COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 270
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 180
Да си продължа темата с училищата. Ще видим как ще е но ето как е в градините. Приятелка учителка ми разказва. Повечето деца в групата идват болни и със сополи, кихат и кашлят, в петък едно повърна. Групата е пълна 19 деца, т.к. Са в смесени групи. По принцип нейната група е 18 деца и никога не са всички, сега са смесени и са 19. Госпожата на другата група е карантинирана като контактна със сина си. Групата не е затворена, децата не са тествани. Персоналът не е тестван.
Защо при тия данни смятате, че няма да отворят училищата?
Аз не виждам логика, то си е мазало и сега.

# 12 181
Още 4-ма абитуриенти с Коронавирус в Пловдив. 2-ма са се заразили в затворената дискотека в която има и заразен персонал, а другите 2-ма са били в друго нощно заведение.
 https://www.burgasinfo.com/news/view/5/100188
 Четири болници поемат болни с COVID-19 в Пловдив. Тежките случаи се приемат в университетската болница „Свети Георги“ и болница “Св. Иван Рилски“.

По-леките – в новооткритите отделения в Транспортна болница и в общинската „Свети Мина“. А Медицинският щаб даде 24 часа на болница „Свети Каридад“ да подготви Ковид отделение с 39 легла. Така общо здравните заведения, които ще приемат пациенти с коронавирус стават пет.

2-ма футболисти на спечелилият купата на България, Локомотив Пд са с Коронавирус
https://topsport.bg/lokomotiv-plovdiv/ofitsialno-dvama-futbolist … -koronavirus.html
От РЗИ обявяват че не е вярна излязлата вчера информация за 50 заразени фена на Локомотив Пд сред новите заразени. Постъпила е информация за 4-има заразени фенове били на финала за Купата на България,
като между тях има и момиче на 15 години и трима мъже на възраст между 19 и 38 години. Всички са на домашно наблюдение.

Днес са взети проби на целия екип на футболния клуб Локомотив Пд - футболисти, треньори, мениджъри и всички, които са ангажирани с дейността на клуба и се чакат резултатите им, които ще бъдат оповестени официално".

# 12 182
Принц Чарлз, за Бога - човекът е на 71 години и се върна към задълженията си, които хич не са само да маха на публиката. Том Ханкс и жена му. Андреа Бочели, който е на 61 и който казва, че е напълно възстановил се. Принц Албер II.
Тук никой няма да Ви лекува като принц.
С повечко връзки евентуално ще получите лечение като медик от спешна помощ, само при условие, че в болниците има все още някакви места и няма належащи за безплатно лечение от ма’алата

# 12 183
UK
Клиентите ще получат 50% отстъпка от сметката си за ресторант през август, съгласно правителствените планове за укрепване на сектора на гостоприемството.
Канцлерът Риши Сунак представи отстъпката „яде се, за да помогнем“ като част от серия от мерки за рестартиране на икономиката на фона на пандемията на коронавирус.
Сделката означава, че хората могат да получат до £10 на глава, ако се хранят между понеделник и сряда.
Г-н Sunak също каза, че ДДС върху хотелиерството и туризма ще спадне до 5%.
Намалението от 20% ще бъде в сила през следващите шест месеца.
Канцлерът заяви, че Великобритания е изправена пред "уникален момент" заради Covid-19, добавяйки: "Трябва да сме креативни".
Заведенията и ресторантите отново се отвориха в събота след повече от три месеца в заключване, като бяха въведени мерки за безопасност, за да се предотврати разпространението на коронавирус.
Г-н Sunak се опита да увери обществото, че е безопасно да обядвате. "Знам, че хората са предпазливи при излизането си. Но не бихме отменили ограниченията, ако не сме мислили, че можем да го направим, безопасно", каза той.
Отстъпката няма да важи за алкохол, а за храна и безалкохолни напитки.
Министерството на финансите заяви, че 50% отстъпка може да се използва неограничено пъти през август.
Г-н Sunak заяви, че планът има за цел да върне „клиентите в ресторанти, кафенета и кръчми“ и да защити „1,8 милиона души, които работят в тях“.
Фирмите, които искат да участват в схемата, ще трябва да се регистрират чрез уебсайт, който се отваря в понеделник, 13 юли.
https://www.bbc.co.uk/news/business-53337170

# 12 184
  • София
Няма да отворят училищата и висшите училища, защото така ще се прави в САЩ и Европа. Нали виждате, че нещата вървят в синхрон.  Това  е логиката. От два месеца в САЩ са решили, че няма да отварят поне до Коледа или ще прилагат т.нар. хибридно обучение в най-най-добрия случай.
Добре, че ние не го правим като американците. А в Европа вече имаше отворени училища.

# 12 185
Мен и друго ме безпокои. Нали непрекъснато говорят за т.нар "вирусен товар". Та дори и да си се нагълтал с малко, ако се наложи болница и те пъхнат в някоя стая душегубка с още десет човека, така добре ще се натоварите, че ще излезе жив от там само този с най-силната имунна система /или най-адекватната, де да знам/. Никой не говори по този въпрос, а може би има значение, че разни селебритита се лекуват успешно и за дни в болница /лекувани в самостоятелни помещения например/, пък други не успяват да преборят болестта и си отиват

# 12 186
Няма да отворят училищата и висшите училища, защото така ще се прави в САЩ и Европа.
Скрит текст:
Нали виждате, че нещата вървят в синхрон.  Това  е логиката. От два месеца в САЩ са решили, че няма да отварят поне до Коледа или ще прилагат т.нар. хибридно обучение в най-най-добрия случай.
В Европа и сега са отворени училищата.

