COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 270
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 765
Ами аз такова...
Като една простО касиерка, наистина се изумявам на хорската дебилност и безочие.
Дори и да са безсимптомни повечето, дори и да изкарват леко вируса повечето... си разсъждавам с малката главица- че малцина пък, няма да имат този шанс. И ако нещо зависи от мен, да спомогна тези малцината, да са още по-малцина... ами прекрасно!
Толковка! Малко, но от сърце.

# 12 766
  • София
Скрит текст:
Искам да знам откъде идва мантрата "80% карат заболяването безсимптомно". Ако е безсимптомно, до тест рядко се стига. Откъде тогава тази статистика?
Почти всички Ковид случаи, за които знам, са с тежка клинична картина. И да са започнали леко, после са се усложнили.
Това са пълни глупости, твърдения от преди половин година, когато вируса беше още в китай. То ако е така значи почти целия свят трябва в момента да е болен от ковид.

Това е от 17-ти април - Most people (about 80%) recover from the disease without needing hospital treatment. Around 1 out of every 5 people who gets COVID-19 becomes seriously ill and develops difficulty breathing.
И какво като е от 17 април. То може да е и от  09 юли. Това твърдяха всички учени по медиите след като се появи  коронавируса.

# 12 767
Освен това никой не знае дали не е от малцината той или негови близки.

# 12 768
  • София
Ха ха... Ей сега в  Мола  5 дами влизат преди мен и охраната им казва да сложат маски или да си купят от аптеката на входа. Казаха че са в чантите и взеха да се бъркат и тръгнаха на вътре. Аз вървя след тях... Не сложиха.... Докато не започнах да покашлям зад тях, на 30 см. Еех малеее, колко бързо извадиха маските, а едната бършейки ултра червеното си червило просъска:"къде е тръгнала тая да плюе зараза сега, да си стои на село".... Продължи смеейки се и покашляйки.... Без страшни били... Мореее

JoyJoyJoyJoyJoyJoy

Браво, Барса, накефи ме! Даже мисля да го пробвам и аз следващия път. Може и да си промърморя, е*аси, нема край тая корона Joy

# 12 769
Детенце от класа  го хвана Короната , е не беше добре положението.Нищо, че е дете не му мина като хрема за мое огромно съжаление.

# 12 770
  • София
Не знам защо спорът има ли, или няма безсимптомни, избива непрекъснато на "Ама може да са твоите близки!". Това никой не го отрича, може, разбира се!
Въпросът в този спор е - има ли безсимптомно протичане или протичане с лека симптоматика на коронавирус. Отговорът е - да, има, голям процент от пациентите карат заболяването именно по този начин. Отговорът на въпроса "Има ли асимптоматични преносители на коронавирус?" не е "Баба ти ще умре!", а е "Да, има такива преносители и ние още не сме сигурни доколко те заразяват".
По същия начин на въпроса "Какви са симптомите на коронавирус?", отговорът не е "Пет от десет остават инвалиди", а е "Симптомите са суха кашлица, температура, треска, загуба на вкус и обоняние, с други думи, симптомите наподобяват и могат да бъдат сбъркани с тези на заболяване, наречено грип".
В противен случай защо се притесняваме, че някой е асимптоматичен, пък ръси наляво и надясно заразата, защото си щъка? Щом всички са на умирачка, значи такова притеснение не би трябвало да има. Пък държави като Италия, Испания и Германия баш от асимптоматичните най-много се притесняват... Сигурно са тъпи, знам ли...

# 12 771
Много се радвам, че тестът на Григор Димитров е отрицателен. Дано е и във форма.
Така или иначе, забелязва се, че в момента информацията около него като цяло е кът.

А какво стана с Николай Щерев? Беше в критично състояние, до колкото помня.

# 12 772
Даже мисля да го пробвам и аз следващия път. Може и да си промърморя, е*аси, нема край тая корона Joy
Aма трябва да си без маска и да кашляш яко. Ако кихнеш и те гледат странно без някой да каже наздраве да знаеш, че са оцапали гащите Trollface

# 12 773
  • София
Вие лично за колко асимптоматични доказани знаете?
Аз лично за нито един.
Проследявам единствено това, което до момента имам като преки наблюдения.

# 12 774
Аз мисля, че нещо не се разбрахме. Проблемът че има безсимптомни е друг. За мен проблемът, че има някакъв процент, които вирусът убива е огромният проблем и затова не го третираме като някакво грипче, защото процентът е доста по-висок. И затова по-добре да се пазим, защото никой не ни гарантира дали ще сме от безсимптомните или от тези с еднодневна температура.

