COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 253
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 780
Коварен е този вирус, да пропомня че някои хора починаха след като бяха изписани официално излекувани. Стискам палци за Гришо, 99% няма да има проблеми защото е млад, но лекарите предполагам знаят добре, че задължително трябва да се следят кръвните му показатели в периода след отрицателен PCR тест.

# 12 781
  • София
Вие лично за колко асимптоматични доказани знаете?
Аз лично за нито един.
Проследявам единствено това, което до момента имам като преки наблюдения.

Аз познавам двама.

# 12 782
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ами аз такова...
Като една простО касиерка, наистина се изумявам на хорската дебилност и безочие.
Дори и да са безсимптомни повечето, дори и да изкарват леко вируса повечето... си разсъждавам с малката главица- че малцина пък, няма да имат този шанс. И ако нещо зависи от мен, да спомогна тези малцината, да са още по-малцина... ами прекрасно!
Толковка! Малко, но от сърце.

Нищо по-вярно не бих могла да кажа Heart

# 12 783
Докторът го каза - имаш ли положителен PCR тест то си напълно способен да заразяваш. Въпреки, че има прецеденти - 3 месеца китаец дава положителен тест въпреки, че няма никакви симптоми. Обяснява се с неизчистени заразени мъртви клетки, т.е. няма жизнеспособен вирус а PCR засича РНК.

# 12 784

Това е от 17-ти април - Most people (about 80%) recover from the disease without needing hospital treatment. Around 1 out of every 5 people who gets COVID-19 becomes seriously ill and develops difficulty breathing.
Разлика между това да не влезеш в болница и да нямаш симптоми правим ли ?

# 12 785
Има и друго, българите имат особени разбирания за "хоспитализирани", които не отговарят на действителността в повечето държави. Тук ходят за температура и болки в ухото в спешното, и очакват едва ли не, че на момента трябва да бъдат прегледани, да свикат екип, да пуснат всички изследвания и да ги хоспитализират. И това не е само от ковид, и по принцип е така. В други държава на тези хора ще им дадат час за личния след седмица-две, ако изобщо отидат на лекар. Евентуално ще им изпишат парацетамол и до там. Снимка за пневмония трудно ще се наеме някой да им прави, камо ли да ги вкара в болница, освен ако наистина не са "зле", ама "зле" по медицински показатели, а не "зле", защото едва се влачат и си мислят, че са зле.

# 12 786
  • София
Това е, защото в миналото (съжалявам, че звуча като баба ви) имахме великолепно хуманно здравеопазване.

# 12 787
Има и друго, българите имат особени разбирания за "хоспитализирани", които не отговарят на действителността в повечето държави. Тук ходят за температура и болки в ухото в спешното, и очакват едва ли не, че на момента трябва да бъдат прегледани, да свикат екип, да пуснат всички изследвания и да ги хоспитализират. И това не е само от ковид, и по принцип е така. В други държава на тези хора ще им дадат час за личния след седмица-две, ако изобщо отидат на лекар. Евентуално ще им изпишат парацетамол и до там. Снимка за пневмония трудно ще се наеме някой да им прави, камо ли да ги вкара в болница, освен ако наистина не са "зле", ама "зле" по медицински показатели, а не "зле", защото едва се влачат и си мислят, че са зле.
+1, Тук и до специалист да се добереш е много по-лесно отколкото на развитите страни.

# 12 788
Rafiqa, вкарване в болница на хора, които са за домашно лечение, не го разбирам като "хуманно". Лекарите са били по-хуманни и не са правели ненужни операции само за да вземат едни пари, да. В детските отделения не са били деца заради 39 температура, лежали са със заушки, дезинтерии, малария, туберкулоза и подобни неща.

# 12 789
А вчера един господин, с две малки деца (предполагам,че му бяха внучета) стоеше на един тесен тротоар и кашляше срещу хората минаващи покрай тях. Имам чувството,че го правеше нарочно,защото започваше да кашля точно в момента, в който се приближи човек....

# 12 790
То за добиране е така, въпросът е този специалист да те излекува, щото на мен ми дадоха направление за специалист, той помрънка нещо, предписа едни лекарства дето ги няма в аптеката, не можах да се свържа с него по телефона да ми ги смени, с триста зора се добрах до втори преглед при него че не ми беше минало, пак ми предписа нещо, пак не ми мина и накрая отидох в частен кабинет и си реших здравословния проблем, ама там и прегледът и изследванията си ги платих, а и доколкото разбирам те не се поемат въобще пък от ЗК. Толкова за добирането до специалист у нас.

# 12 791
Тук гледат как да усвоят парите по НЗОК, всеки пациент може да е потенциално "златна кокошка", лечението - както дойде. Ковид не може да се впише в тази схема защото нито носи приходи нито ползи - напротив болниците с ковид отделения са полупразни от към хора с "други стандартни заболявания" и това дърпа ресурса на цялата болница.

# 12 792
Върху мен редовно кашлят нарочно когато съм с маска. По-често младежи, на които им е забавно, но и възрастни мъже ми се е случвало. Жените явно имат по-възвишени идеи за бъзик.

# 12 793
  • Пловдив
Ах, браво, траурните агенции и гробищата още не бяха излезли с механизъм как да поспечелят покрай вируса.
Повръща ми се.

Гробищата са общински. И в Пловдив вдигнаха цените преди време с решение на общински съвет.
И винаги имаш избор да не платиш мястото за вечни времена. Даже някъде се промъкваше предложение да няма такава услуга, защото гробищните паркове трябва да се поддържат.
Не виждам нищо общо с коронавируса.

# 12 794
  • Бургас
не търсете под вола теле, цените се увиличават не защото чакат масови умирания, а защото хазните на Общините са тотално празни, приходите намаляха драстично, чудят се къде какво могат да увеличат да съберат някой лев

Общи условия

Активация на акаунт