COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 473
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 450
Имаме и 5 починали, честотата на починалите през юли става все по висока и по висока, вече е 3,63 починали средно на ден, никога не е била толкова висока нито на месечна база, нито като десетдневка. 240.......ами утре ще трябва да се взимат мерки. Защото ние вече не само че сме минали стъпалото от 200 а вече сме минали половината път до 300. Не очаквах чак такъв скок. Очаквах че ако минем 200 ще е с малко до 210 най много.

# 12 451
Реално Румъния е по-добре от нас с 500 случая защото и население е значително по-голямо.

# 12 452
Да видим утре шефа ще излезе ли да ни успокоява, че нищо няма да се затваря, а отварят Арена Армеец  Rage

# 12 453
Имаме и 5 починали, честотата на починалите през юли става все по висока и по висока. 240.......ами утре ще трябва да се взимат мерки. Защото ние вече не само че сме минали стъпалото от 200 а вече сме минали половината път до 300. Не очаквах чак такъв скок. Очаквах че ако минем 200 ще е с малко до 210 най много.
Никола, защо си мисля, че нищо няма за се предприеме освен мерките маски, ДДД. Утре ако са 188 и все с нещо ще оправдаят тия 240 броя.
Виждаме, че и мерките са толкова спазващи се.
Пълно затваряне ще ни спаси, колкото и да не ни се ще.
То това  до 50 човека в затворено помещение губи всякакъв ефект.
Ама пусти туристически сезон как се затваря, то там ресторанти, барове.Тия туристи къде ще се черпят.
Аз бях казала морето пак ще си е там, както и планината, но ние няма да сме същите.

# 12 454
Да видим утре шефа ще излезе ли да ни успокоява, че нищо няма да се затваря, а отварят Арена Армеец  Rage
Нищо няма да затвори и ограничи, пазят се политически.Много му дреме за здравето на народа. И си много права за това което скоро ще чуем, че се подготвят полевите условия.

# 12 455
Реално Румъния е по-добре от нас с 500 случая защото и население е значително по-голямо.
Абсолютно вярно. Разликата в населенията е близо 3 пъти, а в случаите малко повече от 2 пъти, и при положение че те тестват 2 пъти повече от нас на глава от населението. Нещата отиват на зле. Аз се чудя дали не излизаме вече от хаотичният режим и не навлизаме в турбулентният и няма да започнем да взимаме стъпалата към вратата "яко ще се мре" вече за дни а не за седмици, защото ние така качихме стъпалото от 200, че вече сме почти на половината път до 300. Ако утре няма затягане на мерките аз оставам без коментар.......

# 12 456
Информация към 00:00 часа на 2020-07-09 
Нови случаи: 240 

Направени PCR тестове: 164104 
За последното денонощие: 4286 

Потвърдени случаи: 6342 
Активни случаи: 2917 

Хоспитализирани: 498 
В интензивно отделение: 29 

Излекувани: 3166 
За последното денонощие: 129 

Починали: 259 
За последното денонощие: 5

# 12 457
Без да съм врачка от сега виждам коментарите в страницата във фейса на министерството под изнесените данни:

240 защото искат да ни затворят
240 защото тестовете са много
240 защото колкото са повече, повече пари ще вземат
и т.н и т.н
за починалите ( мир на душата им) там е ясно, плащат за да бъдат писани от ковид

А най - лошото е, че съпруга ми е един от тях, добре, че си идва само 2 пъти в месеца след пътуване и на 15 -та  минута вече сме в отделни стаи защото ще се изтрепем...

# 12 458
Абсолютно вярно. Разликата в населенията е близо 3 пъти, а в случаите малко повече от 2 пъти, и при положение че те тестват 2 пъти повече от нас на глава от населението. Нещата отиват на зле. Аз се чудя дали не излизаме вече от хаотичният режим и не навлизаме в турбулентният и няма да започнем да взимаме стъпалата към вратата "яко ще се мре" вече за дни а не за седмици, защото ние така качихме стъпалото от 200, че вече сме почти на половината път до 300. Ако утре няма затягане на мерките аз оставам без коментар.......
Утре даже не знам дали ще се появят, но ако се появят ще има пак: Разчитаме на дисциплина, няма какк да затворим всичко, морето е чисто, не може да затворим столицата и Пловдив не може, даже и важен мач има вечерта, феновете не са съгласни да затваряме.Призовавам ви на дисциплина и ви моля за такава, болниците са подготвени, наредил съм да проверят, държим връзка с РЗИ навсякъде и т.н.

# 12 459
  • София
Ето това ми написа един господин във ФБ страницата на МЗ. То показва мисленето на много голяма част от хората. Поне сред моите познати си правих статистика на око малко, но 80 процента от тях биха ме пратили точно там, защото смятам, че барове, дискотеки и мачове трябва да затворят, маските да се носят правилното и задължително и да не се събираме в големи групи:

Мангъров доволно потрива ръце сега.

# 12 460
Ето това ми написа един господин във ФБ страницата на МЗ. То показва мисленето на много голяма част от хората. Поне сред моите познати си правих статистика на око малко, но 80 процента от тях биха ме пратили точно там, защото смятам, че барове, дискотеки и мачове трябва да затворят, маските да се носят правилното и задължително и да не се събираме в големи групи:

Мангъров доволно потрива ръце сега.

