COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 803
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 330
  • Пловдив
Днес сме сряда... Това дете е знаело, че му е взета проба, защо е било сред другите деца, а не си е останало вкъщи?
В протоколите на французите пишеше за тест на 7ми ден след контакта.
Успокойте се, утре се обадете и на личния лекар.

# 12 331
Цитат
Рали, от вашето училище - ще ти пиша, ако те интересува, от баловете е.
Много ви благодаря, хора!! Излишно е да казвам, че ми се разтупка сърцето като разбрах. Изолирахме я веднага в стаята й, ще слага маска до тоалетната, ще следим за симптоми.
Уви, сега разбрах детето е имало симптоми по време на контролите.... ех....
Нека да се проветрява често стаята, ако имате и от онези лампи, кварцови ли се наричаха дето излъчват УВ лъчение по 2 пъти дневно за по 15 минути да се награвя стаята ако сте много притеснени. За деца вируса не е опасен. За вас може да бъде по опасен.

# 12 332
  • София
Детето не е длъжно да решава дали да остане вкъщи, нали си има родители, които са го изпратили на контролното. Те са проблемът. явно контролното е било по-важно за тях.

# 12 333
Вземи си UV лампа с озон за дезинфекция на въздуха, често проветрение ... детето да жули чесън, джинджифил, витамини, гаргара със сода, пръскане/пиене на сребърна вода, тинктура с прополис, през 15 минути да гълта течности и ред други такива действия "против уроки", поне аз така бих реагирал, няма място за паника.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 21:38 от pehoko

# 12 334
Уви, сега разбрах детето е имало симптоми по време на контролите.... ех....
В такъв случай защо е било допуснато?
Не е ли имало контрол на достъп?

# 12 335
А какво е това 5 часово контролно в БАН?
Много неприятно. Стискам палци.
Тази вечер излизам със сина ми в парка, до парка има читалище, танцуват навън народни танци, имаше и доста възрастни хора. Яко потене, викане- много красиво е да ги гледаш, играят хубаво, но след два карантинирани състава в града ни точно това ми дойде прекалено.
Ами и аз ще кажа да се заразяват/ме, то просто няма оправия. Крещенето най- ме озадачи, плюнки потни ръце, предпоставки много. И почти нямаше деца, все възрастни. Абе пусни си една ръченица в двора или пред блока и сам си танцувай.

# 12 336
Ако намерите такава лампа си вземете и тубуси, с които да си прави нагревки на носа по 30 секунди във всяка ноздра и гърлото - такива правят и във физиотерапия, но сега няма как да отиде. Следващите дни с по 30 секунди увеличавайте времето.
Нали казват, че децата не предават вируса.

# 12 337
  • Там,където се събуждам щастлива.
Цитат
Олеле, гърците ще направят нашата грешка Tired Face
Няма, те ще вземат мерки и при най малкото покачване на вируса. Няма да седят като нас и нищо да не правят. В мометна те могат да си позволят да свалят мерки защото случаите са им малко. Но и при най малкият възход на вируса на вътрешна територия ще връщат мерки. Няма да чакат да минат 200 и тогава да връщат мерки, а ние да не сме сигурни дали дори и при 200 ще вземем някакви мерки. В момента се движат на нива съпоставени с нашето население 10-20 случая на ден. За които ние в момента можем само да си мечтаем.

По назад в темата се обсъждаше как ще започне новата учебна година в светлината на възхода на вируса.

В МОН обмислят частично присъствие в клас от 15 септември
Най-притеснени, че учебната година ще започне онлайн, са родителите на бъдещите първокласници
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/v-mon-obmi … septemvri-6112031

План Б в Нидерландия е всички първи класове (основно, средно, университети) да са присъствени. Другите комбинирано.

Днес в Сърбия беше доста страшно. Летяха полицейски и военни коли към Белград. На бензиностанциите им има мерки.

Защо софийските келнери носят маска под брадичката? По-добре да не слагат. Няма дезинфектанти, няма разстояние. Нямах избор сега, но изключително приятно не ни е..

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 21:44 от Kalinka

# 12 338
  • София
Не зная дали съм повече ядосана, тъжна или изплашена....
Благодаря ви за виртуалната подкрепа!

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 11:42 от EliG

# 12 339
Тия лампи са много опасни за кожата и очите, в никакъв случай не си правете нагревки специално ако е UV лампата. Стават само за дезинфекция на обем затворено пространство.

# 12 340
Както каза Тесла, за разлика от преди, забележете сега колко хора в темата вече има, които се оказаха контактни на заразени. Това е доста показателно за нивото на разпространение.

Иначе на този етап вече човекът Х да налива масло в огъня с доста скандални изказвания и да говори как нямало да има мерки, според мен премина всякакви граници.
С безогледното и несъобразено с епидемиологичната обстановка отваряне на стадиони, чалготеки, балове, празненства и гуляи от всякакъв род както и с послания ала Мангъров бяха торпилирани усилията на толкова много хора по време на ИП както и здравната система и реалната икономика.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 22:08 от LillyM

# 12 341
Като е било с температура защо е допуснато в залата? Ама има такива ненормални родители, ще си пусне детето с температура на изпит. Колко деца са били с него в помещението?

# 12 342
  • София
Трябва да се търси наказателна отговорност за хората, които с нехайството си, излагат други на риск.

Кой ще плаща тези карантини по 14 дни? Ами, ако се стигне до заразяване.

Родителите на непълнолетни, също трябва да носят наказателна отговорност. Не административна.

А, ако някой почине заради един разговор през оградата?
Баси тъпите и безотговорни хора и родители.... нямам думи.

# 12 343
Да Lilly дори е подигравка с всичко, което и ние правихме два месеца- учихме децата си вместо учители,( нашата класна отказа да води онлайн уроци и всичко правехме ние родителите) ходихме на работа, някои останаха неплатена или без доходи, ограничихме се доста.
За какво беше това?

# 12 344
Да Lilly дори е подигравка с всичко, което и ние правихме два месеца- учихме децата си вместо учители,( нашата класна отказа да води онлайн уроци и всичко правехме ние родителите) ходихме на работа, някои останаха неплатена или без доходи, ограничихме се доста.
За какво беше това?
очеизвадно за нищо. Confused

Общи условия

Активация на акаунт