COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 448
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 225
На пленарната сесия на ЕП в момента обсъждат разни неща по пакета от мерки. Разделение между юга и севера. Разделение между всички. Не ми харесва.

# 12 226
  • Пловдив
Инфекциозна в Пловдив е една дупка с малък капацитет към така гордо звучащото УМБАЛ Св. Георги.
Отделението в другата болница е готово още от април, там бяха ромите от Брестовица, от които единият почина. Това е една частна болница, която не работи като такава, дали са си помещенията на друга болница, в друга сграда са, даже на са и една до друга. Не знам само с персонала как са.

Една градина колко входа да има, за да влизат децата през отделни входове? Градината, в която работи приятелка, има 8 групи, но няма 8 входа. Какво да направят? Да избият още врати? Да построят външни стълби към втория етаж? Или да работят толкова групи, колкото входа има? Т. Е. 4. Хайде мислете, преди да пишете.

# 12 227
  • София
нищо чудно и да е така, да ги водят алергични. Как така се получава, че вкъщи не са, а като трябва да са на градина, тутакси стават алергични!

дунди, недей да се палиш толкова, нали биха тъпана, че всички групи са от различни входове, не се смесват групи дори на двора, всяка си е отделно?

# 12 228
  • Пловдив
Ами като нямат повече врати, да не лепят безсмислени табелки. Каква е ползата? А, да, сетих се, отчитане на мерки проформа, подобно на маските на брадата.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 18:45 от Козирогче

# 12 229
Не знам за филтрите, но гледам до нас една детска градина - врата с две крила, на едното пише "група 1", на другото - "група 2".Joy  Ама това е една и съща врата, бе, хора, голяма дистанция, голямо чудо!
Абе ние така ли не разбрахме, че всичко е оставено на произвола и мерки и заповеди са само парлама.Кога ли ще се
осъзнае тоя народ.
Нищо от тук нататък няма да се изпълнява и да не повтарям ония думи на Мутафчийски. Защото каква полза като ти се пазиш щом аз не те пазя.
Тоя мач утре вечер и той ли е от спешните, че цялото движение е отцепено по маршрути.

Днес говорих с позната работеща в болница,зле става и за лекари и за болни от час на час по зле.От РЗИ нищо, от управата само да се стягали и до там.От ББ не чакат никакви мерки.Все му е тая на него

# 12 230
На пленарната сесия на ЕП в момента обсъждат разни неща по пакета от мерки. Разделение между юга и севера. Разделение между всички. Не ми харесва.

А че това се очаквше, северните си имат достатъчно проблеми с лежанците, че да помагат и на топлите народи, които им идвало отвътре да се цАлуват и прегръщат и да не си стоят у дома

# 12 231
Аз си мислех, че случващото в Сърбия ще уплаши нашите и ще вземат мерки, но явно не.
Пък и трябва да догоним Запада и да достигнем процента заболеваемост. Хаха!
Все пак дано не видим ония картини, които гледах от италианските болници. Всъщност няма и да можем, ние нямаме толкова вентилатори. В нашия град има 5 места за ковид, мисля 2-3 са заети. Чу се за някакъв подарен вентилатор, ако успеят да го пуснат ще е чудо, щото тия сигурно не са си прочели инструкцията.
Ужасно е!

# 12 232
Аз днес минах покрай близката детска градина, всички дечица бяха на групи от пет-шест и си играеха всяка група в  отделно място. Погледах ги отдалече и ми хареса, че им бяха разделили двора явно, така, че за всяка групичка да има и сянка. Учителките бяха без маски, сигурно защото са навън, само една, може би хигиенистка, защото беше с чувал боклук носеше маска.
Въобще чудесна картина, само дето учителките на разделените групи се бяха скупчили заедно и си приказваха.
Та много файда от хубавата организация не виждам.

# 12 233
  • Пловдив
Анди, те много работи изписаха, които са неприложим. Пример с климатиците в градините. Обаче няма голям избор. Или трябва да са с работещи климатици, или ще има припаднали в жегите деца и учителки. В наше село Пловдив жегите си ги бива, а новите сгради са направени така, че трябва да се охлажда вътре.

Тесла, в Пловдив инфекциозна е към университетската болница, не са запълнени две болници, а една.

# 12 234
И още нещо неприятно - заразените по света вече минаха 12 милиона.... Да му се не види и гадния вирус.
https://www.worldometers.info/coronavirus/

А новите случаи вчера са с 40 000 повече от неделя, а починалите са с 2000 повече!
А пък ние сме минали Гърция с много. А те вземат повече мерки от нас.

Цитат
После предстои ударното ново набиране на скорост. Едва след това-стихване, което е мноооого бавно.
Стихване се получава само в страните, в които се вземат строги мерки. Ако не се вземат мерки вирусът не отслабва от само себе си.

Не знам ще стигнем ли Запада, само да не го минем.

