COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 471
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 11 985
Несериозно е да кажеш, трайно над двеста, при условие, че вече сме трайно около 180.
Това тъпо. За пет дена по 200 може да наложат мерки, но за шест дена по 180 човека не може.
Няма да затварят какво?! Очевидно е, че дискотеките, мачовете, събиране на много хора на едно място води до ескалация или почти. Защо да не затворят дискотеките, мачове без публика, събирания до 20 човека. Как такива мерки, ще спънат сезона, икономиката, ще ограничат крайно, 6 милиона народ.

Не виждам кой би отишъл доброволец. От какъв зор да ходи - заради адекватните мерки на правителството, заради тези, които ще ги чипират, заради тези, за които вирус няма, заради тези, за които вирус има, но не искат да опазят никой друг освен себе си?!
Гледам пак един доктор льольо се вихрил из фейсбук - отново щял да сезира прокуратурата...Ами заслужаваме си всичко, наистина.
Не е правилно да не помагаш на ближния, когато е в нужда, но когато трябва да го правиш от безумието на самия него и най-вече от безотговорността на тези, които е можело да го ограничат, на мен ми е подигравка.
Много лекари казаха, че увеличението на болните е от рязкото отпускане на мерките. Кой е този, който ще поеме отговорност за това!?

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 10:01 от Mama_Nana

# 11 986
СЗО: Има доказателства, че COVID-19 се предава въздушно

https://dariknews.bg/novini/sviat/szo-ima-dokazatelstva-che-covi … ampaign=onesignal

# 11 987
  • Пловдив
Понякога даже в DW пишат разумни неща:
Сега специалистите повтарят, че всичко това е било грешка, но когато се вземаха решенията, тихомълком отстъпиха пред диктата на политиците - и по-точно пред един от тях. Той пък стоварва цялата отговорност върху липсата на дисциплина и отговорност у хората.  Основната отговорност обаче е на политиците. Отговорната политика означава да знаеш кое е в интерес на обществото и да го следваш независимо от нечии моментни настроения. Нашият случай не е такъв. Тук управлението е безхаберно, некомпетентно, малодушно и непрекъснато нагаждащо се в опит да се хареса на всички.
Затова сега се озовахме пак в изходната точка и от пример за контрол на заразата се превръщаме в пример за нейното изпускане. В резултат България започна да изпада от списъците на безрисковите страни и да влиза в забранителните списъци, а чартърите с туристи почти секнаха. Слънчев бряг е празен като символичен контрапункт на пълните стадиони. Или обратното.

от ТУК
Колко точно казано! Не мисля, че  разпускането на мерките ще има ефект и за туризма, кой луд ще дойде тук като отново пламнахме.
Единственият резултат е, че всички сме прецакани! И по отношение на здраве, и по отношение икономика. Заради пълната липса на критична мисъл при вземането на решения!

# 11 988
  • София
Вижте, казаха, че няма да затварят юли и август. Точка.
Моята чисто лаишка прогноза е - до септември ще оставят така, ще въртим около 200 доказани (реално колко са никога не е ясно).

Не могат да оставят случаите около 200, защото у нас хората могат да се тестват и сами и го правят. РЗИ-тата може и да продължат да си бъркат в носа, но достатъчно хора и работодатели дават пари и си пускат сами тестове и те после щат не щат трябва да ги запишат, та 200-те ще ги минем още тази седмица. Сега, дали ще вземат някакви мерки или не, това сигурно и самите те не знаят.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 11:53 от Не се сърди, човече

# 11 989
България
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 26-ма души (540 общо)
20 - 29 - 38 души (667)
30 - 39 - 38 души (983)
40 - 49 - 33-ма души (1097)
50 - 59 - 23-ма души (1204)
60 - 69 - 21 души (950)
70 - 79 - 8 души (478)
80 - 89 - 1 човек (162)
90+ - няма (21)

21 активни - 7 неактивни области

# 11 990
Масови протести в Белград тази вечер. Протестиращите са щурмували парламента.

Репортер на N1 научи от хората в тълпата, че са провокирани от обявяването на президента за по-ограничителни мерки за борба с пандемията на коронавирус. Те казаха, че нямат нищо против полицейския час, колкото факта, че властите ги излъгаха и позволиха на изборите да се проведат, както и на футболни мачове с фенове на стадионите, партита и празненства."

Правителството напълно облекчи КОВИД мерките, за да има избори. Сега, когато изборите са приключени, правителството реши да въведе локдаун през уикенда, тъй като броят на случаите бързо нараства.

https://twitter.com/Marien__R/status/1280613703231180800

Скрит текст:

Сърбите са най-вече обидени, че не само са разпуснали мерките около изборите, а са ги лъгали за действителните бройки заразени и починали.