Мангъровците няма още дълго да потриват ръце. Реакция на държавата ще има. Ако стане тяхната, и няма реакция на държавата, а само ще гледаме как все по бързо и по бързо ще катерим стъпалата в епидемията, като се опънат военно полеви палаткови съоражения за болници, като почнеме да пълним зали с болни, които няма кой да лекува ми е интересно, какво ще кажат тогава мангъровците, или няма да лекуваме хора над 60, за да опазим капацитета на здравната с-ма. Интересно ми е какви ще ги дрънкат тогава. Когато им откажат лечение на възрастни близки или ги настанят, в някоя зала или палатка и няма ни лекари, ни апаратура за лечение какви ще ги дрънкат тогава. Или те повечето мангъровци нямат възрастни или болни близки или не ги интересува какво ще стане с тях.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 02:07 от Анонимен

# 12 461
Тесла, с тази скорост евентуално септември ще изкатерим, както и се очаква. И то едва ли ще стигнем повече от около 500. Кои модели гледаш?

# 12 462
Гръцките власти ще правят масови тестове за Covid-19 на ГКПП „Кулата-Промахон“

Ако PCR тестът даде положителен резултат, посетителите ще се издирват и ще се слагат под карантина

Гръцките здравни власти увеличават тестовете за новия коронавирус на граничния пункт „Промахон“ на гръцко-българската граница, който служи като основен вход за пътуващите от Балканите, съобщава гръцкото издание Ekathimerini.

От днес освен паспортът и задължителната декларация с QR код, се правят PCR тестове на всички пристигащи през този контролно-пропускателен пункт. След направения тест продължават своето пътуване, но при установена положителна проба на пътник, влязъл в Гърция, той се открива според информацията подадена в QR кодът и му се налага карантина.

Решението за провеждане на повече тестове на пътници, влизащи в южната ни съседка по шосе, идва след като 36 души са дали положителни проби на границата в понеделник и още 17 във вторник, което предизвиква опасения от наплив от привнесени случаи с Covid-19

Според полицейски служители на граничния пункт, цитиран от Атинско-македонската новинарска агенция, около 90% от пристигащите пътници вече се разпитват и тестват преди да бъдат допуснати в страната.

Трафикът бе значително намален във вторник и сряда, казват същите служители, макар че се очаква да се вдигне с приближаването на уикенда и почиващите да се опитат да стигнат до плажовете на Гърция. Очаква се комбинацията от повече пътуващи и засилено тестване да доведе до огромни опашки.

Според официалните данни, 103 от общо 183 потвърдени случая на коронавирус в Гърция между 1 и 7 юли, са регистрирани при пътници, идващи от чужбина. Това е рязък контраст с предишния период - от началото на блокирането до края на юни, когато само 22.5% от случаите са били свързани с пътуване в чужбина.

https://www.economic.bg/bg/news/12/gratskite-vlasti-shte-pravyat … kpp-promahon.html

# 12 463
Тесла, с тази скорост евентуално септември ще изкатерим, както и се очаква. И то едва ли ще стигнем повече от около 500. Кои модели гледаш?
Да ти кажа в момента не ми се занимава със сметки и прогнози. Време е за действие. Време е за реакция на правителството по отношение на възхода на вируса. Ние за 2 седмици от 100 средно на ден, вече минахме стъпалото от 200 и се намираме по средата на пътя към 300, така го взехме стъпалото от 200, че ако реакция няма, не съм сигурен че през семптември ще бъдем само на 500. До тогава има страшно много време, 7 седмици. Ама не това е най важното в момента да прогнозираме точно колко ще сме зле, аз очаквам утре реакция от държавата, не могат да си затворят очите, защото минахме през стъпалото от 200 като танк, здраво го минахме, скочихме от нива 160-180 на 240.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 02:28 от Анонимен

# 12 464
  • Florida
Вече над век, упорито се опитваме да си затрием държавата. Скоро може и да успеем ако продължаваме така. Все пак не сме Италия, Испания, Франция, Турция и т.н. и стигнем ли тяхното дередже по болниците няма и да се оправим. В момента вече не ме е страх от коронавируса, а че заразя ли се, няма да има кой да ме лекува. Много прост народ сме балканците, много. Дори не мога да проумея защо ни бяха кпп-та и циркове, като само за 1 месец разказаха играта на всичко. Толкова прост народ сме, че ето за това и все на политици не случваме и ще си живеем в тинята и мизерията докато ни има. Съжалявам, крайна съм, но толкова съм бясна на простотията дето вирее по нашите ширини, че ми иде да се гръмна.

Ами не е само по нашите ширини ...по американските/ за Флорида става реч/ същата простотия.
По 10,000 нови заразени на ден за последната седмица, Флорида е около 22 млн... никой нищо не спазва, само протестират че правата им нарушени, няма дистанция, купона тече.. От днес наново затвориха барове, ресторанти , бавно щата се връща към ситуацията от месец април. Ако продължава така още седмица- очакваме отново :"stay at home" втора серия

Общи условия

Активация на акаунт