# 12 235
  • Където морето целува небето...
Искам да попитам живеещита в чужбина, на които децата бяха на ДО, как е уредено там да не стои детето само? Също дамата, която писа, че в Германия са през ден, та този почивен ден кой стои с детето?
Аз съм си вкъщи, не работя по принцип. С двете деца, в това населено място - трудно. Иначе работещи майки - германки - на съучениците на детето, напуснаха работа още през март - април. И ходенето през ден не си е работа - едната седмица ходят 3 дни, другата - два. А вкъщи няма вариант да се оставят сами, до 12 годишни, мисля. Сега разшириха групите в училището за деца на работещи родители. До преди два месеца всеки ден ходеха в училище деца на лекари, полицаи,пожарникари.., сега могат да кандидатстват за място и двама работещи.

Тежки есен и зима ще бъдат, защото за жалост нито ние, нито някой от познатите ни могат да си позволят да работи само единият в семейството. Не знам с какъв акъл позволяват тази свободия в момента да е за сметка на учебната година на децата.
При нас за сега в градините няма случаи, ама то с това криене не се знае нищо.

# 12 236
  • Bulgaria
И аз вече съм контактна на недобросъвестни съседи. Единственото място, на което си позволявам да ходя без маска навън е дворът ми и въпреки, че са болни, решиха да си поговорят с мен от близко разстояние. Сега се самокарантинирам за 14 дни.
Повече за състоянието им: става въпрос за двама човека, единият от които е във видимо лошо състояние, много отпаднал, изпито и сиво лице, с него не съм имала контакт. Той се чувства зле и почти не излиза от дома си. Видях го за кратко и си личеше, че е доста болен, не изглеждаше никак добре.
Другият човек, с който имах контакт е във видимо по-добро състояние в момента, с лека кашлица от време на време.
Прибрали са се от София.

# 12 237
Платформите за социални медии печелят до 1 млрд. долара годишно от хора следящи анти-ваксинална дезинформация, която може да причини „десетки хиляди“ смъртни случаи от коронавирус, твърдят изследователите.

Анкета на YouGov предполага, че почти всеки пети възрастен британец казва, че би отказал инжекцията, ако тя стане налична, а други 15 на сто не са сигурни.

Изследването предполага, че хората, които използват социалните медии повече от масовите новини като източник на информация, са по-склонни да отхвърлят ваксина срещу коронавирус.

"Ако 31% от хората не вземат ваксината, ние няма да постигнем стаден имунитет", каза Имран Ахмед, изпълнителен директор на CCDH, пред The Independent.

„Ще имаме вълни и вълни от години и години и десетки хиляди хора ще умрат. "

„Но аз бих отишъл отвъд това да нарека анти-ваксърите конспиративни теоретици, за да кажа, че са екстремистка група, която представлява риск за националната сигурност.“

Г-н Ахмед каза, че движението „надхвърля границите на лявoто и дясното“, но предупреди: „След като някои са изложени на един тип конспирация, лесно е да бъдат поведени по път, по който те възприемат по-радикални световни възгледи, които могат да доведат до насилствен екстремизъм. "

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/coronavirus-soci … source=reddit.com

# 12 238
Тоя човек що се прави на ударен не мога да разбера. В момента ВСЕ ОЩЕ, не е наложително, ново затваряне, и да се уврежда психиката на хората, но ако не се вземат превантивни мерки като затваряне на нощните заведения, мачове без публика, забрана на масови събития над някаква цифра хора, увреждането на психиката на хората предстои. Защо продължава тоя човек да говори за цялостно затваряне на държавата не мога да разбера. В момента това все още не е нужно, но скоро ще стане ако не се вземат превантивни мерки за спиране на възхода на вируса.
Не мисля, че някой в България дори най-добрите психолози може да се наеме да го разгадае Laughing

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 07:01 от sunnyV

# 12 239
  • София
Скрит текст:
Платформите за социални медии печелят до 1 млрд. долара годишно от хора следящи анти-ваксинална дезинформация, която може да причини „десетки хиляди“ смъртни случаи от коронавирус, твърдят изследователите.

Анкета на YouGov предполага, че почти всеки пети възрастен британец казва, че би отказал инжекцията, ако тя стане налична, а други 15 на сто не са сигурни.

Изследването предполага, че хората, които използват социалните медии повече от масовите новини като източник на информация, са по-склонни да отхвърлят ваксина срещу коронавирус.

"Ако 31% от хората не вземат ваксината, ние няма да постигнем стаден имунитет", каза Имран Ахмед, изпълнителен директор на CCDH, пред The Independent.

„Ще имаме вълни и вълни от години и години и десетки хиляди хора ще умрат. "

„Но аз бих отишъл отвъд това да нарека анти-ваксърите конспиративни теоретици, за да кажа, че са екстремистка група, която представлява риск за националната сигурност.“

Г-н Ахмед каза, че движението „надхвърля границите на лявoто и дясното“, но предупреди: „След като някои са изложени на един тип конспирация, лесно е да бъдат поведени по път, по който те възприемат по-радикални световни възгледи, които могат да доведат до насилствен екстремизъм. "

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/coronavirus-soci … source=reddit.com

Добре е да се прави разлика между антиваксъри и хора, които не биха били склонни да си сложат една нова, набързо забъркана и по-всяка вероятност не достатъчно тествана ваксина, която би могла да има непредвидими последици не за малък процент изключения, а за голямата част сложили си я.

Общи условия

Активация на акаунт