# 11 991
  • вкъщи
За бройките ни лъжат, вече съм сигурна, особено за тези по Черноморието. Многократно повече са, но не ги съобщават, за да не пострада сезона.
За съжаление и аз съм контактна на болен от Ковид и сега треперя и се моля да не се разболеят близките ми и аз, предстои ми  операция след 10 дни. Изключително ми е напрегнато, ето днес ме боли главата и вече съм във филма, но не съм и спала 2 нощи откак разбрах новината.

# 11 992
  • Пловдив
Кой е луд да дойде тук ли? Защо си мислите, че само у нас има хора, според които вирус няма? Качват си се на самолета, настаняват си се на хотел и си ходят на плаж. Дали са чужденци или българи, все едно.
Пък и човек, ако иска да смени малко обстановката, за да си почине някъде за няколко дни, винаги може да намери достатъчно безопасен по неговите критерии начин. Не всички се врат по нощните клубове и се прегръщат с футболните фенове.
В Пловдив още една чалготека "изгърмя".
Но, лошото е, че у нас няма никакъв контрол.
Поне по телевизията да направят клип как се носят маски.

# 11 993
  • София
Не виждам кой би отишъл доброволец. От какъв зор да ходи - заради адекватните мерки на правителството, заради тези, които ще ги чипират, заради тези, за които вирус няма, заради тези, за които вирус има, но не искат да опазят никой друг освен себе си?!
Гледам пак един доктор льольо се вихрил из фейсбук - отново щял да сезира прокуратурата...Ами заслужаваме си всичко, наистина.
Аз щях да питам същото - доброволец, значи без да получава пари, нали. Но защо? Факт е обаче, че се записват доста доброволци, може би обезпечени финансово и търсачи на силни усещания, пък и в крайна сметка се превръщат в герои.

Цитат
Световната здравна организация (СЗО) обяви, че има сведения, че коронавирусът се предава въздушно. Това се случва след като международна група от учени обяви по-рано, че коронавирусът може да се разпространи на много по-голяма дистанция от два метра, предава AFP.
Това сериозно ли? Какво значи по въздуха, плува си, лети си из въздуха? Че то тогава всички мерки са безсмислени...., освен Стойте Си Завинаги Вкъщи? И #НЕпроветрявайте!

# 11 994
  • Пловдив
Роналд, според мен доброволци се записваха в началото, когато уж имаше някаква обща кауза, стей хоум, ръколпляскане за медиците...Сега-едва ли.

# 11 995
Нещата отиват към масова зараза,за едни истина за други лъжа,
но не е добре,дано се осъзнаем всички.

# 11 996
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/07/08/4088252_debatut_v_german … _na_maski_ostava/

Дебатът в Германия приключи  - носенето на маски остава.
Няма хък.няма мък.
Не я интересуват продавачите на парфюми, които се оплаквали, че с маските хората не можели да помиришат ароматите. Няма Мангъров. Няма Чорбанов. Няма Кожухарова.
Това е положението.
Взема решението, защото болните в Германия намаляват и защото маските спират разпространението.

# 11 997
На 25 юни щатският Център за контрол на болестите (CDC) добави бременността сред състоянията, които може да крият риск от тежко протичане на ковид-19 (в този списък са са и астма и СПИН). Това се дължи  на излезлите резултати от проучване, които показват, че броят на бременни, приети в интензивно и поставени на апаратна вентилация, е по-голям от този на небременни жени в репродуктивна възраст. Подобно има и от Швеция: САЩ  Швеция.

Добро утро от мен! Това е така заради Д-димерът. Той се покачва при бременност, което води до реална опасност от белодробна емболия. Вчера разучавах за този маркер Д-димер и за лактатдехидогеназата - LDH. Интересно, след вчерашното конско, личната ми лекарка решила да ми прати по сестрата направление на кръвни, за да не минавам отново през кабинета й. От което, аз подразбирам, че е наплашена жената. Все пак е в рискова група - 60+ годишна, наднормено тегло, пушачка... Разбирам я и нея. Аз днес се събудих с 37.0 и кашлица, след като снощи към 23ч отново нямах температура. Сега отивам да пусна ПКК и да видим там какво е положението. Мисля да пусна и бърз тест за антитела (ако нямат нищо напротив от лабораторията).

# 11 998
Прочетох по назад , че веднага след този сезон на първенството ни започвал новия ... Това естествени не е верно и скоро няма да започне новия сезон . Някой най вероятно е гледал програмата при нормални обстоятелства , тогава и в Англия новия сезон започва началото на август . Но в момента програмите са други , целия август ще има мачове в Европа от Шампионска Лига от този сезон , чак като свършат ще се мисли кога ще е новия сезон . Така , че като свърши сегашния сезон в България , скоро няма да имаме мачове тук .

# 11 999
Направи ли ви впечатление, че вчера доцента Кунчев и професора Кантарджиев казаха, че мерки ще има, ако ТРАЙНО цифрите минат 200 дневно, а не Еднократно....
Цифрите със сигурност ще минат 200, ако не се натисне кривата с мерки. Варианта да не минем 200 без конкретни действия е да почнат да скатават от бройките. Аз вече и това очаквам.

Общи условия

Активация на акаунт