейните опасения са за разполагане с нейни лични данни, за което тя никога не може да бъде сигурна до каква степен би било коректно.
Забелязваме тенденцията как вируса провокира особени реакции и действия на хората, на управляващите. Едни гонят икономически интереси, други не искат да променят навиците си и да са дисциплинирани ...като за съжаление много често моралната и етичната страна на проблема е пренебрегвана, дори бяхме свидетели на цинизъм и нехуманност.

# 8 976
  • София
Цитат
А Валери Симеонов, като е толкова съвестен, защо не е с маска в студиото, като дава интервю, а рискува да зарази водещите или себе си? Защо не дава пример? Приказките са му, като предизборна кампания, готов да яхне вълната на недоволните.
Защото студиото не се води закрито о-вено място до което достъп има всеки. Това го обясняваха водещите на някой сутрешен блок, преди време когато са им задавали въпроси от зрители защо са на закрито място без маски.
Ама разбира се. Ако в малък магазин  с един продавач, човек влезе и си купи кафе и излезе, цялата процедура е две минути (айде 5 минути от мен да мине), а в студиото кибичат по половин час в контакт един с друг и няма проблем. Добре, че са го обяснили от сутрешния блок.

# 8 977
Катерица, е какви лични данни са това, че някой е отрицателен за вируса? Ако е положителен и без друго като се дава болничен на работодателя там пише болестта. ..Малко измислени аргументи.

# 8 978
  • София
Катерица, работодателят по принцип разполага с доста лични данни. С какви повече ще се сдобие след тест? Или при вас ситуацията е друга, наистина ми е интересно. Тук все пак не става дума само за заболявания от личен характер (до които е разбираемо да няма достъп), а за заразна болест. В момента в България, при случай на скарлатина също се изпраща уведомление от ЛЛ до училище, работодател, РЗИ.

# 8 979
Катерица, работодателят по принцип разполага с доста лични данни. С какви повече ще се сдобие след тест? Или при вас ситуацията е друга, наистина ми е интересно. Тук все пак не става дума само за заболявания от личен характер (до които е разбираемо да няма достъп), а за заразна болест. В момента в България, при случай на скарлатина също се изпраща уведомление от ЛЛ до училище, работодател, РЗИ.
При нас всичко се следи.

# 8 980
Какви ги говорите - Мутафчийски бил съвестен и се оттеглил???  Няма такова нещо. Той продължава да е  председател на Националния оперативен щаб. Скриха го след изцепката „Яко да измрат …“
Как ти дойде на ум "съвестен". Simple Smile Човекът имаше мнение, което не се прие. Прие се мнението на Мангъров. Прие се искането на Алибегов. Прие се спасителната стратегията на Ангелкова.
Избухването беше капката, която преля. За какво е нужен Мутафчийски, каква работа има! Да не е луд да поема отговорност за действията на управлението?!
Първо съвестен не е моето мнение... И второ като продължава да бъде председател на Националния оперативен щаб, той е съгласен с неговите решения и би трябвало да носи отговорност за решенията на щаба? Ако не е съгласен да беше подал оставка..., но затова се искат други качества, които той явно не притежава.
[/quote
За кои "решения на щаба"? Щабът е консултативен орган - още ли не сте го разбрали? Щабът прави предложения - дали се приемат или не е вече политическо решение. Да подаде Мутафчийски оставка за решенията на правителството ли? Те си изпълняват задълженията съгласно заповедта, която беше публикувана и тук....и можете да ги прочетете. Вашият работодател ако не си е платил данъците, например- вие подавате ли оставка ако като счетоводител сте му казали, че е редно да го направи?

# 8 981
  • София
Понеже неможем да се справим с народа, стягаме болниците. Заслужаваме си съдбата през всичките години, само това ще кажа. Няма такава пародия ма държава. Просто без коментар.

# 8 982
При нас всичко се следи.
Какво искаш да кажеш? Работодател прави тестове за ковид и получава цялото здравно досие на служителя?

# 8 983
Нормално е на управниците да им се налага понякога да взимат непопулярни решения. А и смесените сигнали, точно от членове на щаба, също никак не помогнаха за създаване на дисциплина. За мен,  отговорността е на ББ и на здравният министър, който изобщо не си е на мястото.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 11:13 от TafTaf

# 8 984
  • Немция
Катерица как точно тестовете могат да се използват за уволнения и съкращения? На мен ми се струва по-вероятно работодателите да не искат да се откриват болни при тях и хората да работят, дори и да се заразяват. Освен ако не са достатъчно социално отговорни или не очакват бунтове сред служителите.
Това е само пример, вариант, аз по принцип не мога да разсъждавам в тази платформа. Но колежката ми е печена, вряла и кипяла, с две образования и самата тя е била шеф. Нейните опасения са за разполагане с нейни лични данни, за което тя никога не може да бъде сигурна до каква степен би било коректно.
Прави ми впечатление, че в Германия се прекалява на тема >лични данни<. Като се почне с подписване на документи още от детската градина, училища, да не се снима по училищни мероприятия и прочие...Темата за личните данни отдавна е много актуална по Немско.
И се стигне до лични данни в специалния App за проследяване на короната.

Всичко е до човек и критично мислене, в някои случаи прекалено критично мислене.

Аз нямам проблем с личните си данни, предпочитам повече тестове, а не да мисля пак как да си защитя личното пространство.Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт