COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 222
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 555
  • София
Ох, като чуя "Трябва да свикваме" и как да свикваме? Със смъртта ли?С трайните последици

Да, точно така. Със смъртта и с трайните последици. Очевидно болестта е тук и ще остане, колкото и да е трудно да го приемете.Също е очевидно е, че огромната част от хората са приели този факт и съветвам да последвате тоя пример,
щото от нерви и притеснения ще хванете много по-сериозни болести.

За да не се заразя с Хив партньорът ми ползва презерватив и това го правят 98% от хората. Тук народът е убеден, че нЕма вирус или, че се свиква и презервативът (маската) си я държи в джоба. Още повече, че тук заразата става по въздушно-капков път и ако при СПИН можеш да избереш партньор, който ползва презервативи, тук не избираш с кого ще се качиш в автобуса. А трябва да се работи, защото без нас, страхливите икономиката няма да върви, защото и ние работим. Надявам се съм стнала по-ясна

# 12 556
Цитат
Хората просто не вярват на ББ и компания. Но те сами си го направиха да е така.
За всичките години на власт,той си го доказа.И ако сега се страхува,че може да има реакция като в Сърбия,да помисли,че такава със сигурност ще има след няколко месеца.И затворени и доста мизерстващи без доходи ще излязат навън,може и през заведенията на Рафи и сие да минат.

# 12 557
Колкото и да ми е тъжно да го кажа, очаквам някакви половинчати мерки, с които да се ограничат само най- рисковите места, като дискотеките и стадионите. И то, след няколко поредни възходящи дни.
Правителството мълчи зловещо.
Експертите не смеят да критикуват.
Градивна опозиция няма.
Адекватна информация - няма.
Въпросът е можем ли нещо да направим като общество, и какво.

В момента съм изключително излъгана като човек, който спазваше всички правила, и не допринесох нито за разпространение, нито за този резултат, който гледаме и немеем. И не съм само аз, а май цялата ситуация все още се крепи на съвестни хора, които се опитват да опазят и себе си, и близките, и се явяват своеобразни спасители на положението.
Какво да правим, хора. Не можем само да стърчим като кратуни и да броим числа !

# 12 558
  • София
Живота ще продължи въпреки Ковид. Не е зле да свикнете с тази мисъл.

За повечето ще продължи. Но не за всички. На мен лично ми се иска тези другите да са по-малко. Ще гледам да направя каквото зависи от мен, за да е така. А и защото знам, че този живот с ковид ще е по-лек с по-малко случаи и по-малко починали.

# 12 559
Цитат
Експертите не смеят да критикуват.
Да!Точно това се вижда като ги изтъпанят в интервюта.Мигат,чувстват се неудобно и неглижират проблемите.

# 12 560
  • Варна
Не съм съгласна с абдикирането на правителството от проблема! Нямат право! Не може да плащам заплата на някого всеки месец и той, като мой служител, да ми казва ,,сам си свърши работата"!

# 12 561
Чета  във фейса и други соц. мрежи и не вярвам, че това е нагласата на мнозинството българи
за случващото се ..да се вземат незабавно строги мерки,затваряне, контрол,глоби..
но разбира се, това да важи за другите.Rolling Eyes

# 12 562
  • Пловдив
Гърците започват да тестват всички влизащи на Промахон. Колко българи минават границата всеки ден? Ами те там ще изтестват повече българи, колкото се тестват у нас. Добре се получи, ще тестват българи за сметка на Гърция.
Аз, ако съм на тях, после ще изпратя фактурата на българското министрество на здравеопазването, за да им покрият разходите.

# 12 563
България
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 47 души (588 общо)
20 - 29 - 72-ма души (739)
30 - 39 - 50 души (1033)
40 - 49 - 29 души (1126)
50 - 59 - 13 души (1217)
60 - 69 - 13 души (963)
70 - 79 - 12 души (490)
80 - 89 - 3-ма души (165)
90+ - няма (21)

Новозаразен медицински персонал:
лекари - 3
санитари - 2
други - 6

26 активни - 2 неактивни области

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 17:27 от Bilyana14.

