COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 896
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 870
Сега чета че Сан Марино е в челни позиции едно място преди Швеция и по брой заболели на 1 млн и по брой смъртни случаи. Хм. Кой вика бедните боледували повече и умирали повече?

# 12 871

Съвсем навреме, даже трябваше по-рано да се случи. Не разбирам каква е целта на Мангъров, но явно е висш пилотаж в саботаж на колегите си на първа линия.

Сан Марино не може да се сравнява с обикновена държава. Това е мъничка държава с малко население, където хората са нагъсто и опасността от зараза е по-голяма.

# 12 872
  • София
Можем да се досетим защо след като дни наред се кълнеше, че няма повече нищо да забранява, днес ББ реши да върне някои ограничения.
доц. Ангел Кунчев: “Люшкаме се малко – бяхме стигнали до 6 случая, сега стигнахме до над 200. От няколко дни се опитвахме да убедим премиера Борисов за затягане на мерките.“
„Нещата са сложни. Предстои и ние да въведем списъка на ЕС от 14 безопасни страни, ако ситуацията го налага“, каза още главният здравен инспектор. Решението според него ще бъде взето на база на цифрите. „Ако така вървят числата, не само австрийците, а и други страни ще ни добавят към рисковата група“, обясни той.
от ТУК
Едно е да отпратиш тук страхливите да си носят маските или да си седят в къщи, друго е да те пишат в черния списък и да подсмърчаш пред затворените врати на онези, които са се справили някак с вируса.

# 12 873
Преди малко по CNN казаха, че в Ню Йорк броят на позитивните носители при тест е под 1%. А в щата Аризона този процент е 28. Ние сега се движим 5-7%, надявам се никога не стигнем 28% защото това ще е апокалипсис.

# 12 874
Скрит текст:
Скрит текст:
Гледам снимките от протеста и се чудя ще има ли поне едно нещо в тая държава, което да не се политизира и то просташки. Защото и аз съм против корупцията и мафията, обаче тия там скупчените, представители на уж елита на политиката и тази демонстрация на наглост пред епидемията, която грам не се интересува от политика ми идва в повече. Толкова ли е трудно и свръх възможностите на целокупния политически мозък да осъзнае, че има по- важни неща от политическата помия? Един от техните- кметът на Русе лежи в момента в болницата заради заразата.
Ми сложи маска пък си политиканствай на воля. Какъв пример е това изобщо не се сещам, важното е да сме напреки. Но това не ги прави различни, прави ги същите малоумници като другите, само проявлението е различно.
Не бързайте със заключенията. Малоумниците ще ги броим на есен и доста е голям шанса и вие да сте в бройката.
Да ти кажа, нямам нищо против да съм в бройката, стига да ни се размине и да не се случи лошото, което сполетя вече толкова много страни. Не страдам от излишна грандоманщина. Само че в момента фактите са такива - заразата се разпространява и болниците се пълнят, та за момента малоумната не съм аз, а всички които се правят, че не виждат и не разбират.

Не е вярно, че болниците се пълнят. Не знам защо лъжете. Вижте статистиките - хората в интензивно отделение дори намаляват.
[/spoiler]
Аз на теб ли да вярвам сега или на лекарите от пловдивските болници? Все си мисля, че докторите са по-наясно.

# 12 875
Подписах петицията и теглих един коментар. @Тесла не е за вярване, но Витанов ми отговори на мейла с въпроса за репродуктивното число:
Скрит текст:
Здравейте проф. Витанов! Спорим с един колега чисто от интерес как се
изчислява това "репродуктивно число" при епидемия? Той го смята като колко
човека е заразил някой болен а аз му обясних, че се смята доста по-сложно
и е комплексен резултат. Бихте ли ми обяснили как се изчислява за цяла
държава като България и накратко кое е важното в уравнението?
...............
Здравейте,
вие сте прав в спора. Начална информация можете да намерите на
https://en.wikipedia.org/wiki/Basic_reproduction_number
Няма да е достатъчна, за да го сметнете както трябва, но за разбиране е
едно добро начало.

Simple Smile Защо да не е за вярване. Аз се раздвам че човека споделя неща от кухнята. Трябва да е прегледаме описаната методология. Ще можеме и ние да изчисляваме репродуктивното число.

По назад в темата е критикуван защо умножавал починалите по 200 за да добие реална представа за заразата в България. Е аз по същият начин ги умножавах преди време като смятах истинските мащаби изхождайки от позицията че смъртността е между 0,40 и 0,68% в България. 0,5% смъртност означава да умножиш по 200 починалите за да добиеш реална представа за заразата.

# 12 876
Норвегия утре ще излезе с обновен списък за рискови и ''зелени'' държави. Да видим България в кой ще попадне.

# 12 877
Цитат
Сан Марино не може да се сравнява с обикновена държава. Това е мъничка държава с малко население, където хората са нагъсто и опасността от зараза е по-голяма.
Всъщност така е, но по-лесно се ограничава зараза на малка площ и смъртността си е смъртност. В техния случай доста висока, което за мен доказва, че бедността не играе чак такава роля в този вирус.

# 12 878
В Аризона няма апокалипсис. Защо тук да има?
Защото легла има, но няма лекари и сестри - затова и не само. A eто ти и малко сведения как изглежда "предапокалипсиса":
https://eu.azcentral.com/story/news/local/arizona-health/2020/07 … -high/5405322002/

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 21:24 от pehoko

# 12 879
Норвежците обичат визуализирането, та са направили следната карта на света.

В синята гама са намаляващите случаи по държави през последните 14 дни. В жълтата са горе-долу без промяна, а в червената - нарастващите.

# 12 880
# 12 881
  • Под сянката на разлистените кактуси
Преди малко по CNN казаха, че в Ню Йорк броят на позитивните носители при тест е под 1%. А в щата Аризона този процент е 28. Ние сега се движим 5-7%, надявам се никога не стигнем 28% защото това ще е апокалипсис.

В Аризона няма апокалипсис защото докараха лекари и медицински сестри от други щати и оборудваха цяла болница допълнително. Макар че ако слушам някои от колежките по болниците, е почти апокалипсис вече.

# 12 882
  • При семейството си

В Аризона няма апокалипсис защото докараха лекари и медицински сестри от други щати и оборудваха цяла болница допълнително. Макар че ако слушам някои от колежките по болниците, е почти апокалипсис вече.

А има ли теории и какви на какво се дължи сегашното положение в Аризона? Само на разхлабване на мерките или и нещо друго, всъщност Аризона с най-леки мерки ли е?

# 12 883
  • Bulgaria
tunata, надявам се при теб всичко е наред! Има ли резултат от теста?

В кръга на шегата, може да направят 4 сватби с по 30 човека. Иначе те може да са готови да платят глоба, но ресторантът едва ли би рискувал. Глобата ще е за тях и при второ нарушение може да ги затворят.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 22:19 от MK_

# 12 884
Нещо се обърках с  цифри и статистика..последно -до колко заразени на 100 хил. е нормално
за да няма карантина..в момента какви са данните за  България?

Общи условия

Активация на акаунт