COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 222
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 375
Цитат
Здравейте. Имам въпрос. Ако някой е дал положителна проба за вируса, но не се е виждал с родителите си от 2 седмици (с които по принцип живее), има ли основание да накарат и тях да бъдат под карантина?

Също така задължително ли е контактните лица да се тестват, ако не са се виждали от 2 седмици със заразения?

Благодаря
Зависи, родителите също може да са заразени, ако заразяването на положителният е станало от 17 дена назад. Ако примерно има положителен тест за антитела, който показва само наличие на IGM без IGG това значи че инфекцията е скорошна и едва ли е станало заразяване в посока положителен/контактен с който няма контакт от 2 седмици. Важно е да се знае че предаване на заразата не може да става веднага. Има латентен период на вируса в първите 1, 2 дни в който заразен човек не може да зарази друг защото не отделя вируса, започва да го отделя 2, 3 дни от момента на заразяване и тогава може да заразява и други хора. Също така ако има притеснения на някой положителен, дали си е заразил близки хора с които не се е виждал известно време, може да се познае по симптомите, те най често се появяват около 5 до 7 дена след заразяване, но понякога и чак до 2 седмици след заразяване, но това са редки случаи.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 22:34 от Анонимен

# 12 376
  • При семейството си
Яростно защитаващите тезата "измислен вирус", "просто грип" и разни конспираци имат деца с увреждания, които не мисля, че ще оцелеят ако се заразят, при тях може би е някаква защитна реакция.

Само се чудя, колко точно родители на деца с увреждания познавате? И как решихте, че точно тези родители са яростни поддръжници на тезата “измислен вирус”, тоест автоматично нищо не спазват и са против всякакви мерки?

# 12 377
  • Bulgaria
Скрит текст:
Другият човек, с който имах контакт е във видимо по-добро състояние в момента, с лека кашлица от време на време.
Прибрали са се от София.
А там как са го хванали? Сещат ли се да са имали контакт сък съмнителен или е неизяснено?

Знаели ли са, че са заразени като са дошли на раздумка?
Не знам подробности.
Да, знаели са, че са болни и въпреки това решиха да си поговорим. Заразили са се в София и са решили да се приберат тук да се долекуват. Човекът с по-тежко състояние е отделен в отделна сграда, но въпреки това са пътували заедно, в София живеят заедно и маски не съм видяла да носят. Ядосана съм от безхаберието им и изобщо не искам да ги виждам в скоро време. Smile
Ама как е станало? Идват да си лафите, не пазят дистанция, и в един момент ти викат - ми то ние караме короната, да знайш, тестваха ни в софето и Гайчо е зле, в съседна сграда е. Нещо такова?
А ти колко време общува с тях?
Делим един двор. Хванаха ме навън и нямах възможност за дистанция. Заговори ме човекът с по-леките симптоми, може би около 3-4 минути някъде. Не знаех, че са болни от ковид-19. Днес научих, че са им правени PCR тестове и другата седмица човекът в по-тежко състояние е на изследвания и контролен преглед. Иначе него го видях от разстояние, когато се прибираха и наистина изглеждаше много зле. Явно са решили тук да си карат карантината.
Тези двамата са за прокуратурата. След като са доказано заразени, нямат право изобщо да си подават носа на вън, камо ли да пътуват до друго място.
Стискам палци всичко да е на ред и да ти се размине гадорията.

MK_, стискам палци всичко да се размине! Контактът е бил сравнително кратък и навън, та според мен има голяма вероятност да не си прихванала. Тия са си за отрепване обаче Unamused
Благодаря. И аз се надявам да ми се размине и не се притеснявам. Ще изчакам 14 дни и ще си проличи. Ще докладвам. Радвам се, че не съм контактувала с никого след контакта с въпросния заразен, поне аз не съм изложила други хора на риск. Simple Smile

# 12 378
На мен все пак не ми се вярва тази работа, че децата и младежите не предават по веригата към възрастните. Когато в едно и също помещение по цял ден са поне 10 деца, дори учителят да е с маска или шлем, все тая. В някои държави всичко е работело, но как може да се докаже, че учителят се е заразил някъде отвън, а не от някое дете? За мен е голяма мистерия това с децата. Признавам, че ако трябва да дам уклон на конспирациите, е странен този вирус, децата да са почти незасегнати и да не заразяват, първоначално да страдат основно немощните и старите и изобщо най-слабите възрастни и да се спира с маска и миене на ръцете. Направо като програмиран - децата и младите да са незасегнати, а работоспособното население, ако се пази, ще е по-малко засегнато. А, да, и да няма събирания.

Не знам колко деца са бил в БАН, и дали са само от София, но студенти имат също изпити, в зала, 50 да са в зала, това са все едно сбирка на 50 семейства от цяла България.

# 12 379
Яростно защитаващите тезата "измислен вирус", "просто грип" и разни конспираци имат деца с увреждания, които не мисля, че ще оцелеят ако се заразят, при тях може би е някаква защитна реакция.

Само се чудя, колко точно родители на деца с увреждания познавате? И как решихте, че точно тези родители са яростни поддръжници на тезата “измислен вирус”, тоест автоматично нищо не спазват и са против всякакви мерки?
аз съм такъв родител. Crow, как ст3гна до тоя извод? Двеста пъти съм писала в темата за това. Толкова глупости.... мислила тя кой ще оцелее... смешка.

# 12 380
Ели и МК, тези хора, за които говорите са ужасяващо безотговорни, но все пак вероятността да сте заразени вие или близките ви на този етап е по-малка, отколкото да не сте заразени. Така че все още нищо не се е случило, шансовете са на ваша страна, опитайте се максимално спокойно да изчакате. Успех.

# 12 381
  • София
Anddaiel, само виж статистиките за новозаразени в България - у нас бе, у нас! Една от най-многобройните групи са заразените от 0 до 19 години! И всяка сутрин тук се пускат числата, освен че ги има на сайта корона.бг. Честно да ви кажа, от тия данни, поне за България, не мисля, че има нещо вярно в това, че младите "не се заразяват", не предават и прочие. Този мит отдавна е разбит. Дали и каква част от тях го карат по-леко, тепърва според мен ще се изяснява.

# 12 382

аз съм такъв родител. Crow, как ст3гна до тоя извод? Двеста пъти съм писала в темата за това. Толкова глупости.... мислила тя кой ще оцелее... смешка.
Да се "чекна" и аз като майка на дете с увреждане.  Що за тъпи обобщения? Все едно да кажем, хората с къдрава коса вярват в 5G.  А изявления кой ще оцелее са още по-безумни. Дете аутист, например, по каква  причина да не оживее, ако се зарази???

# 12 383
Ели и МК, тези хора, за които говорите са ужасяващо безотговорни, но все пак вероятността да сте заразени вие или близките ви на този етап е по-малка, отколкото да не сте заразени. Така че все още нищо не се е случило, шансовете са на ваша страна, опитайте се максимално спокойно да изчакате. Успех.
Тази ситуация ми напомня на една друга ситуация през Март, когато вируса беше пробил почти навсякъде, ние бяхме една от последните страни в Европа без вируса, и той ни беше обградил. Сега по същият начин ако мога да направя подобна аналогия, разпространението на вируса в нашето о-во толкова се е увеличило, че вируса е обградил потребители на темата и техните близки. А това не беше така преди.

# 12 384

Да се "чекна" и аз като майка на дете с увреждане.  Що за тъпи обобщения? Все едно да кажем, хората с къдрава коса вярват в 5G.  А изявления кой ще оцелее са още по-безумни. Дете аутист, например, по каква  причина да не оживее, ако се зарази???
госпожата/господинът с горното твърдение, да отговори. По - голяма тъпотия не бях чела. Плаша се от такова бездушие.  Мангъров срещу нея да тича, няма да я стигне.

# 12 385
  • София
Тази ситуация ми напомня на една друга ситуация през Март, когато вируса беше пробил почти навсякъде, ние бяхме една от последните страни в Европа без вируса, и той ни беше обградил. Сега по същият начин ако мога да направя подобна аналогия, разпространението на вируса в о-вото толкова се е увеличило, че вируса е обградил потребителите на темата и техните близки.
Бррр, как реалистично го написа! Става за роман. И сега - следваща стъпка, директно потребителите в темата, а?Simple Smile Един по един .... и светят като крууууушки Grinning

# 12 386
Тази ситуация ми напомня на една друга ситуация през Март, когато вируса беше пробил почти навсякъде, ние бяхме една от последните страни в Европа без вируса, и той ни беше обградил. Сега по същият начин ако мога да направя подобна аналогия, разпространението на вируса в о-вото толкова се е увеличило, че вируса е обградил потребителите на темата и техните близки.

Тогава народът се осланяше на БЦЖ ваксината, ракията и аурата Му. Ами сега?

# 12 387
  • в страната на чудесата
Ми спряха плановите ваксинации, ракията свърши, аурата стана розово-лилава.
Ще се молим Simple Smile

# 12 388
  • София
Ще се окаже, че сме в клъстер с Ели Wink Май от абитуриентския бал на СМГ тръгва... Sad
Аз за втори път ще броя и чакам (първият път беше в края на февруари, когато избухването на вируса в Италия ни завари там с едниния ми син). Сега с другия... Sad и така все по-често занапред, предполагам... не знам до кога.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 23:08 от rally

# 12 389
  • София

Тогава народът се осланяше на БЦЖ ваксината, ракията и аурата Му. Ами сега?
Само на аурата Му. Дори в Бг мама твърде се осланят на нея..., и да, имам предвид Хадминистраторите и Модераторите, не потребителите....

Общи условия

Активация на акаунт