# 12 564
Чета  коментари, как някои си позволяват да ходят на почивка, море и прочие.
От моя личен опит казвам, нашето отиване на почивка ни спаси в момента да не сме болни. Трябваше да се виждаме с познати, но докато сме отсъствали, те са се разболели. И сега са в болница, а са от хората, които бяха много съвестни и никога не са нарушавали нужните препоръки.
Ако спазваме нужните мерки, можем да се предпазим, където и да е. Стига да мислим с главата си, да не сме от масата хора, дето твърдят, че такова нещо няма и да се събираме масово огромни групи. От самото начало спазваме стриктно наложените мерки и препоръки. Пазим се от хората на улицата, в магазините, къде ли не, но ето - случва се от най-неочаквани места и в най-неочаквани моменти. Ако имаме съзнанието да се пазим и да пазим околните, една почивка може само да ни се отрази положително на изстрадалата психика. Според мен трябва доста да се стегнат мерките, въобще не трябваше да се допускат всякакви събития с толкова народ, сега целокупно берем плодовете на тези действия.
Животът не спира, трябва да живеем с мислълта, че скоро няма да се върнем към нормалното си ежедневие, но това не значи, че трябва да сме нехайни и да се оставим по течението.

# 12 565
Аз имам по-различно мнение за доверието. Снощи писах за грешката на властта да не носят маски, защото те по телевизията всеки ден дават пример. Но това хайде, е малка грешка. Най-голямата им грешка беше да обявяват пред народа, че се слушат и Мутафчийски, и Мангъров. Напълно противополжни позиции!! Дори да не е било така на затворени врати (теоретично, говоря, нали имаше някакви есемеси за "пускане" и някакви войни и войници) . Колосална грешка, защото както писах снощи, много хора все още му вярват, особено по-възрастните (имам наблюдения), които са и най-уязвимата група. Така народът се обърква и разделя, дори и неосъзнато. Трябваше да преглътне желанието си да се покаже колко е мъдър и слуша различни гледни точки. В такива кризи не се прави така, следва се една линия дори да е само за пред публиката, и после идват теориите за проби, грешки, бюджети, усилване на болници, страхливци, арени армеец, нови лекарства, брифинги за щяло и нещяло и тн. А отделно могат да си работят всякакви опозиции, здравни съвети, които да дават акъл. И без това от членовете на този съвет само един пулмолог смислено говори, останалите се надпреварват с изцепките.

# 12 566
Тази сутрин гледах Витанов и другия и получих дежа вю от едни забравени времена. Притчи, иносказания,нежелание да се говори. За какво си отишъл, да пускаш намеци? Чернобилска история. Явно голямо шубе ги тресе,че Онзи ще начуква канчета.
И виновни - хипотетичния милион и половина, които всички знаем, че са страхливи като мишки и първи ще опищят света и обсадят спешното, като ги заболи гърлото.
И не, не говоря за мургавите ни братя.

# 12 567
Тази сутрин гледах Витанов и другия и получих дежа вю от едни забравени времена. Притчи, иносказания,нежелание да се говори. За какво си отишъл, да пускаш намеци? Чернобилска история. Явно голямо шубе ги тресе,че Онзи ще начуква канчета.
И виновни - хипотетичния милион и половина, които всички знаем, че са страхливи като мишки и първи ще опищят света и обсадят спешното, като ги заболи гърлото.
И не, не говоря за мургавите ни братя.
Да, бе, то неговото излезе - знам, ама няма да ви кажа, ЗА ДА НЕ ВИ ПЛАША.
Ми мерси, каза го.
И какво от това.

# 12 568
Нали ви обясниха - няма да има затваряне нито сега, нито есента. Всяко затваряне е разход за НОИ и бюджета, а пари там няма.
Ще оставят сами да се пазим, а пазейки се да свием посещението на бизнеси, без които можем, и те да си фалират по надлежния ред

Нашето семейство е вече с намалени доходи(уж до есента, когато пуснат още един проект), но и с още по-намалени разходи. И първото не е първопричина на второто. Намалените разходи са от това, че като сме на хоум офис не ни се налага да купуваме дрехи, не ходим на обяд ( а как мразя да готвя), не ходим на кафета.
Вечер излизаме с колелата или пеша и хапваме плодов сладолед в проверена сладкарница. В нормално време бихме пийнали бира, коктейл и риба поне 2 пъти в седмицата.

Сърбите протестират, че не са ги затворили на време, а не че не искат мерки.. ама докато протестират и елементарни мерки не спазват, та не знам колко не е просто политическа игра.
На плаж не сме ходили все още,  моето място е планината, но като пламнаха Самоков и Смолян .. няма да има планина тази година

# 12 569
  • София
Нали ви обясниха - няма да има затваряне нито сега, нито есента. Всяко затваряне е разход за НОИ и бюджета, а пари там няма.

Затваряне есента ще има със сигурност. Проста математика. Иначе сега това с декларациите, че няма да има затваряне е за посплашване, та хората да се стегнат и да спазват мерките, което, разбира се, няма да стане. Т.е. възрастните ще спазват, но тези под 30 просто не си ги представям да се маскират и затворят, вместо да се кълчат в чалготеките.

Общи условия

Активация на акаунт