COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 206
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 240
Ами, да са ни честити... Забележете ръста на хоспитализираните.
Където 188, там и 200. Да действат вече.
От тук нататък никой с нищо няма вече да действа.Всеки да пази себе си.Нито туризъм могат да затворят, нито заведения,нито мачове.50 човека ограничение, смешници ми той един е важен за тия 50. Как щял да прекъсне отпуските по морето на хората, ми ей така бе прекъсваш ги и се връщаме.

# 12 241
  • Немция

Една градина колко входа да има, за да влизат децата през отделни входове? Градината, в която работи приятелка, има 8 групи, но няма 8 входа. Какво да направят? Да избият още врати? Да построят външни стълби към втория етаж? Или да работят толкова групи, колкото входа има? Т. Е. 4. Хайде мислете, преди да пишете.
Давам пример от немско основно училище до 4 клас.
Класовете влизаха на етапи, децата на дистанция едно от друго . Първи клас в 8 часа, втори клас в 8 и 10,трети в 8 и 20, 4 клас в 8 и 30. Така на интервали протича и  междучасието. Така излизат и от училище.
Тоест това е вариант и за детската градина с един вход.

Не знам доколко е успешен експеримента с основните училища в Германия . Има голямо значение колко е напреднала заразата в населеното място.
За 2 седмици ходене на училище всеки ден в нашия град, около 75 000 жители, имаше 5 случая на заразени ученици в различни училища.
Не е много, но не е и малко. След още 2 седмици училище не се знае как щеше да се развие ситуацията.

# 12 242
На пленарната сесия на ЕП в момента обсъждат разни неща по пакета от мерки. Разделение между юга и севера. Разделение между всички. Не ми харесва.

А че това се очаквше, северните си имат достатъчно проблеми с лежанците, че да помагат и на топлите народи, които им идвало отвътре да се цАлуват и прегръщат и да не си стоят у дома

Мисля, че специално тези конкретни причини нямат много общо с разделението около пакета, но иначе бях останала с впечатлението, че именно "топлите народи" са на фронтовата линия на ЕС с "лежанците", с които северните си имали достатъчно проблеми.

# 12 243
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че няма повече свободни КОВИД легла в болници в страната.

По последни официални данни Сърбия е регистрирала 357 нови инфекции през последните 24 часа и още 11 смъртни случая.

https://twitter.com/BalkanInsight/status/1280868629811167232

# 12 244
А ние чакаме да станат 300 и у нас ли?
Или да свършат леглата?

# 12 245
Той беше категоричен, че затягане на мерките няма да има въпреки ръстът на заразените. Министър-председателят призова за спазване на дистанция, носене на маски и дезинфекция.

Под тия думи всички подкрепят казаното, което ще рече, че народа е съгласен да се заразява.А те управляващите чакат бройки и едни други неща според
броя  заразани/ умни хора сте  тук сещайте се/
МЕРКИ НАМА ДА ИМА ОСВЕН ДДД.

# 12 246
  • София
Има нещо гнило..... в UK и Италия. Гледах данните от вчера, и за двете страни са меко казано странни.
Обединеното кралство - 581  новозаразени и 155  починали.
Италия - 137  новозаразени и 30  починали.
В същото време в Испания  341 - 4
И в двете страни не е имало голям пик преди няколко седмици, което ме навежда на лошата мисъл, че са спрели да тестват и тестват само тежките случаи, попадащи в болница.
И още нещо неприятно - заразените по света вече минаха 12 милиона.... Да му се не види и гадния вирус.
https://www.worldometers.info/coronavirus/

За Италия онзи ден гледах-48 хиляди теста, 141 заразени.
За Англия една съфорумка всеки ден изнася данни, ако правилно съм запомнил, правят между 150 и 200 хиля теста дневно.
Сериозно ли помисли, че са спрели да тестват??? Те да не са България....

# 12 247
Сърбите вече стигнаха до там докъдето ние не трябва да стигаме. Но сме се запътили натам. Аз се връщам на шефа. Не мога да му хвана спатиите. Той за изборите си ли се грижи. Надява се че ще привлече мангъровците да гласуват за него, като не вземе никакви мерки за да спре възхода на вируса. Той не осъзнава ли че дотогава ситуацията с вируса ще е стигнала такива размери, че първо мангъровците рязко ще намалеят, и 2-ро такива щети ще нанесе не само на здравната с-ма, но и на икономика, на имиджа на страната, ние от пример за успешно овладяване на вируса, защото числата ни бяха прекрасни до преди юни, ще се превърнем в пример на глупаците които сами се закопаха, не се поучиха от грешките на другите, че тогава няма да е останало кой да гласува за него. Ако ние минеме 200 и отново не се вземат мерки, това за мен вече ще е напълно необяснимо в светлината на новините от Пловдив.

# 12 248
И въпреки, че са зле, протестират срещу мерките в Сърбия?!
Същите простаци като нашите.

# 12 249
Нашият премиер напълно е полудял. Какви приходи в бюджета ще гони с дискотеки, барове, стадиони и ред подобни сборища на хора? Това са инкубатори на зараза и не са никакви огнища защото не могат да се проследят хората. Около милион пъти се каза, че няма да има икономика без справяне с епидемията ама той си е навил на пръста някакъв "шведски модел" в началната му фаза. Пече му се яйце на г@за, да сме се стягали били, нито план имат нито идея какво ще се прави като почнат да издъхват болниците. Около милион пъти се каза, че няма такава търговия между здраве и икономика, това е нонсенс  ... луд за връзване.

# 12 250
Никакви неща няма да се раздават според броя заразени.

В Сърбия не протестират срещу мерките, а срещу политиката на правителството. В нашите новини всичките информацията беше поднесена тенденциозно.

# 12 251
И въпреки, че са зле, протестират срещу мерките в Сърбия?!
Същите простаци като нашите.
за друго протестират, но беше удобно непоказано в новините. Протестират срещу мерките, които бяха разхлабени като у нас, че и избори и празненства имаше, а сега искат да ги затварят. Скоро и у нас. Ако намеря линка, ще го сложа.
С Ирис сме писали заедно.

# 12 252
  • София
Сметката, която прокарват в момента е проста - всички да работят и да харчат, пък който изтегли късата клечка - сори.

# 12 253
В Сърбия не протестират срещу мерките ами срещу лъжите на Вучич. Каза че всичко е наред, публикуваха някакви данни извадени кой знае от къде, отвориха нещата....спечели изборите и се оказва че предния месец е бил лъжа за да гарантира победата на изборите...

Сега се оказва че нещата са критични и отново се връща към неработещите заключвания(ако работеха сега ситуацията нямаше да е зле)

# 12 254
Може, но аз разбрах, че срещу вечерния час.
Извинявам се, ако съм в грешка.

Общи условия

Активация на акаунт