# 12 187
Няма да отворят училищата и висшите училища, защото така ще се прави в САЩ и Европа. Нали виждате, че нещата вървят в синхрон.  Това  е логиката. От два месеца в САЩ са решили, че няма да отварят поне до Коледа или ще прилагат т.нар. хибридно обучение в най-най-добрия случай.
Хаха какво синхронно правят българите в момента?
Но сега класната ни писа да отговорим дали имам регистрация в Майкрософт за детето с оглед дистанционно начало на годината.
Каквото, такова, само се люшкат в крайности, или никакви мерки или жестоки такива.
От другата тема- гърците не дават кодове. Очаква се нещо, може би да затворят и за българи.

# 12 188
  • Пловдив
Какви кодове?

# 12 189
Здравейте! Не мога да изчета цялата тема, защото е километрична, но имам 2-3 бързи въпроса – ако се намери кой да ми отговори, ще бъда благодарна.
Къде в София мога да се тествам за COVID? Имам предвид платено, защото не разполагам с направление.
Колко струва самото изследване (визирам онова, по-сигурното)?
Има ли опашки, чака ли се много пред пунктовете, извършващи тестове за COVID?
Предполагам, че почти всички по-големи частни лаборатории правят тест.
Аз два пъти си правих кръвни изследвания по друг повод в Цибалаб и си пускам комбиниран тест за антитела на Роше, струва 13 лв. Правят и PCR мисля, че е 120 лв, не съм чакала специално за теста, но обикновено сутрин има доста голяма опашка от хора, които чакат за различни изследвания.

Многу евтин тоз тест на Роше. Аз за китайски платих 25.

# 12 190
  • София
Мен и друго ме безпокои. Нали непрекъснато говорят за т.нар "вирусен товар". Та дори и да си се нагълтал с малко, ако се наложи болница и те пъхнат в някоя стая душегубка с още десет човека, така добре ще се натоварите, че ще излезе жив от там само този с най-силната имунна система /или най-адекватната, де да знам/. Никой не говори по този въпрос, а може би има значение, че разни селебритита се лекуват успешно и за дни в болница /лекувани в самостоятелни помещения например/, пък други не успяват да преборят болестта и си отиват

Това отдавна си го мисля, още откакто тръгна историята с вируса. Сега като за капак е и интервюто с приятеля на доктора от СП - той каза нещо от сорта, че този болен е кашлял, дишал в тази стая и толкова е бил наситен въздухът с вируса, че от момента, в който докторът е влязъл, вече е бил обречен.
Дори само като си представя какво е в обща стая с поне още 3-4 човека, че и повече често, ми става лошо.

# 12 191
Всичко в Сърбия започва преди няколко дни, когато министър-председателя и министъра на здравеопазването посещават болница в Нови Пазар, а лекарите им обръщат гръб.

Скрит текст:

Дете на инфузия пред болница в Нови пазар, Сърбия.

Скрит текст:

През последните четири дни 35 души са починали от коронавирус в Нови пазар. Официалната статистика в Сърбия за същия период е 10.

https://twitter.com/cdafonseca/status/1277889856232927232

Некролозите в Нови пазар се трупат през последните дни.

Скрит текст:

"Някой интересува ли се какво се случва в Клиничния център на Ниш, за 5 минути 5 смъртни случая, ало Сърбийо помощ...."

https://twitter.com/PetrusevicI/status/1280234014436179968

Днес протестите продължават, очкава се да има повече хора по улиците. Хората в Белград казват, че чуват сирени на всеки 5 минути и че правителството ще използва пълна сила срещу протестиращите.

# 12 192
Заместник-главният медицински директор на Англия заяви, че е "много, много загрижен" за втора вълна на Covid-19.
Д-р Джени Харис каза, че има още доста дълъг път с коронавирус, добавяйки, че хората не трябва да стават самодоволни и трябва да продължат да мият ръцете си, социалната дистанция и да ограничават социалните взаимодействия.
"Вирусът все още е тук, търси повече хора да зарази и трябва да го спрем да се захване", каза тя.
Запитана за възможността за втора вълна, тя каза: „Мисля, че аз и колегите сме много, много загрижени от потенциален втори пик през есента, когато започваме да имаме и хора със грипни симптоми, а също и че тогава нашите болници стават по-натоварени. "
По въпроса за ваксините тя каза, че вярва, че такава ще бъде намерена, но не и тази година.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-england-53314351

# 12 193
"Толкова много хора разбраха за това чрез телевизия на живо. Нямаше уважението и достойнството хората  да бъдат уведомени", казва Дима Абду, студент, който живее в една от кулите.
Тя каза пред Би Би Си: "Веднага след като премиерът го обяви, вече имахме полиция, която ни казваше, че не можем да си тръгнем. Хората бяха наранени и шокирани, мислейки:" О, какво направихме грешно? "
Здравните работници остават на кулите, методично тествайки жителите. От събота са намерени поне 75 случая.

Поне някой да има адекватна реакция и да НЕ предупреди за предстоящо затваряне, за да не даде на хората възможност да се разбягат, а блокадата да даде желания ефект. Много недемократично, иначе, да - обида и шок, че  се взимат противоепидемични мерки.

# 12 194
Последният кръг от тестове за коронавирус в Английската футболна лига отново не даде положителни резултати.
Общо 3 498 играчи и служители на клубове от първенството и първа лига бяха тествани през изминалата седмица.
Вече минаха две седмици, откакто трима играчи от два клуба на шампионата бяха тествани положително за коронавирус.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-england-53314351

Общи условия

Активация на акаунт