COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 490
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 900
СЗО вика, че се разпространява и по въздуха, като имала предвид много малки и леки капки, които се задържат по-дълго във въздуха. Ама това се знаеше отдава. Ей тая СЗО винаги се изказва с голямо закъснение.
И след като е по въздуха, 30 човека или дискотеки на открито... все тая, няма да имат ефект тия мерки, ако въобще някой ги спази, де  Simple Smile

# 12 901
Някой помни ли какво е експоненциално нарастване? Ако все още не сме влезли в него, трендът ще се обърне само с много сериозни мерки. Ако сме вече в експоненциалната фаза, само тотален локдаун ще ни извади от там. Нито правителството може да се правят на ударени( пробвано от щатите, Великобритания и Испания, Бразилия), нито има какво друго да обърне тенденцията. Ако все още не са изтървани нещата, то са много близо до това.

Оставете всички надежди за намаляване на случаите от едните затворени дискотеки. Най-лошото е, че както твърдя от самото начало,никой изглежда не е наясно какво следва да се направи. Пълна некадърност на управлението.
Това е песимистичният поглед към непосредственото бъдеще, моят беше оптистичният, че мерките ще са достатъчни. Но ако ти си права, мен това което ме успокоява е, че казаха че ако и тези мерки не спрат възхода на вируса, ще се затяга още. То е и логично, защото ако не спрат възхода на вируса минем ли стъпалото от 300 на ден ще остават само няколко седмици на здравната с-ма преди да изчерпа капацитета си. Осъзнаха че възхода на вируса е прекалено бърз и няма да успеем да се доберем до септември без затягане на мерките. Един вид народа ги издъни (онези 1 500 000 за които говори математика на щаба). Разбира се и това че други държава почнаха да взимат мерки срещу нас заради разпространението изигра значима роля, за изоставянето на стратегията "каквото и да стане юли и август няма да взимаме мерки".

# 12 902
Е щом се предава и по въздуха няма ли да попада в очите и от там да заразява?

# 12 903
Естествено, че заразява и оттам. Това отдавна се знае.

# 12 904
Ето това за расите, което споменах https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMsa2011686?query=infectious-disease
На базата на 3481 пациенти, от които 70% чернокожи в Луизиана.
Публична здравна застраховка (Medicare or Medicaid) и местоживеене в район с ниски доходи са с повишен риск от хоспитализация. Черната раса не е свързана с по-висока смъртност в болницата в сравнение с бялата раса, след коригиране на разликите в социодемографските и клиничните характеристики при постъпване.

# 12 905
Това с предаването "по въздух" е излишен спор, туберкулозата също се предава в аерозоли, обаче не е толкова заразна (един нелекуван с активна белодробна туберкулоза се смята, че за година заразява около 10 човека).

Независимо има или няма аерозолна трансмисия, маските са необходимост.

# 12 906
Това с предаването "по въздух" е излишен спор, туберкулозата също се предава в аерозоли, обаче не е толкова заразна (един нелекуван с активна белодробна туберкулоза се смята, че за година заразява около 10 човека).

Независимо има или няма аерозолна трансмисия, маските са необходимост.
Това с туберкулозата може да е успокоително при сегашното разпространение, едно време в почти всяка къща е имало починал или болен. Може и да е подходящо сравнение, познат с туберкулоза имам - месеци обикаляше болниците, от години се води здрав, ама стълби качва с триста зора, млад човек.

# 12 907
Колко от вас си правят всяка година ехограф на млечни жлези и цитонамазка, без да имат симтоми за рак. Толкова си правят и скенер, в случая

Скенерът в повечето случаи е с назначение от лекар.
Някъде връщат ако нямаш назначение и няма да ти го направят независимо колко ще платиш. Има облъчване все пак в хода на изследването.

# 12 908
Нямах много възможност да чета днес, влизам и се чудя докога ще откарам до 865 страница и докато съм на 859 видях, че станали 860 Grinning
Поне успях да хвана линка на петицията за М. Благодаря, на потребителите, които я споделиха. Крайно време беше БЛС да реагира ( въпреки че това е най-малкото).

Докато четях някои постове ми се завъртя един въпрос.
Колко от вас ще се качат в пълен асансьор, за който има предупреждение, че въжетата могат да се скъсат?  Или ще се качите с увереността, че вие ще сте от 80-те % от ползвателите, на които може и да им се размине в този момент или които няма да имат никакви поражения, “най-много” някое счупване. Ама нали сте млади, бързо и без последствия ще мине. Това променя ли проблема на асансьора и дали, ако вие имате късмет днес, ще имате и утре.Ще рискувате ли или ще изберете стълбите?

# 12 909
Casa не знам какво отново е заметено, но съм горда, че успях да прочета почти всичко написано днес Simple Smile
Относно сравнението ти - много ми хареса.
330 днес!

# 12 910
Хора, отворихме "портите на ада" - 330 нови от само 3686 теста!
Хоспитализираните са 525.

# 12 911
Ужас, 330. Ние определено вече сме в турбулентният режим. Това наистина е страшно. От сега нататъка имаме няколко седмици в които трябва да спрем възхода на вируса и да обърнем битката. Иначе сме приключили здравната с-ма и вируса ще ни разкаже играта. 330, невероятен е възхода на вируса и става все по бърз и по бърз, помните ли вчера като ви говорих за 4-цифрените бройки как няма да се усетим кога ще осъмнем с такива бройки. Не са добре нещата. Хеликаза май ще се окаже права.

# 12 912
  • Пловдив
Пловдив 42, София 140...
Обаче след историята с берачите-ентусиасти, искащи да се лекуват в Хасково, там доста добре удържат положението с 0-1-2 случая.

# 12 913
Докато четях някои постове ми се завъртя един въпрос.
Колко от вас ще се качат в пълен асансьор, за който има предупреждение, че въжетата могат да се скъсат?  Или ще се качите с увереността, че вие ще сте от 80-те % от ползвателите, на които може и да им се размине в този момент или които няма да имат никакви поражения, “най-много” някое счупване. Ама нали сте млади, бързо и без последствия ще мине. Това променя ли проблема на асансьора и дали, ако вие имате късмет днес, ще имате и утре.Ще рискувате ли или ще изберете стълбите?
Риторичен, предполагам? Или не помниш групата бременни в една столична болница.

# 12 914
Casa не знам какво отново е заметено, но съм горда, че успях да прочета почти всичко написано днес Simple Smile

Заметени са коментарите за сватбите по време на пандемия - поне моите два коментара липсват, макар да мисля че си бяха по темата.

Общи условия

Активация на акаунт