# 12 775
За интензивните случаи и аз нещо не схващам статистиката, наблюдавам я от март.
Там числото се изменя рядко и с малко. Примерно един ден  са 32 на другия 31, пък 5 починали. И това е постояннна тенденция, не ви говоря еднократна.
Хайде сега тия дето викат всички са починали в болница да ми го обяснят. Запишете си днешния брой от интензивните и утре ми пишете да го обсъдим и така цяла седмица може да си го следим.  Щото точно интензивните не мрат дяволска работа.

# 12 776
За 80% случаи не са безсимптомни, публикациите просто дават 10-20% хоспитализирани. Но за тежък ковид случай броят тези с остър респираторен дистрес, примерно, които имат нужда от кислород и затова са в болница. А като критични тези, които са мега зле - с отказали бъбреци, септичен шок, интубирани. В смисъл и двете категории са тежки. 80% не са само леки; леки и безсимптомни мисля, че също се движеха около 10-20%. Останалите са тези между леките и имащите нужда от хоспитализация за подаване на кислород, диализа и т.н.

# 12 777
  • В офиса
Скрит текст:
Искам да знам откъде идва мантрата "80% карат заболяването безсимптомно". Ако е безсимптомно, до тест рядко се стига. Откъде тогава тази статистика?
Почти всички Ковид случаи, за които знам, са с тежка клинична картина. И да са започнали леко, после са се усложнили.
Това са пълни глупости, твърдения от преди половин година, когато вируса беше още в китай. То ако е така значи почти целия свят трябва в момента да е болен от ковид.

Това е от 17-ти април - Most people (about 80%) recover from the disease without needing hospital treatment. Around 1 out of every 5 people who gets COVID-19 becomes seriously ill and develops difficulty breathing.
Това не е безсимптомно каране, а че не развиват затруднения в дишането. Даже не значи, че не карат пневмония. Не съм намерила статистика колко го карат безсимптомно, или като много лека настинка. Проучванията от Китай зимата не бяха много оптимистични по отношение на безсимптомните, но мисля, че все пак процентът е около 50% (не е базирано обаче на някакво проучване)

# 12 778
  • София
Не знам защо спорът има ли, или няма безсимптомни, избива непрекъснато на "Ама може да са твоите близки!". Това никой не го отрича, може, разбира се!
Скрит текст:
Въпросът в този спор е - има ли безсимптомно протичане или протичане с лека симптоматика на коронавирус. Отговорът е - да, има, голям процент от пациентите карат заболяването именно по този начин. Отговорът на въпроса "Има ли асимптоматични преносители на коронавирус?" не е "Баба ти ще умре!", а е "Да, има такива преносители и ние още не сме сигурни доколко те заразяват".
По същия начин на въпроса "Какви са симптомите на коронавирус?", отговорът не е "Пет от десет остават инвалиди", а е "Симптомите са суха кашлица, температура, треска, загуба на вкус и обоняние, с други думи, симптомите наподобяват и могат да бъдат сбъркани с тези на заболяване, наречено грип".
В противен случай защо се притесняваме, че някой е асимптоматичен, пък ръси наляво и надясно заразата, защото си щъка? Щом всички са на умирачка, значи такова притеснение не би трябвало да има. Пък държави като Италия, Испания и Германия баш от асимптоматичните най-много се притесняват... Сигурно са тъпи, знам ли...

Този спор тръгва от това, че много хора се хващат, че повечето го изкарвали безсимптомно или без нужда от хоспитализация, следователно вирусът не бил страшен. Съответно, точно за тези хора се повтори доста пъти, че при такава заразност, малкият процент тежки съставлява голяма крайна бройка. Голяма крайна бройка, при която в даден момент системата се препълва и процентът тежки започва да скача, защото няма кой да ги лекува докато са леки. И т.н., и т.н., едно и също за хора, които отказват да разберат, защото си ги гони нещо друго.

# 12 779
Друго обаче ми казаха тези дни и го забравих а сега ми изниква. Информацията е 100% автентична. В нашата община от 01.08 са вдигнали жестоко цените на правото на ползване на гроб за вечни времена. Мина ми така и го забравих. Принципно гробищата ни са доста пълни, трудно има места, но това многократно поскъпване в точно този момент сега ме озадачи. Някой да има наблюдение за други общини?

Общи условия

Активация на акаунт