COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 984
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 255
  • София
тук някой разказа точно срещу какво протестират, но на нас по новините ни казват само половината история. Някак не звучи добре да ни разкажат цялата.

# 12 256
Може, но аз разбрах, че срещу вечерния час.
Извинявам се, ако съм в грешка.
не е твоя грешката, така казаха в новините 😈

# 12 257
Някой беше постнал линк със снимки от протестите им, имаше плакат в смисъл "Защо убихте моя татко" , или нещо подобно.
Беше страховито и много реалистично.
Да не са премахнали материалите в мрежата Flushed

# 12 258
  • Bulgaria
Правилно ли чух, че всички български туристи ще бъдат тествани на Кулата при влизане в Гърция?

# 12 259
И въпреки, че са зле, протестират срещу мерките в Сърбия?!
Същите простаци като нашите.
Дебели балкански кратуни. Според мен дори единствено с мерките маски, дистанция и дезинфекция имаше шанс да не се стига до омазване, ако се спазваха. Редакция Аз също останах с впечатлението, че сърбите протестират срещу мерките. Сега разбирам срещу какво всъщност недоволстват. Ами да си вадят изводи нашите горе.

# 12 260
Правилно ли чух, че всички български туристи ще бъдат тествани на Кулата при влизане в Гърция?

Днес са тествали всички.

# 12 261
Тестват всички.

# 12 262
Е, вметнаха и между другото, че сърбите не са доволни от политиката на правителството. Добре, че прочетох тук за какво протестират, че от новините човек ще остане с впечатление, че някакви "мангъровци" вдигат бунтове.
Обаче сърбите са луд народ и не цепят басма. Способни са и на протести, и на размирици. Аз такова нещо тук не мисля, че ще видя някога. Просто ние не спазваме законите и мерките, за кво да протестираме срещу тях.

# 12 263
  • София
В градината на детето всеки ден им мерят Т и проверяват гърлото. Скоро минаваха и на проверка от РЗИ и не бяха установени нарушения. Влизат през един вход, но не мисля, че е проблем, при положение, че не са заедно през деня. В групата на дъщеря ми са средно около 10 деца. Навън всяка група си играе отделно.

# 12 264
Ако сега наложат същите мерки като март и април,пак същите които тогава ги спазваха
ще ги спазват и сега - не си представям задължително стоене в къщи ,ограничаване на социалните контакти
спиране на  пътуването до село  и всичко останало,до болка познато..изключенията*
къде е Мангъров сега, младите тръгнаха напред и стигнаха до болницата,където се крият страхливите,
по неговите думи.

# 12 265
Аз се връщам на шефа. Не мога да му хвана спатиите. Той за изборите си ли се грижи.

Това е една хубава мотивация за "спатиите".

Да налагаш мерки означава и да можеш да плащаш...
То е ясно, че заповед се пише за минута, но ако искаш тя да е адекватна се изисква и обмисляне.
Няма как да затвориш бизнес / и футбола е бизнес/ и да не дадеш компенсация.
Когато не можеш да компенсираш - не затваряш, намираш оправдания за което и най-важното - посочваш виновния/в случая "невъзпитаното" население/...

И ако помня правилно, crow беше писала, че потенциалът за протести е един, когато фалираш заради принудително затваряне и друг, ако ти е позволено да работиш, но нямаш клиенти. Струва ми се, че това също е от разумните обяснения, въпреки че постът май беше изтрит.
Плюс, че точно в момента вероятно е добре да се стараем да не харчим и да задържаме баланс, съответно да не мислим за заеми.

# 12 266
  • Пловдив
Как така ще заължат болница за 24 часа да осигури отделение за Ковид. Това да не е феята от бала с тиквата. Дори да струпат едни легла, където сварят, персонал откъде? И да, вече писах, не помня в коя тема, тези легла не са онези легла, които си мислим, че имаме. Интензивно легло означава нещо съвсем различно от просто креват. В Пловдив, с тези темпове на разпространение, скоро няма да има къде да настаняват. Дано да няма много интензивни. Пък и сега поведението на лечение май е по-различно. Чудя се и отговор не намирам. Откъде анестезиолози в инфекциозна клиника. Кое точно инфекциозно заболяване се нуждае от интубация?

# 12 267
Цитат
Според мен дори единствено с мерките маски, дистанция и дезинфекция имаше шанс да не се стига до омазване, ако се спазваха.
Ето това много ме подразни като го каза шефа, поне да не го казва, защото той днеска каза и това, това е начинът да спрем вируса, а не като се затваряме което уврежда психиката на хората, и съм съгласен с него. Само че като го казва, следващите му стъпки са: Затваряне на дискотеки, нощни клубове, където тия мерки не се спазват и няма и да се спазват заради характера на нощните заведения, или държавата отнякъде намира воля и налага контрол на феновете или мачове без публика, забрана на масови мероприятия над 50 души, (както е в момента в Швеция, като ще бъдем Швеция на балканите да видим какви са им мерките в момента на Швеция, защото те в момента са по адекватни от нашите.), стриктен контрол спазват ли се доказано ефективните мерки в останалите отрасли на държавата защото в момента контрола е под 0-лата. А не да каже, с маски, дистанция и дезинфекция най добре се бори вируса, и след това да вика, ами пазете се сами. Чакай бе, държавата за какво е. Ние за какво плащаме данъци. Ми като ще се пазим сами я да си спестим данъците и да ги използваме за собственото си опазване щом държавата няма да прекрати дейности в които тези доказано ефективни мерки и според него и според всички не се спазват и няма да се спазват и няма да наложи контрол спазват ли се навсякъде другаде.

# 12 268
  • София
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че няма повече свободни КОВИД легла в болници в страната.

По последни официални данни Сърбия е регистрирала 357 нови инфекции през последните 24 часа и още 11 смъртни случая.

https://twitter.com/BalkanInsight/status/1280868629811167232
Сърбите са само няколко седмици преди нас. Мисля, че подобен сценарии тук вече е неизбежен, и всеки нов изгубен ден от тук нататък ще одължава с още дълго настъпващата криза. Дано този материал стигне до някой с достатъчно разум.

# 12 269
И въпреки, че са зле, протестират срещу мерките в Сърбия?!
Същите простаци като нашите.
за друго протестират, но беше удобно непоказано в новините. Протестират срещу мерките, които бяха разхлабени като у нас, че и избори и празненства имаше, а сега искат да ги затварят. Скоро и у нас. Ако намеря линка, ще го сложа.
С Ирис сме писали заедно.
абсолютно ми го потвърди живеещ в Белград човек

Общи условия

Активация на акаунт